|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
5.9.2009 13:09:05   
vekybel
pozdravljene, user posted image
res smo se malo umirile, se ohlajamo od te vročine. Meni tudi paše ta hlad kot tista vročina.
Rožca26 čim prej okrevaj in dosti počivaj. Za seznam je uredu sam tista zelena barva je tak svetla pa bode v oči, sej ni tak hudo sam pravim.
Eno vprašanje: kdaj boste začele nabavljat oblekice, nove in stare???

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
5.9.2009 13:44:04   
7lina7
 a to misliš otroška oblačila?

hmmmm....nekaj malega še imam od ta večje..sam moram malo pregledat pa izločit kaj kar ni več in..user posted image
drugače pa..me ful že mika,samo nekak ne upam še najbolj! sem pa že kupila paket bombažnih pleničk z vzorčkom, ene zokenčke in enga medeka za cartanje.. nisem mogla mimo! user posted image

počasi.... ko se res ne morem upret pač vzamem. nočem pretiravat tak kot sem pri ta večji.

Lin@

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
5.9.2009 15:06:48   
vekybel
ja če t tako mika ne, sam nisem še kupila ničesar ampak bi počasi vsaj te bombažne pleničke pa kako dudiko. Teti sem povedala da mi lahko prinese oblekice ki jih je čuvala zame od njene snahe ki jih ne rabi več, saj to ni nič hudega a? Sej po malem lahko malo kupujemo, da pa bi kasneje vse naenkrat nemogoče tudi finančno ne.

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 1303
5.9.2009 17:25:51   
3Sonček3
Pozdravljena Rožca26!

Kukr sm js obveščena je aspirin edin tablet ki ga med nosečnostjo ne smeš uzet, razen v izjemnih primerih ti ga predpiše osebni zdravnik. Dej se malo pozanimaj da ne bo kaj narobe, če se pa motim se pa opravičujem.

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 1304
5.9.2009 18:30:03   
Anonimen
Cotke - mi bomo verjetn šli po cotke enkrat januarja, prej ne, ker morm še nabavit komodo, da jih bom imela kam notri za dat. Drugače pa sem v prejšni nosečnosti kupovala cotke že zelo zelo kmalu. So me že kr čudno gledali domauser posted image user posted image user posted image
No pa tako ali tako smo tudi vso opremo imeli že dosti kmal kupljeno, tako da smo pol samo še čakali in čakali da pride naš dojenček.
No upam sam, da me ta ne bo en mesec prej zafrkaval kakor me je Živa, ker usak drugi dan vožnja na Ptuj in nazaj, se naveličašuser posted image user posted image

(odgovor članu 3Sonček3)
  Neposredna povezava do sporočila: 1305
6.9.2009 7:43:12   
rožca26
3sonček3 - hvala za skrb. Se tega popolnoma zavedam, sam ker sem imela v 1.user posted image  preeklampsijo, je aspirin edina protekcija proti temu user posted image . Ne jemljem pa tistega 500 ampak protekt, ki je za otroke in je 100mg. Ravno tako sm prebrala navodilo (ker ga itak vedno) in piše da tega lahko jemlješ do tretjega trimesečja. In tako tudi bom. Je G rekla, da naj bi ga jemala do 24. tedna zaradi preventive. Mi ga je pa tud ona predpisala - jest drgač itak najrajš ne bi čist nič jemala od medikamentov - še folne ne, sam za zdravo user posted image  pa tud jest vse naredimuser posted image . Pr men je pa ta aspirin sploh pomemben, ker sm PE dobila 3 dni pred porodomuser posted image , pred tem pa nobenih znakov: ne zatekanja nog, pritisk sm mela skoz dokaj nizek, sedimentov v vodi ni bilo, železo je bilo normalno. Zato pa sem vam tudi rekla in vas prosila, da si pritisk merte kr pogost. Če ste lene tko k jest je vredu, če si ga merte vsaj 2x na teden. Pa še na neki morte bit pozorne pri nevarnosti PE - na visoko raven železa v krvi. To so mi rekli v P.

Ampak resnično še enkrat hvala za skrb.

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1306
6.9.2009 8:45:39   
lunka1
Rožca26, kaj je sploh ta preeklampsija?

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 1307
6.9.2009 9:46:15   
rožca26
Preeklampsija - zelo visok pritisk, ki pride zaradi v nosečnosti. Nihče še ne ve kaj je vzrok te bolezni, odpravi se jo pa le tako, da se sproži porod. Največkrat se pojavi v zadnjem trimesečju. Eni pravijo, da je to kot neka negativna reakcija telesa na plod, sam o tem bi bilo potrebno vprašat druge, ki se na to resnično spoznajo. Jest nism izvedenka ampak le mama, ki je pač to živela in pobirala razne razlage o tem.

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1308
6.9.2009 20:02:40   
vekybel
preeklampsija je tudi prvi znak obolenja ledvic in je zelo nevarno za otroka in mamico, ker ji lahko odpovejo vsi organi in otrok normalno po vsem tem umre. Ponavadi se zgodi v zadnjem trimesečju nosečnosti in seveda po porodu če se ne ukrepa pravilno. Če si blizu roka recimo 14 dni je najbolje da ti sprožijo porod, ker se tega rešiš samo z prekinitvijo nosečnosti.

