|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgust-September 2009 IVF/ICSI
24.8.2009 13:21:25   
miska73
Pupe, ena moja znanka iz tujine se zanima, da bi prišla na postopek v Slovenijo.

Imate kake sveže podatke koliko pridejo samoplačniški postopki pri nas. Predvsem pri atu. Pa če ima katera tudi kej podatkov za samoplačniške postopke v LJ in MB.

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 651
24.8.2009 13:48:45   
Reby
IZVIRNO SPOROČILO: miska73

Pupe, ena moja znanka iz tujine se zanima, da bi prišla na postopek v Slovenijo.

Imate kake sveže podatke koliko pridejo samoplačniški postopki pri nas. Predvsem pri atu. Pa če ima katera tudi kej podatkov za samoplačniške postopke v LJ in MB.

Pri atu je IVF skor 800 EUR, zdravila pa pridejo tam okrog 300 - vsaj tako je bilo, ko sem jaz bla lani novembra...

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 652
24.8.2009 13:50:47   
Reby
IZVIRNO SPOROČILO: gigi1

Reby jaz stavim na jutri user posted image
Kdo pobira stave?

Ah Žiži, kje, po mojem ni šans, vsaj po feelingu ne... Mogoče nas pa preseneti, samo ne verjamem.

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 653
24.8.2009 13:55:16   
gloria
IZVIRNO SPOROČILO: Reby

Kdo pobira stave?

Ah Žiži, kje, po mojem ni šans, vsaj po feelingu ne... Mogoče nas pa preseneti, samo ne verjamem.

....se spomnem sebe lani ko sem še ob 12,30 kolegici poslala SMS da grem na CTG ob 13,00 in da zgleda da ne bo še nič.....se zrihtam grem do auta da se bom usela mi gre voda user posted image .....ta prvo sem mislila da je sedež moker pol pa sebe pogledam user posted image  sem imela kaj videt....tko da Reby user posted image

NIK:mami ti si moja ljubica :)

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 654
24.8.2009 13:56:18   
gloria
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

Reby  slončkaj!

...misliš da bo pomagalo user posted image ...ko noče iti ven tud to ne pomaga verjemi mi user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 655
24.8.2009 13:56:22   
biba007

Pri atu je IVF skor 800 EUR, zdravila pa pridejo tam okrog 300 - vsaj tako je bilo, ko sem jaz bla lani novembra...

IVF pred pol leta točno 800, ICSI mislim da 1000, za zdravila pa je pametno računat tko kot pravi Reby...ampak saj veš, če odreagiraš na manj, pač košta tudi manj... Potem pa še milijon voženj po lepi naši: Madžarka za Merional, Italija za Suprefact in Prometrium. Ampak to ne šteje resno...si pač misliš, da greš na izletke. Pač malo bolj pogostouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 656
24.8.2009 14:22:50   
loremi
IZVIRNO SPOROČILO: gloria
Kdo pobira stave?

....se spomnem sebe lani ko sem še ob 12,30 kolegici poslala SMS da grem na CTG ob 13,00 in da zgleda da ne bo še nič.....se zrihtam grem do auta da se bom usela mi gre voda user posted image .....ta prvo sem mislila da je sedež moker pol pa sebe pogledam user posted image  sem imela kaj videt....tko da Reby user posted image

Uf, jst se pa spomnim svoje kolegice, njeno hči, takrat še edino, sem imela popoldan v varstvu, jo pripeljem ob osmih zvečer domov, ona pa je prišla ravno iz pregleda pri G, bila je par dni pred rokom, pa pravi, G je rekla, da sem sicer slab cm odrta, ampak da dva dni ziher še ne bo nč, ob enih ponoč pa dobim sms, da je rodila user posted image .
Sam za Reby pa stavim, da bo v sredo, al pa clo v četrtek, ja tkole je, če se ne spoznaš na te stvari user posted image .

Biba, tko pridno čitaš? user posted image No sej nasvetov si dobila že polno, jst tko ne poznam dobr knjig, nisem knjižni molj user posted image .

Barbi, sej sploh ne vem, kdaj me bo glava bolela, zakaj, nč, sam ko začne, sem prav jezna, da je spet tud. Lahko da je mela tud vročina kak učinek na to, mal dvomim, ampak nkol se ne ve.
V prvi razred pospremite sončka v šolo letos? Uf, to bo spet neko novo obdobje, pa nej se začne še z novim pluskom!

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 657
24.8.2009 14:46:35   
lastovka79
Živjo punce moje,

vem da se bolj poredko javljam, ampak berem vas pa vsak dan.
Reby še malo, še malouser posted image user posted image user posted image

in seveda tudi vse ostale lepo pozdravljam.

