|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - part. III
24.8.2009 21:18:00   
klaja
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11

Klaja...Žal mi je, ker imaš vse te skrbi.user posted image ....Za mene osebno bi bilo pozitivno, če bi moj sam odšel k psihologu. Ker to moški neradi naredijo. Pa jih je polovica za v Idrijo....

Na tvojem mestu bi se pogovarjala z njim....Saj sta prijatelja predvsem.....

Mogoče se sliši grozno, sebično, obupno....Samo jaz za bolno mamo ne bi skrbela, ker imam svojo družino za skrbeti, ki je za mene na prevem mestu. Moja mama bi mogla sama poskrbeti za sebe in dobiti rešitev. Danes imamo bolnice, domove, pomoč na domu..... In predvsem TI moraš poskrbeti za sebe, če hočeš, da od tebe tvoja družina ima koristi.
Oprosti, če sem te užalila z napisanim, ampak jaz bi tako naredila in nikako drugače.

Če hočeš poskrbeti za druge, moraš prvo za sebe. In tvoja dolžnost skrbi so tvoji otroci pa potem vsi ostali.

Srečno!

Nisi me užalila z napisanim, pač imaš tako razmišljanje, saj sem se te že navadilauser posted image .

Drugače pa moj je dobil tablete in se pogovoril s psihologom, tako da zaenkrat še ne bo potrebno na bolniško. Upam, da se bo stanje pomirilo!
Glede mame pa je tako, da tudi ona se trudi, da poskrbi za mene in mojo družino, če jaz ne zmorem, vsaj da mi vmes ko smo zunaj malo popazi na mali dve mi že veliko pomeni. Ne morem pa ji rečt, da naj poskrbi za sebe, ker kot prvo nisem tak človek, drugo pa je, da živimo v isti hiši in kuham za vse, tako da ne morem sedaj ko ima težave ji rečt, veš kaj kuhajta si za sebe ter poskrbi za sebe kakor veš in znaš. Pač potrpim, saj bo enkrat boljše.

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 2676
24.8.2009 21:18:25   
tulpek
Podpis pod melody.
Lorian, čestitam!

(odgovor članu _melody_)
Neposredna povezava do sporočila: 2677
24.8.2009 21:23:54   
klaja
Lorian iskrene čestitke!!!

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2678
24.8.2009 21:25:35   
Bety11
Ljudje smo si različni, ni kaj...Pa opažam, da je razlika tudi, na katerem koncu sveta (SLO) živiš.....

Pri nas ni nobene bolne mame, ki od hčere, ki je nosečka in ima 2 otroka, pričakuje nego in pomoč...Pa delam na CSD-ju s starostniki, bolniki, invalidi.....To je sebično od mame, da obremenjuje svojo hčer in od nje pričakuje več kot enotedenski obisk ali klic po telefonu....

Pa ne poznam niti eno družino, ki bi imela podoben primer kot Klaja.....

Meni bi moj mož, ki nujno rabi pogovor bil bolj pomemben od mame, pa ne glede na to kakšno bolezen ima, navadno gripo ali raka....Z možem gradim družino, mama pa je moja preteklost...In moji otroci rabijo očeta bolj kot babico.....Če babice ne pozna, nima psihičnih motenj in razvojnih lukenj....Če pa očeta ne pozna, pa ima manjko za celo življenje.....

No....predlagam, da o tem ne razglabljamo več, ker je osebna in občutljiva tema.......

(odgovor članu _melody_)
Neposredna povezava do sporočila: 2679
24.8.2009 21:50:14   
klaja
Betty11 samo to bi rada dodala, da se s partnerjem o vsem pogovoriva, kolikor se je le pripravljen pogovarjat o tem,  ampak še sam ne ve kaj ga je tako daleč pripeljalo.
Še enkrat glede mame, ni ona zahtevala da ji pomagam, sama sem tak človek, da bi ji rada pomagala, da čim prej pride iz tega in da začne normalno delat in živet brez psihičnih težav. Ji je pa hudo, ker je ravno sedaj prišlo tako daleč, da ne more nič delat in da kolikor se le da, jaz naredim namesto nje.
Pa otroci bodo imeli oba: očeta in babico.

