Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 hm....a pol takrat ko ni v afektu, sicer misli isto, samo se kontrolira mal v razmislek... Ni to tolk simpl, takrat v tistem hipu je nemočen in te ne more z ničemer prepričat, da ima prav ali da je njegova verzija česarkoli že boljša. Na tistem področju, kjer bi mu ti postavljala ultimat pa speljala vse po svoje čez trupla, pa se morda niti zavedala ne bi, ker bi reči videla popolnoma drugače, bi lahko on v nekem hipu kapituliral, pa bi se mu zdela zaradi tega, ker si ga na tem področju pohodila ko ratrak, **** (navadno gre za to, a ne, samo za eno samo področje). Na vseh ostalih področjih bi bil s tabo zadovoljen, srečen, tam pa ne. In najbrž bi se mu resnično vsakič, ko bi ga povozila, zdela p.... To pa ne pomeni,da bi se mu zdela vedno in povsod taka. Večino časa bi te ljubil z vsemi ostalimi tvojimi lastnostmi vred - tiste konkretne, kjer povoziš, pa zihr nikdar, četudi bi jo večino časa toleriral, sploh kadar bi ga samo malo povozila. V praksi je pa tako, da si človek v hudem obupu, ko kdaj reči ne gredo kot je treba, to samo v mislih predstavlja, reče pa ne (al pa tudi). Ampak če se še tolk zadržuje, to ne pomeni, da tega ne misli. Vidiš, pa sva tam, ko ugotoviva, da besede itak ne pomenijo nič, še najmanj pa pomenijo, kaj si on misli. Bolijo pa zato, ker si jih mi tako prevedemo. Lahko te en kitajc še tolk zmerja, te ne bo prizadelo. Ga ne razumeš. V resnici te nobena beseda ne more ranit. Vedno te rani prevod le te v tvoji glavi. Aja, najbrž boš rekla, jaz ne grem čez trupla, moj pa tudi ne... Vsi mi gremo mnogokrat čez trupla, povozimo ljudi. V praksi se to neprestano dogaja. Le redki tega ne počno. Včasih tudi nezavedno, ker gre samo za vrednote. Nekoga lahko tolk prizadaneš, da glava boli, medtem ko tebe ta ista reč itak ne bi sploh prizadela, ker ti nič ne pomeni. Zašla sem, bom nehala. Zapeljala si me
|