Ker ste tukaj vse polno znanja, me zanima, če je imela katera podobne težave, kot jih imam jst sedaj. Pridno že skorajda 14 dni papcam femoden, naslednji teden v petek začnem s špikami, ampak meni je zadnje čase slabo, na bruhanje mi gre, na določene vonjave niti ne smem pomisliti. Je imela katera podobne izkušnje? Hvala

Vrata, za katerimi se skriva dobro, je težko odpreti;
vrata, za katerimi se skriva zlo, je težko zapreti.

(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 658
24.8.2009 14:53:49   
metuljci
kdo je pa ata? user posted image

jaz sem mislila, da so te postopki dosti dražji user posted image

(odgovor članu lastovka79)
Neposredna povezava do sporočila: 659
24.8.2009 14:59:49   
loremi
lastovka, naredi še test nosečnosti.

metuljci, ata mislim da je dr.Reš.

(odgovor članu metuljci)
Neposredna povezava do sporočila: 660
24.8.2009 16:30:55   
tassi1

Predlani sem v Mb. dala za postopek ICSI 1300 eur + za zdravila- merional in cetrotide - 400 eur!
So me pa opozorili, da so nekaj postavk pri nama izpustili, ker bi drugače račun bil še višji( ker sva Slovenca).
Čakalna doba za samoplačniške postopke pa je eno leto.
Lp

bila sem zaljubljena in srečna, sedaj sem samo še žalostna!

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 661
24.8.2009 17:16:28   
gloria
IZVIRNO SPOROČILO: metuljci

kdo je pa ata? user posted image

jaz sem mislila, da so te postopki dosti dražji user posted image

...sem se od srca nasmejala.....ata je dr.Reš user posted image

(odgovor članu metuljci)
Neposredna povezava do sporočila: 662
24.8.2009 17:17:46   
gloria
IZVIRNO SPOROČILO: lastovka79

Živjo punce moje,

vem da se bolj poredko javljam, ampak berem vas pa vsak dan.
Reby še malo, še malouser posted image user posted image user posted image

in seveda tudi vse ostale lepo pozdravljam.

Ker ste tukaj vse polno znanja, me zanima, če je imela katera podobne težave, kot jih imam jst sedaj. Pridno že skorajda 14 dni papcam femoden, naslednji teden v petek začnem s špikami, ampak meni je zadnje čase slabo, na bruhanje mi gre, na določene vonjave niti ne smem pomisliti. Je imela katera podobne izkušnje? Hvala

hiter testek nardit user posted image

(odgovor članu lastovka79)
Neposredna povezava do sporočila: 663
24.8.2009 17:23:35   
lastovka79
Živjo,

hvala za vaše odgovore. Seveda sem najprej tudi pomislila na nosečnost in sem naredila v soboto test - rahla črtica na CB. Nato sem danes še enkrat ponovila test - čisti minus. Tako da mislim, da se mi je morala v soboto pojaviti fatamorgana, ker je bil danes čisti minus. Sprašujem pa zaradi tega, če je mogoče katera imela tudi podobne izkušnje s femodenom. Ker čez dva dni bi morala biti črtica na CB še bolj vidna, kot v soboto in se glede tega ne delam lažjega upanja, ker je potem vse samo še slabše.

Hvala in lepo se mejte

Vrata, za katerimi se skriva dobro, je težko odpreti;
vrata, za katerimi se skriva zlo, je težko zapreti.

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 664
24.8.2009 17:35:38   
biba007
IZVIRNO SPOROČILO: tassi1

Predlani sem v Mb. dala za postopek ICSI 1300 eur + za zdravila- merional in cetrotide - 400 eur!
So me pa opozorili, da so nekaj postavk pri nama izpustili, ker bi drugače račun bil še višji( ker sva Slovenca).
Čakalna doba za samoplačniške postopke pa je eno leto.
Lp

Jao, jaja Tasika, sorči, bibekjetepka, tisti dnarci pri atu so vsi z napotnico za IVF, ampak brez čakalnega reda na koncesijo. Kar pomeni, da je cena brez vseh UZjev, pa testa za SPB, pa... kar pa kar nanese.... Nimam pojma, če se da za tujce zmenit podobno, kao kakšna meddržavna reciprocitetauser posted image ,bi pa skromno sklepala, da najbrž ne. Vem, da na primer radiacijske terapije za tujce RS sistem še samoplačniško ne podpira.

(odgovor članu tassi1)
Neposredna povezava do sporočila: 665
24.8.2009 17:55:15   
gasilka
Pozdravljene pupe!

Kako ste kaj ? Vidim da kar pridno pišete,
jaz pa le na hitro mal pogledam . . . ker nimam veliko prostega časa.

