|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   čuden ciklus!
12.8.2009 11:01:07   
latka
Pozdravljene!
Upam, da mi bo lahko katera pomagala razložit, kaj bi se lahko dogajalo.Sem ravno tik preduser posted image (jutri), vendar je temperatura še vedno višja, ponavadi mi dan preduser posted image pade.Sicer je pa ta mesec bil čuden, kot da bi imela 2krat ovulacijo(15 in 17 dan), potem je bila baz. temp. normalno višja, predvčerajšnjim je rahlo padla(sem mislila da bo piteklauser posted image , tudi bolečine v spodnjem delu so bile pa boleč križ, skratka vse kar kaže na prihod M), vendar se je včeraj temp. spet dvignila, danes tudi rasla, bolečin ni, samo občasno špikanje v predelu jajčnikov.Kaj se dogaja?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: čuden ciklus!
12.8.2009 11:13:44   
kitka1
Kdo bi vedel? Počakaj še dan ali dva in potem naredi test, pa ne bo več skrivnosti :)

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.8.2009 12:21:48   
latka
Ker mojeuser posted image še vedno ni( bi po nakrajšem ciklusu morala priti že v četrtek(ciklusi dolgi 31-35dni), temp. je še vedno višja (od ovulacije je že 16 dni)36.8-36.9, tudi sluz še včasih opazim, sem včeraj test naredila, ki je bil-.Sem pa v petek in soboto imela enkrat na papirju rahel bledo-rozast izcedek!Skratka danes je 35 dan, pa je ni!Ponavadi mi dan preduser posted image temp. pade.Ne vem kaj bi lahko bilo, pa križ me zelo boli že 5 dni!!

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.8.2009 15:06:23   
barbara_s
Te prav razumem? Prva zvišana temperatura je bila 15. dan, potem 16. dan je padla in 17. dan je bila T spet povišana. To ne pomeni, da si imela dve ovulaciji; taki ciklusi so čisto normalni.

Zdaj čakaš M, ampak T je paše vedno povišana. Dobro znamenje :) Če ostane T povišana dlje kot 18.dni in v tem času ne pride do krvavitve, si najverjetneje noseča. Držim pesti :)

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.8.2009 9:45:31   
latka
Če si dobro računam plodne dneve, potem bi naj bila jutri temp. povišana že 18 dan!Padec in nato dvig temp., ki mora biti 3 dni zapored višja kaže na ovulacijo, ali je tako?Imela sem sluz kot vsak mesec, moti me samo to, da sem v času ovulacije(če je ta bila)imela čisto malo krvavega izcedka(enkrat), prej nikoli!Zato sem tako zmedena, pa tudi temp. ni tako visoka, kot predhodne mesece, se pa na grafu vidi padec in dvig temp.! Merim si jo že skoraj eno leto, zato vem kako to poteka, vseeno pa sem v dvomih.

(odgovor članu barbara_s)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.8.2009 10:35:47   
latka
Pomagajte mi prosim!Kaj se lahko dogaja?Danes 38 dan, temp. še vedno 36.8, 18 dni od ovulacije, špikanje kot pred vsako user posted image že več kot 1 teden, pa včeraj hud glavobol!Danes test spet-user posted image !

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.8.2009 10:41:54   
september1
priporočam, da ne boš več v dvomih da obiščeš G. 

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.8.2009 11:15:41   
latka
Že dve leti hodim k G, več nimam ne volje ne moči za vse skupaj!Junija sem bila nazadnje pri G, pa je blo še vse v redu.Najprej neredni ciklusi zaradi PCO, potem se je ciklus uredil, tudi ovulacije so bile redne, imela sem že tudi klomifen, pa hsg(levi jajcevod zamašen), ta ciklus pa spet katastrofa!Ko že enkrat upaš da se je vse uredilo in ni več težav, se ta spet pojavi!user posted image

(odgovor članu september1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.8.2009 12:29:15   
latka
Imam sekundarno neplodnost, mali bo septembra star 5 let. Kak se lahko naročiš v MB v neplodnostno ambulanto?Te mora osebni ginekolog poslat, ali pa se lahko sama, potem pa prosiš napotnico?Dajte mi pomagat prosim, pa številko če imate. Vsak nasvet je dobrodošel!

