|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
29.9.2009 10:03:14   
ursa_p
Dobro jutro!

Danes se mi nic ne ljubi, zato sem za lazji zagon delovnega dne malo na forumih, potem pa delat.

Rozca26 ... v nedeljo sva bila ze pozna. Sicer sva prisla ze zgodaj, pa smo sli z Lane in Zojo na novo igrisce, domov sva pa prisla ob sedmih, ko sva imela naroceno frizerko. Od tam sva sla pa sele ob pol devetih. Sem ga kar pri mami stusirala, oblekla v pizamo, tako da mi je na poti domov ze zaspal. Ce bova pa drugic kaj prej in nama bo ostalo kaj casa, se pa oglasiva (na sok, kave ne pijem user posted image  ).

Popravek seznama ... moj PDP je 21.03.2010, ne 23.03.!

Kje bom rodila ... v Ljubljani, tako kot prvic. Mi je kr fajn, da sta moja fanta blizu.

Oprema ... ena od nujnih stvari, ki se jih res splaca kupit, ker je poceni in ker imamo z dojenjem precej tezav, je nastavek za dojenje - Aventov je bil najboljsi in le s tem sem tako jaz kot tudi moje cimre v porodnisnici zacele dojiti, drugace ni slo. Tako da bo to tudi tokrat moja obvezna oprema za v porodnisnico.

Poroka ... moj brat se poroci, tako da je precej dela.

Spanje na trebuhu ... sem se od prve nosecnosti navadila, da spim s pokrcenim kolenom, tako da ne lezim direktno na trebuhu. Pred tem sem pa vedno spala na trebuhu, ampak se tudi po porodu nisem mogla nazaj navadit, tako da kot pravim se vedno spim s pokrcenim kolenom.

Majcka ... tudi jaz jo bom narocila, stevilko 38, belo rdeco. Upam, da bo napis "Pridem marca!".

Lep dan, Ursa

(odgovor članu branka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1751
29.9.2009 10:35:18   
*pupsa*
Jst grem pa dons do G ker imam tko hude krče da se včasih tud premaknit ne morm user posted image  čist sm iz sebe...včeri je moj mislu klicat rešilca ker tud dihat nism mogla tok me je bolelo....tko me je strah user posted image

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1752
29.9.2009 11:04:55   
Zvezdici
Joj *pupsa* upam, da ni nič narobe in držim pesti!
Poročaj!!

user posted image

26.03 ob 23.32h je tudi zame posijal sonček z imenom Tija :)

(odgovor članu *pupsa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1753
29.9.2009 11:07:33   
vekybel
pupsa: ne se sekirat, vse bo uredu in da niti ne pomisliš na kaj hudega. Morda si bolj občutljiva pa te več boli, jz mislim da je to raztezanje maternice veš. Držim pestke pa javi nam kej so ti rekli. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *pupsa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1754
29.9.2009 11:11:10   
3Sonček3
Dobro jutro!

skodrana mama in Jassika js predlagam takšno številko kot jo ponavadi nosite tako je napisano na spletni strani med opombami. Sej bo seznamček pa če bo kera mela spremembe naj samo javi pa bomo popravle, sploh ni problema.
Za napis na majčki pa js nebi kej preveč komplicirala in bi res namesto pomladi dala napis marca tko da bi bil napis "Štorklja me prinese marca" Mislm da ni fer da neki kompliciramo če nam je šla ženska tolk na roko ali pač... sigurno se nebomo nikol use strinjale z enim predlogom.

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu *pupsa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1755
29.9.2009 11:11:45   
3Sonček3
BELA-RDEČA MAJČKA 1.       Zvezdici   38 2.       Vekybel   48 3.       Skodrana mama   38 4.       Jassika   42 5.       Pikapolonica80   38 6.       Ursa_p   38 ČRNA-RDEČA MAJČKA 1.       Branka28   46 2.       Sandrica23   36 3.       3Sonček3   36 ___________________________ Skupaj nas je 9

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1756
29.9.2009 11:12:11   
*pupsa*
V prvi nosečnosti tega ni blo in nism ravno pri občutljivih ampak bolela me je že koža ob dotiku, bolečine so ble podobne popadkom...ni bilo ravno mačji kašelj.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1757
29.9.2009 11:12:29   
3Sonček3
ojoj kakšen seznam user posted image kako ve delate sezname???? da bo lepo vidt tko pregledno

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1758
29.9.2009 11:14:50   
rožca26
pupsa - držim pesti. Srečno, pa ne se preveč obremenjevat. Sej vem, da je težko. Misli pozitivno.