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 1309
6.9.2009 20:19:49   
Anonimen
Kakor vem ti pri preklempsiji TAKOJ sprožijo porod celo mislim, da  naredijo carski rez.
Znaki preklempsije naj bi bili : nenormalna zatečenost, visok pristisk in beljakovine v urinu.

Sicer pa bo o tem največ znala povedat Rožca26, kakšne znake je imela pri preklempsiji in kako so prišli do te diagnoze.

Drugače pa pogrešam kar nekaj marčevk, ki so se kar redno javljale, sedaj pa že nekaj časa nič....

Tako, da VSE čimprej gor na report da poveste kaj se dogaja z vami!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vekybel)
  Neposredna povezava do sporočila: 1310
7.9.2009 9:03:00   
lucika
evo mene na raportu:)))

v soboto smo se vrnili iz Bola. To je bil eden boljših dopustiov. sem bila proti hrvaški in definitivno za kako turčijo, tunizijo...ampak letos mi je bilo preveč slabo za na pretoplo, pa smo se odločili za hrvaško. jemljem vse besede nazaj, ker je bilo res super. slabo mi je bilo enkrat od nosečnosti in enkrat od preveč lignjev na žaru. hja, čari all inclusiva:)))v glavnem, nakopali smo se, najedli tudi, nauživali... spočili bolj malo, kar si vse z dvoletniki verjetno predsavljate:)

včeraj mi je bilo cel dan slabo, pa ne vem, ali od spremembe hrane, od zmanjšane količine, od živcev, ali kr tako...bljak, v glavnem.

dan pred morjem pa sem imela tudi nuhalno. rezultat ok, vse ok...samo malo sem bila razočarana, ker sem imel v glavi da bom vprašala za spol, mala biba pa je spala in nič ni kazalo, da bi ji bilo kaj za skakat in spreminjat položaj. zgleda da mi pač ni dano, pa pol nisem niti gnjavila. drugače pa je bilo vse ok, smo preverili, je bilo kr hitro konec. prvič je bilo na dolgo in šir oko,zdaj nama je bilo že vse poznano, pa sem samo kimala... aja, pa fuuuul sem bila ponosna, ker sem od zadnjega pregleda do nuhalne shujšala 10 dag! hehehe, to je velik uspeh, glede na 30 kg viška.... se želim malo počasnej redit kot prvič...

ssem prišla iz morja 3 kg težja, ampak danes po dveh nočeh sem na stari teži. verjetno so bile to zaloge po črevesju in napihnjenost...ma, me je skrbelo, ampak me ne več.                                                

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1311
7.9.2009 10:49:09   
rožca26
Jutro oz. dober dan!

Jest se danes spet zanič počutim user posted image . Se mi zdi, da mi je slabo zaradi omega3 sirupa. Je sladek k user posted image .
Pa še spodnji del trebuha me boli - verjetno zaradi šivov od CR.

Glede preeklampsije - vse imate prav, le da obstaja tudi hinavska oblika te bolezni in nimaš nobenih znakov - ne zatekanja in nič od ostalega naštetega (no, razen takrat ko greš rodituser posted image ). Porod je pa odvisen od pripravljenosti otroka in mame - če je proti koncu n. ji sprožijo, drgač pa je CR, razen, če je otrok že ful ogrožen. DRGAČ PA NE MISLT O TEM, AMPAK SI MERTE LE PRITISK!

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 1312
7.9.2009 10:50:06   
Pikapolonica80
Živjo punce!

Moje slabosti izgleda da počasi malo pojenjajouser posted image ...Upam! Prav tako bomo videli kako je z utrjujenostjo, ker me počasi to ubija ker ni nobene energije, prej pa živahna da je joj.
sedaj sem v 13t pa ne vem a bi morala še naprej jesti centramed mami ali ni potrebno pa rajši probam to nadoknaditi s hrano?
Drugače pa trebušček zaenkrat se mi še ne pozna, razen malo napihnjenosti, pa zvečer se mi dogaja da se tako napihnem da me boli ful! Ima katera kakšen recept proti temu? Zjutraj je potem spet vse ok.
kaj pa povedale ste doma že vse? midva še kar ne, drug teden se odpravljava na enotedenske počitnice, tako da bova povedala čez 14 dni, upam da se mi medtem slučajno ne razbohoti trebuh da mi ne bo potem tko nerodno ker se bo že na daleč videlouser posted image .

lep dan vsem!

