Anonimen
|
Oblačila: - tetra ali mako majčke 5kos - nisem potrebovala, ker so ga motile - jst jih nisem imela, pa jih nismo pogrešali - bodi 5kos - raje 8 kos pa tiste na preklop - se strinjam, je lažje za oblačenje - žabice 4kos katere - volnene, kupljeno v H&M, so zakon - bombažna kapica 2kos + še vsaj 1 toplejša kapica - - pajacki 4kos + 1 kos - pri meni so bili zgrešen nakup, rajši sem imela dvodelne trenirkice, je lažje za preoblečit - nogavičke 4kos - žabice do pasa 5kos ne rabiš toliko, ker imaš ze pajacek, mogoče 3 kose - meni so bile super, za doma body pa žabice do pasu gor in smo bili zrihtani, se dobijo tudi debelejši - tetra plenice 15 kos - en paket od tosame mislim da jih je čisto dovolj, drugače se pa dobijo tudi male krpice v modri embalaži od tosame, so bile super in smo jih največ uporabljali oziroma jih še. - povijalne plenice 6-8 kos lahko malo manj, jest sm jih rabila sam zato, ker mu je bila pamperska prevelika - jih nisem rabila ker smo imeli kolke vredu, mislim da za začetek jih je 6 čist ok kozmetika: - hladilno mazilo - obvezno, drugsče smo ga mi na Ptuju dobili tudi za domov, za prvo silo. - otroško trdo milo bolj praktičen mi je bil tekoče milo - ja, kupili smo Mustelo in je super stanea okoli 13 eur ga pa imaš ziher za pol leta (če ne dalj) - 70% alkohol ali fiziološka raztopina namesto ali je IN (za oči in nosek) - sterimar - mandljevo olje - bombažna vata - termometer za vodo za prvorodke - škarjice za nohte - krtačka za lase - rokavičke za kopanje jaz sm ga umila kar z roko, je bilo lažje - steklenička - jst mislim da več kot dveh na začetku ne rabimo, ena je za čaj, druga pa za mleko, če si v krizi z dojenjem - ščetka za čiščenje stekleničke - duda 2kos oprema: - posteljica z posteljnino in jogijem - posteljnine imam 2 kos in je ravno prov - ikea jih ima super, posteljnino dobiš za 10eur in je čisto ok. imajo pa tudi super povštre in kovtre tudi smešno poceni, nazadnje sem dala za povšter 2 eura, kovter je pa malo več. - elektronska varuška če si v manjšem stanovanju je ne potrebuješ, to pač kupiš kasneje če se izkaže potreba po njej - glasbeni vrtiljak za nad posteljico ga nismo potrebovali,lučka od tomy - ja je pri nam bolj zanimiva - previjalna miza ali previjalna podloga v manjših stanovanjih je bolj praktična napihljiva podloga za na pr. stroj - jajček - voziček - ležalnik z igralnim lokom nekaj najboljšega, kar so se lahko spomnili. Naš je notri užival 100 na uro. To so osnovne stvari, zdej določene stvari boste lahko rabile ali pa ne, npr.: črpalko za mleko, mislim da je to dovolj za začetek. No pa povejte kaj mislite! Kar se tiče črpalke je pa tako - jest sm jo rabila pod nujno, ker je bil nedonošen. Nujno jo pa potrebujejo tudi tiste, ki imajo ogromno mleka. Prov ti pride črpanje, ker lahko načrpano mleko, ki ne potrbuješ, spraviš v zmrzovalnika za 4 - 6 mesecev in če ti lastnega zmanjka, ga lahko uporabiš za potem. Ga pa seveda dokupiš takrat, ko ugotoviš, da ga potrebuješ. Rožca 26 - upam da nisi jezna ker sem zraven še svoje mnenje napisala. Bi pa samo dodala da te seznami ki jih dobiš v raznih baby centrih in v pikapoloncih, da je polovica stvari za moje pojme pretiravanje. Lahko preživiš z dosti manj stvari, kot npr. sterilizator za mikrovalovno, al pa grelnik stekleničk (ok ne rečem za na pot) ampak doma je pa čista bedarija.
|