matcar
|
IZVIRNO SPOROČILO: marta82 Matcar, dokler ne bo v glavi poštimal, lahko ti vsak dan isto govoriš pa gre v prazno. Tudi ultimat ne bo nič zalegel, če ga ne "uresničiš". Če boš nekaj 100x rekla bo vedel, da tudi 101. ne boš nič naredila. Ti pa MORAŠ poskrbeti zase in za tri otroke. Žal se pri alkoholikih ponavadi zgodba ne konča srečno. Rada bi ti rekla kaj bolj vzpodbudnega pa bi se lagala. Vedno pa obstajajo izjeme, ki potrjujejo pravilo. Ampak ti žal njega ne moreš spremenit, samo sam sebe lahko spremeni. Zberi moči in ukrepaj tako, da bo zate in za otroke najbolje. Ti pa najbolje veš, kaj je potrebno naredit, ker poznaš vajino situacijo. Verjetno ti pa ne rabim posebej govorit, kako to vpliva na tvoje otroke...ko gledajo, da ati hodi domov pijan in je mamica žalostna, jezna. In če mamica nikoli ne ukrepa bodo takšen vzorec nadaljevali v svoji družini, ker bodo to poznali kot nekaj normalnega. V veliki meri se socializacija odvija s posnemanjem vzornikov in pri majhnih otrokih so to starši. V veliki večini primerov imajo deklice, ki živijo z očetom (očimom) alkoholikom kasneje tudi partnerja alkoholika. Upam, da ti nisem preveč zatežila, poklicna deformacija pač, da moram pri takšnih temah "pametovat". Si pa že velik korak naredila s tem, da se sama zavedaš, da bo potrebno ukrepat (večina žensk v tvoji situaciji tega ne zmore in te občudujem, da si tako močna), samo še voljo in energijo zbereš pa bo. Če boš potrebovala pogovor sem tu. In res upam, da boš uredila tako, da boste ti in otroci zadovoljni. Ja,si mi pomagala s tem.Pa nič ne pametuješ,še kako je dobrodošlo tole,ker veš,kako in kaj. Bom pa res ukrepala,ker mi ni več za tako življenje,niti otrokom tega ne privoščim.