Nika v službi
|
Če pride res do takih razsežnosti, kot jih napovedujejo (torej, več kot polovica prebivalstva), potem boš pač moral imeti zelo zelo veliko srečo, da se ne okužiš. Tudi če otroka potegneš ven v primeru izbruha gripe v vrtcu ali šoli, so tu še starši, sorodniki, prijatelji, stranke, s katerimi se srečuješ... Mah, lahko se zapreš v sobo in ne hodiš nikamor ali pa preprosto živiš naprej kolikor toliko normalno in pač čakaš, kako se bo vse skupaj odvijalo. Jaz sem ogromno naokrog, v stiku z ljudmi, na potovanjih, obiski prihajajo k meni od vsepovsod, podobno je pri možu in moram priznati, da sem se nekako že sprijaznila, da nas slej ko prej trefne. In ko nas bo, bom pač videla, kako bomo stvar speljali... Upam, da s čim manj posledicami in v čim blažji obliki. Neke strategije vnaprej delat je pa po moje težko. Čeprav me je zadnjič ob obisku ena Francozinja vprašala, če imamo v firmi plan v primeru izbruha prašičje gripe... Ja, valjda, da ga imamo - 50 ljudi čaka v karanteni, da nadomestijo te, ki bodo eventuelno zboleli. Itak.