miapia
|
IZVIRNO SPOROČILO: frog Ko ženska ne želi otroka gre ''enostavno'' narest splav. če otroka ne želi oče potem je odvisen od odločitve ženske. če bo naredila splav ok, če ne je prisiljen tega otroka preživljati? ali kako? do katere mere mora sodelovati pri otroku in kakšne so njegove pravice? in kaj lahko otrokova mati zahteva od očeta? namreč sam sem se znašel v tej delikatni situaciji. sem brezposelen, z žensko nočem imeti nič, zgodila se je napaka za katero sem seveda tudi jaz odgovoren, ampak odločil sem se da z njima nočem imeti nič. Kaj lahko storim? Ali ima kdo podobne izkušnje? Vem da me boste nekateri obsojali, ampak roko na srce, koliko je splavov s katerim so se ženske odločile da nočejo imeti otroka? Nič kaj ti ne zavidam, te pa kolikor se da, razumem, vem pa ne, ker sva se z možem oba skupaj odločila za otroka. Zdiš se mi pa vsaj na podlagi napisanega razumen, odgovoren moški. Mogoče bi pustil odprte možnosti, konec koncev dete ni nič krivo. Dejstvo, da je noseča, pa nikakor ne pomeni, da moraš biti z njo, lahko si samo otrokov očka. Mogoče boš čez par let tudi razmišljal drugače. In ti bo takrat žal, če boš sedaj prehitro odreagiral. Je pa pač narava naredila tako, da ženska nosi nerojeno dete, s tem pa je tudi zgolj in samo njena pravica, da naredi splav. Nima te pa pravice z otrokom vezati na sebe, ker je to skrajno podlo. Mislim pa, da ji moraš na vse pretege razložiti, kaj si misliš in kako vidiš stvari v prihodnosti. Je pa res tvoj nerojeni otrok tudi tvoja odgovornost. Upam samo, da je otrokova mama tudi razumna ženska, ker če ni, se bo verjetno zelo težko pogovarjati. Želim ti, da bi se stvari čimbolje rešile.