|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  195 196 [197] 198 199   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
21.8.2009 16:34:14   
ninčy
Hojla punce!
Kot ste ugotovile, so me zadržali v P. Dobila sem injekcije za pljučka in bila prepričana, da bom šla domov kar naslednji dan. Pa se je sobna zdravnica odločila, da naj kar malo pri njih ležim. Najraje bi sicer videla, da kar do dopolnjenag 34. tedna, pa sem jo včeraj le prepričala, da me je danes odpustila domov, saj nič ne kaže na kakšen prezgodnji porod.
sicer sem vas spremljala preko GSM-a, nisem pa se mogla logirat, ker nima č-jev user posted image , zato se vam nisem nič javila.
Mi smo sicer vsi zelo v redu, fanta sta prejšnji petek imela po 1700 g, razvijata se čisto normalno, MV je bil včeraj dolg 33 mm, zaprt in trd. Je pa res, da se na CTG-ju ob otrditvi trebuha pokaže mini popadek in verjetno me je tudi zato zadrževala notri.
Počitek mi je dobro del, čeprav se je pa teden vlekel v nedogled. Predvsem vikend je bil grozen, ker sem bila sama v 4-posteljni sobi user posted image .

Rubin, user posted image user posted image user posted image user posted image  iskreno sožalje!
Pooh, naj drugi korenjak zdravo in veselo raste.

Punce, držite se. Se še tipkamo.

Štorklja je malo prehitela ... Jan in Žan sta prišla 7. 9. 2009.

(odgovor članu darjau)
Neposredna povezava do sporočila: 4901
21.8.2009 17:13:06   
Klarissa
alo,
nincy lepo, da si doma. je takoj bolje ne?
darja, upam, da se ti v ponedeljek odvije tako, da bo najboljše za vse 3 in da bo porod ne glede na to kakšen bo, da bo vse ok.

no, jaz sem danes spet slabe volje. k sreči nimam diabetesa imam pa moteno toleranco glukoze. zdaj me bodo obravnavali kot da imam diabetes. v pon moram na predavanje, čez 3 tedne pa na kontrolo sladkorja v krvi. na redni pregled moram sedaj tudi prej, čez 1,5tedna. ne vem kaj mi bo tam rekel.
no, pa smo skoraj črtali sladoled, čokolado, viki kremo, kekse, tortice, svinjino, paštete, salame user posted image  
vsakič ko bom v usta dala kak keks bom imela slabo vest. ne vem kolkokrat si lahko še privoščim magnum. upam, da bodo rekli, da je 1x na teden ok.
če bi mi potrdili diabetes bi bila 50% možnost, da bom  potem dobila diabetes. zdaj pauser posted image  sem nekje vmes.  

želim vam lep vikend

mi bomo praznovali en roj. dan. očitno bom jaz brez torte, kaki keks (max 2) bom pa dala v usta. mantrarija to!

aja, a ste ve že kupile brisače s kapuco za mičkene. kje ste dobile lepe 100% bombaž, 1mx1m?? za kolko?

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 4902
21.8.2009 18:32:17   
tara78
pozdravljeneuser posted image
malo se oglasam, ker sem dobila vikend paketuser posted image
v nedeljo pa nazaj v P. Zaenkrat je vse bp, tam sem večinoma na opazovanju, vsak dan CTG...upam da bo vse v redu do 32 tedna, nato pa CR.
V ponedeljek sem imela UZ, mala dva imata eden malo čez 1500 in eden malo malo manj kot 1400g, tako da upam da bomo dosegli mejo 2000g.
Priznam, da ni luštno ležati v bolnici, toda tam sem se počutila varno, zdaj ko sem doma pa samo preverjam gibe itd.
Sem vas pa pogrešala in mislila na vas...

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 4903
21.8.2009 21:43:41   
miska73
Sam na hitro...

Tolk da našo Taro pozdravim.
Pupa, mi te pogrešamo tle gor.
Dej ti meni povej zakaj pravzaprav te imajo na tako strogem opazovanju?
Drgač pa super, da tako lepo napredujete. user posted image user posted image

Klarissa jst sem tiste brisače kupila že nekaj časa nazaj na eni akciji v NKD za 5 al 6 €.

