|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009*
30.9.2009 20:13:22   
altaja
Škorpijončica: zgleda da ni enotne teorije glede previjanja ponoči. Men so v P rekli, da se ne previja, razen če je pokakan in seveda če kaj premoči. Tko da se midva kar previjava če je kakec...ker ne vem no, jst tud ne bi hotla bit celo noč v pokakani plenici. Potem sicer malo dlje traja uspavanje, ampak ni panike, načeloma kar hitro zaspiva nazaj.

Kopanje:
načeloma vsak večer, razen če mi prej zaspi al pa če je preveč tečkan. Kopava se samo z vodo, v katero dam malo mandljevega olja. Ubistvu je isti šmorn kot umivanje s krpico. Mam vse tako super pripravljeno, da mi je bolj praktično kot navadno umivanje. Kopanje z milom in umivanje lask mava pa 1x do 2x na teden. Vid uživa v vodi, pa še zmatra ga in potem zaspi za 4 -5 ur user posted image

vilaMalina:
ja, če ga dam budnega v posteljico sam zaspi. Mora bit pa sit in previt in že na pol v spanju. Tudi ponoči to prakticirava in je super.. za enkrat nobenega nošenja in guncanja user posted image . Itak pa vedno počakam da zaspi, šele potem lahko mirne vesti tud jst zaprem očke user posted image . Se zgodi, da je včasih alarm, ga dam še malo na joškico in ponovim vajo...ampak takrat ponavadi že na joškici zaspi. Tako mamo zdaj...kaj bo čez kak mesec ko bo še bolj navihan ne vem...je pa velik možnosti, da se bo tale moj sistem podrl.

kdusic: tud jst sem slišala za sladek kamilični čaj, pa bušita masirajte.

septembrčki:
vsi so cortkani....

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 151
30.9.2009 20:25:54   
kepica
Še nisem zasledila, da bi kaj debatirale o izpadanju las pri dojenčkih. Vidim, da imajo nekateri kar lepe frizurice. Naš ima že sicer bolj malo las, danes me je pa skoraj kap, ko sem videla, da so mu povrhu odpadli skoraj vsi lasje. Ima samo plešo. Vem, da je normalno, da dojenčkom odpadajo lasje, samo ne vem, če je normalno, da tako zgodaj in v takšni količiniuser posted image

Po obrazu ima tudi pikice. Jedla sem pa prikrito svinjino (salamo, hrenovke). So torej pikice posledica svinjineuser posted image

Joj, drugi otrok, pa še ne vem vsegauser posted image Mi je vse, kot prvič.

(odgovor članu Dulsineya)
Neposredna povezava do sporočila: 152
30.9.2009 21:42:10   
Nea_teja_
Lep pozdrav punce
No sicer sem oktobka ampak smo se rodili prezgodaj tako da pašem k vam če me seveda hočete.Rojeni smo 26.9 namesto 15 ok oz 28 .Cela zmešnjava.No uglavnem imamo fanta ,ki je bil težak 3020g in vlik 53cm.Pravi korenjak za svojo starost ampak na njegovo žalost ni imel dovolj razvitih plučk in je še vedno na intenzivni v pediatrični.Ker je toliko rojen prezgodaj in zaradi njegovih plučk ga smatrajo tudi kot nedonošenčka ampak on je borec in upajmo da če bo vse ok bo drug teden že doma .Komaj čakamo. Aja ime mu je pa Jaka.

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 153
30.9.2009 23:27:39   
Lubenička
IZVIRNO SPOROČILO: Nea_teja_

Lep pozdrav punce
No sicer sem oktobka ampak smo se rodili prezgodaj tako da pašem k vam če me seveda hočete.Rojeni smo 26.9 namesto 15 ok oz 28 .Cela zmešnjava.No uglavnem imamo fanta ,ki je bil težak 3020g in vlik 53cm.Pravi korenjak za svojo starost ampak na njegovo žalost ni imel dovolj razvitih plučk in je še vedno na intenzivni v pediatrični.Ker je toliko rojen prezgodaj in zaradi njegovih plučk ga smatrajo tudi kot nedonošenčka ampak on je borec in upajmo da če bo vse ok bo drug teden že doma .Komaj čakamo. Aja ime mu je pa Jaka.

dobrodošla user posted image

držimo pesti za maleg jakca  user posted image

17.9.09 je nasvet prijokal Arian...naša mala sreča!

