|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  191 192 [193] 194 195   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
3.8.2009 11:37:15   
antonija3
Pooh mene naročajo vsak mesec 1x. zaenkrat nimam in nisem imela nobenih težav in je tako naročanje na preglede menda normalno.
Ninčy mata že kupljene vse stvari? mi2 bova sedaj počasi začela, pa je vsega tolko, da sploh ne veš kaj rabiš in kaj ne. so pa vse stvari tako lepe, da te kar ma, da bi kupoval :-)
najina dva sončka sta danes dobila vsak svojo prvo trenerkico. se jima preprosto nisem mogla upret, ko sem šla v trgovino- sebi po hlače, ker mi zmanjkuje cot user posted image
kolk konfekcijsko št. ste ve kupovale za vaše sončke - za nas začetku? je 62 prevelika?

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 4801
3.8.2009 12:58:30   
ninčy
antonija3, ja, midva imava več ali manj vse - vsaj za začetek. Sobica počasi dobiva pravo obliko, samo ša pranje, sušenje in likanje me čakajo (mogoče pa koga drugega). Večino oblačil smo dobili, za začetek pa imamo 50 in 56, 62 pa sem in tja kaj. Potem bomo pa videli, kako bo.

Štorklja je malo prehitela ... Jan in Žan sta prišla 7. 9. 2009.

(odgovor članu antonija3)
Neposredna povezava do sporočila: 4802
3.8.2009 15:00:13   
darjau
Pozdravljene punce,

čestitam vsem mamicam, ki ste že rodile v tem času in dobrodošle nove nosečke

me je kar groza, da sem na prvem mestu .... imam pa še toliko stvari za naredit. Danes sem končno naročila paketa za novorojenčka ... dobimo lupinice, da ju bomo lahko domov pripeljali. Počasi sem začela pospravljati omare od ta velkih punc in delati prostor še za dvojčka. Voziček imamo, samo še košare moramo nekako nacoprat. Dokupit moram še plenice (jaz uporabljam bombažne in sem ful zadovoljna, pa še cenovno se pozna), previjalno predelat ... pa seveda cunjice oprat. Pol pa grem lahko počas rodit.

Ta velika hčerka me vsak dan sprašuje, če bomo danes dobili dojenčka ... komaj čaka.

Kako pa kaj vaši starejši otroci (če jih že imate) doživljajo in pričakujejo?

Mi smo bili za vikend na Rogli .... zelo priporočam ... sem se tko lepo ohladila (gor je blo 21 stopinj user posted image ).

Grem zdej po moji navihanki v vrtec.

Naj vam ne bo prevroče

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 4803
3.8.2009 18:15:06   
dekle11
Hej, dvojne,
se spet malo javljam, ker postaja bolj živahno. Se vidi da je dež :)
Jaz sem tudi že naročila en body za vsakega korenjaka št 62, pa se mi zdi odločno prevelik tako, da bom kupila tudi manjše cotke. Dvomim, da bosta moja korenjaka imela 4 kg ;)

Antonija, jaz sem bila že trdno odločena, da kupim zaporedni voziček - Jane, ker se mi je PegP. zdel čisto prerobusten in predolg in težek za upravljat, ... Sem imela občutek kot da se z lahkoto prevrne, ... Pa sem šla gledat še Jane. Katastrofa. Tisti, ki se bo drugi vozil, bo tak revček, kot v bunkerju in temi... Je pa gotovo lahek in ozek in majhen. Odločila sem se da kupim vzporednega in sicer se bom zapeljala čez mejo pogledat hartana in teutonio. K slednji znamki se tudi nagibam. Ti pa svetujem, da razmisliš kje ga boš vozila, kako ti gre v avto, kako enostaven je za zlagat, ...  Itak se mi zdi, da takoj ko fino sedijo, je čas za marelo ... Ti pa javim, ko se odločim in naročim voziček.

(odgovor članu darjau)
Neposredna povezava do sporočila: 4804
3.8.2009 18:46:40   
Klarissa
oj,
rosa si naročila igralni center? no, jaz sem ga.
danes sem ful utrujena še od včerajšnje vožnje. ful sem utrujena in okoli popka me vsake tokliko zapeče koža. še katero? a se mi ful razteza koža al kaj je to?
dragi je od včeraj v londonu in prva od šestih noči je za mano. bomo videli kako zelo se bo vleklo.
zunaj je dež in malo se je ohladilouser posted image . ful fajn!
počivajte. jaz vem, da zdaj pa res bom, da pridem k sebi.

