|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
20.9.2009 22:58:30   
ubava
Čer!

Dnevno spanje Aleksandar podnevi spi samo enkrat pribl. 1-2 ure.

Nočno spanje ponoči se mi včasih zbuja tut po 4-krat,včasih pa samo 1-krat.Kadar mu pade vn duda se bo sigurno zbudu da mu jo dam nazaj,ker brez dude ne gre.user posted image

Kdaj pa mislite kupit drug avtosedež? Jaz ga imam še vedno v lupinci.

lp

< Sporočilo je popravil ubava -- 20.9.2009 22:59:10 >

(odgovor članu klavdiy4)
Neposredna povezava do sporočila: 3951
21.9.2009 8:14:39   
mojsoncek
Jutro!

Danes pa jaz kuham user posted image . Le hitro se javite, da prezenemo meglo user posted image .

Danes sta oba fantica celo noc spala kot top. In tudi jaz sem se naspala, kljub temu, da sem spala samo 6 ur. Ja, je bilo treba zvecer delat.

ubava, Nejc je tudi se vedno v lupinci in bo vsaj se kaksen mesec ali dva. Konec koncev nima se niti 8 kil in ne mislim nic prehitevat. Prostora ima pa tudi se dovolj. Pri prvem se mi je ful "mudilo", no sedaj panic vec. Varnost ima prednost :)

Zdej grem pa zajtrk pojesti... je bil mozek v pekarni... mmmmmmm

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu ubava)
Neposredna povezava do sporočila: 3952
21.9.2009 10:03:59   
bobika1
Dobro jutro.

Ja tole z spanjem- prebrala knjige.... članke...nasveti kolegic,mam...- vse negativno- groza- sej to z knjigami je čist ok sam ko jz začnem to izvajat tamau se tak dere kot da bi ne vem kaj počela z njim....groza.koka se tak da je čist moker pa sem vztrajala 30 min po knjigi ampak ni niti malo omagal na koncu se popustila...ker se mi je zdelo da kot bi ga mučla.ta metoda da ga nosim ponoči po rokah po eni strani ok po drugi me je pa strah da se bo to navadu in pol še ponoči skoz na rokah(sej ga zej tu pa tam tud nosma ker noče za vsako zaspat-kr po dojenju- če prav vem da ni to neko dojenje bolj cartanje ko kej druga.)

že morem it...

Na najino obletnico 26.11.2008 sva dobila najlepši zakladek-MATICA!!!

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 3953
21.9.2009 11:34:28   
Bethany
Bobika, seveda se ti dere... user posted image ko je pa drugače navajen. In verjamem, da je res FUL težko to drenje poslušat in prenašat. Se ti takrat zdi lažje popustit in ga vzet v roke. Ampak boš mogla vztrajat več kot pol ure... men se je tudi že eno uro in več izmenično drla, ko sma se "učili" spat... sem mislila, da bom hin in nič kolikokrat me je imelo, da bi popustila. V bistvu bi, če ne bi mož vztrajal in me pokonc držal. Sama ne bi zmogla. Zdaj pa brez problema spi, dvakrat čez dan 1-2 uri in večinoma neprekinjeno ponoči med osmo in šesto uro. Sanjsko! Se je splačal "trpet" tista dva tedna, ko sma delala po knjigi...

Tak, da sam vztrajanje in močna volja ter živci, pa se bo tudi tvoj navadil in naučil lepo spat. Saj s tem, ko se toliko zbuja, tudi zanj ni dobro, Saj sploh nima konkretnega spanja v enem kosu. Računaj pa, da starejši ko bo, težje bo...

user posted image user posted image

(odgovor članu bobika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3954
21.9.2009 11:36:02   
Bethany
Aja, pa še to: nošenje po rokah, da zaspi. Ne da se bo navadil, SE JE ŽE navadil...

Skratka, držim pesti, da ti uspe, če se seveda tako odločiš!!

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3955
21.9.2009 11:46:23   
mojsoncek
IZVIRNO SPOROČILO: bobika1

Dobro jutro.

