|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - part. III
11.9.2009 11:15:11   
altaja
Ojlaaaa,

da se vam malo na hitrco javim, dokler Vid lepo pančka...

Najprej pa čestitke vsem novopečenim mamicam, še posebej pa moji sotrpinki Tulpek... bravo, čestitke!

Ko sem se nazadnje javila sem sporočila, da mi bodo v soboto sprožili porod, v kolikor se ne bo začel naravno. No, ob 3h ponoči so me zbudili popadki, ob 5:30 sva prispela v P, ob 7:30 sem bila v porodni. Rodila sem z EA ob 16:53. Želela sem si naravnega poroda, vendar sem vesela, da sem se odločila za EA, ker je bil porod naporen in zelo dolg in ne vem kako bi zdržala drugače (imela umetne popadke, končni iztis pa je bil brez EA, bila tudi rezana). Ampak danes je vse pozabljeno, ko pogledam mojega korenjaka. Vse nas je presenetila njegova teža 4125g - res ne vem kje je bil..buši sploh ni bil velik! Oba sva zdrava in vesela, vse je ok, srečna kot še nikoli... Bi šla še enkrat, ni problema, ampak obvezno z EA! Razen če bi vn skoču v 45 min user posted image

Vidim, da je bil moj eden izmed težjih user posted image ... tistih 8 dni čez rok se je lepo redil v trebuščku user posted image

Punce, ki še čakate... srečno pa da bo šlo hitro in brez zapletov!

Grem lupčkat Vida:)

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 4676
11.9.2009 11:38:57   
Erdbeere
zadovoljnalana...čestitke za Lukca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Altaja tebi pa tudi, pa fino, da sta oba ok. Le tako naprej.

Meni se pa popolnoma nič ne da....tak zaspan dan je danes, ponoči sem sicer spala super, res pa je da sem šla šele malo pred polnočjo spat ob 6-ih sem morala pa že vstat, ampak bilo je mirno spanje, brez sprehajanja na wc in gledanja v strop user posted image user posted image user posted image

Sem pa tako vesela, ker naša hiška napreduje...sva ravnokar imela majstra za tlake in je rekel, da imava lepo pripravljeno in da pridejo v četrtek jih delat user posted image user posted image user posted image to bom potem važna, ker potem pa pride še keramika, pa parket pa gremo že lahko v hiško user posted image user posted image

Dej dovolj mojega filozofiranja, grem raje nekaj bolj pametnega naredit.

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4677
11.9.2009 11:47:47   
dreja79
Sej sploh ne morem več spremljat, kolk je vsak dan novih mamic.
Zadovoljnalana čestitke user posted image user posted image user posted image .

Altaja, tudi tebi še enkrat čestitke in super, da si se odločila za EA.user posted image user posted image
Jest je pri prvem nisem imela, ker sploh še ni bilo te možnosti in ker je seveda zeloooooo dolgo trajalo, sem se sedaj odločila za EA. Seveda le v primeru, da bo zopet dolgo trajalo. Če bo to le par uric user posted image  je ne bo vzela.
Joj, kolk sem vam fouš tistim, ki že cartateuser posted image user posted image . Jest bi tud!user posted image
Zdele sem vnesla  preko interneta vse položnice in za mojega user posted image  socialo, če me slučajno čez vikend kaj zagrabi user posted image . No, ja pobožne želje!

Imam pa eno vprašanje : Kdo kdaj mora moj dragi izkoristiti 15 dni očetovskega dopusta? Namreč imam občutek, da zaradi prevelike količine dela, ne bo uspel takoj nastopiti 15 dni, pa me zanima ta rok, do katerega mora izkoristit.

Lep dan še naprej!

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 4678
11.9.2009 11:49:43   
Lubenička
IZVIRNO SPOROČILO: zadovoljnalana

Pozdravljene!

V ponedeljek se je rodil naš sonček Luka, 3740g in 53 cm.

Včeraj sva prišla domov.