(odgovor članu dekle11)
Neposredna povezava do sporočila: 4805
3.8.2009 21:49:54   
antonija3
ninčy mnde bom res mogla kupovat bolj male cunjice, ker mislim, da se bosta v št. 62 izgubila. sam se mi pa zdijo tako mičkene, da kar joj. sam taki bodo- naši lepi sončki :-)
dekle 11- jaz sem danes celi dan gledala po netu vozičke. ja Jane sem vidla zadnjič v živo in je tako majhen, da sem imela občutek, da je tisti bogi revček, ki je zadaj čisto stišan... med vzporednimi me je najprej navdušil Hartan- lahko ga vidiš tudi v Mozirju; jih tam prodajajo.. no, potem pa sem naletela še na tegale: IMPLAST SPIDER: http://www.otroski-vozicki.com/si/otroski-vozicek-implast-spider-zelen-i377.shtml. meni je ful všeč- barva, design, po opisu je ožji in lažji od hartana. jih prodaja ena firma iz MB in sem jim napisala mail, če se jih da videt kje v živo. rada bi ga vidla, ker me je po slikah ful navdušil.prosim javi mi kakšne izkušnje bosta imela s hartanom in teutonio. jaz ti javim, če kaj izvem za tega "mojga".

ja tudi jaz grem počasi počivat. me ju3 čaka kar dolg dan.

lepo bodite in se beremo!

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 4806
3.8.2009 22:49:56   
marijaa
darjau Vau a ti imaš pa že 2 starejši punci doma? To pa pa bo pestro. Koliko sta pa stari? Moj Patrik dviguje mojo majico boža trebuh.
in govori, da sta tam notri dojenčka in da še rasteta. Čeprav še nisem visoko noseča, sem že tudi 2 tedna nazaj imela kar velik trebuh in ga je v vrtcu vzgojitelca vprašala,če bo mami dobila dojenčka. Je odgovoril, da 2. Ko sem prišla po njega, me je pa seveda takoj vprašala, če je to res. Sem bila pa tudi jaz presenečena, da me je dvoletnik izdaluser posted image .
antonija3 meni je tudi un zelen voziček zlo všeč. Js bi rada mela enga športnega z vlkimi kolesi, kr smo bolj športni tipi in se ne bomo samo po pločniku sprehajal. Patrikovega sm prodala, Kaj zimske vreče se da dokupit?
cunjice Js zaenkrat še ne nabavljam, imam še čas, pa itak bom rabila debelejše,teh pa še zdaj ni za kupit. Js sm za Patrika imela 3 pajacke in 4 bodije in 1 jopco 56. Je bil vlek 51 cm ob rojstvu in mu pri 62 na začetku niso prišle rokice iz rokavov in nogice iz hlačnic, to je pa meni tko grdo. Eno kapico  št. 50 je dobil za darilo vendar mu je bila premajhna. Razmišljam al naj za dvojčke nabavim tudi kako št.50, ker predvidevam, da bodo majnši od starejšega sina al pa tudi ne. No imam se še čas odločit.
Mene moj ginekolog na 3 tedne naroča. Ka vam je pri vsakem pregledu delal UZ?
Ka vas tudi tako ful na wc tišči?

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

Neposredna povezava do sporočila: 4807
4.8.2009 0:04:17   
darjau
marijaa ja jaz imam že dve punci, starejša bo decembra štiri, ta mala je pa dve in pol in se trenutno odvajamo od plenicuser posted image . Ja otroci hitro povejo, naša ta velika je tudi ponosna da bomo imeli dva dojenčka, za vsako enegauser posted image

Cunj sem jaz kar nekaj bodijev in žabic kupila 50, ker smo že tko bol majhne rasti (prvi dve sta kar nekaj časa rabili, da so jima bile 62 prov).

Kar se tiče pa vozička, tisto kar ti je najbolj pomembno. Meni je bilo zelo pomembno, da je lažji, da ima velika kolesa, ker se vozimo bolj po razdrtem terenu in manj po asfaltu, to da se da lupince gor dat je bil velik plus. Jaz ga ne mislim menjat za športnega, ga bom imela do konca.

