Zahi
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Delaj drugače. Nobene besede ne prepričajo tako zelo kot dejanja. Čeprav včasih tudi po besedah vidiš, da je človek dojel bistvo - ko se zamisli in vidiš, da mu je "počilo", skratka, da je dojel, kaj je narobe. Takrat se navadno vse zrihta. Sicer pa je to normalno po vseh začetnih prepirih, ko nobeden še ni prepričan, če je to res človek tvojega življenja. Pač se malo distanciraš, pogledaš bolj od daleč in če vidiš, da se zadeva premika na boljše, prideš spet blizu. Ti se samo potrudi, da bo tudi od daleč vidna sprememba, pa bo vse ok. Tvojo deklico pa razumem - to bi motilo tudi mene - ne družba, to sploh ne, ampak to, da bi moral pa vsak teden obvezno spit par pirov v tej družbi, to pa. Vem, da je to družbeno sprejemljivo in "edino normalno", ampak mene bi pač motilo. Me pa ne motijo kake družbeno nesprejemljive stvari, ki pa njemu veliko pomenijo . Glede na to,d a tebi popivanje ne pomeni niti približno toliko kot ona, se splača potrudit. Vnaprej se zmenita, da si vse sproti povesta - ti pa tudi vzemi v zakup, da ona pač ne znori za vsako stvar, ki ji gre na živce in jo moraš torej bolj resno jemat, že če se bolj na lahko pritoži. To tudi hočem.. želim.. delati drugače.. ampak če jo z besedam ne prepričam, da naj stopi korak proti meni.. in da SAMA vidi, kako bi bilo vse drugače.. kaj pa potem? vem da pri vseh parih prihaja do nesoglasij.. problemov.. in to tudi gledam tako.. zdej ko sva malo odtujena, sem videl marsikaj... in vse težave, ki so bile pri nama.. so v bistvu malenkosti iz tega naslova, da jih brez težav odpraviva.. Tudi sam jo razumem.. delal sem bedarije.. vsak petek je bil kar ritual.. zdaj vem kako sem bil bedast, saj bi ta čas izkoristil za marsikaj z njo! AMpak.. te petki mi ne pomenijo ama ništa v primerjavi z njo.. vem da ne znori za vsako stvar zato bi rad na tem delal, da si poveva vse takoj.. da ona pove kaj jo moti in obratno.. ona mi je na to rekla, da me pač noče omejevat.. ampak ne ve pa, da to meni nič ne pomeni.. in da to ni omejevanje, ker bi sam delal drugače!
|