Bilo pa je takole. Ob treh zjutraj me je začelo malo boleti, glih tako da nisem mogla spati, skorajda nič.No, potem ob osmih rdeče rjava sluz. Ob devetih sem se le odločila, da grem, na CTG-ju ni bilo vidnih popadkov, jaz pa odprta 6 prstov. To je bilo ob desetih. Ob 12.44 je bil Lukec z mano. Bilo je uro in pol bolečin, odprla sem se praktično brez bolečin. Hodo je bilo le iztiskanje. Nisem bila ne šivana in nimam hemeroidov. Tako, da če ne bi bil to drugi otrok bi verjetno še šla. Nekako sem se odločila za dva.

lep pozdrav vsem

ČESTITKE!! user posted image user posted image

kepica...zelo lepe novičke...držimo pesti, da se bo odvijalo v tej smeri user posted image user posted image user posted image

17.9.09 je nasvet prijokal Arian...naša mala sreča!

(odgovor članu zadovoljnalana)
Neposredna povezava do sporočila: 4679
11.9.2009 11:52:39   
Erdbeere
IZVIRNO SPOROČILO: dreja79

Sej sploh ne morem več spremljat, kolk je vsak dan novih mamic.
Zadovoljnalana čestitke user posted image user posted image user posted image .

Altaja, tudi tebi še enkrat čestitke in super, da si se odločila za EA.user posted image user posted image
Jest je pri prvem nisem imela, ker sploh še ni bilo te možnosti in ker je seveda zeloooooo dolgo trajalo, sem se sedaj odločila za EA. Seveda le v primeru, da bo zopet dolgo trajalo. Če bo to le par uric user posted image  je ne bo vzela.
Joj, kolk sem vam fouš tistim, ki že cartateuser posted image user posted image . Jest bi tud!user posted image
Zdele sem vnesla  preko interneta vse položnice in za mojega user posted image  socialo, če me slučajno čez vikend kaj zagrabi user posted image . No, ja pobožne želje!

Imam pa eno vprašanje : Kdo kdaj mora moj dragi izkoristiti 15 dni očetovskega dopusta? Namreč imam občutek, da zaradi prevelike količine dela, ne bo uspel takoj nastopiti 15 dni, pa me zanima ta rok, do katerega mora izkoristit.

Lep dan še naprej!

Evo popravljam sem našla uradno besedilo
OČETOVSKI DOPUST

user posted image Očetovski dopust je dopust, namenjen očetom, da bi že v najnežnejši dobi otroka skupaj z mamo sodeloval pri negi in varstvu otroka. Oče ima pravico do očetovskega dopusta v trajanju 90 koledarskih dni (ne glede na to, koliko otrok se rodi hkrati), pri čemer mora prvih 15 dni dopusta koristiti do dopolnjenega šestega meseca otrokove starosti (sicer ta del očetovskega dopusta zapade), drugih 75 dni pa lahko izrabi najdlje do tretjega leta starosti otroka. Oče nima pravice do izrabe prvih 15 dni očetovskega dopusta, če koristi porodniški dopust.

Pravico do očetovskega dopusta ima oče otroka in je neprenosljiva. Pravica je začela veljati postopno, in sicer od 1. 1. 2003 - 15 dni, od 1. 1. 2004 - 45 dni in od 1. 1. 2005 - 90 dni.

Za 15 dni očetovskega dopusta, ki jih oče izrabi do dopolnjenega šestega meseca otrokove starosti, mu država zagotavlja očetovsko nadomestilo, za druge dni očetovskega dopusta, ki jih lahko izrabi do tretjega leta starosti otroka, pa mu država zagotavlja plačilo prispevkov za socialno varnost od minimalne plače.

Očetovski dopust lahko oče koristi v obliki polne odsotnosti z dela, v strnjenem nizu (brez prekinitev) ali po dnevih. Kadar oče izrabi očetovski dopust po dnevih, se trajanje pravice določi v delovnih dnevih tako, da se upošteva 70% pripadajočih koledarskih dni očetovskega dopusta (15 koledarskih dni je enako 11 delovnih dni, 90 koledarskih dni je enako 63 delovnih dni).

Pri uveljavljanju pravice do očetovskega dopusta morate biti pozorni:
  • 30 dni pred predvidenim datumom nastopa očetovskega dopusta ali 60 dni pred predvidenim datumom poroda (na podlagi potrdila ginekologa) se oglasite na centru za socialno delo, na katerem je mati uveljavljala pravico do porodniškega dopusta oziroma ji je bila priznana pravica do porodniškega dopusta
  • Na vlogi za uveljavitev pravice do očetovskega dopusta morate označiti, da uveljavljate plačani in neplačani očetovski dopust, sicer slednjega kasneje (naknadno) ne morete uveljavljati.
  • Najkasneje 30 dni pred predvidenim nastopom očetovskega dopusta obvestite o nameri izrabe dopusta vašega delodajalca.
  • Ker se pravica do očetovskega dopusta pridobi šele po rojstvu otroka, morate o rojstvu otroka obvestiti center za socialno delo in predložiti  obvestilo porodnišnice o rojstvu otroka oziroma rojstni list otroka.
  • V primeru zunajzakonske skupnosti je treba za uveljavljanje te pravice po rojstvu otroka predložiti zapisnik o priznanju očetovstva.