(odgovor članu Nea_teja_)
Neposredna povezava do sporočila: 154
30.9.2009 23:40:09   
Lubenička
men je mali končno po 5 urah zaspal...
ti krči...kar na jok mi gre ko ga gledam. zdaj mi spi v naročju...ko ga dam v postlco se ob prvem krču zbudi, ko je pa pro meni, pa malo zajoka in spi dalje...vrjetno rabi bližino...bošček moj mali.

meni je tašča prinesla kapljice za krče, pa se mi zdi da nč ne pomagajo... od vsakega dobim drugačne informacije...eni pravjo, da te vetrovne kapljice pomagajo,eni da ne...in tako je tudi za ostale kapljice...
a katera pozna neke lefaxin kapljice iz avstrije? no, jst bom probala še kakšne... a če ne bo pomagalo, bom šla k homeopatu... mi je moja mačeha priporočla. ona je šla in so ta zelišča, ki jih je dal pomagala mojima bratcema.
se še katera spona na to? ima katera homeopatske kapljice?

(odgovor članu Lubenička)
Neposredna povezava do sporočila: 155
1.10.2009 7:13:15   
veselka
nea teja čestitke user posted image in dobrodošla user posted image za Jakca pa držim tudi jaz pesti, da bo čimprej doma in še njega spoznamo user posted image user posted image user posted image

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

Neposredna povezava do sporočila: 156
1.10.2009 7:20:19   
veselka
lubenička probaj različne kapljice. sicer pravijo, da večinoma pri kolikah ne pomagajo in da jih je treba kar preživet. ti pa verjamem, da ti je težko. naša je imela do zdej eno popoldne krčke in mi je bilo obupno hudo. si ne predstavljam, kako bi mi bilo, če bi jih imela dlje časa in tud upam, da ji tega ne bo treba dat čez user posted image so ji pa takrat kapljice pomagale. imam sab simplex. se je fajn zrigala in sprdela (sicer moja kr dosti prdka, sam ker ne joka domnevam, da je takrat ne boli) in pol je zaspala.
držim pesti za tvojega sončka, da krčki čimprej minejo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 157
1.10.2009 10:26:48   
veselka
moj otrok je kao zrasu za samo 1 cm... pa že 2 pajackov ne dobim več gor user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 158
1.10.2009 10:41:53   
jullie
..evo še mene tukaj..sem nekako pozabila, da imamo tudi tu odprto user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Lubenička

a katera pozna neke lefaxin kapljice iz avstrije? no, jst bom probala še kakšne... a če ne bo pomagalo, bom šla k homeopatu... mi je moja mačeha priporočla. ona je šla in so ta zelišča, ki jih je dal pomagala mojima bratcema.
se še katera spona na to? ima katera homeopatske kapljice?

..Lubenička..js danes dobim Lefax iz Nemčije kar je pa enako kot Lefaxin iz Avstrije..naš mali sicer lani ni imel veliko in močnih krčev so nam pa vseeno prišle prav...  pri prijateljičinem sinu so pa samo te pomagale zato je njen mogel kar pogosto v A na izlet user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 159
1.10.2009 10:43:25   
kdusic
nea taja čestitam...
ja tile krči so res hudič...smo meli take krče da je bil mali ves plavi v glavco...in potem sva oba jokala ko mi je bilo tako hudo...pomagati tak ne morejo nobene kapljice, pač tak je in je treba to dati skozi na žalost...imamo pa ponavadi vsak dan ob istem času krče, tam nekje od 12 - 15 popoldne in pa od 21 - 00.... tak da ponoči pa spi...
a je katera poskusila tako kot je Saša Lendero?

