Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 9:35:54
|
|
|
|
Tanik
|
dobro jutro, pri meni po starem, razen vsake toliko bolečine v trebuhu, v spodnjem delu. verejnto je to normalno a ne? ve ki ste že tik pred porodom to najbolj veste. sem pa imela včeraj napad sladkega, čokolada, čokoladni puding. potem je pa mali ful migal pa revčku se je kolcalo. drugače pa čakam vaše sms, lubenička,...
Žan 4.10.2009:50 cm, 3050 g 6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec) 30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec) 11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 9:39:22
|
|
|
|
Erdbeere
|
aja sej res me je zmotl, sem bila skoz prepričana, da da smo 13. v ponedeljek in pol narobe računam...sem tud G včeraj rekla k je rekla v pon se vidimo, aha 13. pa je rekla ne 14 Evo Tanik, jaz imam pa danes napad na čokolado, sem iz A dobila eno najboljšo čokolado pa jo kr lepo hrustam, je tko dobra jagodna Treba zdele napolnit zaloge, ker potem ko bom dojila takih razvad ne bo smelo biti, da ne bo preveč zvijalo
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 9:39:52
|
|
|
|
klaja
|
Anitka7 moja Julija je stara 3 leta in 2 meseca. Gremo sedaj ven, ker sta obe sitni, da je groza!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 9:52:53
|
|
|
|
Bety11
|
Anitka7....Jaz sem iz okolice P,bolj na jug....toplejši kraji...topli ljudje, odprti, prijazni,gostoljubni.... Erdbeere.....Jaz si za prehlade pomagam s domačimi zdravili. Razredčim jabolčni kis in to pijem. Naribam česna, zmešam s kislo smetano in mažem na kruh. Tudi najhujše viroze in težave sem premagala v treh dneh...Tiste, malo lažje prehlade pa kar v enem dnevu. Kis pobije vse bakterije, česen pa je naravni antibiotik. Kislo okolje je tudi za nožnico prijazno, saj gljivice uničuje....Vse skupaj pa dvigne imunski sistem. Lubenička, barika....Mislim na vas in želim neboleč porod. Ali ste mogoče brale članek v reviji Moj malček o tem, da so naši dojnčki še vedno potrebni maternice še tri mesece po rojstvu? To naj bi bil četrti semester nosečnosti. Ta članek je predložila tudi pediatrinja na forumu MON, pod temo JOK IN TOLAŽBA. Govori o kolikah tudi. Zanimivo.... Zato ni nič narobe, če ste čez rok....Kvečjemu lahko samo pozitivno za ..... Srečno punce....
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 10:21:36
|
|
|
|
dolenjka
|
Edberee, jaz imam tudi malo vneto grlo, pa ene 2x na dan si moram nos obrisat, upam,d a se nič ne razvije
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 10:23:45
|
|
|
|
Erdbeere
|
ja dolenjka sej nič čudnega, če je pa tako butasto vreme Mah bo že...sej malenkost je boljše, sem si rutko okrog vratu navezala, nos se je pa tud uspel odpret. Zdej pa grem se spokat iz pižame, pa cunje obesit pa po tleh pomit pol pa kosilo skuhat, da bom popoldan lahko počivala če verjame kdo v pravljice. Ne vem, če ne bomo šli danes še enkrat na bazar
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 10:59:56
|
|
|
|
dolenjka
|
Mi smo tudi nekaj na to temo razmišljali včeraj, da bi danes ponovili "izlet" na bazar Lejte kakšno vreme nas čaka, glih za počitek pred porodom http://www.pro-vreme.net/index.php?id=4
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 11:02:19
|
|
|
|
Erdbeere
|
ja dolenjka...vreme je obupno, namest da bi bila lepa jesen, da bi mi lahko še kaj vozičkali, no sej jest bom, samo, da se naš odloči pokukat na svet
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 11:03:28
|
|
|
|
baby blue
|