< Sporočilo je popravil Erdbeere -- 11.9.2009 12:00:54 >

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 4680
11.9.2009 11:56:32   
Lubenička
No...midva sva še vedno 2 v1 user posted image Včeraj se je neki dogajalo...pa se pol nič ni zgodilo user posted image   Je bil pa user posted image zelo živahen...me je prav bolelo. Kaj naj bi to pomenilo? user posted image Da še noče vn? da mu je preveč lepo? user posted image  user posted image

Altaja...ti pa si imela dolg porod...bošček... No...važno, da je vse vredu in da se končno cartate. user posted image

Jaz vedno bolj razmišljam o EA. Zakaj? Naš user posted image bo pravi korenjak...tam okoli 4 kg bo imel in če bom imela dolg porod, se bom vrjetno tudi jaz odločila za to. Ne vem...prej sem bila proti, zdaj pa, ko poslušam vas...ne vem, bomo videli, kakšna bo situacija in kako bom vse skupaj prenašala. user posted image

(odgovor članu Lubenička)
Neposredna povezava do sporočila: 4681
11.9.2009 12:04:53   
baby blue
zadovoljnalana čestitke za sinčka Lukca user posted image user posted image Si imela pa res hiter porod...

altaja ti si se najbrž malo namučila ampak vseeno je sedaj najbrž vse poplačano... Je pa mali pravi korenjak.. user posted image user posted image Dobro da si vzela EA...

Jst sem na nujen posvet o EA šla... Sem si rekla da jo bom vzela če bo porod dolg samo kako pa naj vem ali bo ali ne bo user posted image user posted image Nobenih sprememb... Nekaj krčev pri jajčnikih in v hrbtenici to je pa to... Pa trebuh otrdeva...

Neposredna povezava do sporočila: 4682
11.9.2009 12:14:37   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: Lubenička

No...midva sva še vedno 2 v1 user posted image Včeraj se je neki dogajalo...pa se pol nič ni zgodilo user posted image   Je bil pa user posted image zelo živahen...me je prav bolelo. Kaj naj bi to pomenilo? user posted image Da še noče vn? da mu je preveč lepo? user posted image  user posted image

Altaja...ti pa si imela dolg porod...bošček... No...važno, da je vse vredu in da se končno cartate. user posted image

Jaz vedno bolj razmišljam o EA. Zakaj? Naš user posted image bo pravi korenjak...tam okoli 4 kg bo imel in če bom imela dolg porod, se bom vrjetno tudi jaz odločila za to. Ne vem...prej sem bila proti, zdaj pa, ko poslušam vas...ne vem, bomo videli, kakšna bo situacija in kako bom vse skupaj prenašala. user posted image

uf, js sm bla tud proti... pa sem hitro nehala bit, ko se je začelo zares. sam očitno je ta karma ostala in EA ni šla notr. sam sem pol uzela vse kar so mi ponudli, tko da sem bogo Auroro zadrogirala, še preden je vn pršla user posted image user posted image

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

Neposredna povezava do sporočila: 4683
11.9.2009 12:16:48   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: baby blue

zadovoljnalana čestitke za sinčka Lukca user posted image user posted image Si imela pa res hiter porod...

altaja ti si se najbrž malo namučila ampak vseeno je sedaj najbrž vse poplačano... Je pa mali pravi korenjak.. user posted image user posted image Dobro da si vzela EA...

