Čarli08
|
IZVIRNO SPOROČILO: lana luna IZVIRNO SPOROČILO: RAČKAPK IZVIRNO SPOROČILO: pf IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* Danes je imela bubika sledi ugriza na rokici Vsaj 6 zobkov se vidi (4+2), tako da sama se sigurno ni. Iskat jo je šla babica, nihče ji nič ni rekel. Zjutraj jo pelje ati. Sem malo v dilemi - naj kaj rečem/vprašam Jaz bi omenila, da sem opazila in da naj bodo malo pozorne, ker en mišo grize v skupini. Ne bi pa haloja delala. ja bo treba kaj omenit dons na rokco jutri pa lahko na obraz....tko da ....naj bodo vzgojiteljice pač malo bolj pozorne tole mi je zelo znana tema. bom povedala svojo izkušnjo. poleti sem bla dva meseca zaposlena v vrtcu. delala sem v jaslih, starost otrok je bila od 1,5 do 2 let. in je blo vsak dan prisotnih več ugrizov. pa ne zato k vzgojiteljice ne bi hotele nič narest in ukrepat, ampak zato ker je to največkrat skoraj nemogoče preprečit. ene dvakrat sem bila en meter od otroka, ki je ugriznil, pa sem videla ugriz, ampak vseeno nisem mogla preprčit, ker se to zgodi s svetlobno hitrostjo. je pa tako, da veliko otrok v tem obdobju ful grizejo, ker drugače otrok še ne zna povedati da ga npr. moti to, da mu je nekdo vzel igračo. in potem ugrizne. mi smo potem otrokom, ki so pogosto grizli, dale gristi grizala, da je tam sprostil jezo. pa itak smo vsakič otroku lepo razložile, da se ne sme grizti, da grizejo kužki... tut staršem smo povedale, da naj se z otročkom pogovorijo. mi je blo pa kar nerodno ko sem mogla staršem vsak dan razlagati da je prišlo do novih ugrizov, ker dosti staršev je blo takih, ki so potem očitali da nič ne naredimo da bi bilo bolje. pa res ni bilo tako. no zdj sm mal zašla žes to temo. sej upam da me ne bo katera narobe razumela. ker pol jo bom povabla na in ji v živo bolje razložila LanaLuna, meni je vzgojiteljica povedala, da so tamali že tako prefrigani, da čaka, ko ga ne gledaš in potem ugrizne; da pa ne morejo vseh ugrizov preprečit, je meni čisto jasno; dve sta, gledat morata 10 otrok, od tega enega tolažita, ker joka, drug jih kliče zaradi nečesa drugega ... ni tako preprosto
|