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 2680
24.8.2009 21:59:24   
Mia007
IZVIRNO SPOROČILO: klaja

Betty11 samo to bi rada dodala, da se s partnerjem o vsem pogovoriva, kolikor se je le pripravljen pogovarjat o tem,  ampak še sam ne ve kaj ga je tako daleč pripeljalo.
Še enkrat glede mame, ni ona zahtevala da ji pomagam, sama sem tak človek, da bi ji rada pomagala, da čim prej pride iz tega in da začne normalno delat in živet brez psihičnih težav. Ji je pa hudo, ker je ravno sedaj prišlo tako daleč, da ne more nič delat in da kolikor se le da, jaz naredim namesto nje.
Pa otroci bodo imeli oba: očeta in babico.

Točno tako Klaja. user posted image Psihične težave niso lahke, vendar se danes z zdravili zelo  da pomagati. SREČNO KLAJA in vse naj naj  v življenju.

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2681
24.8.2009 22:16:22   
dreja79

Klaja poznam to in user posted image user posted image , da se je odločil da si poišče pomoč s pogovorom in tableti. Tako bo po enem mesecu prišel k sebi in ti bo lahko stal ob straniuser posted image user posted image . Pa srečno!!!

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2682
24.8.2009 22:27:45   
altaja
Punceeee, zašle ste iz teme.... To so zelo delikatne zadeve..naši sosedje pravijo Sto ljudi sto čudi. Oz vsak ima svoje mišljenje, navade, življenjske izkušnje in poglede. Tko da pustmo to, sploh zdej ko smo hormonske bombe, a vela?

Klaja, meni se tvoje početje zdi zelo plemenito...in vsa dobrota se v življenju enkrat poplača, zapomni si! Sama v to trdno verjamem.

Kaj je Tulpek, bo jutri akcija al ne? user posted image Jst sem pripravljena...čeprav ta teden enkrat pridejo še moje babe na obisk, na en orng čvek pa bi rada še tolk zdržala... k pol bo neki časa to malce težje izvedljivo. Pa v sredo mi pripeljejo novo jedilno mizo s stoli..sam tle ni ravno nujno da sem zraven. Bo moj vse zrihtal.

Dojenčki pa kar prihajajo...Lorian, čestitke! Ena je vprašala zakaj se avgustovke ne pritožimo... Sam povejte kam, takoj napišem pisno pritožbo! user posted image Nobenga reda ni, madonca! user posted image

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 2683
24.8.2009 22:40:49   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: altaja

Kaj je Tulpek, bo jutri akcija al ne? user posted image Jst sem pripravljena...čeprav ta teden enkrat pridejo še moje babe na obisk, na en orng čvek pa bi rada še tolk zdržala... k pol bo neki časa to malce težje izvedljivo. Pa v sredo mi pripeljejo novo jedilno mizo s stoli..sam tle ni ravno nujno da sem zraven. Bo moj vse zrihtal.

dejta vidve na petek počakat, ko imata že preglede na petekuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2684
24.8.2009 23:36:34   
Mož*

Tulpek....Jaz misli tudi, da bo tebe na hitrico zagrabilo in boš tako hitro rodila, da bo to ena sama sreča...

Naj ti povem, da jaz še nisem doživela lažnih popadkov, krčev brez veze, kolcanja otrok, otrdevanja trebuha.....in Bog ve kaj še....Pojma nimam kaj je to, kar ve poročate vsak dan...user posted image ...

Pri meni je vedno vse tiho.....En teden pred porodom slabše spim ali pa ne spim sploh, vse me ščemi in potem kar opazim, da se en dan nekaj resnično nebolečega dogaja v intervalih....na 10 minut...potem se skrajšuje....
In jaz rečem, OK bomo pa šli kmalu....Se grem stuširati, skuham še en obrok za družino, posesam in posteljino zamenjam, da bo vse tipi topi....se vsedem....pokličem sosedo na kavico...pokličem moža, da menda bomo šli rodit.....in ko so popadki na 2 minuti, grem v avto...user posted image .

Tudi tebi želim resnično "sanjski porod"...