Jst sem na nujen posvet o EA šla... Sem si rekla da jo bom vzela če bo porod dolg samo kako pa naj vem ali bo ali ne bo user posted image user posted image Nobenih sprememb... Nekaj krčev pri jajčnikih in v hrbtenici to je pa to... Pa trebuh otrdeva...

boš vidla kolk hitro se boš odpirala. jaz sem se 1 cm/uro, do 4 cm, pol pa nič več user posted image

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 4684
11.9.2009 12:17:43   
Erdbeere
Evo jaz grem pa tretjič rodit pa verjemite tud na misel mi ne pride, da bi izbrala EA....ne vem, mogoče je krivo to, da sem prvič in drugič rodila hitro (manj kot 2 uri) tako, da bo to razlog. Pa tudi nikjer ne piše, da če dobite EA, da vam bo pa prijela....bolje se je pripraviti na nekaj hudega, kot pa z mislimi biti pri sej ne bo nič, bom itak EA vzela pa da potem ne prime....mene bi kap. Verjetno bi vse skupaj še težje prenašala kot pa da vem, da je z vsakim popadkom moj zakladek bližje meni. Mene to pokonci drži. 

Neposredna povezava do sporočila: 4685
11.9.2009 12:20:48   
baby blue
ja se zavedam da obstaja možnost da nebi prijela... Zato sem si izbrala to bolj kot drugo možnost... Bom potem videla kako bo...

Meni je zadnjič rekla da sem odprta 2 prsta... Kaj to pomeni?... Koliko je sploh to?... Nimam nobene predstave o tem...

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 4686
11.9.2009 12:24:31   
Lubenička
veselka...in kako si auroro ven spravla, če si se odprla za 4 cm? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4687
11.9.2009 12:26:22   
Erdbeere
baby blue...dva prsta naj bi bila 2cm...jaz sem tud toliko odprta...čeprav v P je pa rekla da toliko je maternično ustje odprto...vrat pa komaj 1 prst....upam, da je zdej že kaj napredovalo.

Neposredna povezava do sporočila: 4688
11.9.2009 12:28:20   
tulpek
Se vam na hitro oglašam iz p. Mali Tjaš skoz spi, vmes se pa dojiva. Na hitro porod: ker se ni nič začelo samo sem ob 11.30 dobila umetne popadke, ki so fajn prijeli, odpirala sem se kar hitro, tak da sem že nekaj pred 15 uro začela s potiskanjem. Mali ni hotel hitro ven, nekaj se je zataknil z glavico in so me mogli rezat 3 cm :-( to mi je bilo verjetno najhuje pri porodu, ker sem videla, kaj pripravljajo in se nisem mogla skoncentrirat na popadek in pritisk, ampak sem samo čakala na rezanje. Potem je pa le pokukal ven, ob 15.25. Ko je konec res pozabiš na vse, sem se pa med zadnjimi popadki odločila, da bo naslednjič ea. Sem pa vesela, da je bilo hitro konec, čeprav je bilo kar intenzivno. Tiste, ki vas to še čaka: ko bo hudo mislite na kaj lepega, čeprav je težko.

Neposredna povezava do sporočila: 4689
11.9.2009 12:29:46   
tažana
No tako danes tudi jaz iz posvetovalnice user posted image .
Sem 2 prsta odprta, glavica čist nizko. Navodila imam, da če se čez vikend ne bo samo začelo, moram v ponedeljek na amnio. Pa na UZ se vidi da se posteljica stara. tako da znam kakšno vrsto prehitevat- nenamerno user posted image .

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 4690
11.9.2009 12:36:49   
baby blue
Aha se mi je zdelo ja da naj bi bilo tam ene 2 cm... Upam da se je zdej že kaj bolj odprlo...

tulpek glavno da je vse OK in da je mali zunaj... user posted image user posted image

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 4691
11.9.2009 12:39:01   
dreja79
Ojla,

Erdbeere, najlepša hvala za izčrpno poročilouser posted image user posted image . Zdaj vem vse user posted image , kar sem hotla vedt. Torej do otrokovega 6 meseca.

Tud jest sem imela prvega user posted image  velikega 57 cm, 4110 kg in obseg glavice 39 cm. Pa sem ga spravila ven za šalo, brez rezanja oz. šivanja. Problem je bil prej, ker je celih 30 ur trajalo, da sem se odprla. Potem, ko sem bila končno odprta sem rabila samo 30 minut za iztis. Zato, bi pa zdej vzela EA, če bi se počasi odpirala, da ne bi bila potem tako izmučena zaradi popadkov. Ne toliko zaradi bolečinuser posted image . Fora je, da če te toliko ne boli, se pravi, da si bolj sproščen se hitreje odpiraš, zato podpiram EA. Tud jest je ne bom vzela, če bom pršla u P odprta že ene 4 al pa 6 cm.user posted image Če bom pa zabetonirana, potem pa zagotovo!

