ninček1
|
Pozdravljene! Zanimiva tema:kdaj povedati šefu oziroma zakaj s strahom povedati šefu Pred približno slabim mesecem, sem v službi šefu povedala, da sem noseča. Odreagiral je zelo razumevajoče, češ da je vse skupaj tako in tako pričakoval, glede na to koliko sem stara in bla bla bla.Vse super in prav.Sicer je moje delo dokaj odgovorno in zaenkrat sem edina na firmi, ki opravljam tovrstno delo.Za pomoč imam še dva študenta.Vse vredu in prav.Na firmi sem že 5 let, od tega sem tri leta na tem , malenkost bolj odgovornem položaju.Nikoli ni bilo nobenih problemov, delo potekalo ustaljeno, le šef mi je dal vedet, da od mene pričakuje še več, kar pomeni, tudi v popoldanskem času kakšni sestanki, potovanja itd..Pred kakim letom dni sem mu povedala, da jaz sicer nisem oseba, ki bi potovala in ne vem kaj še vse, saj sem se lani poročila in je potem nekako logično kaj sledi. In dobro, je sprejel. Vse vredu in prav, da se vrnem nazaj.....pred slabim mesecem mu povem, da sem noseča in glej ga zlomka, ko dobim plačilno listo.... Plačo mi je znižal za 300 eur, z razlago, da ne grem na teren itd., pogodbe mi ne misli podaljšat, ker mu kot nosečnica tako ne koristim kaj dosti...., ko mi je bilo 2 x v treh mesecih slabo in sem šla domov malo prej, ob predhodni obvestitvi odgovornega, da grem prej, je študentko spraševal, če sem slučajno na dopustu, da me ni....v glavnem.....pod nivojem. Ne bom več izgubljala besed, samo hotela sem povedat, da vsi šefi niso ravno preveč naklonjeni nosečnicam, moj je očitno eden izmed njih, ampak dobro, moram se prisilit da ne razmišljam o teh stvareh, ker se samo sekiram, kar pa ne vpliva ravno dobro na mojega otročka. Tako, da sem zelo vesela, da še obstajajo šefi, ki gledajo na nosečnost, kot na nekaj lepega in svojih delavk zaradi nosečnosti ne šikanirajo.