Evo mene iz ctg-ja... Jah kaj naj rečem... Žalost... Nekaj manjših popadkov to je pa tudi vse ... Srček lepo bije tako kot mora... Sem mu potem rekla da krče v jajčnikih in pa v križu pa čutim ctg je pa komaj kaj zaznal... Tako da najbrž bomo šli kar čez rok... Je rekel kontrola čez dva dni če ne bo kaj prej... Jah ko da vrjamem da bo... Po pravici povedano sem kar malo žalostna ratala ko ctg ni pokazal skoraj nič ... Odprta sem še zmeri za 2 prsta to je pa to... Sam nič mi ni napisal ure za naslednjič tako da ne vem kdaj sploh imam naslednji pregled no ob kateri uri... Nič grem eno urco odležat noč ni bila ravno najboljša...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 11:38:25
|
|
|
|
Erdbeere
|
ja baby blue, potem pa še kr mal počakaj...sej mogoče bo pa kmalu no....ti imaš vsaj kakšne znake, pri meni ni pa nič
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 11:38:48
|
|
|
|
barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lubenička Barika...ti si jutr že 10 dni čez rok,a ne? kdaj pa nameravajo kej sprožt, če ne bo nč? čakajo 14 dni čez rok .. aja, CTG je lep, kaže malo popadkov, ampak se ji še ne zdi, da bi bilo to to...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 11:39:07
|
|
|
|
jullie
|
IZVIRNO SPOROČILO: Erdbeere Dobro jutro Jest bom znorela....zdej ko bo počasi treba rodit sem staknila fullllllllll vneto grlo....zelen gnoj kar leti ven iz mene, zabasan nos pa še sitna sem...Spala sem sicer ok. ...nos pa tudi mene jezi (se rešim zobobola pa pride še to) in ponoči nič ne spim, ker ne morem prav dihat..skozi usta pa nisem navajena..fiziološko si skoz šopam pa nič ne pomaga... sem baje danes tako smrčala, da me je moj 2x ruknil, pa nisem trznila, pol pa mi je prav rekel, da naj se obrnem, da spat ne more, ker sem glasna
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 11:44:14
|
|
|
|
jullie
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika IZVIRNO SPOROČILO: Lubenička Barika...ti si jutr že 10 dni čez rok,a ne? kdaj pa nameravajo kej sprožt, če ne bo nč? čakajo 14 dni čez rok .. aja, CTG je lep, kaže malo popadkov, ampak se ji še ne zdi, da bi bilo to to... ..predolgo čakajo... jaz bi že pop.izdla.. ...ti povem nekaj...moja znanka je šla predvčerajšnjim v CE P, ker je začela krvaveti..rok ima 20.9 in rodila bo s CR, ker je tudi v prvo tako in so se tudi zdaj dogovorili...no, v P so se ji krvavitve ustavile in oni bodo zdaj čakali do 20.9., da ji bodo naredili CR.. in ona mora biti seveda v P ves ta čas..meni se zdi to brez veze..vedo, da bo imela carskega pa bi ji ga komot lahko par dni prej naredili... sej nevem kaj naj si mislim.. ..mogoče bosta pa celo skupaj v sobi ..
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 12:24:29
|
|
|
|
barika
|
Jullie, men se zdi, da so "carice" v posebi sobi, 1 in 2, vsaj predlani je bilo tako. no, do naslednje sobote bom pa tudi jaz verjetno že odrešena, sam pa nimam varstva za malega , tak da bom po vsej verjetnosti sama.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 13:12:18
|
|
|
|
oktavija
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika Jullie, men se zdi, da so "carice" v posebi sobi, 1 in 2, vsaj predlani je bilo tako. no, do naslednje sobote bom pa tudi jaz verjetno že odrešena, sam pa nimam varstva za malega , tak da bom po vsej verjetnosti sama. Halo Barika!!! A ti si tudi še doma??? A se jutri vidiva na CTG-ju...? Nič ne skrbi sej ne boš edina ki bo verjetno sama v porodni... sej veš da imamo super babice pa bo tudi ok... Jaz bom jutri tam med 9-10 uro... sej se bova tako videle..razen če boš šla ti prej rodit...