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.8.2009 13:09:42   
september1
za MB te mora tvoj G napotit in ti dati tudi napotnico.

SPLOŠNA BOLNICA MARIBOR
Oddelek za reproduktivno medicino in ginekološko endokrinologijo
Naslov:
Ljubljanska 5
2000 Maribor
Slovenija

Telefon: +386 2 321 24 62
Tajništvo oddelka: +386 2 321 24 60
Telefax: +386 2 321 23 93
E-mail: ivf.mb@sb-mb.si

Naročanje:
+386 2 321 24 48

http://www.sb-mb.si/index.htm
http://www.ivf-mb.com/oploditev.htm

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.8.2009 13:23:36   
latka
Hvala za odgovor!Ne vem zakaj me ne pošlje, čeprav se že vleče dve leti, pa tudi na laparoskopijo me še ni poslal, komaj čez 6 mesecev moram nazaj na pregled, če prej ne zanosim!

Neposredna povezava do sporočila: 11
19.8.2009 13:29:52   
talika81
latka, če še jutri ne bo user posted image , naredi še en test. in če bo spet -, pejd na krvni test. ta test pa ti bo 100 % pokazal, ali si user posted image  ali ne.

če si imela v času ovulacije rahlo krvavitev, je to lahko zarado same ovulacije. jaz imam tud včasih takšno krvavitev, tako da to ni nič resnega.
glavobol lahko tudi pomeni user posted image .

glede obiska ambulante v mb - lahko greš samoplačniško, ampak je čakalna doba daljša kot če greš prek zdravstva.

september ti je dala vse kontaktne številke, njihov mail in vse. če bi rada šla prek zdravstva, moraš it po napotnico k tvoji ginekologinji, tvoj dragi pa po napotnico k svojemu osebnemu zdravniku, ker bodo tudi pri njemu delali preiskave (najprej bo moral na spermiogram). ker lahko da je tudi pri njemu kaj narobe. kljub temu, da že imata enega otroka, se lahko tudi pri moških kvaliteta semenčic spreminja. svetujem ti, da greš čimprej po napotnico - prej se seveda lahko tudi naročiš, ker je čakalna doba za prvi pogovor nekje 3 mesece. in glede na to, da imaš določene preiskave že narejene, bodo lahko pri tebi določene zadeve hitrej stekle.

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

Neposredna povezava do sporočila: 12
19.8.2009 13:43:46   
latka
Hvala, res ste super!Najboljše da se sama naročim, ne bom več čakala!Sem mislila da se bo vse hitreje odvijalo, glede na to, da mava že enega korenjaka, očitno nas obravnavajo enako kot prvo zanositev.Vsakomur želim veliko sreče!!

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.8.2009 14:14:59   
barbara_s
Hja, latka, če si lahko na svoji temperaturni krivulji določila 3 dni z zvišano telesno temperaturo, to po vsej verjetnosti pomeni, da je prišlo do ovulacije. V tem času praviš, da si imela tudi rahlo krvavitev -to ni nič narobe, lahko da je bila ovulacijska krvavitev.

Če bo temperatura povišana še jutri (torej 19 dni), če v tem času ne pride do krvavitve (nekatere ženske namreč opažajo, da se T spusti šele med menstruacijo) in si dvig T določila pravilno (kar po vsej verjetnosti si), je zelo verjetno, da si noseča. Vem, da te tole čakanje (še posebej v povezavi z negativnimi testi in veliiiiiiiko željo po otročku) spravlja v obup, ampak drugega kot počakati, kaj bo, ne moreš.