Hej, ko si spraševala o velikosti: pri nas je bil najtežji tretji (3980g), a nalažja srednja (3190g). Prav nobeden se ni rodil na rok in pri vseh treh so mi porod sprožili z vaginaleto, ki je razširila maternično ustje (hvala bogu je šlo potem samo, brez umetnih popadkov).
Sicer pa poznam vse te nosečniške lepote: otrdevanje trebuha, tam od 20. tedna dalje (sedaj, npr., samo da se hitreje premaknem, že sledi kot kamen trd trebuh, tam do 20-30 s); OČITNO brez učinkauser posted image , pa kolcanje...Danes sem imela pregled, ginekologinja je ugotovila veliko, oz. celo nekoliko preveč plodovnice (kar itak vem že od morfologije), plod, ki je bil še pred tremi tedni cca 2 tedna večji od poprečja naj ne bi zrastel in kar na lepem postal premajhen (v resnici zaradi trde, nabite trebušne stene zaradi obilne plodovnice otroka sploh ni mogla dobro izmeriti), skratka, na vrat na nos me je hotela poslati v porodnišnico. Tja sem poklicala, povedala za stanje: pa so rekli, da na klinično stanje: zelo živahen otrok, nizek pritisk nosečnice, dovolj hemoglobina, urin b.p. in stalno prehitevanje v rasti do pred treh tednov z UZ z veliko verjetnostjo pač ni mogoče dobiti prave slike (ki ima lahko kar 25% napako)- Pravzaprav se je zelo podobno ob povsem istem času zgodilo v 3. nosečnosti, ko je G. izmerila obseg glavice 31,8 cm, potem pa je bil obseg ob rojstvu kar 37,5 cm (ne vprašaj, kako sem se vmes 10 dni sekirala, da bo otrok mikrocefalenuser posted image

Skratka, vsem, ki čakate(mo) želim mirno noč (in čim manj lulanja)

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 2685
24.8.2009 23:46:04   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: barika

IZVIRNO SPOROČILO: Erdbeere

Imam pa eno vprašanje, kje ste kupile za dudico not spravit, jaz nimam nobene take škatlice da bi jo prekuhala pa notri dala...zdej mi pa res samo to še manjka.

v DM-u

LORIAN, ČESTITKE!!!!user posted image user posted image user posted image

Hej, se opravičujem za pripombo, ker nisem brala vsega. Pri nobenem izmed otrok nisem v porodnišnico nosila dude?? Dva od treh je tudi nikoli nista imela. Duda lahko zelo zmoti sesanje, še zlasti na začetku.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2686
24.8.2009 23:55:00   
Mož*

Klaja...Žal mi je, ker imaš vse te skrbi.user posted image ....Za mene osebno bi bilo pozitivno, če bi moj sam odšel k psihologu. Ker to moški neradi naredijo. Pa jih je polovica za v Idrijo....

Na tvojem mestu bi se pogovarjala z njim....Saj sta prijatelja predvsem.....

Mogoče se sliši grozno, sebično, obupno....Samo jaz za bolno mamo ne bi skrbela, ker imam svojo družino za skrbeti, ki je za mene na prevem mestu. Moja mama bi mogla sama poskrbeti za sebe in dobiti rešitev. Danes imamo bolnice, domove, pomoč na domu..... In predvsem TI moraš poskrbeti za sebe, če hočeš, da od tebe tvoja družina ima koristi.
Oprosti, če sem te užalila z napisanim, ampak jaz bi tako naredila in nikako drugače.

Če hočeš poskrbeti za druge, moraš prvo za sebe. In tvoja dolžnost skrbi so tvoji otroci pa potem vsi ostali.

Srečno!

Nisi me užalila z napisanim, pač imaš tako razmišljanje, saj sem se te že navadilauser posted image .

Drugače pa moj je dobil tablete in se pogovoril s psihologom, tako da zaenkrat še ne bo potrebno na bolniško. Upam, da se bo stanje pomirilo!
Glede mame pa je tako, da tudi ona se trudi, da poskrbi za mene in mojo družino, če jaz ne zmorem, vsaj da mi vmes ko smo zunaj malo popazi na mali dve mi že veliko pomeni. Ne morem pa ji rečt, da naj poskrbi za sebe, ker kot prvo nisem tak človek, drugo pa je, da živimo v isti hiši in kuham za vse, tako da ne morem sedaj ko ima težave ji rečt, veš kaj kuhajta si za sebe ter poskrbi za sebe kakor veš in znaš. Pač potrpim, saj bo enkrat boljše.