Punce, men bo pa  srce v gate padu. Tko sm živčna. Ne vem, če bom zdržala do 16.30
Joj me skrbi, da ne bom naredila. Pa ne zato, ker bi padla, ampak zato, ker ne vem, kdaj se bom pol mela čas učit - en enoletnik, pa še novorojenček.
Jest bom jokala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1759
29.9.2009 11:17:57   
Anonimen

Oblačila:
- tetra ali mako majčke 5kos - nisem potrebovala, ker so ga motile - jst jih nisem imela, pa jih nismo pogrešali
- bodi 5kos - raje 8 kos pa tiste na preklop - se strinjam, je lažje za oblačenje
- žabice 4kos katere - volnene, kupljeno v H&M, so zakon
- bombažna kapica 2kos + še vsaj 1 toplejša kapica -
- pajacki 4kos + 1 kos  - pri meni so bili zgrešen nakup, rajši sem imela dvodelne trenirkice, je lažje za preoblečit
- nogavičke 4kos
- žabice do pasa 5kos ne rabiš toliko, ker imaš ze pajacek, mogoče 3 kose - meni so bile super, za doma body pa žabice do pasu gor in smo bili zrihtani, se dobijo tudi debelejši
- tetra plenice 15 kos  - en paket  od tosame mislim da jih je čisto dovolj, drugače se pa dobijo tudi male krpice v modri embalaži od tosame, so bile super in smo jih največ uporabljali oziroma jih še.
- povijalne plenice 6-8 kos lahko malo manj, jest sm jih rabila sam zato, ker mu je bila pamperska prevelika

- jih nisem rabila ker smo imeli kolke vredu, mislim da za začetek jih je 6 čist ok

kozmetika:
- hladilno mazilo - obvezno, drugsče smo ga mi na Ptuju dobili tudi za domov, za prvo silo.
- otroško trdo milo bolj praktičen mi je bil tekoče milo - ja, kupili smo Mustelo in je super stanea okoli 13 eur ga pa imaš ziher za pol leta (če ne dalj)
- 70% alkohol ali fiziološka raztopina namesto ali je IN (za oči in nosek) - sterimar
- mandljevo olje
- bombažna vata
- termometer za vodo za prvorodke
- škarjice za nohte
- krtačka za lase
- rokavičke za kopanje jaz sm ga umila kar z roko, je bilo lažje
- steklenička - jst mislim da več kot dveh na začetku ne rabimo, ena je za čaj, druga pa za mleko, če si v krizi z dojenjem
- ščetka za čiščenje stekleničke
- duda 2kos

oprema:
- posteljica z posteljnino in jogijem - posteljnine imam 2 kos in je ravno prov - ikea jih ima super, posteljnino dobiš za 10eur in je čisto ok. imajo pa tudi super povštre in kovtre tudi smešno poceni, nazadnje sem dala za povšter 2 eura, kovter je pa malo več.
- elektronska varuška če si v manjšem stanovanju je ne potrebuješ, to pač kupiš kasneje če se izkaže potreba po njej
- glasbeni vrtiljak za nad posteljico ga nismo potrebovali,lučka od tomy - ja je pri nam bolj zanimiva
- previjalna miza ali previjalna podloga v manjših stanovanjih je bolj praktična napihljiva podloga za na pr. stroj
- jajček
- voziček
- ležalnik z igralnim lokom nekaj najboljšega, kar so se lahko spomnili. Naš je notri užival 100 na uro.

To so osnovne stvari, zdej določene stvari boste lahko rabile ali pa ne, npr.: črpalko za mleko, mislim da je to dovolj za začetek. No pa povejte kaj mislite! 

Kar se tiče črpalke je pa tako - jest sm jo rabila pod nujno, ker je bil nedonošen. Nujno jo pa potrebujejo tudi tiste, ki imajo ogromno mleka. Prov ti pride črpanje, ker lahko načrpano mleko, ki ne potrbuješ, spraviš v zmrzovalnika za 4 - 6 mesecev in če ti lastnega zmanjka, ga lahko uporabiš za potem.
Ga pa seveda dokupiš takrat, ko ugotoviš, da ga potrebuješ.

Rožca 26  - upam da nisi jezna ker sem zraven še svoje mnenje napisala. user posted image  

Bi pa samo dodala da te seznami ki jih dobiš v raznih baby centrih in v pikapoloncih, da je polovica stvari za moje pojme pretiravanje.
Lahko preživiš z dosti manj stvari, kot npr. sterilizator za mikrovalovno, al pa grelnik stekleničk (ok ne rečem za na pot) ampak doma je pa čista bedarija.