Zdej grem pa še jaz spat, danes bomo lažje spal.

Lahko noč

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4808
4.8.2009 9:24:48   
ninčy
Hojla, dvojne user posted image ! Kako ste? Danes je kar malo lažje dihat, ne? Sicer nisem ljubitelj dežja, je pa vsekakor dobrodošla sprememba, da je malo hladneje.
Danes sem tudi precej bolje spala user posted image  in sem prav fajn spočita. Zdaj pa čakam, da mi sušilca pripeljejo, pa nekaj malega nameravam pospravit stanovanje - kolk enega prahu se nabere v 14 dneh, čeprav ni nikogar doma user posted image .
Midva sva kupila vzporedni voziček (Marco gotwin) v Schmidt baby v Celovcu, zraven pa še mehki košari. Voziček ima velika napihljiva kolesa (kar je bil osnovni pogoj) in je kar lahek (v primerjavi s Hartanom). Pa še cenovno je bil zelo ugoden.
Kar se pa oblačil tiče pa res mislim, da bi se naši malčki v 62 kar zgubili. Sicer si, ko gledam 50, sploh ne predstavljam, da bosta res tako majhna, a mi vsi pravijo, da bo 50 za začetek dovolj velika. saj novih oblačil št. 50 nisem nič kupovala, sem jih pa kar precej dobila. Večina je pa 56.
No, zdaj pa šibam. Se še tipkamo. Uživajte v tem hladnejšem dnevu!user posted image

Štorklja je malo prehitela ... Jan in Žan sta prišla 7. 9. 2009.

(odgovor članu darjau)
Neposredna povezava do sporočila: 4809
4.8.2009 10:23:50   
Shadow
Dobro jutro!

Glede številk cunjic - mojima je vse, kar je več kot 56, zelo preveliko, pa nista med najmanjšimi dvojčki, ki so pokukali na svet. Imam tudi nekaj številk 50, ki so jima kot ulite, 56 pa malo spodvihamo, pa gre. 62 pa je za začetek odločno preveliko, vsaj za moja škrata.

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 4810
4.8.2009 10:25:55   
daissy
Živjo! user posted image

Ja res vam kar privoščim tole ohladitev. Uživajte nosečnice!

Morda imam malce nenavadno vprašanje, a morda bo katera od vas kaj vedela okoli tega...
Torej zanima me, če je katera zanosila z dvojčki po naravni poti, ter da nima v bližnji "žlahti" nobenih dvojčkov.
Zanima me ali obstaja kak naraven "recept" s katerim si povečaš možnost zanositve dvojčkov, ali je to res le slučaj, sreča, ki jo imate nekateri.

Mi2 si zelo želiva dvojčkov.user posted image

Srečno!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4811
4.8.2009 11:28:31   
tara78
lepo, da se tudi mamice dvojčkov kaj oglasijo in da niso pozabile na nasuser posted image .
ninčy in darjau zdaj pa sta vidve na vrhu....imata vse pripravljeno??
Kakor berem in poslušam dvojne mamice so vse na začetku rabile št 50 in še manjše...tako da večjih zaenkrat ne potrebujemo. Sem pa tudi jaz nakupila večje št., ker se mi je zdelo to tako majhno...
klarissa in miška kje se vidve skrivata??

(odgovor članu daissy)
Neposredna povezava do sporočila: 4812
4.8.2009 14:36:26   
Klarissa
evo me tara.
sem imela obiske. ful fajn, mi je polovica dneva že minila:)
danes mi je poštar prinesel včeraj preko spleta naročen igralni center. no, zdaj ga pa imava in je za eno stvar mir:)
super se mi zdi, da je celo noč deževalo. zaradi mene lahko spet začne in temperatura tudi nekaj dni. kak lažje diham, pa dolge rokave imam gor v stanovanju:)
v petek imam UZ in ga že komaj čakam. upam, da je vse ok in da sta fanta vredu zrasla.

daissy, enojajčni dvojčki niso dedni in so stvar naključja. pri dvojajčnih pa so dedne multiple ovulacije. naredi enojajčne pa bo.če si jih močno želiš pa mogoče rata. jaz sem si jih celo življenje, pa ju bom zgleda dočakala. v družini pa jih noben še nima:)