Meni se zdi prav tako samoumevno, da se poskrbi za družino (starše, stare starše). V moji zadnji nosečnosti je bila moja mama skoraj 5 mesecev pri nas, ker je padla in si poškodovala medenico. Prav tako je v naši širši družini v navadi, da - ko obnemorejo dedki/babice, se k njim za trajno oskrbo slej ko prej odseli enega ali več vnukov.

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2687
25.8.2009 0:05:05   
barika
Pri nas tudi skrbimo eden za drugega, kaj več pa ne bom pisala ...

še 9 dni user posted image user posted image user posted image user posted image ..spet komaj čakam in bom verjetno spet čez rokuser posted image

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 2688
25.8.2009 7:54:05   
eva Ana
Jutro!

Kako ste user posted image ? Pri meni nič novega, user posted image še danes očitno ne bo user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2689
25.8.2009 8:07:58   
barika
jutro

super počutje, ampak danes je tak lep datum za rodit it, a ne Tulpekuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 2690
25.8.2009 8:23:10   
Softis1
Pozdravljene,

že kar nekaj časa vas spremljam in berem, pa sem se odločila, da se vam pridružim. Namreč sama imam 3.9.2009 rok torej nekje čez 9 dni. Vendar moram že v petek v porodnišnico, ker imam malo povišan sladkor in takih ne pustijo čez rok oz. jim sprožijo porod v 40t, potem bodo pa videli kaj in kako.

Drugače pa se soočam z podobnimi težavami kot vse, predvsem me muči zadnje dni zelo slabo spanje in hoja na wc, driska itd.

Skratka upam, da se vam lahko pridružim čeprav bolj na koncu vsega, vendar vseeno rabim kakšno vspodbudo.

SREČNO
tudi vsem, ki ste tukaj!

LP

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2691
25.8.2009 8:34:09   
polari
Dobro jutro!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Spala SUPER!!! Še več takih noči, prosim...

Edino mali user posted image me je včeraj zvečer čisto spodaj brcal......prvič do zdaj sem čutla tak spodaj...pa ful agresivne gibe že ima.....prav bolijo......in seveda otrdevanje trebuha - vedno, ko sem se premaknila, nekaj pa je bilo tudi blagih menstr. bolečin.....user posted image user posted image user posted image user posted image
ne morem verjet, da se veselim tega...hehe....ampak meni se še nikamor ne mudi, vam dam vsem prednost...odštevam pa....še 22 dni!!!user posted image user posted image user posted image Pa upam, da bo vseeno tista polna luna vplivala malo na mene tudi...... (sestrična je rodila na polno luno julija, tak da nekaj je na tem...) se mi dopade datum...user posted image

Zdravo, Softis1! Upam,  da bo vse okej v P, da bo vse gladko potekalo...pa boš že cartala user posted image ...user posted image

Enej: 21.9.2009: 3880g, 53cm

Klara: 21.12.2010: 3480g, 53cm

(odgovor članu Softis1)
Neposredna povezava do sporočila: 2692
25.8.2009 8:38:28   
veselka
jutro,

včeraj nisem nič napisala... enostavno ni šlo, ker sva bla z mojim žalostna in zaskrbljena.

v glavnem na pregledu je ginekologinja ugotovila, da ima moja user posted image prepoln mehur. nakar me je poslala za pol ure hodit in potem nazaj. ampak je blo vse nespremenjeno, na uz je zelo težko videla, ker je plodovnice že manj in na koncu ni vedela a je mehur, al še kej drugega. dala mi je napotnico za porodnišnico za ultrazvok, da oni pogledajo. seveda jaz vsa zmedena kličem v Lj P in mi dajo datum v četrtek, ker imam pač rok naslednji ponedeljek, oni pa gužve, da se vn ne vidjo. moj user posted image je bil čist iz sebe in se je kr iz službe spokal, nato pa dobil idejo, da me kar takoj pelje v Postojno, ker on do četrtka ne more čakat in v najslabšem primeru naju pač odklonijo in dobiva datum za UZ. v Postojni je blo že dežurstvo in so me takoj vzeli. Dežural je dr. Merlo. najprej me je pregledal, če sem kej odprta, da vidijo sploh kakošno je stanje in sem odprta za 1 prst, potem so me dali na CTG, ki je pokazal popadke, kar je za tak čas normalno, srček moje rožice dela BP. vmes je imel dr. še en CR, potem pa smo šli na UZ. je izmeril mojo user posted image , glava je že tako nizko, da je komaj izmeril obseg glavice, ampak mere so vse za 39 t. tko da tukaj je vse ok. pregledal organe, vse ok, tudi ledvičke, kjer bi se najprej videle težave z odvajanjem, ampak pri tisti zadevi se je pa spet zataknilo. pač zelo nejasno. napisal je "poln mehur (ker je bilo tisto še kar tam) ali hidroureter?". v četrtek dopoldne imam kontrolo - UZ, moram bit tešča, če bo potrebno kej sprožit (ne arzumem čist zakaj tešča, ampak to zdej ni pomembno). je rekel da nekaj vitalnega ne more biti, ker so ledvičke tako lepe, je pa fino, da se ve, ker bodo otročku takoj po porodu UZ naredili, kjer bo jasno kako in kaj in v najslabšem primeru potrebna manjša operacija user posted image , lahko pa da ne bo treba nič. tudi pri dojenčku se bo videlo, kako lula.