(odgovor članu rožca26)
  Neposredna povezava do sporočila: 1760
29.9.2009 11:29:00   
Anonimen
pupsa - držim pesti da bo vse ok, user posted image user posted image user posted image misli pozitivno pa veliko sreče

rožca26 tebi pa tudi veliko sreče na izpitu, da nam razturaš user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1761
29.9.2009 11:29:52   
vekybel
rožca26: kaaaaj je zdaj to pa veš da ne smeš obupat!!!!! Sj veš da bomo me držale pestke tudi za tebe, nič se bat prov. Javi kako je šlo!

3sonček3: lahko narediš seznam tudi v barvah da bo bolj razločno pa probaj v stolpec pisat, npr.:

Bela-rdeča barva:
- vekybel št.48
- zvezdici št.38
- ...........

Rdeča-črna barva:
- branka28 št.46
- sandrica23 št.36
- ...........

Tako nekako morda, če nisi jezna. Kaj praviš???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1762
29.9.2009 11:30:36   
Zvezdici
pupsa - ti samo ostani pozitivna in še enkrat močno držim pesti zate!user posted image

3Sonček3 -  kaj pa tak seznam?

BELA-RDEČA MAJČKA:

1. Zvezdici               38
2. Vekybel                48
3. Skodrana mama   38
4. Jassika                 42
5. Pikapolonica80     38

ČRNA-RDEČA MAJČKA :
----------------------------------
6. Ursa_p                38
7. Branka28             46
8. Sandrica23          36
9. 3Sonček3           36

Upam, da sem ga prav razumela?

P.s. vekybel me je prehitela, hehe.. tudi tako kot ona predlaga je super.

< Sporočilo je popravil Zvezdici -- 29.9.2009 11:32:16 >

(odgovor članu *pupsa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1763
29.9.2009 11:33:19   
Zvezdici
rožca26 - veliko sreče na izpitu!user posted image

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 1764
29.9.2009 11:39:00   
vekybel
ja tudi ta od zvezdici je lep seznam, zdej se sam odloči katerega boš user posted image

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 1765
29.9.2009 11:43:10   
Zvezdici
Lahko se pa tudi kombinira oba seznamčka user posted image .

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1766
29.9.2009 12:03:07   
vekybel
user posted image  ja lahko res user posted image , smo pridne ker si tako pomagamo. user posted image

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 1767
29.9.2009 12:06:37   
Zvezdici
Hehe seveda si moramo. user posted image

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1768
29.9.2009 12:16:44   
ursa_p
Zivjo!

Se vidi, da sem brez dela oz. da se mi ne da delat, da skoz tukaj visim. user posted image

Za vse, ki se ne veste ima BC internetni portal, kjer ima vsakodnevno znizanje treh artiklov:
Tokrat je znizan vrtiljak in prenosna posteljica, ce katero zanima:
http://www.baby-center.si/DesktopDefault.aspx
Imajo velikokrat tudi dobre vozicke in avtosedeze znisane, vendar samo eno barvo, zato tudi je znizanje.

Jaz sem pri Galu veliko stvari narocila preko spleta ... mislim, da je za vsaj cca. 20 EUR zastonj postnina (preverite, nisem cisto prepricana).

Ta znizanja so res ogromna, ampak gre samo za dnevno ponudbo in se ob polnoci spremeni (vcasih se zgodi, da kaksen artikel zmanjka ze cez dan). Ob internetnem narocilu pa se na zalost ne da koristiti bonov. Vsi vasi nakupi se sestevajo in vsaj prvo leto, sem dobila jaz ogromno bonov na podlagi zneska nakupov, ki smo jih opravili pri njih.

Pupsa .. drzi se in drzim pesti, da bo vse ok!

Rozca26 ... bomo tudi zate drzale pesti.

Lp, Ursa

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 1769
29.9.2009 12:18:19   
Zvezdici
http://soncek.si/si/bkf6030-mojzesova-kosara-i12420.shtml

Nekaj sem našla kar mi je zeloo všečuser posted image . Pustimo ceno.. oči lahko pasemo user posted image .

Našla, pa sem še za majčke, kjer vse oblikuješ sam.

http://www.soncek.si/majice/index.php

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 1770
29.9.2009 12:21:41   
malicki

Ste pa res dosti napisale zadnje dni, je kar malce dosti branja. Evo vam še moj roman user posted image

Glede majčk – meni ta belo rdeča kombinacija ni ravno všeč, bi raje z dolgimi rokavi modro ampak nimajo M številke. Tako da jaz zaenkrat ne bom nič.

