|
RE: Julijske čvjeke 2008, 1.del :) 16.9.2009 19:10:29
|
|
|
|
neboglasnica
|
Se javljam - preživela tist Golovec, ampak od čisto preveč čistega zraka direkt v pljuča in pomanjkanja cukra ter peklenskega mraza imam spet migreno. U PM naj gre vse skupaj! IZVIRNO SPOROČILO: glugluglu Mi je pa zanimivo kako je bil Tian lansko leto zelo zmrzljiv, se mi je takrat zdelo, da ima takoj mrzel nos, roke, vrat in je moral biti kar oblečen tudi za spat, sedaj je pa ravno obratno. To jaz že kar nekaj časa opažam pri Stašu. Vidim, da je doma kar prepoten, če je oblečen tako kot v vrtcu - spodnji bodi in dolge rokave. IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška aja na to temo sem mojo sestrično vprašala kako je z otrocmi in sladkarijami in pravi da daj magari otroku celo čokolado za pjest, samo naj se vsede in vse naenkrat poje in potem zobke umit..nikakor pa ne malo po malo čez cel dan...odsvetuje sladkane čaje, ker se žulijo čez cel dan ina naredijo s tem veliko več škode kot kakšna čokolada... To je meni tudi zobozdravnica rekla. IZVIRNO SPOROČILO: Majuska IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa metuljček, če se ti da te lepo prosim za mnenje kako je pravilen izraz: umivanje ali pomivanje posode? lektorica je pustila izraz umivanje, ki meni ne paše. POMIVANJE. je opazka humorna ali humoristična? jaz bi dala humorna, lektorica je dala humoristična. HUMORNA. stavek: Na postelji drug čez drugega, prekrita s kokicami ležita moje veliko in malo bogastvo, ter mirno spita. manjkata mi ena ali dve vejici, imam prav ali ne? MISLIM DA 1. lektorica uporablja izraz razboleta zadnjica, jaz to prvič slišim, a je namesto razbolela, pravilno razboleta? mi deluje hrvaško. RAZBOLELA SE MI ZDI PRAVILNO. Mar misli, da bo zaradi lezenja ne vem dobil večjo plačo? tu nimam pojma, je vejica ali je ni? NI. kakor koli ali kakorkoli, kako se piše? SKUPAJ Lepo zavito, v rdeč potiskan papir, s srebrno pentljo na vrhu, očitno pa je, da darila ni zavijal sam. manjka vejica pred da ali ne? AHA je ocvrt sir ali ocvrti sir? ne kot sir, ki je bil ocvrt, ampak kot jed. MISLIM DA JE OCVRTI. zdej, če so vse te stvari narobe, pol je očitno da je lektorica al mal nerodna v svojem poklicu, ali pa površna, v vsakem primeru je verjetno še polno napak, ki jih jaz ne zaznam. upam da tega pisanja nisi dojela kot da nekaj pametujem, ker mi pravopis res ni v malem prstu, samo določene stvari mi ne pašejo. ps. dobiš milko za trud. iskrena hvala! za ostale, kako se po hrvaško reče: kaj, a dve boš? v smislu, da ti kuhar da eno palačinko na krožnik in ti še vedno držiš krožnik, da bi še. NIMAM POJMA ... JEST BI TRI Jap. Sicer sem z migreno samo na hitro prebrala, ampak se strinjam z Majusko. Tudi s tremi palačinkami, . IZVIRNO SPOROČILO: populis Sem poklicala k pedontologinji v ZD Šiška in pravi, da če bi zobek potemnel ( to pomeni da odmira in da morajo zobek odpreti ) ali pa če bi se ji na dlesni gnojne bunkice delale, pomeni da se gnoji spodaj nekaj, da ni dobro. Upam na najboljše, da oteklina splahni, krvavi žepek izgine in bo spet vse ok. Ne mi rečt, da si jo dobila na telefon?? Jo kličem že celo poletje, ker moram Anino rentgensko sliko tja nest, pa nihče ne dvigne. Ok, mali za mizo ves zaspan, sedaj v postelji pa cel kažin. Tudi zjutraj v zbirno sobo zakoraka sam, sicer dva koraka nazaj, tri naprej, ampak brez dude... malček moj.
|
|
|