|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2009
30.7.2009 10:20:41   
Snezinka4
Senčka draga, hvala za zgodbo. Čestitke tebi in možeku! Simon in Ajda - dobrodošla!!!
Lepo se cartajte in  mirne noči vam želim.

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
30.7.2009 10:56:57   
buba.miska
POZDRAVLJENE!

Me zanima ena stvar
sem se včlanla v dmbabybonus pa sem dobila bone, notri je tudi bon za fotoknjigo. Sem si naložla njihov program pa tam piše da foto knjižica pride 8,90, tudi bon ma popust to ceni. to pomeni da lahko naročim to knjigo in dodam še nekaj strani in tako plačam samo tiste dodatne strani ali velja samo za 26 strani.

Hvala za odgovore

Aja pa še zo kak dolgo trajajo tote vaje v razvoojni? Pa koliko ur traja ko imaš tote vaje?

lp
vsem novim mamicam čestitke (nekaterim nisem sploh čestitala pa so takoj za mano rodileuser posted image )

ŽANA(2130g) IN KLEMEN (2310g) 14.5.2009

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
30.7.2009 16:33:24   
_rosa
Pozdravljene.

V tej vročini pa res ne moreš kaj drugega počet kot, da smo v hiši. Ta mali dve spita jaz pa hitro kaj napišem.

Snežinka midve sva imeli skoraj isti PDP in ti si rodila en teden pred mano pa še podobne teže sta imeli. Dej povej mi koliko sta tvoji dve punci težki, da lahko malo primerjam. Moji sta 4000g in 3850g. Sem vidla, da si napisala, da se po tvojem mleku manj zredita. Tudi moji dve sta po mojem mleku prej lačni. Jaz si ga večinoma izbrizgam in potem dam po flaški. Seveda tudi dojim, samo kaj ko tako popijeta le 50 ml potem pa spita. Mi ne preostane drugega kot črpanje. Moji pojesta 130 do 150 ml. Pol mojega in pol adaptiranega. Koliko tvoji popijeta???

Buba miska tudi jaz sem premišljevala kako je s tem albumom in bom v DM-u vprašala.

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
30.7.2009 18:37:45   
Snezinka4
Živjo Rosa!
Moji se manj redita odkar dojim. Prej sem si pa pumpala in jima dajala moje mleko po flaši in takrat sta lepo napredovali. takrat sem imela tudi pregled nad količino popitega mleka, zdaj pa tega pač ni več. Ko sem začela samo dojiti sem kontrolirala s tehtnico in je količina popitega mleka precej manjša kot je bilo prej po flaši (od samo 40ml pa do 140ml). Tako da sta se mi v juliju manj zredili kot v juniju. Mleka pa bi morala imeti dovolj, saj ko popijeta npr. samo po 50ml sem si takoj za dojenjem spumpala lahko še 150ml. In po flaši nista želeli več piti, zato sem smatrala da sta siti. Ker pa teža ni tako napredovala kot bi si želela, zdaj že nekaj dni dojim čez dan na dve uri. Ne čist vedno ampak vsekakor ju zbudim, če je od obroka že 4 ure. Imata pa cca4100 in 3540g. Tako, da če primerjam s tvojima dvema smo kar blizu. Torej ni nobene panike. Ta večja ima tudi prave klobasice na nogah, tako da hudo shiran dojenček to ne more bitiuser posted image . Obe se lepo odzivata, je pa res, da še kar precej spita. Najbolj se pa stopimo, ko se nasmehneta. user posted image Itakuser posted image
Lepo da si se oglasila. Napiši še kaj. KOliko ti spita? Kako je ponoči? Pri nas velikokrat podnevi bolje spita kot ponoči...ampak ni panike.

(odgovor članu _rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
30.7.2009 19:31:11   
_anja3_
user posted image Pozdravljene,mamiceuser posted image Sem rekla,da se vam moram malo javit..ker zadnje čase sem imela bolj malo časauser posted image ,ker sem mogla en kup papirjev urejat.."Senčka",ČESTITKE!"Nokes",tudi jaz sem se javila..res,da sem pozabila napisat podatke od punčkuser posted image ,ampak ima "Blanč"prav...res si želim biti na seznamuuser posted image !!Zdaj sem končno najdla malo časa,da kej napišem,ker je prišla sestra in odpeljala moji dve punčki na sprehoduser posted image Drugače ju pa moram pohvalit,da so res pridne!Ponoči spijo tudi 5.ur skupaj,tako da si lahko malo spočijemo.Čez dan so pa pokonci vsega skupaj 2.urci,drugače samo spijo in jejo na vsake 3.ureuser posted image Prvo me je skrbelo,da imajo 6.obrokov na dan premalo..ampak smo bile v posvetovalnici in so jih zelo pohvalili,ker tamičkana "Tisa",pridobiva približno 170.g na teden,ta velika"Sanja" pa 200g do 300'.g,na teden...tako da je to kar superuser posted image .Ko smo prišli iz bolnice,(v ponedeljek je bilo 2.tedna,kar smo doma)...so bile težke "Tisa":1.530g,zdej ima 1.980g,"Sanja"pa je imela:2.030g,zdej ima pa 2.690g...user posted image Upam,da bo tako naprej!"BLANČ",kako si ti?!Kako sta tamala?****LP****