Stvari za bejbija – ja dinarčkov se pa res kar znebiš. Jaz tudi ničesar nisem dobila, tako da je bilo potrebno vse kupiti. Edino prijateljica mi je posodila nekaj malega tetra majčk in cotik velikosti 56.
Jaz bom nekje do konca leta poiskala in pregledala cotike, ki jih imam, potem pa dokupila kar bo potrebno. Oprala in zlikala bom pa šele 1 mesec prej, ker drugače se bo pol leta samo prah na njih nabiral user posted image

Večinoma sem vse cotike kupila v H&M, mogoče kak pajacek v celem v BC in Pikapolonici. Ko sem rodila pa mi je mami kupila kompletek za domov v Pikapolonici – ker nismo vedeli spola.

Drugače pa sta mi mami in sestra kupile voziček (voziček+košara+lupinica), ki je največji finančni izdatek. Pa mami mi je kupila še posteljnino in jogi. Sva pa izbrale Meblotovega, ki je res dražji, ampak definitifno vreden denarja. Ga še sedaj po 3. letih uporabljamo. Meni je bilo tudi pomembno na čem bo user posted image  spančkal. Jogi mora bit dober, nasploh ker je dolgo v uporabi. Ker če jaz spim na slabem jogiju me tudi vse boli.

Posteljico imamo od Lip Poljčane, izbrala sva večjo 70x140cm user posted image . Prijateljica ima 60x120cm in je res razlika, njen mali ne more spati več v njej že nekaj časa. Boste vidle kako hitro zrastejo, spijo pa tudi radi tako da dajo vse 4 od sebe user posted image .

Otroške sobe nisva pripravljala, ker je dojenček pravzaprav ne potrebuje. Posteljico sem imela v spalnici. Previjala in kopala sem v kopalnici - najbolj praktično. Montirano imava infra pečko na steni, ker malo je potrebno segreti, predvsem pozimi. Previjalno podlogo sem imela na sušilnem stroju, zraven na pralnem stroju pa sem si kupila v Obiju majhno pleteno košarico, da sem imela notri cotike in plenice za sproti, pa kozmetiko. Banico sem dobila pa takšno z nastavki in sem si jo lahko enostavno dala na kopalno kad in križ ni nič trpel. Ker je pa bilo bolj malo prostora je lahko samo en kopal bejbija. Pač malce več poguma za prvič in gre.

Za previjanje ozir. brisanje ritk so meni bile zelo praktične vatirane blazinice – kupi se jih v Mullerju in v DM, v neme paketku jih je mislim da 50. Za mazanje ritke pa obvezno Bebival kremica ozir. pri nas delajo MB lekarne lamprehtovo mazilo. Pa vzamite največjo pakungo (mislim da 200g), ker meni je od vsega ravno kremice najprej zmanjkalo.

Črpalko za mleko si ne kupujte vnaprej. Če boste imele probleme z dojenjem, pošljete partnerja ali mamo da vam jo kupi – imajo v vsakem BC in Pikapoki. Mogoče si samo nagledate katero, da ne bo ati zgubljen user posted image . Ali pa če imate srečo vam prijateljica posodi.

Drugače pa user posted image  prvi mesec, dva ne potrebuje dosti razen osnovne nege in vaše ljubezni user posted image . Igračke, vrtiljake in podobno lahko dokupite kasneje.

Aja, pa ležalnik smo tudi imeli. Mi smo bolj to kot pa kavč prakticirali. Je predvsem bolj varno.

Pa upam da se vam je dalo brati. Tak zdaj pa bom v miru kavico spila - moram nadoknadit za 2 meseca abstinence user posted image

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 1771
29.9.2009 12:50:41   
Zvezdici
Ali katera ve/pozna koga, ki prodaja košaro za voziček Peg perego po ugodni ceni?
Na bolhi sicer nekaj najdem, vendar mi po pravici povedano nič ni ušeč. user posted image

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 1772
29.9.2009 13:09:18   
Skodrana mama
rožca26user posted image

na nuhalni so mi rekli da bo punčka user posted image  in ne da bo fantek. pa ne zdej zaradi mene takoj vse popravljat, ko boš novo delala naj ti moja opomba ne uide.user posted image user posted image

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 1773
29.9.2009 13:34:42   
Skodrana mama
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
joj kok mi je neroden rožca26 oprosti šele zdej vidim kako gre ta tabela, oprosti mi! Ja imam sina tako je!oprosti še enkrat..

(odgovor članu Skodrana mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1774
29.9.2009 13:37:52   
Skodrana mama
vekybel hvala za čestitke

se pa strinjam tudi stabo da bi naredili seznam pa da malo počakam da jih res dobimo po tej ceni...user posted image

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?