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 160
1.10.2009 13:08:44   
Dulsineya
Dan!

Joj celi roman sem napisala, pa mi ga ni hotlo poslat...se bom pol potrudila in napisala še 1x, zdej se je pa mala kričačka zbudilauser posted image

(odgovor članu kdusic)
Neposredna povezava do sporočila: 161
1.10.2009 13:15:04   
veselka
jaz sem danes prvič dala AD3 kapljice. nisem hotla dat že učer zvečer, ker lahko povzročajo napenjanje, pa da ne bi imeli pestre noči. čez dan je vseeno "lažje". zaenkrat BP. držim pesti še za naprej user posted image

(odgovor članu Dulsineya)
Neposredna povezava do sporočila: 162
1.10.2009 13:17:29   
Sarchi
veselka jzt tud cvikam s temi AD3 kapljicami, ker Maksa že itak ful krči dajejo. mam pa italijanske Adisterolo, te mi je pediatrinja priporočala glede na to da imamo že krčke. Sva se z mojim odločila da jih dava v soboto zjutraj k bova pol oba doma, če ga bo ful matralo da bova na smeno ;)

A ima katera še take? kolk jih je treba pa dat, bom mogla še mal pogledat navodila...

< Sporočilo je popravil Sarchi -- 1.10.2009 13:21:33 >

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 163
1.10.2009 13:44:44   
barika
Da vam še jaz Tomaža pokažemuser posted image
user posted image

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 164
1.10.2009 13:52:00   
Sarchi
barika cortkan je!

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 165
1.10.2009 14:24:03   
klaja
Kako lepo vas je brat, ko že vse uživate v materinstvu, vam kar zavidam (no saj jaz tudi uživam poleg hčerkic). Ampak naš dojenček pošteno zamuja in bi že tudi bila zelo vesela, da se rešim tega.
No, upam, da se vam kmalu pridružim pri čvekanju, bom pa ostala kar med vami septemberkami, čaprav bom uradno oktoberka.

Lepo bodite in uživajte s svojimi malčki!

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 166
1.10.2009 15:30:37   
Erdbeere
evo meni sploh na misel ne pride, da tukaj čvekate...skoz na septembrkah v pričakovanju gledam pa se čudim, kako da nobena nič ne napiše.

Lubenička....jaz sem slišala, da pomagajo baje najbolj kapljice od Koroških lekarn proti krčkom, dobiš pa jih po enaki recepturi narejene kot te koroške tudi od gorenjskih lekarn...vsaj 3 leta nazaj ko sem mela jaz 2. otročka so jih fullllll hvalili. Mi jih na srečo do sedaj nismo še nikoli potrebovali...upam, da tudi tokrat ne bo problemov s krčki.

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 167
1.10.2009 15:31:48   
Lubenička
Barika...Tomažek je pravi cukerček! user posted image

No...meni te kapljice proti krčem nič ne pomagajo...
Danes sem celo noč dežurala...bošček moj mali... Zaspi pa samo meni ali atiju na prsih...atija ima še raj, kr je toplejši in smrči... user posted image

No...zdaj sem ga končno uspavala in grem pod tuš in vse ostalo opravt... Pa še obiske imamo dans...k se mi res ne da... user posted image Sem še bolj bolnam kot sem bila in moj user posted image mi je tut poslal sms iz službe,da se ga neki loteva...
Sm prou jezna nase...zdj, ko sm končno rešena teh šivov,da se lahko normalno gibljem...pa zbolim in spet nism za nobeno rabo. user posted image JAO!!! user posted image

No...upam,da kmalu mine...

Aja, drugače mi je pa moja mačeha zrihtala homeopatske kapljice...dobim jih v soboto, tako da bomo videli, če bodo pomagale...