Jst sem se uspešno izognala tejle sladkorni. Je takrat 50 g test pokazal povišanje, pri 100g testu pa sem bila v mejah. Ti pa le bodi pridna in se drži diete, ki ti jo bodo predpisali.

Ninči lepo, da si doma in da ste vredi.

Jst sem pa začela zatekat, pa vedno slabše spim... pa vglavnem postala prava tečka nosečka user posted image

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 4904
22.8.2009 14:03:47   
tara78
HOJLA
sem včeraj zvečer tako lepo napisala...pa je vse izginilouser posted image
skratka, ker imam enojajčna v eni posteljci v enem amniju, brez pregrade sta prepletena z popkovnico in večja je teža, večja je nevarnost da se kaj zgodi.
zdaj sem vsak dan na CTG-ju in vidijo kakšen je utrip in gibe..

kako ste kaj ostale nosečke??

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 4905
22.8.2009 15:52:47   
gapii27
OJLA babike

kako preživljate vikend....mi se prprvalamo na veselico...grem samo pogledat in neka pojest pa spit te pa domov :)

a je vas že tud v 15 tednu vse tiščalo zgoraj in spodaj? jes mam občutek kot da bi skos mela ene krče v trebuhu...tak kot takrat ko te je nečesa strah... je lahk žolč al kaj..al že tamaladva delata plac....tolko vprašanj adijo pamet..bom v ponedeljek kr zasula ginekologinjo :)

cawci

(odgovor članu tara78)
Neposredna povezava do sporočila: 4906
22.8.2009 18:43:58   
Klarissa
miska, kaj to pomeni, da si bila na 100g v mejah?

uživajte v hladu. kak je fajn:)

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 4907
23.8.2009 12:39:27   
tara78
jaz se počasi odpravljam nazaj-punce držte se, mogoče pa drug vikend spet pridemuser posted image .
klarissa vse bo v redu, najprej se drži diete potem pa se bo stanje popravilo-to ne morem trditi, toda upanje je. Nič nisem zasledila kako je s tvojima sončkoma?
miška včasih moramo biti tečneuser posted image

vse ostale pa MALO VEČ PIŠITE, da se malo potožimo, pohecamo....
pa,pa

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 4908
23.8.2009 12:48:43   
Klarissa
tara, prejšnji petek sta bila pikeca 1080g in 880g. desni ima krajšo stegnenico kot levi, ostalo imata približno enako. malo naju skrbi za stegnenico (za en teden je krajša). upam, da bo čim dlje vse ok in da bosta pridno rasla oba.
ne vem če sem zadnjič napisala, da sta tisti petek bile z malo v čakalnici za UZ še 2 z enojajčnimi dvojčki.  ena v 23. tednu, druga v 30.tednu tista v 30. je bila ful flegma. nisem mogla verjet. škoda, da ju ni na RR, bi nas bilo malo več.
drži se v P. javi se kaj. dio

dieta brez sladkorja me pa ubija. čokolado bi, pa sladice. no, saj bom čez nekaj tednov:)

< Sporočilo je popravil Klarissa -- 23.8.2009 12:50:56 >

(odgovor članu tara78)
Neposredna povezava do sporočila: 4909
23.8.2009 12:51:57   
miska73
Tara drži se. Pa naj se tvoja dva še nekaj časa lepo razvijata in čim kasneje pokukata na svet.

Klarissa ko sem delala 100g obremenitveni test, so bili vsi moji rezultati OK.

En lep pozdravček vsem.
Jst malo pospravljam in mečem prastare stvari stran... ampak me že mineva... in grem mal noge dat u luft.

(odgovor članu tara78)
Neposredna povezava do sporočila: 4910
23.8.2009 12:54:27   
miska73
O Klarissa ti si tudi tukaj...
Probaj si kej sčarat iz sadja, da te ne bo pobrala od prevelike želje po cukru.
Kakšna sadna solata je velikokrat dosti boljša kot sadje samo.