Baby blue, kolikor je meni znano pomeni dva prsta, 2 cm.

Tažana, kam pa kam? Kaj naj si pa jest mislim, k imaš rok samo 2 dni pred mano?user posted image user posted image user posted image  Sem računala nate, da bova v drugi polovici septembra tukaj gor skupaj čakale na najine otročiče. Pa še v porodnišnici bi se lahko vidleuser posted image user posted image .

Tulpek, super, samo da je za tabo. Potem se res kar nekak pozabi na te bolečine.

Matic: 05.10.2009- 55cm, 4270g

1.posvet.:18.11.2009-60cm, 5700g
2.posvet.:07.01.2010-63,5cm,7000g
3.posvet.:09.02.2010-65,5cm,7620g
4.posvet.:06.04.2010-?

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4692
11.9.2009 12:46:03   
baby blue
No potem bo pa super če se bom do jutri še malo odprla pa da bom potem v P odprta vsaj 6 cm user posted image ... Moja sestrična je bila 7 cm odprta ko je prišla v P in je potem hitro rodila...  Mah kar bo bo... Otrok more it ven... Tako ali drugače... 

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 4693
11.9.2009 12:58:18   
mayathebee
hello čveke! Evo me s ctg-ja in pregleda. Moje poročilo:
ctg je LEPuser posted image , odprta sem 2 prsta, mehur drži,
porcija ohranjena in skrajšana...

Naslednji pregled: 15.9.,čeprav je rekla G.,da ima občutek,
da bo prej...no ja, bomo vidliuser posted image user posted image user posted image user posted image ..

Kar se pa tiče EA pa sem se odločila za, upam le, da bom rodila v tem času,ko jo izvajajo, ker v mb
jo delajo od 8.00-22.00 (vsaj tak so rekli na predavanjih in razgovoru)...

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 4694
11.9.2009 13:33:53   
polari
Mene je pa danes moj user posted image malo prestrašil...zjutraj je ful migal, pol pa smo se malo spravli user posted image , pa pol v trgovino in malo okrog, in pol je bil čist miren....me je kar strah postalo...pol pa sem se vlegla, nič, se najedla sladkarij, ga malo prerukala, pa je pol začel spet malo migat...bolj valovat...zdaj pa kar tu pa tam brcne, samo niso pa več ful močne brce....o, zdaj se mu pa kolca...pol je vse vredu, ne?...sem se razmišljala, kak bom letala v bolnico....user posted image

Enej: 21.9.2009: 3880g, 53cm

Klara: 21.12.2010: 3480g, 53cm

(odgovor članu mayathebee)
Neposredna povezava do sporočila: 4695
11.9.2009 13:36:45   
baby blue
Kar vse smo 2 cm odprte user posted image user posted image user posted image

Komj čakam jutrišnji CTG... Čez 2 dni je rok pa nič ne kaže da bi kaj bilo... user posted image user posted image Ji bo treba povedat da mora ven ker se ji podnajemna pogodba izteče user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu polari)
Neposredna povezava do sporočila: 4696
11.9.2009 13:38:54   
_melody_
Mene je pa mal strah porodauser posted image . Sploh ne morm odvrnit misli od tega in se pripravit. Sploh ne vem kaj mi je...Nočem tega!

Sara - 28.9.2009

Neposredna povezava do sporočila: 4697
11.9.2009 13:53:54   
barika
evo me...ctg je lep - itaquser posted image , zdej imam pa preglede vsak dan -hudiča

sem kar malo slabe volje, ker se nič ne dogaja - spet, in vem kakšen je scenarijuser posted image

(odgovor članu _melody_)
Neposredna povezava do sporočila: 4698
11.9.2009 13:57:49   
veselka
IZVIRNO SPOROČILO: Lubenička

veselka...in kako si auroro ven spravla, če si se odprla za 4 cm? user posted image

umetne popadke so mi dali po 8 urah. je mogla čimprej ven, ker sem imela mekonijsko plodovnico.

< Sporočilo je popravil veselka -- 11.9.2009 14:01:38 >

Neposredna povezava do sporočila: 4699
11.9.2009 14:12:14   
Erdbeere
Evo jaz sem se pa odločila, da grem zdele v LJ na otroški bazar, moram nekak popoldan preživet, pa da mal mulce sprehodim, da bo bolj mir zvečer...se potem oglasim, ko pridem domov

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 4700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?