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 168
1.10.2009 16:17:40   
jullie
Lubenička mislim, da razsaja nek virus..js sem imela že prvo noč doma burno..je mali zbolel in celo noč bruhal...čez dva dni sva pa še midva z mojim bla cela boga... dva otroka za rihtat midva oba pa totalno zaničuser posted image .. še dobro, da je mama cel dan Martina pazla.. no, po dveh dneh sva pa že skoraj zdrava.. HB.. nisem si predstavljala takšen začetekuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 169
1.10.2009 16:47:26   
Nea_teja_
Punce predstavljam vam našega korenjaka Jako.Prva slikca je bila slikana prvi dan oz uro po rojstvu druga je pa od danes dop iz pediatrične.
user posted image

user posted image

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 170
1.10.2009 16:55:37   
Erdbeere
Nea_teja...kok je fleten....a se samo meni zdi, al je fant res tok "shujšal"? Je pa tok fletkan....naj čimprej se mu porihta zdravje, da gre tja kamor paše - domov. 

(odgovor članu Nea_teja_)
Neposredna povezava do sporočila: 171
1.10.2009 17:19:13   
Nea_teja_
Ne ne shujšal ni skorej nič samo drugače je obrnjen pa mogoče zato .

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 172
1.10.2009 17:19:42   
kdusic
Glede teh kapljic koroških lekarn nam niti malo ne pomagajo....sicer pa te krče je treba pač dati skoz tak pač je...je pa hudo gledati otroka ko se ti joče ti pa ne moraš pomagati....glede kapljic AD3 smo se mi odločili da mu jih bomo dali ko bodo krči mimo, ker so sami krči dovolj hudi da bi pa zaradi teh kapljic bili še hujši.. raje ne....drugače sva glih iz sprehoda in upam da bo malo dlje spal kot pa 2 urci...bi pa mali skoz jedel to ni normalno...120 - 150ml na dve uri pa pol... pravi požerušček je...user posted image se mu je pa kakec spremenil..prej bolj trd in zelene barve zdaj ko pa smo mleko zamenjali pa kamilčni čaj mu dali za piti je pa bolj tekoče rumene barve...

jullie
mislim da smo mi pa kar blizu doma...če me spomin ne vara si ti iz Rogaške Slatine? bi se lahko kdaj zmenili za kaki sprehod z našimi zakladiuser posted image

barika šikan tale tvoj Tomažuser posted image
Nea_teja_ kaj je lušen fantina držim pesti da se čimprej porihta in pride domov

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 173
1.10.2009 17:44:06   
polari
Da se še jaz tu gor malo javim...moram si vzet malo časa, pa vsaki dan prebrat malo, samo kaj, ko ste take čveke user posted image user posted image user posted image ....no, pa saj bom. Enej je zaspal..prej je na trebuščku ležal na meni, in je bil takooo priden. (idejo sem seveda takoj dobila od veselke, ko sem slikico vidla user posted image )Čez dan je dosti buden, tak proti večeru ga vrže, pa ponoči je zaenkrat spal..me zanima, kaj bo danes, ker včeraj je potegnil od 21.30 do 5.30. Jaz nisem mogla verjet....sem pol gledla, če še diha....jaz pa se tudi nisem zbudla ponoči...očitno ni bil nič lačen user posted image

Prej sem vidla, da je tekla debata o previjanju. Jaz imam zaenkrat taki sistem, da se eno rundo najema, pol se previjema, pa se nič ne dere, ker ni tolko lačn, potem pa spet jesti. Kupčke lepo podira, na čase ga malo šraufa, ampak pol podere kupčka ali prdi, pa je okej. Prav črviči ga še ne...HB. Kapljic še nobenih nimam....To še pride, ne? Pravijo da je pri fantkih to bolj pogosto.

Barika, Tomaž pa je res luškan...pa saj so vsi septembrčki tu srčkani!user posted image user posted image user posted image

Nea_teja, tudi jaz držim pesti, da bi bil tvoj srček čimprej doma.

