|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nepravilen hendling - nepoučeni ali malom...
11.9.2009 22:01:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: Raho

A ni handling? Hendling je????

Ja, sej je handling. user posted image Pa ko je že tako pomemben, zakaj ne uporabljamo slovenske besede zanj?

pravilno rokovanje z otrokomuser posted image

pa raho je, kot vedno, zadela bistvo teme user posted image

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
11.9.2009 22:02:33   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

Ja, sej je handling. user posted image Pa ko je že tako pomemben, zakaj ne uporabljamo slovenske besede zanj?

Hvala ulla. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
11.9.2009 22:03:31   
L1ana

Se držim pravila: piši kao što govoriš! user posted image Zato tudi ni photoshooting, ampak fotošuting. Pri must-do sem pa zaj***,  v bistvu je mastdu. user posted image

Aja, drugače pa tudi ni handlig, ampak je rokovanje! user posted image

P.s.: Ja, bom počasi zaključila današnje oglašanje, ker se mi zdi, da imam že monologe na tej temi.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 53
11.9.2009 22:03:39   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

Raho se take teme zdijo tok trapaste - vsak naj počne s svojim otrokom kar hoče. Dokler moj ni ogrožen, je vse OK.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
11.9.2009 22:06:33   
L1ana
Ja, saj: trapaste teme v trapastem vremenu ... user posted image

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 55
11.9.2009 22:07:42   
rija
vreme je čisto kul.....

...vox populi...

(odgovor članu L1ana)
Neposredna povezava do sporočila: 56
11.9.2009 22:34:17   
L1ana
Ja, dobesedno kul! user posted image No, vsaj deževati je nehalo ... user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 57
11.9.2009 23:26:58   
teja*
Jaz za pravilno rokovanje z dojenčkom nisem vedla dokler nisem prišla v RA, ko je bila hčerka stara 4 mesece. Niso pokazal ne v materinski šoli, niti v porodnišnici, niti patronažna. Tako, da sem se takrat prav jezila, če res ne more nihče pokazat pravilnih prijemov za dojenčka, ki smo prvič matere.

(odgovor članu L1ana)
Neposredna povezava do sporočila: 58
12.9.2009 7:36:54   
dory
Sama sem se s handlingom seznalila v razvojni,kamor sem vozila svojga nedonošenčka...sem pa rabila kar nekaj mesecev,da sem osvojila handling, primeren za mojega otroka...ha hipertonike je pač eno, za hipotonike pač drugo itd...če bi bil moj otrok zdrav, bi prepustila razvojni poti, naj dela po svoje...naj se razvija, naj živi...itak je pa vse že tko skomercializirano,da ponujajo eno,drugo ali tretje...vsakič kej novga...pa kje piše,da je okej? sej nevem ktere bio izdelke tudi umikajo s sprodaje...najprej kako je to zdravo, potem pa kolk je nekaterih slabih stvari preveč...halo?

(odgovor članu teja*)
Neposredna povezava do sporočila: 59
12.9.2009 10:39:13   
Snoopyka
js mam punčko staro dva mesca, glavco ma že sama redn pokonc....jo mam tu pa tan v naročju kr pokonc, včasih pa v kengorujčku in zdravnica rekla da ni nč narobe, dokler je v mejah normale.user posted image

7.7.2009 ob 16.30h je prijokala na svet 3732g težka in 52cm velika punčka Albina <3<3<3

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 60
12.9.2009 11:36:24   
tatly
joj joj-res pretiravas.

1.9.2008 ob 10.02 se nama je pridruzila najina stella tezka 3140g in velika 50cm
5.5.2010 ob 6.10 se nam je pridruzila se nasa druga princeska anella tezka 3530g in velika 52cm

(odgovor članu Snoopyka)
Neposredna povezava do sporočila: 61
12.9.2009 12:08:25   
Blueeyes

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

kaj je kdo pohabil otroka za radi tega?user posted image

malo pretiravaš.

se podpišem.. totalno pretiravanje... sicer mam prvega otroka, tko da še nimam izkušenj, ampak kar je pra preveče je pa preveč.. v starih časih ni blo nobenih handlingov

