veselka
|
jutro, Erdbeere čestitke za Evo škorpijončica te popolnoma razumem, kako ti je. moje dete se med previjanjem še vedno večinoma dere kot zmešana in je meni tako hudo, ker "jo matram". na srečo vsaj težav z dojenjem nimaš. mene je to zadnje ti popolnoma potrlo, pa se trudim odmislit, ker stres še dodatno slabša situacijo. v glavnem že skoraj 1 teden je iz preveč mleka, ko sem si še načrpala ogromno viška, nastala na hitro obratna situacija. vem, da mleka ne zmanjka, ampak med enim in drugim podojem, ko "izprazneva" obe dojki, ena več ne zadošča, se mleko obupno počasi tvori in ga je v drugo močno premalo. jaz jo sicer kar pristavljam, da bi se situacija le spremenila in če res nima zadosti, ker se ne pomiri in zaspi, dobi dodatek. pijem čaj za dojenje, pa tablete s Ca, B-komplekson, D in železom, jem polento, črpam zdej spet mleko po vsakem podoju, tudi če ne gre nič ven, da dam joškam vedet, da je potreba po mleku večja, veliko pijem in jem... se mi zdi, da se situacija zboljšuje, samo gre zelo počasi. rada bi dojila na polno, ker vem, da je moje mleko najboljše zanjo. vse te stvari zdej z veseljem počnem in ne z neko obremenjenostjo. je treba ostat pozitiven, da gredo stvari na bolje. čez vikend nam je patronažna tudi tehtnico posodla, da smo tehtali koliko poje in res je z vsakim podojem mleka bistveno manj. imam pa vsaj srečo, da kljub občasni flaši, še vedno obsedeno išče mojo joško in vleče tudi ko je že "prazna", ker mlekec vseeno teče, samo bolj počasi je vse skupaj. drugače pa moja rožica že vidi igračke, ki visijo nad previjalno tudi bradavico ko jo spusti za pavzo, si zna sama v usta nazaj dat, zadnjič mi je očala skor spulila dol z nosa, pa atija je za lase prijela. tud glavico že dviguje, kadar na trebuščku leži na meni... v glavnem, razen teže, kar lepo napredujemo. pa tud teža bo šla hitreje gor, ni da ne.
< Sporočilo je popravil veselka -- 14.9.2009 8:12:22 >