Ja v četrtek  27.8.09 ob 10h grem na posvet in novo napotnico .
Jupi komaj čakam da začnem z novim postopkom in upam da z kaj več sreče kot prvič user posted image

Stella  čestitke za vnučka user posted image user posted image user posted image

n74 žal mi je

Pozdravčke vsem

(odgovor članu biba007)
Neposredna povezava do sporočila: 666
24.8.2009 18:13:59   
metuljci
sem predvidevala da je ata dr. Reš, samo sem rajši vprašala user posted image  sem bolj nova na teh forumih in ne poznam še vseh izrazov, tak, da lahko od mene še čakate kakšno "butasto" vprašanje. user posted image

sem pa presenečena, da je potrebno samoplačniško čakat še dlje, kot na napotnico. čudi me tudi to, da je v MB 4x daljša čakalna kot v LJ. a katera ve čemu je tako?

(odgovor članu gasilka)
Neposredna povezava do sporočila: 667
24.8.2009 18:21:03   
loremi
IZVIRNO SPOROČILO: metuljci

sem predvidevala da je ata dr. Reš, samo sem rajši vprašala user posted image  sem bolj nova na teh forumih in ne poznam še vseh izrazov, tak, da lahko od mene še čakate kakšno "butasto" vprašanje. user posted image

O ne ne, vse smo enkrat "frišne" v tem in nobeno vprašanje ni butasto, večkrat je boljš vprašat, kot pa se ubadat s čim sam pri sebi. Sem tud jst rabla neki časa, da sem poštudirala, kdo je ta slavni ata user posted image .

Gasilka, zdej se spet začne sezona, nej bo za čimveč punc pozitivna user posted image .

(odgovor članu metuljci)
Neposredna povezava do sporočila: 668
24.8.2009 18:27:33   
miska73
Hvala pupike za odgovore glede samoplačniških postopkov.

Ma sej jst sem pa tudi smotana... sem se tolk navadla, da je Dr. Reš pač ata, da sploh opazla nisem, da ga nisem poimenovala.

(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 669
24.8.2009 19:11:01   
gigi1
Ahoj pupike.

Moj zob me hoče neki spet bolet, pa tud glava me že od sinoči neki boli user posted image . Pa hemoroide sem fasala user posted image . Lani sem jih dobila v postopku, ko sem jemala antibiotike. A mislite, da je to kaj povezano z antibiotiki? Sem jih zdej zaradi zoba morala jest. Prej tega nikoli nisem imela.

Lastovka ne vem kaj naj ti rečem. Meni to vseeno diši po nosečnosti. Kaj pa če bi šla še na krvnega? Lahko, da je drugi CB zatajil. Upam user posted image user posted image user posted image
Možno je tudi, da so slabosti posledica Femodena.

Miška jaz sem 3 mesece nazaj plačala 1000 in nekaj drobiža za ICSI, pa arcnije so nanesle skoraj 500. Če bi morala še UZje plačevati bi bilo pri Ateju verjetno še kakšnih 200. Verjetno bi prijateljica prišla pri Atu nekje z 2000 skozi. No, najbolje je poklicati in vprašati. Točno tko ne bo mogel povedati, ker je vse odvisno od terapije in reakcije na terapijo.

Metuljči mislim, da imajo v LJ največ koncesijskih postopkov odobrenih in so zato čakalne dobe krajše. Res pa je, da je tam tekoči trak. V MB imajo drugačen sistem.

Gasilka dobrodošla nazaj in naj bo uspešno user posted image user posted image user posted image

Glorči že 6 zobkov? Lupčka malemu Niku user posted image

Pozdravčke vsem mojim deklicam user posted image

< Sporočilo je popravil gigi1 -- 24.8.2009 19:12:14 >

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 670
24.8.2009 19:58:04   
zarja1
IZVIRNO SPOROČILO: arneja

Reby, R O D I T ! ! ! user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Horny Teddy

(odgovor članu arneja)
Neposredna povezava do sporočila: 671
24.8.2009 20:15:13   
pika74
Ojla punce,

jaz imam pa eno vprašanje:
za mano je 6 postopkov na GK Lj in zdaj začnem prvič oz. 7. pri Rešu.
Predpisal mi je Merional in Suprefact spray. Zdaj sem pa mal v dilemi.

Na kateri dan se začne sprejat in koliko vpihov naj dam v vsako nosnico? Napisala sem si, da moram dat po 2 vpiha 3x na dan. SAmo zdaj ne vem, al je to 2 vpiha v vsako nosnico al v vsako po en vpih?

In glede začetka se tud ne spomnem dobro. Pri njemu sva bila nekje julija in takrat smo se pogovarjali, da greva konec avgusta v postopek... in potem je on izračunal, da bi morala začet 1. septembra s suprefactom... ampak takrat bo moj 26. dan ciklusa. M pa imam običajno na 28-29 dni.