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 62
12.9.2009 12:41:09   
khurde
L1Ana, nam niso nič pokazali, nikjer, niti v P LJ ne in v njihovi Šoli za starše tut nič. Patronažna tudi ne, pediater ne, nobena sestra na posvetovalnici ne... imaš srečo z ZD, očitno. user posted image In - kar je mene totalno presenetil - je en dan za mano na posvetovalnico prišla ena mama z otročkom ca. en mesec in starejšo hčerko... pa prinese tega svojega otročka v lupinici brez tiste notranje zadeve za oporo za glavo. Mali zgrbljen notri totalno, glava mu je mahala sem ter tja, nobena sestra ni pa nič rekla na to. user posted image

Se pa strinjam s prvim postom od Ulle. In včasih se itak ni poudarjal handling, ker - kot je ona napisala - ni bilo vseh teh pripomočkov, ki so se izkazali za bolj kot ne škodljive. Ljudje so puščali otroke, da so se sami razvijali, po svojem tempu in šele z našo generacijo in potrošništvom se je to spremenilo. Treba je čimveč stvari kupit, da se bo ja otrok pravilno razvijal, k je narava tok butasta, da sama ni tega ugotovila. user posted image Pa ko pravite, da handlinga niso poznali, seveda so ga, meni je največ o teh stvareh povedala stara mama, samo ona je delala v Zavodu za usposabljanje invalidne mladine in tam so to tudi 50 let nazaj še kako dobro poznali. V bistvu je to ena navadna kmečka logika, ta handling, a ni user posted image - pač, pustiš otroku, da dela po svoje in tako, kolikor je sam sposoben, tu ni neke bistvene filozofije zadaj. In ne vem, kje je tu kompliciranje? user posted image

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 63
12.9.2009 15:22:38   
klavdiy4
Ojla...

Se popolnoma strinjam z Ullo...

Jaz svoje hčerkice ne silim v nič, se je sama začela vsedati, se sama pokonci postavi, sama hoče vstati ...itd. Edino pri čemer ji pomagam oz.kar jo učim so besede in dejanja, kot je npr.kako pomahati, kako prositi, kako ploskati....In tudi meni niso všeč starši ,ki silijo otroka k temu, da se čimprej vsede, da čimprej vstane...Meni je bolj pomembno, da bo moja punčka zdrava,kot to, kdaj bo naredila prvi korak...
Sama se rodila z 18 leti in nisem veliko vedela o handlingu.. Sem obiskovala materinsko šolo in, ker se tam o tem nismo veliko pogovarjali sem za nasvet prosila mamico,vprašala sem tudi pediatre in babice, s fantom pa sva si kupila tudi knjigo o dojenčkovem razvoju. Raje to, kot pa da bi nespametno ravnala z najinim biserčkom...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 64
12.9.2009 16:04:04   
Pat74
Jest moram pa kar reč, da imam kar srečo, oz. da sem vedno naletela na strokovne ljudi, da so mi še vedno v ZD in patronažna, ki je bila na obiski pa tud v porodnišnico pokazali, kako se pravilno ravna z dojenčkom. No, saj malo sem se naučila že na SZŠ, ampak do prvega user posted image sem že vse pozabila in sem bla najbrž tud bolj nerodna. Če vam po pravici povem, sem še najbolj suverena zdaj pri tretjem user posted image , čeprav sem se tud pri prvih dveh trudila, da upoštevam tale "hendling". Mislim pa, da nihče izmed nas najbrž namerno napačno ravna ali sili otroka v nekaj, kar je zanj še neustrezno - zato bom rekla, da je najbrž kriva nevednost in ne malomarnost - saj se tudi doktrine spreminjajo: včasih so tudi otročke povijal na tesno, da se reveži niso mogli premikat, a ne?