Ja tole z spanjem- prebrala knjige.... članke...nasveti kolegic,mam...- vse negativno- groza- sej to z knjigami je čist ok sam ko jz začnem to izvajat tamau se tak dere kot da bi ne vem kaj počela z njim....groza.koka se tak da je čist moker pa sem vztrajala 30 min po knjigi ampak ni niti malo omagal na koncu se popustila...ker se mi je zdelo da kot bi ga mučla.ta metoda da ga nosim ponoči po rokah po eni strani ok po drugi me je pa strah da se bo to navadu in pol še ponoči skoz na rokah(sej ga zej tu pa tam tud nosma ker noče za vsako zaspat-kr po dojenju- če prav vem da ni to neko dojenje bolj cartanje ko kej druga.)

že morem it...

efekt ne bo v enem dnevu, bo pa vsak dan  bolje. Ti kar vztrajaj, ker drugace ne bo slo. Me zanima kako ga bos nosila, ko bo imel 15 kil.  Imej se vsaj malo rada! In ker vem, da bi za svojega otroka dala in naredila vse, ga nauci spati. Vsem uspe, ko se enkrat zares odlocijo!No, pa saj je ze Bethany vse lepo napisala.

< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 21.9.2009 11:48:15 >

(odgovor članu bobika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3956
21.9.2009 13:10:15   
Andromeda
Hello!

Očitno se je še malce poletje vrnilo in to mi je nadvse všeč user posted image Naj bo čimdlje tako!

bobika1
- boš morala bolj vztrajati, seveda ti je hudo, ker se tako joka, ampak ko se bo navadil, bo tudi joka manj in na koncu verjetno sploh ne več. Znanka je rekla, da je njena pupa prvi večer jokala 45 minut, 2. večer 30 minut, nato 20 minut in potem skoraj nič! Saj bo, le vztrajati moraš, sicer boš imela večne težave s tem spanjem in uspavanjem!

Dario se je tudi okrog 3. ponoči zbudil in jokal, pa najrpej nisem vedela kaj ga matra, najverjetenje pa, da zgornji zobki rastejo..pa se sploh ni umiril, razen v mojem naročju. In potem sem ga dala nazaj v posteljo, pa spet jok in stok, ampak sem ga malo pustila in v 2 minutah se je umiril in zaspal.

Neposredna povezava do sporočila: 3957
21.9.2009 14:31:50   
Andromeda
Ajej, očitno me je doletela neka viroza...sem bila že 2 dni malo čudna, danes je pa iz ure v uro bolj porazno user posted image Najraje bi šla spat, ampak kaj, ko Dario zahteva svoje...

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 3958
21.9.2009 19:33:39   
bobika1
No ob branju tega so mi ušle solze...
Bom se  res potrudla... upam da nam rata- ker prejšnič vem da sm kr doug vztrajala pravi moj da se je več kot uro dru zato sva popustila, jaz sem misla da pou ure...sem že pozabla ker je od tega 3-4 mesece.
Povejte mi akoo ste pa sredi noči delale isto tako? al ste dale jest pa...

ja moje zdravje- sklepi na rokah- groza groza jih komej še premiham na določene kretnje ker me tak bolijo da kr groza.
Zej od kar sem hodla v MB je to ratal še bolj problematično-kr na rokah...

>No sem že začela premišljevat to o spanju- in spet se mi porajajo vpr(zej ga zobi matrajo pa še jz ga bom...groza bolš da kr neham premišljevat.....)

Aha tiste ki imaste menst. zanima me ali ko jo enkrat dobiš mora biti redno vsaki mesec al lahko še kaj niha(jz jo že mam sam tko info. vpr.)

Klavdiy4- sem misla da si že študentka- ja za študente je drugače.

eno vpr. zanima me starševski dodatek ti pripada samo 1 leto al pač dokler se šolaš?mislim da je samo za 1 leto?

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 3959
21.9.2009 21:03:43   
šema

No ob branju tega so mi ušle solze...
Bom se  res potrudla... upam da nam rata- ker prejšnič vem da sm kr doug vztrajala pravi moj da se je več kot uro dru zato sva popustila, jaz sem misla da pou ure...sem že pozabla ker je od tega 3-4 mesece.
Povejte mi akoo ste pa sredi noči delale isto tako? al ste dale jest pa...

ja moje zdravje- sklepi na rokah- groza groza jih komej še premiham na določene kretnje ker me tak bolijo da kr groza.
Zej od kar sem hodla v MB je to ratal še bolj problematično-kr na rokah...

