malcekvita
|
IZVIRNO SPOROČILO: kimmii Pozdravljene, Mene pa zanima ali ste dale vaše malčke cepit za rota visut? Jaz sem jo namreč dala, v torek je dobila prvo dozo, bo dobila samo dve in je takšna razdražljiva te dni. Mislite da bi to lahko bilo od tega? Pa še od neke kolegice sem zvedla, da je mali zaradi cepiva sedaj alergičen na mleko?? Možno?? kimmii, jst sem tudi dala cepit mojga Jakoba proti rotavirusu junija in moram rečt, da mi je izredno žal zarad tega. Bil je razdražljiv, blato se mu je spremenilo, vsakič, ko se je pokakal, se je pokakal driskASTO, PO 2 TEDNIH JE IMEL ZGLEDA ŽE TKO RAZDRAŽENO ČREVESJE, DA SE JE V BLATU POJAVILA TUDI KRI. MENE JE SKORAJ KAP. UPS ČRKE... naša P je napisala napotnico za alergologa, ker je menila, da gre za alergijo na jajca in mleko . ni dala blata v lab, da bi izključila kakšno okužbo z bakterijo ali virusom...no alergologinja s kožnimi testi ni mogla dokazat alergije, zato naju je poslala na pediatrično kliniko, kjer tudi s krvnimi testi niso uspeli dokazat, da gre za alergijo. poslali so naju domov z napotki, da moram bit na dieti brez mleka in jajc, ker dojim. po dveh mesecih, ko ni bilo izboljšanja, sem klicala alergologinjo in je rekla, da bi se v tem času stanje že moralo popravit in ker se ni, ni imelo smisla vlečt še naprej dieto. naročila mi je naj se izogibam pšenične moke in soje. zdaj sem že dva tedna na tej novi dieti, blato je pa postalo recimo kolko tolko normalno in krvi je v plenički še komaj kaj. zdej ne vem, ali je to izboljšanje zarad diete, ali se pa je njegovo telo izčistilo od kakšne okužbe... nihče mi ni hotel priznat, da so ble omenjene težave lahko posledica cepljenja, razen alergologinje, ki je rekla, da je zelo pomemben podatek, da je cepljen proti rotavirusu, ko je ugotavljala njegovo anamnezo. držim pesti za vaše detece, da ne bo kakšnih težav, pa saj verjetno ne bo.