Neposredna povezava do sporočila: 1005
30.7.2009 21:56:23   
_rosa
Snežinka vidim, da imaš zelo pridne punce. Moji dve ne moreš preslišat ko sta lačni. Hranim ju najmanj eno uro in pol, saj ne utihneta dokler nista zares siti. Včasih imam občutek da ju pitam kot enega pujska. user posted image  Jesta 6x na dan. Zvečer ju nahranim zadnjič ob pol desetih (kar traja včasih tudi do enajstih kljub pomoči moža) potem pa se zbudita okoli 3 zjutraj in potem spita do 9,10. Ponoči je pač najbolj neprijetno to ko začneta na ves glas kričat in ne utihneta prej, da jima ne dam flaške v usta. Zbudita pa tudi seveda vse sosede.

Čez dan ko se najesta ne zaspita takoj ampak še kakšne pol ure gledata okoli. Seveda ne velja več posteljica, ker se nič ne vidi okoli ampak ju dam na kavč in potem opazujeta okolico in ko zaspita ju dam v posteljico.

Kričanje se je začelo. Mami že hiti po hrano.

(odgovor članu _anja3_)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
31.7.2009 12:48:14   
Belen
srečne we punce....
js ne wem...moje pikice jejo še wedno 7-8X na dan na 3 ure od 120-150ml.... meni se zdi fulllllllllll .... user posted image user posted image
sam mi ne spimo neki dosti, pa se zbujajo na 3 ure... w 1mescu so šle gor 1200g... kr dosti....
so tudi waše toliko jedle??? kdaj so kej zmanjšalae oz.powečale čas.obdobje?? tipo na 4-5-6 ur??? user posted image user posted image
še "dobro da ne dojim" bi lahko sam to delala cel dan.... user posted image

(odgovor članu _rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 1007
31.7.2009 13:31:09   
Snezinka4
Belen - Ha, ha kako imamo različne poglede. Jaz pa pravim, še dobr, da dojim, ker s tistimi flašami se bi mi zmešal do uvedbe goste hraneuser posted image . Moje punce tudi jedo na tri ure ponoči. Včasih sicer malo podaljšajo, ampak zadnje tri dni smo na 3 ure. Pa kar gre. Koliko pa pojejo pa težko rečemuser posted image .

Rosa, ja moji sta tudi raje v stolčku kot pa v košari vozička ali posteljici. Pa se mi zdi, da ju igrače preveč ne zanimajo, bolj zanimiv je real lifeuser posted image

Ojla Noki kje si?
Kaj pa Pika? Ti se tudi že dolgo nisi oglasilauser posted image . Izpite si že opravila? Magistrska napreduje?
Mi jutri odpotujemo malo na Gorenjsko. Me prav zanima koliko časa bomo zdržali brez pralnega strojauser posted image .

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 1008
31.7.2009 21:05:30   
PERSIDA
Tako drage moje končno imam tudi jaz čas kaj napisat.
Pr nas je pa stanje takšnouser posted image .Podnevi počasi prehajamo iz dve urnega hranjenja na tri urnegauser posted image .Začela sem z uvajanjem gh ,sadne kašice jima zaenkrat bolj teknejo kot zelenjavne.Ker sta gospodiča kar precej lačna bom počasi iz 1 prešla na 2 mleka .Moram to narest ker vidim ,da jima ni več dovolj to mleko.Kaj čemo rastemo kljub temu ,da smo prehitro rojeni.Ponoči še vedno mamici ne pustita prespat noči.Tomaž je enkrat,Anže ,pa 3-4 krat.Včasih se me usmili ,pa dva krat.Zdaj jima vedno zvečer zmešam k mleku še grisolino(avstrijski) in čudežno spita več,končno.Drugače sta igriva in podnevi malo spita ,(še vedno).Ves čas ,ki ga imam je posvečen njima seveda so posledice tukaj ,hiša kot bombauser posted image .Redkokdaj spita če že skupaj,tako ,da prostega časa ni le po 21h  ko sem že kot cota.Tomaž bi se že kar rad postavljal na noge,ker sedenje ga že dolgočasiuser posted image .Anžeju ,pa še glavica malo niha sem ,pa tja tako ,da je malo manj sede.Se ,pa otrok zelo trudi držat pokonci. Anže je priden telovadec vsak teden hodiva v razvojno doma ,pa sam poskrbi za telovadbo.Oba sta v fazi obračanja na trebuh.Tako ,da zraven hranjenja ,ki počasi izginja sta mi dala novi zadatek ,da ju hodim obračat ponoči na hrbet ,ker se gospodiča ne utegneta vedno obrnit in potem kličeta na pomoč.Tako ,da zdaj ne vem ali si bolj želim ,da bi jedla al se obračalauser posted image .Trenutno oba spita na trebuh seveda .pa lečem ko norc sem ,pa tja ker se bojim ,da bi nehala dihat.Bolj me skrbi Anže ,ker ga glavica še ne uboga tako kot bi ga morala.Ja mami nič spat kar garat je očitno njun moto.Rada ,pa se kopata.Dostikrat gremo na bazen ,ker res uživata.Drugače ,pa gremo kar dosti naokoli ,zaenkrat se ljudi ne bojita.Morata nekaj drugega gledat ne samo mamicouser posted image .Sprehajamo ,se zjutraj in zvečer.Voziček je za dolgo spanje premajhen ,ker se oba komotita rada zato je voziček bolj namenjen opazovanju okoliceuser posted image .Tako to je zaenkrat vse ko se kaj spomnim še napišem.