>No sem že začela premišljevat to o spanju- in spet se mi porajajo vpr(zej ga zobi matrajo pa še jz ga bom...groza bolš da kr neham premišljevat.....)

Joj punca, dej se vzet v roke (sej se sam hecam)- če boš vse kar napišejo druge želela preizkusit, boš preizkušala do otrokovega vsaj 5.leta.
Tudi jaz sem po prvi punci rekla, da pri drugem pa ne bom tolk dolg čakala ampak bomo takoj spali ceeeelooo noč, pa nas je naš mali obrnil v svojo stran. Poskušali smo ga že tudi pustit jokat (čeprav jaz nisem zagovornica takega načina smo poskusili- otrok se je prešvical, hlipal, postal žejen, zamašil se mu je nos ipd. in potem nej bi zaspal- jok brate odpade)- po treh urah sem ga priklopla na joško, ko je že dvignil mojega dragega in hčero, ki je morala drugo jutro v šolo (oba spočita seveda)- bi bilo bojle, če bi ga priklopla takoj- spali bi vsi, pa še naši ostali člani se ne bi prebudili.
Tudi ginekologinja mi je rekla, naj razmislim o tem nočnem pristavljanju (češ, kako boš potem v službi spočita). Jaz sem zjutraj bolj spočita takrat ko ga pristavim takoj, ko ugotovim, da mi meče dudo ven iz ust in hoče joško, kot pa da poskušam z dudo še naprej in zbudimo pol blokauser posted image .

Je pa res, da se ne trudim in ne vstajam vsakič k njegovi postelji ampak ga takrat, ko ga pristavim prvič, pustim v najini postelji in spimo skupaj. Slej ko prej bo prišel tudi njegov čas, ko bo prespal celo noč, tako kot vsi novembrski škratje, le da bo takrat pihal že kako svečko več, kot letosuser posted image .

(odgovor članu bobika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3960
21.9.2009 21:53:54   
mojsoncek

No sem že začela premišljevat to o spanju- in spet se mi porajajo vpr(zej ga zobi matrajo pa še jz ga bom...groza bolš da kr neham premišljevat.....)

zmeraj ga bo kaj matralo, enkrat so zobki, drugic nocne more, tretjic podozivljanje dnevnih dogodkov v spanju, spanje brez plenicke... skratka ni da ni... ce si prepricana, da ga matrajo zobki, mu daj pred spanjem Calpol (proti bolecinam) ali pa Calgel, potem pa akcija! No, ko bos odlocena, ne bos vec iskala izgovorov user posted image . Sicer pa bos sama najbolj vedela, kaj vam ustreza in bo vseh nasvetov res prevec (kot je napisala šema).

(odgovor članu bobika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3961
21.9.2009 22:17:09   
nixie
šema, se ne bi mogla bolj strinjat s tabo! vsi so vedno polni nasvetov, ampak pri moji prvi hčeri niso nič delovali! spali nismo do 2. leta, potem pa kar naenkrat in je vse ok, spi v svoji postelji. tole puščanje da joka je mučenje. za oba! otrok ne neha jokat ker se je navadil, ampak ker obupa nad mamo! pa lep pozdrav!

Neposredna povezava do sporočila: 3962
21.9.2009 22:38:59   
Bethany

IZVIRNO SPOROČILO: nixie

šema, se ne bi mogla bolj strinjat s tabo! vsi so vedno polni nasvetov, ampak pri moji prvi hčeri niso nič delovali! spali nismo do 2. leta, potem pa kar naenkrat in je vse ok, spi v svoji postelji. tole puščanje da joka je mučenje. za oba! otrok ne neha jokat ker se je navadil, ampak ker obupa nad mamo! pa lep pozdrav!

Ne govorimo o puščanju da otrok joka do onemoglosti in potem zaspi... s tem se strinjam, da je mučenje.. Tak so včasih delali, na žalost. Ampak novodobne knjige in članki o otroškem spanju govorijo o različnih metodah, kako kljub otroškem joku (in da otrok ob tem ne izgubi zaupanja v starše) vzpostaviti nek normalen ritem spanja. Zelo fajna knjiga o tem je Otroško spanje, brez joka v sanje... To bi priporočala vsem, tudi tistim, ki nimajo težav s spanjem otročkov.