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 4911
24.8.2009 9:37:37   
Klarissa
hvala miska. ja sadna solata mi ful paše. sem jo že prej jedla vsak dan. me zanima če mi bodo kile sedaj šle počasneje gor. trenutno sem na +13kg.
koliko + pa imate ve druge novemberke?

no, zdaj bom v miru spila kafe, potem bom pa tak šla na predavanje na polikliniko za pravilno prehrano.
user posted image

kak je fajn, ko se je zunaj malo shladilo:)

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 4912
24.8.2009 9:47:27   
miska73
Klarissa pol si pa še zdle kej privošči... dokler ti na predavanju čist ne operejo možganov... in pol ne boš več sladkarij pogledala.

Jst sem trenutno na +12, obseg trebuha je pa 107.
So mi pa prejšnji teden kar naenkrat skočle kile za +3, kar je mogoče tudi malo povezano z zatekanjem, ki se mi je pojavilo.
Po novem so se mi začele še bolečine v križu.
Drgač pa pridno vadimo kako se je zbujati in vstajati večkrat na noč.

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 4913
24.8.2009 9:50:36   
miska73
Aja... pa hvala za kavico...

Naj dodam še malo vitaminčkov

user posted image

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 4914
24.8.2009 12:10:18   
antonija3
Jaz sem na + 12. tudi meni kile zadnje čase kar poskakujejo. so pa tudi meni začele zatekati noge... groza...
no danes sem tudi jaz pila sladkor rezultate pa sedaj čakam. je moja g na dopustu do ponedeljka, ampak upam, da bom izvedela kaj prej če bi bilo kaj narobe.
vem samo za hemoglobin da ga imam 11, kar je baje vredu.
obseg pasu pa si bom izmerila dnes, da vidim koliko več kot idealnih 60 imamuser posted image

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 4915
24.8.2009 13:45:54   
gapii27
ojla

smo iz pregleda....tamaladva skačeta ko nora, srčka lepo bijeta, eden je sesal prst, drugi pa je kuj nekak postran postavljen.... velika pa sta okol 12 cm (14/6).... moji izvidi tud vredu, sam železo jem

cawci

(odgovor članu antonija3)
Neposredna povezava do sporočila: 4916
24.8.2009 19:02:04   
dekle11
Živijo punce - pa se spet malo oglašam.

Sem prišla, do točke, ko je bilo treba naročiti sobo, pa voziček, pa lupinice, pa izbrati barvo, pa povrtat in pobelit še kako drugo sobo, pa kupit kako plenico, pa ...  V glavnem cajt in denar letita, jaz pa vsak dan bolj sopiham :) Noge mi sicer (še) ne zatekajo, imam pa prav lepe hrenovkice namesto prstkov, tako da prstančki odpadejo. Vsi - vključno s poročnim :) Zredila sem se tudi jaz že 12 kg, koliko imam okrog trebuha pa ... ne povem. Je prav lepa številka. Kaj pa čmo, fanta rabita prostor!

Malo smo bolj posebne, kakšna težavica se nam prej pokaže, ampak saj bo tudi veselje dvojno, a ne?! Tako da - jamranje na stran, noge skupaj pa gurajmo naprej!

Imejte se fino in se še malo razvajajte te dni, ko ste še same svoje in samo zase (pa malo za moža)

Joj, danes spet kar prekipevam od dobre volje :)

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 4917
25.8.2009 18:44:27   
miska73
Pupike, tudi jst grem jutri mal gret bolniščnično posteljo.
Moj MV je dolg samo še 12 mm in sem dobila napotnico, da dobim inekcijo za plučke.
Upam, da bom že čez nekaj dni spet doma.

Pridne mi bodite.