(odgovor članu tara78)
Neposredna povezava do sporočila: 4813
4.8.2009 20:15:42   
antonija3
Danes sem pa jaz utrujena!komaj čakam, da se zdajle ponem pred TV.
danes sem malo po LJ gledala vozičke. med vsemi mi je v oči padel Easy walker (v Pikapolonici). je tako lahek in tako vodljiv, da ga lahko z eno roko obračaš na mestu. ali ima katera kakšne izkušnje z njim oz. kakšne info kako je dejansko funkcionalen?
marijaa koliko piše na netu, so vreče oz. košare v ceno vozička vključene. ali kakšno vrečo imaš v mislih? ene vreče sem gledala od Jane- za pozimi v voziček.
daisy pri nas koliko je meni znano ni dvojčkov. zdaj sicer oma pravi, da naj bi od dedka mama bila dvojčica, sam ne vem koliko to kaj vpliva. imamo sicer dvojčke- po stričevi strani (ima on dvojčka fanta in njegov nečak tudi dvojčka- tudi fantka). po strani mojih staršev (razen zatrjevanj ome) pa nimamo dvojčkov. moj je bral, da je verjetnost za dvojčke ista, ne glede na to, ali je to dedno ali ne. sicer pa se verjetnost z leti povečuje.
zdaj pa grem malo počivat do jutri. tak je fajn, ko se je ohladilo user posted image
lepomi bodite vse!

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 4814
5.8.2009 8:32:13   
daissy
Hvala za informacije!

Sem pa vseeno upala, da je morda kak tak recept v smislu kot kako se naredi pinčko oz. fantka. user posted image
Sem nekje na forumu brala o tem...

No pa nič.....jih bomo pa le z zanimanjem opazovali na cesti...dvojčke namreč.

Čestitam vsem, ki vam je uspelo, uživajte!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4815
5.8.2009 9:38:23   
dekle11
daisy, lahko se pa tudi zmeniš na ivf oddelku v laboratoriju :)

(odgovor članu daissy)
Neposredna povezava do sporočila: 4816
5.8.2009 10:17:29   
daissy
 Dekle11, mi lahko kaj več o tem poveš; ....lahko tudi zasebno! Hvala!

(odgovor članu dekle11)
Neposredna povezava do sporočila: 4817
5.8.2009 10:43:18   
Klarissa
user posted image

evo punce en kafetek. sem se takoj spomnila kak bi bilo fajn it na kafe na teraso hotela Bernardin:) Kak pa je tam fajn kavico pit:)

danes ponoči ob 4h me je ta levi pikec zbudil. kak me je frajer brcal:) škoda mi je, da imam posteljico desno spredaj in zato desnega manj čutim. se mi zdi, da ga zato tudi manj cartam:( ne vem kdaj ga bom močneje čutila.
pojutrišnjem pa UZ:) pol pa še samo ena noč in moj dragi pride domov:)))))) jeejejejejejej. samo kje je še toooooo. 

(odgovor članu daissy)
Neposredna povezava do sporočila: 4818
5.8.2009 10:48:12   
miska73
Evo mene iz pregleda.
Včeraj sem imela obremenilni test s 100g glukoze in je vse OK. user posted image
Moja dva sta se pa od zadnjega UZ obrnila.
Tako je levi zdaj zgoraj, desni pa spodaj.
Oba prečno in imata na isti strani glave.
Tak da upam, da že veselo komunicirata med sabo.
Še vedno zelo lepo napredujeta in sta za malo nad povprečjem.
Imata pa po okoli 900g.

Drugi teden pa imam materinsko šolo.
Sem danes tudi dobila potrdilo o PDP, s katerim se bom šla pokazat v kratkem na center za socialno delo.

Evo, pa se nam novemberkam počasi začenja zadnje trimesečje.
Sej kr verjet ne morm.

(odgovor članu daissy)
Neposredna povezava do sporočila: 4819
5.8.2009 10:53:34   
miska73
IZVIRNO SPOROČILO: Klarissa

evo punce en kafetek. sem se takoj spomnila kak bi bilo fajn it na kafe na teraso hotela Bernardin:) Kak pa je tam fajn kavico pit:)

Mmmmmmmm... hvala za kavico.
Mislim, da bi katerakoli terasa v katerem koli obmorskem mestu zalegla.

