gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: pf MIdve sva iz sistematike. Tudi L je zaspala pravkar, je dobila pikeca. MTY za seznam 9060 gramov in 74,5 cm. Ne rabiva pa hoditi več v razvojno, ker nima nobenih gibalnih oz. razvojnih težav že od rojstva, ko so jo spremljali, tako da sva voljne. V bistvu je bilo bolj priporočeno zaradi umet. oploditve. Pa saj paše, da kaj pametnega zveš. Vse je pokazala, kako hitro puza, kako se vstane, vsede, meče žogo, pa spet vstane, pa na rit, pa gas po štirih. Sem povedala P, ker je bila naša soseda v bloku, ko smo tam še stanovali (kot majhna deklica), da smo dobili za darilo za roj. dan hojico in je rekla, da je niti pod razno uporabljati in da naj jo zamenjamo za kaj pametnega. Darilo je kupila tašča. Pa se mi zdi, da že iz klubosti norije kupuje, ker sem ji tolikokrat rekla, da je ne želim, ker je tudi najina P, ne samo danes v razvojni proti hojici absolutno, pa tudi brala sem malo in se mi zdi, da zavira gibalni razvoj in otroka omejuje, ne pa omogoča hitrejši napredek kot to mislijo nekateri starejši. Po moje ji je kupila, ker sama še ne gre. Gre pa ko singerca, za eno roko malo počasneje, pa sama okrog kavča tudi z eno, ali okrog bilo česa drugega. pf - super za pregled..... zgleda, da sta najina pikeca pri neki glihi....našemu so navagali malo več,ker je imel bodi in plenico gor....drugače bi bila tam nekje kot vidve.... ....fajn, da sta tud vidve konec z razvojno....... sva obe vozili najina sončeka samo za cir tja.......pa hvalabogu, da je tak, ko vidiš tiste otročke tam.... ...glede hojice...pa imaš čisto prav...jaz je tud nisem imela niti pri prvem niti sedaj, .....če bi mi pa jo kdo prinesel, pa je ne bi niti vzela ...naš se tud ob sedežni premika, al si pa stol al pa sprehajalca spredaj premika.... ko bo pa pripravljen bo pa šel, brez da ga vodim za roko al bilo kaj druga.....
|