(odgovor članu dekle11)
Neposredna povezava do sporočila: 4918
25.8.2009 19:01:03   
Klarissa
ja pa kaj je zdaj to? vse pred mano ste noter (razen dekle11, ki maš PDP en dan pred mojim). pišuka, jaz ne bi še nikamor šla. pa tolko še moram nabavit za mala 2. pa še CSD je treba it. u pišuka kaj je zdaj to?
v petek imam UZ, pa bomo videli kakšno je stanje pri meni.

na koliko časa so vam zdaj merili MV?

v pon so mi dali dieto, ki mi je popolnoma mimo. še sadne solate ne smem, ker je preveč sladkorja. moram po en sadež posamezno 3x na dan. dieta za pop...   

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 4919
26.8.2009 4:38:11   
ninčy
Miška, zdrži! Pomembno je samo, da bosta mala v redu.

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 4920
26.8.2009 8:11:10   
Klarissa
nincy, tara in miska, kako je v P? kako pogosto vam merijo MV? delajo UZ? CTG? še kaj drugega?
prav smilite se mi, da ste not, samo če ne gre drugače... sicer pa ne vem kdaj bom jaz pristala noter. zdaj ste mi dale malo zagona, da ni več kaj dosti časa čakat in je treba kupit in naročit stvari.
zadnjič sem slišala, da imajo v hm lepe modrce za dojenje. v mullerju so čisto simpl. bom šla te v hm pogledat. upam, da mi bo všeč in da ga dobim. mislim, da rabim 2. kolko ste jih ve nabavle?

evo za lepši dan:
user posted image

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 4921
26.8.2009 10:52:19   
ninčy
Klarissa, jaz sem doma. Sem ravno prišla s kontrole pri svoji G. Z nami je vse super, fanta sta premagala mejo 2 kg. A je obrnjen glavično, B pa medenično in obeta se nam naravni porod.

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 4922
26.8.2009 14:28:53   
antonija3
Ninčy sem ful vesela da si doma :-)
Tudi mene je kar malo zagrabila panika. dejansko imam namreč do PDP še polne 3 mesece, kar se mi zdi kar dosti in se nakupovanja še nisem kaj dosti lotila. nekak še kar odlagam... malo tud vraževerje...
ampak izgleda, da bom morala tudi jaz pophitet, če ne bo še res kaj presenetilo.
meni je G samo enkrat merila MV in takrat sem ga imela 43mm. Ji bom pa zdaj rekla, da naj mi ga spet. za ziher.
bom danes šla kar kakšno stvarco kupit. nikoli ne veš. edino kar me malo skrbi je spol. da ne bom zdaj vse nakupla za fanta in punco, pol pa ne bo par user posted image  jih poznam namreč kar nekaj ko so se zmotili...
lepo mi bodite in pazite sebe in svoje zaklade!

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 4923
26.8.2009 20:23:26   
nokes
IZVIRNO SPOROČILO: miska73

Pupike, tudi jst grem jutri mal gret bolniščnično posteljo.
Moj MV je dolg samo še 12 mm in sem dobila napotnico, da dobim inekcijo za plučke.
Upam, da bom že čez nekaj dni spet doma.

Pridne mi bodite.

ti tut bodi pridna, pa pridi čimprej domov, da te še mal možek razvaja!!!!user posted image user posted image user posted image  fse bo vrei...

nokes

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 4924
27.8.2009 17:30:10   
Klarissa
ninčy, me veseli, da si zunaj. kaj so ti rekli glede Mv?

jaz sem danes neka utrujena. zjutraj sem šla na en sprehod, pa sem cela utrujena. zdaj sem pa nama skuhala kosilo, pomila posodo in še kopalnico. še dobro, da imava robotski sesalec, da mi ni treba za tla toliko energije vlagat.
ju3 imam pa UZ in upam na najboljše-da sta pridno zrasla.

nohti so se mi začeli mehčat. ve imate še kr ful močne? moji so postali ful močni v nosečnosti, zdaj sta se mi pa 2 že zlomila:(

včeraj sem kupila 2 modrca za dojenje v hm po 15 € so. sta kr lepa, nista pa glih sexi:)))

lepo mi bodite in dajte se kaj javit.

< Sporočilo je popravil Klarissa -- 27.8.2009 17:32:04 >

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 4925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  195 196 [197] 198 199   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  195 196 [197] 198 199   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?