Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 11:21:00
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: jasmina in tadej Sej po eni strani še js ne vem kaj je!!!! Sam da se vstanem iz postle rabim 5minut da se iz levega boka prevalim na desni bok in 5 minut da noge dam na pod pol pa 5minut da se odahnem in seveda kr nekaj časa da se vstanem!!!! Booooooooooliiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vstajanje tudi mene malo muči, ker se usidra na kakšno takšno mesto, da potem ovira moje mišice pri dvigovanju iz postelje ali pri obračanju. To ni nič nevarnega. Js pač malo porinem nižje, malo pomasiram bušija, ga podprem in počasi vstanem. Zdaj so ti naši mali že težki, plus vsa plodovnica, posteljica... in se pozna.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 11:23:01
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lubenička Pozdravljene, danes se je bilo pa super v sveže jutro zbudit Jaz pa malo driskam...pa mi je teta moja rekla, da vse nosečke, ki jih pozna (tudi pri njej je bilo tako) so zadnji teden pred porodom, se takole čistile Bomo videli, če to res drži. Danes, pop imam prgled...komaj čakam... Js sem že imela to čiščenje nekaj tednov nazaj, pa ni bilo nič. In mislim, da nisem bila edina iz te teme. Ampak vseeno - srečno in naj pri tebi deluje oz. napoveduje .
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 11:23:36
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lubenička Punce, zdaj smo že v znamenju device Vem, vem... sem čakala na ta dan .
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 11:27:54
|
|
|
|
baby blue
|
A danes se je devica začeela...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 11:28:47
|
|
|
|
Bety11
|
Lubenička....Upam, da razumeš, da naravni simptomi niso enaki umetnim, ki jih imaš zaradi pitja hormonskih tablet?! In to se ne da primerjati.... Naravni ciklus je čiiiiiiiiisto nekaj drugega....
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 11:30:54
|
|
|
|
Lubenička
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11 Lubenička....Upam, da razumeš, da naravni simptomi niso enaki umetnim, ki jih imaš zaradi pitja hormonskih tablet?! In to se ne da primerjati.... Naravni ciklus je čiiiiiiiiisto nekaj drugega.... Razumem, razumem...je pa že kar nekaj let od tega, da se naravnega ciklusa ne spomnem.
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 11:31:18
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lubenička Jaz nikoli nisem imela težav pred prihodom M. Približno sem vedela po tabletkah, kdaj jo bom dobila...to pa je bilo to. Pred i med M, sem se počutila isto, včasih sem celo pozabila, da jo imam. To moraš primerjat s tisto pravo M, preden si imela tabletke. Tabletke marsikaj spremenijo v telesu, tudi odzivanje telesa na bližajočo se M. Meni so preprečile grozne M krče... Js nimam pojma, kakšne znake sem imela - naval na sladkarije, pa to počnem že cel zadnji mesec in ni še nič. Edino, zdi se mi, da me hoče glava malo bolet... to me že zelooo dolgo ni. Odkar sem , sem imuna na glavobole, sicer jih pa redno doživljam. Mogoče pa na kaj namigujejo .
< Sporočilo je popravil tulpek -- 24.8.2009 11:37:41 >
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 11:41:14
|
|
|
|
vila MaLiNa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lubenička IZVIRNO SPOROČILO: Bety11 Lubenička....Upam, da razumeš, da naravni simptomi niso enaki umetnim, ki jih imaš zaradi pitja hormonskih tablet?! In to se ne da primerjati.... Naravni ciklus je čiiiiiiiiisto nekaj drugega.... Razumem, razumem...je pa že kar nekaj let od tega, da se naravnega ciklusa ne spomnem. Pri meni je 10 mesecev od takrat , pa se ne spomnim . Sem zdele razmišljala in razmišljala... pa sem ugotovila, da bolje, da neham razmišljat . Tulpek - kakor je bilo v začetku, tako bo na koncu.... na začetku smo analizirale vse znake a bo al ne bo, pa sedaj je isto . Kok smo smotane...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 11:41:30
|
|
|
|
Erdbeere
|
Mene tud hoče glava bolet in včeraj popoldan ko sem se zbudila sem imela rahel glavobol,danes zjutraj pa ponovno....