(odgovor članu klavdiy4)
Neposredna povezava do sporočila: 65
12.9.2009 22:33:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Snoopyka

js mam punčko staro dva mesca, glavco ma že sama redn pokonc....jo mam tu pa tan v naročju kr pokonc, včasih pa v kengorujčku in zdravnica rekla da ni nč narobe, dokler je v mejah normale.user posted image

kengurujček je strup za hrbtenico, otrok je v njem pokonci, hrbtne mišice pa niso tolk razvite, da bi hrbtenico lahko pravilno podpirale, zato se ta poseda in nepravilno ukrivlja. kngurujček bi bil primeren za otroka starega nekje 7, 8 mesecev. in kaj je v mejah normale? 10min na dan? kdo pa kupuje pripomočke, da ima otroka notri 10 min na dan?
ko se otroku mišice okrepijo, se sam spravi pokonci. a mogoče mislite, da oganizem reče - no, sicer še ni čas, sam ajde, hrbtne mišice bodite močne in razvite, ker tej mamici se mudi met potroka pokonci? user posted image

(odgovor članu Snoopyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
13.9.2009 7:55:40   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Jaz dam pa tej Leni Ani večinoma prav. Vse premalo se daje poudarka na pravilnem rokovanju z otroci.

Samo problem je v tem, da ni ustreznega izobraževanja staršev, razen v primerih ko pediater zazna nepravilnosti in pogojno da napotnico za RA. Kolikor berem po forumu, so pa čakalne dobe (vsaj v LJ) pošastno dolge... Tako da ni ravno za krivit starše, ampak zdravstveni sistem, ker handling ni vključen že npr. v materinsko šolo, v P in pa na prve posvetovalnice. Nas je npr. pediatrinja odrajtala na posvetovalnici v tretjem mesecu v 15 minutah, pa niti ga ni dala kravice past? user posted image

Se podpišem - meni v P , niti pediatrinja, niti patronažna nikjer mi NISO pokazali pravilnega handlinga.

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 67
13.9.2009 8:03:02   
zvesta
Veliko vas ima za opravičilo, da vam nihče ni pokazal... Ja, saj vem, tudi meni niso, dokler nisme postala tečna.

Čudi me samo to, da ste se za vse pripomočke, vozičke in podobno pripravljene pozanimati v nulo. za tole pa večinoma ne...

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 68
13.9.2009 8:10:24   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

Veliko vas ima za opravičilo, da vam nihče ni pokazal... Ja, saj vem, tudi meni niso, dokler nisme postala tečna.

Čudi me samo to, da ste se za vse pripomočke, vozičke in podobno pripravljene pozanimati v nulo. za tole pa večinoma ne...

Hvala. Bom bolj tečna, da mi ga bodo pokazali. Pa kakšne knjižice o handlingu bi tudi lahko delili, ne samo tiste o cepljenju. Pri dveh mesecih mi je sestra samo "zdrdrala" o prehrani, in nič drugega - otroka skoraj še pogledala ni.

Mi je pa patronažna, ki dela na Gorenjskem omenila, da jih sedaj učijo hendlinga in rekla da če otrok glavico nagiba samo na eno stran, naj ga nikar ne dajem kravic past in nikar ne podlagam - ker s podlaganjem glavico še bolj zateguje.

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 69
13.9.2009 8:23:06   
zvesta
ja, saj tečni moramo biti...

je pa tudi dejansko res, da včasih samo zdravstveno osebje nima pojma o handlingu...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 70
13.9.2009 8:52:42   
Anonimen
je pa tudi dejansko res, da včasih samo zdravstveno osebje nima pojma o handlingu..

ja, to je tud katastrofa za sebeuser posted image kot na vseh ostalih področjih, ne sam kar se handlinga tiče. fora je predvsem v tem, da je razvojna pediatrija dosti nova veja pediatrije ( včasih je bil samo zdravnik za šolsko in predšolsko mladino, pol se je to ločlo na pediatra, no zdej pa še na razvojnega pediatra). nekateri zdravniki tudi kr malo zviška gledajo na to ( kot so verjetno takrat gledali zviška na pediatre), češ kaj pa se grejo, brezvze, včasih so vsi otroci normalno gor zrastli, bla bla bla. in če je ob vsem tem zdravnik še tak, da se mu zdi da je zadosti tisto kar se je na fakulteti naučil in nobena nova raziskava ne pride do njega, kaj šele da bi na kako izobraževanje šel kdaj, pol pa dobimo kekca v belem, ki ti reče nič hudega če ne plazi in ne kobaca, nekateri tega pač ne počnejouser posted image