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 14:32:53
|
|
|
|
aromaja
|
Jaz se pa ne strinjam, da je neki blazno v redu za otroka, če gre čez rok. Po roku posteljica vedno slabše opravlja svojo nalogo in ne vidim, kaj v tem dobrega za otroka. Se pa javljam iz p. kjer sem pristala, ker sem čez rok, ker imam še povišan pritisk in beljakovine v vodi. Ceu žur. Še vedno zaprta, na CTGju do zdaj en kvazi popadek...če ne bo prej razloga, mi bodo v ponedeljek sprožili porod.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 15:23:06
|
|
|
|
baby blue
|
Se strinjam s tabo aromaja glede tega da ni zelo dobro za otroka če je čez rok... Kvaliteta posteljice je vedno slabša s tem da je lahko potem tudi v njej že prvo blato dojenčka... In tudi otrok potem ni več tako zaščiten kot prej... aromaja držim pesti da bo vse OK
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 15:36:09
|
|
|
|
barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: oktavija IZVIRNO SPOROČILO: barika Jullie, men se zdi, da so "carice" v posebi sobi, 1 in 2, vsaj predlani je bilo tako. no, do naslednje sobote bom pa tudi jaz verjetno že odrešena, sam pa nimam varstva za malega , tak da bom po vsej verjetnosti sama. Halo Barika!!! A ti si tudi še doma??? A se jutri vidiva na CTG-ju...? Nič ne skrbi sej ne boš edina ki bo verjetno sama v porodni... sej veš da imamo super babice pa bo tudi ok... Jaz bom jutri tam med 9-10 uro... sej se bova tako videle..razen če boš šla ti prej rodit... a si špricala danes?? smo bile vse "stare" na raportu do 10. ure, tebe pa nikjer
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 15:44:02
|
|
|
|
Erdbeere
|
aromaja a ti si v LJ porodnišnici? Imam eno kolegico tam, k me je okrog poldneva klicala, da je tudi notri ostala in mora po stopnicah hodit gor in dol Upam, da se meni čimprej začne in grem kr direkt v akcijo, brez sprožanj.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 16:00:29
|
|
|
|
baby blue
|
Jst tudi upam da ne bo potrebna sprožitev čeprav še nisem čez rok... Upam da bo šlo kar naravno... Me je prej en tak močan krč usekal od jajčnikov do zgornjega dela maternice da sem kar sapo zadržala...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 17:32:12
|
|
|
|
simonae
|
Pozdravljene! Čestitke vsem novim mamicam!! Baby blue - ja upam, da te kmalu ponese v P. Enako Barika tebi. Glede tega, kaj pomeni za otroka, če si/je čez rok, pa je po mojem vse odvisno od tega, ali je posteljica še "prava" in opravlja svojo nalogo. Moj prvi porod je bil čez rok in oni bi čakali približno 14 dni... Pa sem spontano rodila prej in je bil zadnji čas. A komentar spoštovanega g. Cerarja je bil (v članku kmalu po tem), da je tako težko ugotoviti točen DP, ker ženske ne vedo kdaj so imele zadnjo menstruacijo . Se mi pa zdi, da trenutno še nisem nič pripravljena na porod. Računam, da bom med 25. septembrom in 1. oktobrom. Prej pa nisem pripravljena - pa še nočem prehitevat ! Lepe porode vsem v vrsti in nežne začetke mamicam!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 17:33:41
|
|
|
|
simonae
|
Sonček Lara srečno s selitvijo in aparaturami. A pol si še 2v1? Ni bil tisto čep? LP
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 18:12:36
|
|
|
|
Bety11
|
Simonae....se podpišem pod tvoj post..
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 18:25:09
|
|
|
|
baby blue
|
Se vidi da je bil danes lep in topel dan ker je zatišje tu gori Ali pa ste že vse na poti v Rim Jst sem pa glavne stopnice pometla zdej sem pa ravno izpod tuša... Je prav pasalo
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 12.9.2009 18:34:06
|
|
|
|
Erdbeere
|
mi gremo pa zdajle v trgovino...smo celo popoldne okrog hiše pospravljali pa garažo pa tko zdej pa sinu hitro superge kupit, da ne bo revež bos okrog hodil
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?