A veš, da jst zdej včasih tudi po dve kavici spijem.
Od kar mi na pregledih merijo dokaj nizek pritisk, sem si rekla, da mi pač pripada. user posted image

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 4820
5.8.2009 11:29:41   
dekle11
Hej, danes ste pa živahne! Jaz pa lena :)

Daisy, bila je šala. Nekatere punce zanosimo z dvojčki po zdravljenju neplodnosti. Menim, da ni recepta po katerem bi lahko zanosila z dvojčki. To je prej kot ne naključje.

Miška, lepo, da je vse ok, kavica pa tudi meni paše. In z veseljem si jo privoščim čeprav imam zelo poskakujoč pritisk. Čista zmeda. Izpolnjujem tabelice že dolgo ...  

Klarissa, saj tudi ta drugi ve, da ga božaš. Sigurno. Uživaj v brcikah.

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 4821
5.8.2009 14:25:28   
tara78
miška sem gledala tvoje slikce..lepa nosečka...zdaj bo pa še popek zunajuser posted image
klarissa ti pa le odštevaj dneve...bo dragi hitro pri tebi.

Jaz sem danes uredila še na socialnem za pakete-sem se odločila za denar....septembra bo že nakazan, kupila še nekaj stvari in zdaj bom videla kaj bodo rekli v ponedeljek......imam občutek da bom še kak teden dva doma.
Zdaj grem eno uro počivat, potem pa nekaj operem in bo konec za danes.
daissy ni recepta in ni ničesar, kar bi ti zagotovilo dvojčke...niti IVF ti tega ne more zagotoviti. Pa tudi ne moreš iti samo zaradi tega na IVF, če nimaš nobenih težav.

(odgovor članu dekle11)
Neposredna povezava do sporočila: 4822
5.8.2009 15:05:10   
miska73
Tara a ti si že bla na socialni.
Kako so ti pa določili datum začetka porodniške?
28 dni pred PDP ali lahko kej zbiraš, da bi ti se prej začela?
Jst bom šla to urejat naslednji teden.
Kolk je pa tvoj buši kej že velik?
Ja, moj popek pa tudi že veselo ven leze.
Drgač pa, če se ne motim, si ti že startala s tretjim trimesečjem. user posted image

Daissy ... pa da še jst pokomentiram.
Zavedaj se, da je tvoje telo narejeno za enoplodno nosečnost. Vse večplodne nosečnosti so bolj ali manj rizične. Pa ne da me dvojneuser posted image ne bi bile vesele te dvojne sreče. Ampak zavedaj se pa, da takšna nosečnost prinaša s sabo več potencialnih problemov.
Drugače je pa to, da zanosiš z dvojčki predvsem igra narave ali pa posledica zanositve z medicinsko pomočjo - umetna oploditev.

< Sporočilo je popravil miska73 -- 5.8.2009 15:06:55 >

(odgovor članu tara78)
Neposredna povezava do sporočila: 4823
5.8.2009 17:10:22   
tara78
miška jaz sem na socialni uredila za paket, glede porodniške pa je tako...
ko sem se jaz preselila k mojemu, sem dala odpoved, ker se je predaleč za voziti..službe si nisem iskala, ker sva takrat začela hoditi v LJ za IVF....no brez veze, to itak ni važno.
Je pa tako, da ti porodniška pripada, če si bil v delovnem razmerju 3 leta pred pdp-jem. Meni sta zmanjkala 2 meseca in mi zato pripada samo starševski dodatek...kolikor sem razumela.
Moj buši je nekje isti kot tvoj, popek je zunajuser posted image ...upam, da mi bo uspelo dati gor kako sliko...je že čas
Jutri štartam z zadnjim tromesečjemuser posted image

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 4824
6.8.2009 10:45:34   
Klarissa
oj,
kako je zdaj z 3.trimesečjem? tu na RR piše, da se začne z 31. tednom, v reviji nosečnost, pa da z 29.tednomuser posted image
uživajte!

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 4825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  191 192 [193] 194 195   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  191 192 [193] 194 195   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?