Pa še to: glede na to, da imaš zabeležene T krivulje in opažanja sluzi (ki so povsem "normalni" - torej imaš svoje lastne ovulacije), pa da v 2 letih (sem prav razumela?) še nisi zanosila, bi ti res predlagala tudi obravnavo pri ginekologu (pa spermiogram za moža).

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.8.2009 14:27:27   
talika81
IZVIRNO SPOROČILO: barbara_s

Pa še to: glede na to, da imaš zabeležene T krivulje in opažanja sluzi (ki so povsem "normalni" - torej imaš svoje lastne ovulacije), pa da v 2 letih (sem prav razumela?) še nisi zanosila, bi ti res predlagala tudi obravnavo pri ginekologu (pa spermiogram za moža).

mi je čudno, da njena ginekologinja ni to že prej predlagala. ker lahko, da ni samo pri njej problem, ampak tudi pri njemu.

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

Neposredna povezava do sporočila: 15
19.8.2009 14:44:23   
latka
Zaenkrat je bil problem samo pri meni, kot sem že omenila sem imela pco, dolge cikluse, nič ovulacij.Po terapiji s Primolu Nor in Klomifenom se mi je ciklus uredil na 31-35 dni, večinoma je 31 dni, pa ovulacije imam svoje, merim si bazalno in sluz je vedno prisotna. Po hsg-ju so ugotovili, da imam levi jajcevod zamašen, desni se je pa odmašil, zato še vztrajajo pri naravni zanositvi, ker so velike možnosti.Po 6 mesecih bo spet pregled, pa takrat bo šel mož na spermiogram, jaz pa verjetno na laparo.Upam, da prej zanosim, vglavnem bom se čim prej tudi naročila v mb.

Zadnja dva ciklusa so me zelo bolele prsi od ovulacije do user posted image , prej nikoli v življenju, ta ciklus pa nič, ampak se je v času o pojavila rahla krvavitev. Verjetno je sedaj spet kaj narobe s hormoni!Po negativnih testih nimam več upanja vuser posted image , prevečkrat sem bila razočarana.Povišana temp. je bila ta ciklus na splošno nižja za 0.2 od ostalih ciklusov, že to mi je čudno.Vsake toliko časa me špika v jajčnikih in imam občutek kot da bo vsak čas prišlauser posted image , vendar se to vleče iz dneva v dan.
Vem da sem že tečna, ampak z vami si olajšujem dušo!

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.8.2009 15:22:52   
talika81
latka, ti si kar olajšal dušo, če ti bo potem lažje pri srcu.
lahko se je zgodilo tudi to, da se je desni jajcevod spet zamašil in da zaradi tega ne moreš zanosit.
glej, sej tvoj mož že zdaj lahko gre na spermiogram. naj gre k svoji osebni zdravnici po napotnico, ti pa ga naroči v bližji bolnišnici. čakalna doba je nekje 2-3 tedne. in bosta vedla, pri čem sta.

od kod pa si, če smem vprašat?

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.8.2009 14:59:22   
latka
Talika81,oprosti, nisem utegnila prej odgovorit.Iz Lendave(Prekmurje) sem.
Glede zamašitve pa dvomim da bi se tak hitro zamašil jajcevod, saj sem 18.6.2009 imela HSG!
Čudno mi je vse skupaj, ker vem da sem imela ovulacijo že po opazovanju sluzi, saj ga imam vsak ciklus(prozorna raztegljiva sluz), pa temperatura je iz 36.6 padla na 36.3, naslednji dan pa je zrasla na 36.7, nato 36.9 in je vse do danes je konstantno med 36.8-36.9, nižje pa nič!Lutealna faza traja 12-16 dni če dobro vem.Torej bi mogla user posted image že nastopit!Upam da ni spet kako vnetje, ki ga ne čutim ali ne zaznam!CB je pokazal tak rezultat, da sem še vedno v dvomih, ker se opazi bledi plus(minus močnejši)oz. se blede meniuser posted image .