Pa tudi knjigo Kompetentni otrok... Včasih se vzroki za kake težave skrivajo tam, ko jih najmanj pričakujemo...

Seveda je vsak otrok individum in od staršev je odvisno koliko in kako hitro ga uspejo "pogruntati" in razumeti, potem pa kr naenkrat vse steče... Je pa to precej težka naloga...

(odgovor članu nixie)
Neposredna povezava do sporočila: 3963
21.9.2009 22:47:32   
Bethany
Bobika, sej js nočem delit nekih "vzvišenih" nasvetov... sam grozno mi je ob misli, kolikokrat se ponoči zbujate... user posted image In če se da naredit kej v tej smeri, da bi pomagalo, je vredno poskusiti. Je pa res fajn, da imas dobro oporo v bližnjih, predvsem pri tvojem partnerju ali možu, pa da se skupaj odločita če in kaj bosta ukrenila, spremenila. Ali pa najti tako varianto, da je vsem najlažje. Pa če je to spanje otroka pri vaju, ok. Ali uspavanje z zizo... Hvalabogu če kaka metoda deluje, da se otroček umiri in lepo nazaj zaspi...

Tak, zdej pa res ne bom več s tem "težila"... hehe! user posted image

Lahko in mirno noč vsem!!

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3964
21.9.2009 23:05:19   
klavdiy4
Ojla!

ubava midva sva pred približno 1 mesecom kupila avtosedež. Bi jo še lahko imela v lupinici, vendar sva si šla v bc ogledat avtosedeže pa nama je bil eden zelo všeč črno-oranžen od Nani-ja pa sva ga naslednji dan šla še enkrat pogledat je bil pa tako znižan, da sva ga kar kupila, ker se je začela akcija za člane. Drugače pa ji je lupinica še prov.

bobika1 ne ne sem še dijakinja....po pravilah bi morala zdej it 1.letnik faxa sem pa na tehniški gimnaziji enkrat padla pol sem se pa še prepisala na gradbenega tehnika....mi je želja nekega dne postati arhitektka...samo takrat boste že vse imele svoje hiške user posted image , tako da vam ne bom v veliko pomoč...user posted image ...
drugače pa ti starševski dodatek pripada samo toliko časa kot porodniška...pri nas je moj user posted image  šel v porodniško in jo ima 10 mesecev, saj sem prva dva meseca morala jaz prejemati porodniško...

Danes je bilo full smešno z avto šoli, sem 1.šla na avtocesto in potem čez Vransko po nekih stranskih poteh do Nove Štifte domov...pa mi full na eni ozki stranski cesti ,čez gozd, bik pridivja pred avto. Pa jaz ustavim. Pa me inštruktor gleda, pa sem se potem počasi peljala za bikom... Ta pa je tekal po vsej cesti, pa se je ustavil pa gledal, prehiteti ga pa nisem mogla...Pa sem gledala inštruktorja če bo stopil ven in ga nagnal, on pa je kar sedel, jaz pa ga tudi nisem šla, ker je blo na nepregledni cesti...pa je ta bik kar nekaj časa stal, ko se je končno spomnil it...prej mu pa tudi hupa ni dala pospeška...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ubava)
Neposredna povezava do sporočila: 3965
21.9.2009 23:09:58   
mojsoncek
Ja, po moje tudi nobena od nas ni imela v mislih tega, da pusti malega miseka jokati do onemoglosti. Bolj kot ne, smo vse predlagale, da prebere kaksno knjigo o tem, kako ga nauciti spati. In predvsem "sistematicno" pristopiti k problemu.

Midva z mozekom sva tavelikega "naucila" spati po knjigi Spi, dete spi (selitev pri sedmih mesecih ga je tako namedla, da dva meseca nismo spali, pa je prej ze od porodnisnice dalje spal celo noc). No, Nejc se je pa po stirih popolnoma neprespanih mesecih samo odlocil, da bo zacel spati celo noc. Sedaj fantica ze tri mesece spita skupaj v sobi in ce katerega ponoci kaj "mede", pristane v najini postelji in tako vsi lepo mirno panckamo dalje user posted image .