A se ne začne na 22. dan ponavadi?

Hvala za vaše odgovore.

Lp
user posted image  

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 672
24.8.2009 20:32:44   
Reby
pika - welcome back user posted image  Suprefact - jaz sem imela po 2 vpiha v vsako nosnico. Spomnim se,  da sem začela vpihovati nekje slab teden pred M.
zarjica - ti se kr smej... Ti pa bejž že po otročke user posted image
žiži - no, tale tvoj zob ga pa že predolgo sračka, pa še hemeroidi, ja revica, kaj vse te bo še doletel?
tassi - 1 leto čakat samoplačniško v MB, to je pa ful dolg. Pri atu si še isti mesec na vrsti.
Bebiii - hvala za obisk, sem bila ful vesela, da ste se oglasili user posted image  user posted image  user posted image

< Sporočilo je popravil Reby -- 24.8.2009 20:33:47 >

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 673
24.8.2009 20:45:01   
bozza
Ali je ta terapija s suprefactom tako različna?

Jaz si vpihujem 2x na dan po en vpih v vsako nosnico. Spomnim se, da je lucka25 imela 3x na dan v vsako nosnico en vpih, ene imate pa kar po dva vpiha v nosnico.

Itak ga bom jutri poklicala in vprašala, če je normalno, da še nimam M, in če naj povečam dozo,

Eh, ko bi rade, da pride user posted image , je pa ni. Eh.

Pa hvala za vse vaše odgovore, vam javim jutri, kaj bo povedal.

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 674
24.8.2009 22:31:01   
Kruce Fiks
Umetna oploditev

Hrvaški zdravniki bežijo v Slovenijo 24. 8. 2009, 

Zaradi novega zakona nameravajo zdravniki iz hrvaških zasebnih klinik za zdravljenje neplodnosti oditi v tujino, predvsem v Slovenijo in Bih.   user posted image

Hrvaška ima 360 tisoč parov, ki so v reproduktivni dobi. Od tega jih ima 20 odstotkov težave pri spočetju otroka. © iStockphoto Hrvaški zdravniki iz zasebnih klinik za zdravljenje neplodnosti so zaradi novega zakona o umetni oploditvi začeli resno razmišljati, da bi odšli v tujino. Tu se omenjata predvsem Slovenija in Bih, saj v teh dveh državah takšnih strokovnjakov primanjkuje, poleg tega pa je od tod prišlo tudi veliko njihovih pacientov.

S pogajanji že začeli
V klinikah za zdravljenje neplodnosti namreč zasledujejo enostavno logiko: "Gremo tja, kjer so pacienti." Nekaj zdravnikov s teh klinik je že potrdilo, da razmišljajo o tem oziroma da so jim njihovi kolegi povedali, da so se odločili za to potezo. Samo Alfred Kniewald iz samoborskega IVF centra Kniewald, ki je 30 let deloval v tujini, pa je o tem spregovoril javno: "Ta teden bom šel v Sarajevo in Postojno. S Slovenci se že pogajam. Kot državljanu Nemčije v Sloveniji zame ne bi bilo omejitev, v Bih pa bi jim prav prišel zaradi svojih izkušenj. Septembra grem v Makedonijo, nato pa še v Tirano."

Ker zakon o umetni oploditvi ne bo prizadel samo parov, ampak posredno tudi stroko, mi ne preostane drugega, kot da odidem v tujino. Le redki pa vedo, da ima Hrvaška samo 15 strokovnjakov, ki s spermatozoidi oplajajo jajčne celice, še dodaja Kniewald, so zapisali v Večernjem listu.

Čeprav ideja o preselitvi klinik izgleda skrajno, pa italijanski primer kaže, da je več kot verjetna. Zadnji podatki pred sprejetjem zakona podobnega hrvaškemu so pokazali, da je 1066 parov iskalo pomoč v tujini, nato pa je to število v kratkem času poskočilo na 4.173, so objavili v italijanskem centru za spremljanje medicinskega turizma. Največ parov je odšlo v Švico, Španijo in Francijo. Odhod pacientov pa je za seboj potegnil tudi odhod zdravnikov. Tako so mnogi ob obstoječi kliniki v Italiji odprli novo kliniko v kateri od sosednjih držav.

Preselitev v mesecu dni
Zasebne klinike lahko laboratorij in operacijsko sobo preselijo v tujino, preglede pa lahko še vedno opravljajo na Hrvaškem, pravi neimenovani zdravnik in dodaja: "Če ni problemov s papirji, se lahko preselimo v mesecu dni."

Žurnal.si

< Sporočilo je popravil Kruce Fiks -- 24.8.2009 22:36:20 >

NISAM GINEKOLOG, ALI MOGU DA POGLEDAM :)

(odgovor članu bozza)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?