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 1313
   [Brisano sporočilo]
7.9.2009 13:10:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pikapolonica80)
  Neposredna povezava do sporočila: 1314
7.9.2009 13:13:36   
Anonimen
jaz sem tudi bolj napihnjena kot pa da bi se mi trebuh že poznal...odvisno je od tega kakšno hrano jem. Kabojke nosim še ta stare, samo pas sem odstranila (pa mi dol lezejouser posted image ), ker ko se vsedem me špona, ko stojim so mi pa na komot...počas bo pa treba razmišljat o nakupu nosečniških hlačuser posted image , ker so dnevi sploh pa noči in večeri grozno mrzli in ne morem več nositi oblekic in kiklicuser posted image
Jutri ob dveh imava z mojim NS v Domžalah in komej čakam da vidim kolk je user posted image zrasteluser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1315
7.9.2009 14:56:00   
Pikapolonica80
Jaz zaenkrat lahko nosim še vse moje hlače, zjutraj z lahkoto gor, popldne pa že tišči..in sploh ne vem kaj naj. Ker ni problem trebušček, tega nosečniškega bomo vse veseleuser posted image , ampak ta od napihnjenosti je pa grozen, včasih tud hodit ne morem k me vse tko tišči pa napenjauser posted image ..
Nekaj sem brala o enih čajih ki malo urejajo prebavo, sam ne vem kateri so?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1316
7.9.2009 17:14:40   
Anonimen
ja res je to bolj napihnjenost, kot pa kaj drugega, ker jaz jih tudi zjutraj dam z lahkoto gor, potem pa bolj gre proti popoldnevu slabše je.

Neposredna povezava do sporočila: 1317
8.9.2009 6:36:37   
7lina7
jutro!!

...jaz bi bila pa vesela,če bi bila samo napihnjena...smrk, men pa trebuh raste tak da je že zdaj za 6 mesec!!! ne bem kaj še bo.. velikost takega ko sem šla 1 rodit je že mimo!! user posted image saj zgleda ful nosečniški sam se mi zdi,da je več špeha kot pa trebuha. je napet in stoji tak kot treba,če pa ga zagrabim - tak kot da bi se hotela ščopnit,pa mi kr nekaj ostane med porsti.. ful pazim kaj jem in koliko. ne jem sladkarij in nič slanih prigrizkov,večerjam občasno - 2 do 3 x na teden ko mi ni do kosila,drugače pa se mi zdi,da dam v sebe manj kot prej...pa se kr redim ko user posted image !! kaj je to???!!! do marca bom 2 tonka.user posted image

aja, hotela sem vprašat a ste kaj razmišljale o jesenskem času in o gripah - takšnih in drugačnih,ki bodo spet razsajale okrog??  delam namreč v gostinstvu in v glavnem so gostje študenti - idealni kandidati za gripe!! strah me je te prašičje.
kaj bi bilo pametno it na bolniško ta čas,dokler se zadeva ne umiri? kaj pravite??

nič,je treba.....delat! lep dan vsem in se beremo,če bo kaj časa vmes.
ja, pa držim pesti za vse,ki še čakate rezultate testov!! vse bo ok!!

papauser posted image user posted image user posted image

Lin@

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1318
   [Brisano sporočilo]
8.9.2009 8:26:13   
Brisani uporabnik

(odgovor članu 7lina7)
  Neposredna povezava do sporočila: 1319
   [Brisano sporočilo]
8.9.2009 8:28:36   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1320
8.9.2009 8:43:09   
Anonimen
na srečo nimam takšnega dela direktno z ljudmi, ampak nikoli ne veš, kje lahko gripo stakneš. Greš v šoping center in jo tam dobiš naprimeruser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1321
8.9.2009 8:50:01   
Pikapolonica80
Sej smo vse nosečnice zdej mal panične zarad tega ja. Za ljudi v normalnem stanju je res samo še ena navadna gripa ki jo odležiš in je to to. Za nas pa ne vemuser posted image  Če bo res na polno razsajala se bomo mogle v tistem času res bolj doma držat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1322
8.9.2009 9:44:41   
7lina7
 pa še domov ti jo prinesejo...hehehe -ne bo nam lahko!!

Lin@

Neposredna povezava do sporočila: 1323
8.9.2009 10:00:27   
7lina7
punce!!!

.kaj pa ko se mi zdi,da sem nekaj čutla??!!!??  tak na rahlo,2x...   je prehitro?? ali??

Lin@

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1324
8.9.2009 11:25:18   
Rocio
7lina7, čestitke!!!user posted image user posted image   Sicer je hitro, ampak vseeno možno, kolikor vem.  Ne vem, če sem mogoče katero spustila, ampak se mi zdi, da si prva marčevka....

Joj punce, zdaj se bo pa res počasi začelo, da bomo čutile naše user posted image , jaz komaj čakam.... Se mi zdi, da prežim kot ris na kakršenkoli namig, da bi lahko že čutila premikce.. Saj vem, da je še zgodaj... A se vam ne zdi, da je cela user posted image eno veliko čakanje? user posted image najprej, da mine prvi trimester, pa nuhalna, potem čakamo, da se začne trebušček poznat, pa da povemo vsem, pa brcike, pa spol, pa morfologija, in nadaljnji pregledi..... Še dobro, da gremo "po etapah", da imamo "kratkoročne" cilje, ker bi se meni zmešalo od nestrpnosti drugače! Smo malo tako kot ultramaratonci, hehe user posted image   Meni se zdi do marca še cela večnost.... ampak naj kar počaka do takrat, pa pridno raste in se razvija....

Lep dan vam želim!

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Top ideje za nosečniške pustne maske
photo
Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?