Me pa zanima, zakaj vedno nastane "problem". Nekdo prosi za nasvet in dobi polno razlicnih odgovorov. Zakaj naj bi to pomenilo, da je nekdo ali da so nekateri bolj "pametni". Vsak pove svoje izkusnje in dostikrat se res najde kaj uporabnega. Dvomim, da bi kdo kdaj kaj slabega hotel z napisanim. No, kot ze receno vsaka mama bo pa za svojega otroka in zase najbolje vedela kaj jima odgovarja...

mah, tudi jaz ne bom vec o tem...

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3966
22.9.2009 10:31:22   
Andromeda
Dobro jutro in user posted image !

Mi2 se počasi odpravljava ven, jaz se že bolje počutim, me pa še malo po trebuhu ščiplje (tako, da kava danes odpade user posted image ), Dario je ponoči lepo spal, jaz ša tudi.

No, škratek mi že pleza v naeročje, bo treba res it user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3967
22.9.2009 10:41:11   
pomar*ANČA*
IZVIRNO SPOROČILO: ubava

Kdaj pa mislite kupit drug avtosedež? Jaz ga imam še vedno v lupinci.

mi smo ga dali iz lupince nekje na sredini avgusta, naš fant je bil že krepko čez 9k, pa še premejhna mu je postala in je vedno kričal, tako da smo bili primorani zamenjati za sedež.

bobika, ko boš dovolj utrujena boš imela hitro dovoljuser posted image jaz sem ga 1x enostavno preslišala in takrat se je končalo nočno ustajanje- je dragi rekel da je jokal skoraj urco med jokom mu je 2x dal dudo, ampak je bil trmast in ga ni nosil ali dal h nama v posteljo. no, kdaj je še treba ustat, ampak vsako noč pa nič več. nabiram pa energijo, da bom ukinla flaško pred dnevnim spanjem, ker vem da bo tudi precej joka.... aja, ponoči kadar se zbudi mu še kdaj dam za jest, najprej dobi vodo za pit in če full vleče mu naredim malce še za jest- 90 ali 120 ml, drugače pa samo vodo in nato dudo.

moja mestruacija je še vedno čudna... do zdaj sme jo imela vsak drugi mesec, dobila sem jo pa že kar kmalu kljub dojenju.

IZVIRNO SPOROČILO: klavdiy4

Danes je bilo full smešno z avto šoli, sem 1.šla na avtocesto in potem čez Vransko po nekih stranskih poteh do Nove Štifte domov...pa mi full na eni ozki stranski cesti ,čez gozd, bik pridivja pred avto. Pa jaz ustavim. Pa me inštruktor gleda, pa sem se potem počasi peljala za bikom... Ta pa je tekal po vsej cesti, pa se je ustavil pa gledal, prehiteti ga pa nisem mogla...Pa sem gledala inštruktorja če bo stopil ven in ga nagnal, on pa je kar sedel, jaz pa ga tudi nisem šla, ker je blo na nepregledni cesti...pa je ta bik kar nekaj časa stal, ko se je končno spomnil it...prej mu pa tudi hupa ni dala pospeška...

potem si se pa vozila okoli moje hiše, no tam kjer sem jaz včasih živela. pa ni bil naš bik, jih na srečo nimamouser posted image imamo sam ovčke....

(odgovor članu ubava)
Neposredna povezava do sporočila: 3968
22.9.2009 14:59:22   
šema
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany
Ne govorimo o puščanju da otrok joka do onemoglosti in potem zaspi... s tem se strinjam, da je mučenje.. Tak so včasih delali, na žalost. Ampak novodobne knjige in članki o otroškem spanju govorijo o različnih metodah, kako kljub otroškem joku (in da otrok ob tem ne izgubi zaupanja v starše) vzpostaviti nek normalen ritem spanja. Zelo fajna knjiga o tem je Otroško spanje, brez joka v sanje... To bi priporočala vsem, tudi tistim, ki nimajo težav s spanjem otročkov.