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 11:42:50
|
|
|
|
vila MaLiNa
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek Edino, zdi se mi, da me hoče glava malo bolet... to me že zelooo dolgo ni. Odkar sem , sem imuna na glavobole, sicer jih pa redno doživljam. Mogoče pa na kaj namigujejo . Jz pa na orgazme
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 11:47:56
|
|
|
|
tulpek
|
A mislite, da bi orgazmi dejansko lahko povzročili porod? Na srečo nisem imuna na njih . Če je dosti možnosti za to, tvegam en dan z bolečimi nogami.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 11:48:25
|
|
|
|
klaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: baby blue Znaki približevanja poroda: - zagozditev, - pritisk v medenici, - izcedek iz nožnice, - nagon gnezdenja, - Braxton-Hicksovi krči, - dregetanje in trepetanje, - driska. No jaz pa imam kar 6 znakov, kaj že lahko grem kar rodit!? Včeraj sma se z mojim že skoraj odpravila proti porodnišnici, ker skoraj nisem mogla več zdržat. Cel dan sem imela trd trebuh, krče podobne popadkom (mogoče so tudi bili) ampak niso bili v nekih časovnih intervalih, pritisk navzdol, tiščalo me je na vse strani, ...pa še kaj bi se našlo. Ampak se je čez noč stanje umirilo, tako da bom še očitno malo počakala, vsaj kak teden, da dopolnim 37. teden, potem pa mi je res čisto vseeno!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 11:51:59
|
|
|
|
tulpek
|
Pa zakaj se mi zdi, da boste šle vse pred mano rodit ?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 11:55:33
|
|
|
|
Erdbeere
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek Pa zakaj se mi zdi, da boste šle vse pred mano rodit ? dej no tulpek, ne se sekirat, slej ko prej boš na vrsti...jaz zaenkrat še ne grem nikamor, čeprav kakšen dan prej se ne bi branila...se pravi še 8 dni pol pa grem
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 11:58:54
|
|
|
|
dreja79
|
Dan čveke , danes sem imela pregled in kakor kaže je vse OK Dopolnila sem 35. tednov in me je sestra hotla dat na CTG . Mal čudn sem jo pogledala, kot češ a že . No, potem je pa vidla, da res še ni potrebe in ga bom imela čez 2 tedna. Vzeli so mi kri, da še enkrat preverijo za hepatitis, toksoplazmozo in železo. Poslušala sem srček, ki tako lepo bije. Dobila sem tudi napotnico za rešilca in za porodnišnico. Za seznam: +2kg, naslednji pregled 07.09.2009. Drugače sem pa že jest čist neučakana, pa imam še 5 tednov do roka, k vas berem. Tud jest bi šla že kar rodit, no še 3 tedne zdržim potem pa lahko pičim . Tud jest imam zadnji teden skoraj drisko . ( imam pa še 5 tednov do konca) Pa ni čist driska, samo večkrat grem na wc in bolj na redko. Z glavobolom pa se zbudim skoraj vsako jutro, če ponoči ne spijem vsaj 2 kozarca vode. Kot, da bi bila zjutraj malo dehidrirana. Pa kar neki sem skoz utrujena! Se mi nič ne da, al pa naredim samo kakšno stvar v celem dnevu. Drugače pa Altaja,Veselka in Tulpek, ne vem, kako to, da se nič ne pritožite , ker vas je že toliko septemberk prehitelo. Jest res ne vem, kam se jim mudi. Me mal skrbi, da bom skor cel mesec sama na forumu ostala, k boste že vse prej rodile . Hvala bogu, da je vročina popustila, je prav prijetno. Naj tako tudi ostane. Se enkrat pa čestitke vsem novopečenim mamicam .
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 11:58:56
|
|
|
|
vila MaLiNa
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek Pa zakaj se mi zdi, da boste šle vse pred mano rodit ? Mogoče imaš pa samo zatišje pred neurjo .