Lasje mu še nič ne odpadajo...

IZVIRNO SPOROČILO: altaja

vilaMalina: ja, če ga dam budnega v posteljico sam zaspi. Mora bit pa sit in previt in že na pol v spanju. Tudi ponoči to prakticirava in je super.. za enkrat nobenega nošenja in guncanja .

Pri nas je isto. Če pa ga kaj črviči, je pa alarm. Danes čez dan je spal v košarici in je včasih spustil kako sireno, pa nisem takoj šla k njemu, ampak sem ga pustila in se je takoj pomiril...mogoče ga je kaj zašraufalo al pa je v spanju malo cvilil, ne vem.....je pa lepo nazaj zaspal brez problema...

IZVIRNO SPOROČILO: anitka7

Vse tiste k dojite...a kaj pazite kaj jeste? jaz sem pri prvem jedla vse,sam svinjino sem bl preskočila k pol je dobil pikice. Pri tmali jo pa hitr začne zvijat po trebuhu,tud mlek ji ne odgovarja. Če pojem kaj mlečnega jo čez kakšna 2-3 dojenja že zvija po trebuhu.

Midva se dojiva.....jooooj, jaz sem pred dnevi pojedla dva čevapčiča!!! Koza!! Nič nismo spali..user posted image user posted image ne jem nič kislega, začinjenega, pa ne preveč svežega sadja in zelenjave, vse kuhano.....pijem pa dosti mleka, jabolčni kompot si delam, pa čaj iz kumine in janeža.....ostalo pa jem vse...user posted image

Enej: 21.9.2009: 3880g, 53cm

Klara: 21.12.2010: 3480g, 53cm

(odgovor članu kdusic)
Neposredna povezava do sporočila: 174
1.10.2009 18:03:40   
Mož*
Da se malo javim:
pri starosti 26 dni je imel Klemen prvo posvetovalnico, zrastel je za 2 cm in pridobil natanko 700 g. Med vsemi "sošolci", rojenimi med 31.8. in 2.9., ki so čakali z nama, je edino on galamil kot strela, na koncu me je še polulal. Še vedno se cele dneve dojiva, smrtno sovraži previjanje in slačenje. (Podobno kot Veselkina Aurora).

Kopam: ga vsak dan, kot sem počela tudi pri prvih treh. Hudega navdušenja še ni, pa tudi joka ne.
Kapljice: dajem Plivit D3, ker ne vidim potrebe za dodajanje vitamina A.
Krči: občasno ga popoldne in zvečer kar zavije, a v primerjavi z drugorojenko in tretjim je bistveno manj težav.
Previjanje ponoči: v glavnem ne (razen če bi strahovito zamočil ali bil ubijalsko pokakan). Uporabljam bombažne plenice s prekrivnimi hlačkami: moram reči, da v primerjavi s plenicami za 1x uporabo, ki sem jih uporabljala, pri prvih treh ali pri Klemnu do zaceljenja popka, mnogo manj puščajo in tudi mnogo manj smrdijo. Zame so bombažne plenice pravo odkritje.

Sorojenci: so navdušeni. Najstarejša ga kengurujčka, en dva tri previje, ... Včasih se kar stepejo, kdo ga bo imel.
Sprehodi: vsak dan običajno 2x. Včasih grem teč z vozičkom. Nabiram(va) kondicijo, ker grem(o) čez 3 tedne smučat. Če zaradi dojenja morda ne bo zneslo, pa vsaj hribolazit.
Počutje je odlično. Edino, česar še nisem povsem osvojila, je početje vsega le z eno roko. Ko sva namreč doma, je Klemen vseskozi priklopljen, tako da kuham, likam, obešam perilo, tipkam... le z drugouser posted image user posted image

Lepo se imejte in seveda, čestitke, vsem novim septemberskim (in oktoberskim) mamicam!

(odgovor članu polari)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?