Čestitke vsem novim mamicam in seveda vsem tistim ,ki že veselo rastete.
user posted image

Tako ,pa zgledata uživanta ,čeprav sta se na začetku branla obročauser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1009
31.7.2009 21:55:56   
Snezinka4
O, Persida. Plavat hodite. Kam? V tečaj ali kar sami? Hodiš sama in zrihraš oba, ali imaš spremljevalca?
Uf jaz se spomnim kako je bila moja hči laaaačna po plavanju. Jaz pa čist pod stresom, da sem jo dovolj hitro oblekla, pa sebe in da je dobila pravi čas še za jest, da ni bilo preveč kričanjauser posted image . Verjetno so dvojčki bolj potrpežljivi kot prvrojenci...user posted image user posted image user posted image

Ej kje pa ste vse????

(odgovor članu PERSIDA)
Neposredna povezava do sporočila: 1010
1.8.2009 9:19:27   
PERSIDA
Snezinka4 - brez spremljevalca ne gre sama ne morem drugo leto bo drugače.Hodim ,pa se kopat v terme ptuj na notranje bazen kjer mi ni treba skrbet da ju bo zeblo ali da jih opeče sonce.V glavnem uživata nenormalno.In tudi danes se gremo namakat,prvič z atijem.

Neposredna povezava do sporočila: 1011
1.8.2009 21:40:43   
Shadow
Tukaj pa res vlada poletno-počitniško zatišje! user posted image

No, mi lovimo nek skupni ritem, ki izgleda približno takole:

Jemo v glavnem adaptirano mleko za nedonošenčke, ker imam jaz mleka ravno za vzorec, pa tamali še ne zna pravilno zagrabiti bradavico in ga po nasvetu svetovalk za dojenje iz P utrujam z nastavki, ki pa nimajo nekega pozitivnega učinka. Ajda se pa kar priklopi na zizo, ampak ji očitno nii dovolj, ker po pol ure dojenja še kar vrešči in tlači rokice v usta. user posted image  Potem pač mora pasti še flaška. Ene štirikrat na dan si pa črpam mleko, ki ga po flaški dam Simonu, a kaj, ko načrpam le ene 30ml na seanso iz obeh dojk. Dvomim, da bom kdaj polno dojila vsaj enega, kaj šele oba.

Jemo pa ene 6-7 krat dnevno, in sicer ob 7-8h zjutraj, ob 12h, ob 15h, ob 19h, ob 23h in okoli 3h zjutraj. Ko se en začne oglašati, ga porihtava, nahraniva, potem pa še drugega. Nekega groznega kričanja v duetu zaenkrat še nismo bili deležni, čakamo pa z grozo tudi na ta dan. user posted image  Pojesta pa cca 40-60ml na obrok + nekaj mojega mleka.

Patronažna nam je posodila vago, tako da lahko tudi kontroliramo teže in oba sta za več kot 100g že presegla porodno težo.

Zaenkrat je torej vse skupaj zelo nestresno, seveda mi je pa v veliko pomoč moj dragi, ki se zelo pridno vključuje v hranjenje, previjanje, itd. Res je enkraten!

Sem dala enih par slikic v album, še vedno pa nisem slikala vozička (Blančkika, OPROSTI!!! user posted image )

Pridne bodite in naj vam bo čim bolj hladno v tej pasji vročini!