v glavnem, midva sva še kar čist zmedena. pač takoj ko je samo možnost da pri otroku nekaj ne štima, te kr stisne. in zdej res upam, da čimprej rodim, da se zadevi čim prej pride do dna.

je pa moja user posted image še kar aktivna, tko da me tolaži. bom pa te dni štela gibe.

< Sporočilo je popravil veselka -- 25.8.2009 8:41:21 >

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2693
25.8.2009 8:41:59   
polari
Veselka, sigurno bo vse v redu!!! Ne se preveč sekirat....si pa mislim, da glih ni fajn, ko ne veš kaj je.........ti samo potrpi do četrtka....
Držimo pesti, da bo z user posted image vse v redu! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 2694
25.8.2009 8:42:13   
klaja
Jutro!

Se pozna, da so noči hladnejše in se da spat! Moji dve sta še kar v postelji.

Softis1 pozdravljena med nami in ti želim čim lažji in hitrejši porod!

(odgovor članu polari)
Neposredna povezava do sporočila: 2695
25.8.2009 8:44:53   
barika
Veselka, držim pesti, da bo vse ok!!!user posted image user posted image user posted image (tešča moraš pa bit zaradi možnega CR).

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2696
25.8.2009 8:46:13   
klaja
Veselka močno stiskam pesti, da se vse dobro izteče in da ni nič narobe!!! Vidva pa se ne sekirajta preveč že v naprej, bodo pa sedaj bolj pazljivi in pripravljeni, če bi se izkazalo, da kaj ni vredu ter bodo hitreje odreagirali.
Ampak vseeno user posted image user posted image za srečo!

< Sporočilo je popravil klaja -- 25.8.2009 8:47:01 >

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2697
25.8.2009 9:00:03   
mayathebee
dobro jutro srečke user posted image user posted image

kak ste??user posted image

no jaz sem včeraj imela pregled pri G. in sedaj sledi moje "poročilo"user posted image :

torej,stanje je sledeče...datum se je spremenil in je zdaj PDP 11.9., pupa je težka
3 kg in v glavični vstavi še zmeraj user posted image user posted image user posted image ...naslednjo kontrolo mam 31.8.,
ko mam tudi prvi
CTG... sem 36t in 3 dni user posted image ...user posted image user posted image user posted image

aha,še kg, ki sem jih pridobila: 2,4kg od zadnjega pregleda, skupno torej 12,4 kg [sm=smiley9.gif]

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2698
25.8.2009 9:09:08   
polari
Zakaj lahko spremenijo PDP? Zaradi teže user posted image ?

(odgovor članu mayathebee)
Neposredna povezava do sporočila: 2699
25.8.2009 9:10:54   
mayathebee

IZVIRNO SPOROČILO: polari

Zakaj lahko spremenijo PDP? Zaradi teže user posted image ?

ja, zgleda da je zrasla fajnuser posted image user posted image ..to se mi dogaja že celo nosečnost...v glavnem septembrska bo...more bituser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu polari)
Neposredna povezava do sporočila: 2700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Enako ime?
Masha_M

Če bi izvedeli, da je nekdo od vaših bližnjih otroka poimenoval enako kot vi svojega, ali bi se počutili...?

jezno, užaljeno? (30%)

počaščeno? (32%)

indiferentno? (39%)

Število vseh glasov: 209

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!