(odgovor članu zvesta)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
13.9.2009 10:37:29   
Hope2
Men so v poronišnici pokazali samo kako pravilni previt otroka. Vsaj neki, že to je velik, da ga glih za pete ne dviguješ v višave. Potem pa sem doma mal poguglala in našla filmčke, članke in brošurce, ko pa je prišla patronažna, pa mi je še ona prinesla brošurco o handlingu. Smo se trudli, kokr smo se znali.
Je pa mene to isto zmotilo pri nedonošenčkih. Smo čakali pripediatru in pride mama z otročkom prvi mesec na sistematiko in ga da sedet v naročje, ter ga tako slači. Glava bingljala levo, desno, padla med nogeuser posted image . 1 meter svtran pa previjalna mizauser posted image . Potem vidim nekaj slikic nedonošenih otrok tu na RR in se slikajo pri parih tednih pokonciuser posted image . Tega tudi jaz ne razumem. Ne vem ali se te mamice prepustijo usodi kar tak, ali čakajo da jim bo kaj v naročje položeno, ampak zase vem, da vedno probam pomagat tako ali drugače otroku, zato kaj preberem, poslušam mame, babice, izluščim kar se mi zdi pametno in to je to. Mogoče za nekoga kompliciram, ampak zame to ni kompliciranje. In o tem kako smo mi zrasli gor sploh ne mislim razpravljat, ker imam zdaj kar nekaj posledic takega lahkotnega mišljenja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 72
13.9.2009 12:24:28   
L1ana
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

... Pa kakšne knjižice o handlingu bi tudi lahko delili, ne samo tiste o cepljenju. ...

Se strinjam! user posted image

Tole knjižico (link!), ki na kratko, a po moje kar dovolj dobro, ponazori pravilno rokovanje, bi lahko dali vsaki mami takoj po rojstvu. A je jaz nisem videla nikjer (v novenem ZD, ne v P ...) - no, najbrž je že vsa naklada pošla. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 73
13.9.2009 13:16:03   
L1ana
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

...  Čudi me samo to, da ste se za vse pripomočke, vozičke in podobno pripravljene pozanimati v nulo. za tole pa večinoma ne...

Problematično je tudi to, da se marsikdo tudi o samem pripomočku ne pozanima dovolj dobro oz. samo enostransko: ponavadi ga zanima, kje se pripomoček ugodneje kupi (kar je seveda čisto OK), ne pozanima pa se, koliko je sploh primeren za otroka.

En tak primer je na primer hojica. Jo je znanec kupil (ker to smo ja vsi imeli, pa tako praktična je, da lahko vanjo odložiš otroka, da se sam zamoti, pa baje otrok s tem trenira hojo ... user posted image ), potem pa mi ves šokiran reče, da v navodilih piše, da se jo lahko uporablja maksimalno 15 minut na dan (no, jaz sem bila bolj kot to, koliko časa se jo lahko uporablja, presenečena nad tem, da je to proizvajalec omenil v navodilih user posted image ). Če bi že samo poguglal na temo "hojica", bi videl, da je med prvimi zadetki kar nekaj razprav na temo "hojica da ali ne" ter se tako vsaj malo poučil o tem, v kaj daje otroka. Saj odločitev za nakup je na koncu itak na strani starša pa primerna/zmerna uporaba tudi.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 74
13.9.2009 18:25:43   
Serendipity
Prebrala sem prvo sporočilo avtorice teme ostalega (še) nisem. Razlog branja je bil ravno v tem, ker iščem teme, debate oz bolj napotke za handling otroka.
Primer handlinga so nam v MŠpokazali na lutki in to v nekaj sekundah. V P nama je sicer med. sestra pokazala - ampak spet na hitrco, ker je bila v totalni gužvi - in je vse trajalo cca pol minuteuser posted image . Patronažna nama ni nič kazala in zdaj smo kjer smo. Nikjer. Še dobro da sem enkrat nekje vzela neko broušro Dojenček in je tam osnovni handling opisan. Ampak še vedno rabim neke dodatne napotke oz smernice - kako in zakaj tako. Le sprašujem se, kje jih naj iščem...
No, naslednji teden je prva posvetovalnice, mogoče bomo pa tam kaj novega izbrskali user posted image .
Torej o ''malomarnih'' starših - hm... saj ti niti nihče ne pove, da je to nekaj pomembnega oz nujnega. Meni so v P omenili, no občasno jo pa lahko tako dvigujete... user posted image

(odgovor članu L1ana)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.