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 11:59:06
|
|
|
|
tulpek
|
Se mi zdi, da bi bila zdajle bolj vesela, če bi me vse bolelo, špikalo, če bi imela lažne popadke vsak dan, če bi me vse dol tiščalo, če bi se komaj premikala.... Joj joj, boljše da grem vstran od računalnika...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 12:05:06
|
|
|
|
sontschica
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek Se mi zdi, da bi bila zdajle bolj vesela, če bi me vse bolelo, špikalo, če bi imela lažne popadke vsak dan, če bi me vse dol tiščalo, če bi se komaj premikala.... Joj joj, boljše da grem vstran od računalnika... tulpek jaz pa mislim, da se bo pri tebi začelo dogajat brez kakršnihkoli oznanil, mogoče nam bo že jutri kepica poročala, da ti je odtekla voda in da naj dihamo s tabo.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 12:29:57
|
|
|
|
kepica
|
Na sms-e pa vsak dan nestrpno čakam, pa nisem še niti enega dobila. No, tistega pravega. Nekaj obvestilc sem vam že javila, tistega pravega pa še niti enega. Tak, da, punce....Jaz čist nestrpno čakam
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 12:31:09
|
|
|
|
eva Ana
|
Punce danes je moja prijateljica rodila fantka velikega 53cm in težkega 4050g in mi je MMS poslala. Kako je to velik fant ! Je ubožica cela šivana od zunaj in od znotraj.....me je kr malo panika...........ona je šla sicer naravno, jaz mam zmenjeno za EA........ampak vseeno...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 12:32:51
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek Pa zakaj se mi zdi, da boste šle vse pred mano rodit ? ne ne mene bejba sam heca in me muči iz veselja in ljubezni do mene,tko da ne skrbi ti bom delala družbo še dolg pa čeprav sm odprta pa popadki in vse kar paše zraven tko da i'm your best friend until the end
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 12:38:24
|
|
|
|
Bety11
|
Tulpek....Jaz misli tudi, da bo tebe na hitrico zagrabilo in boš tako hitro rodila, da bo to ena sama sreča... Naj ti povem, da jaz še nisem doživela lažnih popadkov, krčev brez veze, kolcanja otrok, otrdevanja trebuha.....in Bog ve kaj še....Pojma nimam kaj je to, kar ve poročate vsak dan... ... Pri meni je vedno vse tiho.....En teden pred porodom slabše spim ali pa ne spim sploh, vse me ščemi in potem kar opazim, da se en dan nekaj resnično nebolečega dogaja v intervalih....na 10 minut...potem se skrajšuje.... In jaz rečem, OK bomo pa šli kmalu....Se grem stuširati, skuham še en obrok za družino, posesam in posteljino zamenjam, da bo vse tipi topi....se vsedem....pokličem sosedo na kavico...pokličem moža, da menda bomo šli rodit.....in ko so popadki na 2 minuti, grem v avto... . Tudi tebi želim resnično "sanjski porod"...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 12:44:42
|
|
|
|
klaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11 Pri meni je vedno vse tiho.....En teden pred porodom slabše spim ali pa ne spim sploh, vse me ščemi in potem kar opazim, da se en dan nekaj resnično nebolečega dogaja v intervalih....na 10 minut...potem se skrajšuje.... In jaz rečem, OK bomo pa šli kmalu....Se grem stuširati, skuham še en obrok za družino, posesam in posteljino zamenjam, da bo vse tipi topi....se vsedem....pokličem sosedo na kavico...pokličem moža, da menda bomo šli rodit.....in ko so popadki na 2 minuti, grem v avto... . Oooo, ti si pa dobra, kolikor se spomnim imaš blizu porodnišnico. Mene bi že panika zagrabila če bi imela popadke na 2 minuti. Ker preden moj pride iz službe traja najmanj 20 - 25 minut, pa še do porodnišnice je nekje 15 - 20 minut, tako da .... Raje sem prej tam, kot pa da v avtu rodim
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 12:50:45
|
|
|
|
baby blue
|
Jst imam tud do P približno 15 - 20 minutk... Tak da sem rekla da se bova od doma odpravila nekje ko bodo popadki na približno 10 minutk... Odvisno kako intenzivni bodo... Če ne bova šla pa po AC ki je malo hitrejša
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 24.8.2009 13:02:04
|
|
|
|
Erdbeere
|
Jest imam tud 20-25 min do P, pa do zdaj še nikdar ni bilo panike, ko so bili popadki nekje na 5 minut sva šla. Moram pa čimprej do moje babce se zmenit jet, ker tole dons me pa kr neki matra.....sej če sedim je ok, če pa hodim pa boli križ k pri norcih. No sej dokler ni kakšnih popadkov je še vse ok, upam, da sem res kakšen blesav gib naredila in da ni slučajno že kaj druzga.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
GHdejziKoliko obrokov GH so imeli vaši sončki pri 7m?1 (
25%)
2 (
26%)
3 (
32%)
4 (
7%)
5 (
11%)
Število vseh glasov: 332Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!