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.8.2009 16:27:32   
barbara_s
Latka, jaz pa držim pesti, da si morda pa vseeno le noseča :) Meni se zdi, da vsi indikatorji govorijo temu v prid.

Sploh glede na to, da ti je ClearBlue pokazal šibek plus... Čez par dni bo pa že močnejši, držim pesti....

Lutealna faza res traja 12-16 dni (če je vse v redu), ampak ker ovulacija nastopi v obdobju 2 dni pred - 2 dni po zvišani temperaturi, lahko faza zvišane temperature traja do 18 dni. Kar je več od tega, pa lahko že zelo zanesljivo računaš z nosečnostjo :

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.8.2009 16:39:51   
latka
Upam da bo že končnouser posted image , res ne vem, ker ostali testerji(trakci) so mi kazali -.Bom pač počakala še par dni, pa ponovim test.Sicer pa nimam nobenih znakov, razen bolečin v spodnjem delu, pa boleč križ, samo to že traja in traja, user posted image pa od nikoder.Kaj pa če je ovulacija bila še kasneje, ker jaz sem imela ta ciklus toliko te vlečljive sluzi, sem mislila da imam večkrat ovulacijo!!user posted image
Moj urin čez dan ni tak temen kot ga opisujejo druge, ki so noseče, pa tak povečanega belega toka tudi ne.Ne spomnim se kako je bilo v prviuser posted image , edini znak je bila samo izostalauser posted image , pa občutljive bradavice, ampak to sem imela vedno preduser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 20
20.8.2009 16:52:18   
latka
Pa še eno vprašanje:če je slučajno od moža spermiogram slab, potem lahko greva avtomatsko na umetno, ali pa naju bodo še dalje mučili z naravnim načinom?user posted image

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.8.2009 16:54:11   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: latka

Pa še eno vprašanje:če je slučajno od moža spermiogram slab, potem lahko greva avtomatsko na umetno, ali pa naju bodo še dalje mučili z naravnim načinom?user posted image

od moje kolegice fant ima slab spermiogram ampak ful slab in je mogla it vse po vrsti od HSG naprej...... že več k leto sigurno vejo to pa še ni bla na umetniuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
21.8.2009 9:38:08   
latka
Punce, moje user posted image še vedno ni, sem pa na netu zasledila, da je za izostanek user posted image po ovulaciji, ki je bila normalno v ciklusu lahko kriva luteinska cista!Torej sklepam, da se je po vseh -testih verjetno pri meni tudi pojavila ta cista in ne bo nič suser posted image .Ali je mogoče katera imela ta primer?Je čez nekaj časa cista sama izginila in je prišla user posted image , ali pa je potrebno do G  stopit po tablete, ki sprožijouser posted image ?

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
21.8.2009 9:42:06   
Katjusa

Punce, moje user posted image še vedno ni, sem pa na netu zasledila, da je za izostanek user posted image po ovulaciji, ki je bila normalno v ciklusu lahko kriva luteinska cista!Torej sklepam, da se je po vseh -testih verjetno pri meni tudi pojavila ta cista in ne bo nič suser posted image .Ali je mogoče katera imela ta primer?Je čez nekaj časa cista sama izginila in je prišla user posted image , ali pa je potrebno do G  stopit po tablete, ki sprožijouser posted image ?

sorry sam ti prav iščeš kaj je narobe....
a veš da si s takimi gruntanjem škodiš?

kdaj si pa delala test?

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
21.8.2009 9:46:28   
talika81
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

od moje kolegice fant ima slab spermiogram ampak ful slab in je mogla it vse po vrsti od HSG naprej...... že več k leto sigurno vejo to pa še ni bla na umetniuser posted image user posted image user posted image user posted image

pa se zdravi v kakšni ambulanti za neplodnost? v lj al pa mogoče v mb?
ker čakalne dobe so dolge. in če še s'ploh ni uvrščena na čakalno listo, bo še lahko naprej čakala.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?