No tole sem si tudi sama nabavila ampak brez napredka- kljub temu, da sem se držala navodil in nisem preskakovala poglavij. Verjamem pa, da lahko nekomu tudi pomaga:)

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3969
22.9.2009 16:37:16   
_katja_
Par dni ne preberem, pa vidim, da se je razvnela prava debata glede spanja. Jah trenutno je pri nas situacija malo boljša ko pti bobiki, ampak se se vseeno zbujamo ene 5-6 krat na noč. Včasih je tudi buden nekaj časa potem (to večinoma pri možu, ker ga ful ogovarja in se tamal cist zbrihta). Zaspi nazaj samo z flaško, včasih z vodo, večinoma z mlekom. Mu dajem čist razredčeno mleko. Itaq da ga moram obvezno tudi previt enkrat ponoči, ker drugač je poplava. Je pa tako da sedaj ko sem tudi jaz v službi, ga ima kdaj tudi mož ponoči. Pač tisti, ki je bolj spočit zvečer ga rihta. Se je pa tudi že zgodilo, da se je tamal jokal in sem zraven spala kot ubita. Si bom pa nabavla knjigo Spi dete spi pa mal prebrala na to temo. Zadnjič je bilo dve noči boljše, ko sem mu zvecer dala med v mleko, potem pa spet isto..... Ah bomo ze. Ampak bobika socustvujem s tabo. Nasvete pa jemljem dobronameno:) Ker vsak ki ti da nasvet ti hoče dobro. Čeprav se ti v tistem trenutku morda ne zdi tako.

Drugače se imamo pa mi fino. Dopoldne v sluzbici, imam svojih 14 kostrunckov, popoldne pa samo enega:) Vsi so lustni. Popoldne sem večinoma zunaj s tamalim. Moramo sedaj izkoristit lepo vreme. V nedeljo smo sli peš na Tromejo. Nace je bil ful priden, tako da smo sli res lahko hitro. Sem skor izdihnla:)

Lep pozdravcek vsem!

(odgovor članu šema)
Neposredna povezava do sporočila: 3970
22.9.2009 18:38:56   
bobika1
hOJLA.

No poročam: GROZA!! Mali se je tako histerično jokal da je bil že kr hripav in SAM po 10 min je komi dihu....Tak da mislim da se ne bo nč spremenil- karakterno je ful trmast....in ja tudi sama mam to knjigo spi,dete spi no tako smo delali prejšnič in ja brez uspeha!!!
Vrjamem tudi sama da pomaga komu sam mi ne spadamo v ta krog.
In sem si rekla da če bom kdaj še mela kakega otroka obvezno takoj na začetku začet z vsem ker mi ne bo noben več reku da taki mali ne morjo bit razvajeni in se navadit na to kar ni vredu!!!!POTRJENO!!

Kaj kuhate kej vašim malčkom- jz vsak dan ful študiram- kaj bova pa danes,...user posted image . Kaj vam še kaj ne jejo?

Sem matica mal stehtala pa zmerla. Ma približno 9700g in 75cm.user posted image .

Zej mu bom kupla to ročno hoduljo(to ko tako rinejo pred sabo-baje jo tudi priporočajo) ker mi doma-mamo eno pručko in jo rine po celi kuhnji in hodiuser posted image

Ja nič, se javim še kaj

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 3971
22.9.2009 21:17:47   
konina
hej, hoj

Malo hitrega javljanja. Časa mi zmankuje ob vseh mojih frocih, hahaha.user posted image Neva rabi svoj čas, fanta tudi vse več, možek prav tako, jaz pa... No, pa saj veste kako je, kaj čem o tem.

Naš Erazem je shodil. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Že dva dni pridno raca naokoli. Seveda še majavo in je res smešen, ampak gre. Se kar spusti in odkoraka. user posted image

GAšper pa mu sledi. Še ne hodi, bo pa kmalu. Je pa pravi alpinist, vsepovsod spleza. Groza. NA trip trap stolček, na omarice, na sedežno... GA samo lovim. TAko da enega, ker hodi naokoli, drugega, ker pleza. user posted image

Zobi: Erazem jih ima 8, GAšper pa 4. Jemo že vse, samo svinjine ne, pa zelje še nismo, pa fižol. DRugače pa vse po vrsti. Tudi mleko dajem. PA nimamo težav. Dojiti smo se nehali pred enim tednom, brez težav. Gašper se sicer še stisne k meni in išče, ampak ni hudo.

spanje -  hja tukaj se bom vzdržala vseh nasvetov, ker se načeloma strinjam s tem, da je treba začet z ritmom že od prvega dne, če pa ne gre, je pa sedaj zadnji čas. AMPAK... Pri nas je tako, da Eazem lepo spi sam v svoji sobi, Gašper pa še vedno v najini spalnici, sicer v svoji postelji, ampak moram vsaj petkrat vstat na noč in ga umirit, pa dudo dat, pa pri sebi ima pol noči flaško vode in se crklja z njo (kar sem bila vedno strogo proti). No, Gašper je pač nemiren ponoči, meni pa zmankuje energije, da bi ga šolala. In sem podrla vsa svoja prepričanja, zaradi tega ker sem preprosto utrujena in nimam moči še ponoči srašit naokoli. user posted image Sta pa mala zaklada in zvečer zaspita brez težav, vsak v svoji postelji s flašo mleka. Vsaj to.

No, takole eno hitro javljanje. Se javim še, ko spet najdem nekaj minut. SEdaj pa grem, ker možek skače okrog mene. Sveže stuširan in pmankljivo oblečen. Njami. user posted image

LP, Nina

23. 1. 2002 sva postala najsrečnejša človeka na svetu. Dobila sva Nevo.
10.11. 2008 sta za nas posijala dva sončka. Erazem in Gašper sta se nam pridružila.

(odgovor članu bobika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3972
22.9.2009 21:20:11   
konina
aja, pa čestitke naši nosečki. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem se že spraševala, katera bo prva. Jaz bi tudi, pa mi vsi pravijo, da sem nora. Z možem vred. user posted image user posted image user posted image user posted image No, mi jih imamo dovolj.

23. 1. 2002 sva postala najsrečnejša človeka na svetu. Dobila sva Nevo.
10.11. 2008 sta za nas posijala dva sončka. Erazem in Gašper sta se nam pridružila.

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 3973
22.9.2009 21:34:44   
orka
helow
oooooo kako fino,da ste se malo razklepetale....veste kaj,jaz pa na temo spanje nimam kaj komentirati...me pa zanima kaj mislite s tem,DA SE PONOČI ZBUJAJO? Ali samo za hip,date dudo in spite dalje ali se malčki razbudijo in so budni nekaj časa? Če date samo dudico in spite naprej,temu jaz nebi ravno rekla zbujanje.Anyway mi spimo od rojstva brez težav,zato tudi ne morem opisati svojih izkušenj....je pa res zadnje čase začela trmati in ne želi biti sama v sobi,pač počakam pri njej da zaspi in potem odidem.Spimo pa od 20.30 - 7.00,čez dan pa 2x po dve uri. Zdaj bo spet fino,ker ni prevroče in ne mrzlo in bom lahko spet malo Ljubljano prečesala peš,ker poleti v vročini sem raje sedela,se mi ni dalo hoditi...

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu bobika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3974
23.9.2009 16:33:11   
Andromeda
Hello, danes se prva javljam tukaj, pa je ura pol petih popoldne user posted image

Bili smo v Kranju, ker smo imeli uradni ogled stanovanja, čez 1 teden pa imamo prevzem! user posted image Kranj mi je vsakič bolj všeč, zjutraj smo se zbudili v sivi in megleni Ljubljani, v Kranju pa nas je pozdravil sonček.

Zjutraj smo imeli tudi razvojno ambulanto - Dario ima nekaj gramov manj kot 10 kg in 75 cm, samo se mi zdi, da je narobe zmerila, ker se je ves čas zvijal...Dobili smo nekaj napotkov glede tega, da mu dajemo počasi hrano v koščkih (ljuba duša, pa ravno večraj sem mu nekaj manj spasiranega dala in je bruhal user posted image ), pa glede prvih čeveljčkov je svetovala, naj imajo čim mehkejši podplat, najslabši so pa od cicibana (nočem anti-reklame delat), ampak kaj, ko so vsi pretrdi in ortopedski. Otrok pa mora čutiti tla, da pravilno shodi in se mu pravilno razvijejo mišice, ki sodelujejo pri hoji.

OK, toliko za sedaj od mene...

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 3975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

tašča in pospravljanje?
tailor

ali vam tašča pride kaj pomagat pri pospravljanju ,kuhanju?

da (11%)

ne (41%)

včasih (10%)

nikoli (18%)

nočem pomoči (19%)

Število vseh glasov: 527

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!