(odgovor članu PERSIDA)
Neposredna povezava do sporočila: 1012
2.8.2009 10:45:19   
Belen
shadow... super.... magari da bi meni na 4 ure jedle.... moje na wsake 3 ure.... user posted image .. tudi ponoči,upam,da se bo to spremenilo.... user posted image  user posted image

ja se widi da je poletje oz.feragosto user posted image user posted image ni nikjer nobene.... js pa ki sm na morju.... user posted image

(odgovor članu Shadow)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
2.8.2009 12:24:01   
blanč
Shadow, kolk sta cukra pa še fejst sta si podobna.
Mi tudi jemo približno na te ure kot vi ampak imamo stalno probleme s kakanjem, enkrat Lara ne more potem Bernard in tako naprej... začaran krog. Sem ravno razmišljala, da če imaš samo enega otroka ga ne moreš z nikomer primerjat in, ko jaz primerjam moja dva si nista podobna niti v eni sami točkiuser posted image Ne po videzu, ne po kretnjah in ne po značaju, bomo videli kako bo naprej.
Anja hoojjjjjj!!!!

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 1014
2.8.2009 13:12:25   
Belen
mam eno vprašanje.... moji dwe punčki dwojčki stari 6 tednow.... še wedno mi jesta na 3 ure... torej 8 obrokow na dan po cc.100-130ml.... kr dosti.... zanima me, kdaj so kej začeli spat vaši dwojčki, se manj zbujat, jest bolj poredko???

najbolj pa: ko se en zbudi za jest, zbudite tudi drugega? js do sedaj sm jih zbujala,sam pole ne wem kdaj oz.če se bodo nawadili spat, če jih zbujam še takrat za jest,ker če ne ne jesta isto? pole lahko jim wsako uro dajam???

wi dajate skupaj jest wašim user posted image ?

wem da ni nobene, mogoče bo kera odg.kasneje user posted image

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1015
2.8.2009 14:55:13   
blanč
Belen, jaz sem jih tudi sprva hranila na tri ure, ker smo imeli tak ritem iz porodnišnice, zdaj pa na 4 ali včasih tudi 5 ur. Ko sta se mi zbujala, največkrat Lara, Bernard se mora ravnat po njej, sem jo nekako zamotila, da je trajalo vsaj še pol ure ali več preden sem dala jest. Najbolj pomaga vozičkanje in kopanje tako, da nam je z malo truda uspelo podaljšat čas. Moja Lara je teška 3000g in poje 90ml, Bernard pa 3700g in poje 120 do 150ml. Tako kot sem že napisala jaz še vedno zbudim Bernarda in ga nahranim, ker drugače si sploh ne morem predstavljat, da bi enkrat enega drugič drugegauser posted image bi se mo karuser posted image .

(Mark Twain)

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 1016
2.8.2009 15:30:39   
_anja3_
Čaw,mamiceuser posted image Kako ste?Evo jaz se tukaj v stanovanju potim...ker imamo noter sigurno 40 stopinj!Obup!Že mi ne moremo dihat,kaj šele tamale!"Blanč",ma kaj sam tolko pojejo?Moja ta velika je ratala tako požrešna,da si vsake 3.dni poveča dozo!Zdaj popije vsak obrok že 120ml in ona bi še,ma si ji ne upam dat!Ker tehta komaj okoli 2.700g,ma ima tako velike obroke...je prav bajska že ratala...tamala pa poje okoli 70ml,vsak obrok in ima okoli 2000g.**LP***

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1017
2.8.2009 15:32:53   
Belen
blanč.... no sej to, me je zanimalo,kaj narediti....ker moje se zbujajo na 3 ure....wčasih znese 4 ure...ma je redkost..... Lija če se zbudi prej, ne more čakat, tudi če jo zamotim.... joče na ws glas.... Naša pa lahko počaka....

kako blanč ponoči? na 4-5 ur ti zdrži?

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1018
2.8.2009 15:50:23   
pikatara
Da se še moja malenkost po dolgem času javi. Smo na morju kjer neskončno uživamo. Mala dva sta čist navdušena nad vodo. Dopoldne smo na tenisu, popoldne v bazenčku in zvečer v morju.

Belen mi čez dan še vedno jemo na tri ure pa imamo že 4 mesece. Zvečer jesta ob 21, pol se pa proti jutru enkrat zbudita pol je pa nekje do 9 zjutraj mir. Vedno jesta skupaj, ker če ne bi bilo preveč zmišljevanja. Enkrat se zbudi eden, drugič pa drug. Sedaj sta že tako navajena, da ko eden joka za hrano, še preden narediva flaške, že drugi razgraja. karolina poje okoli 120, Patrik pa 150. Tri tedne nazaj sta bila težka 6100 in 5200, sedaj pa ima Patrik verjetno že kakšno kilco več.  marsikaj sem že poskušala, da bi jima hrano zavlekla, pa ne gre. Se oba dereta ko jesiharja.

Anja ti ji kar daj za jest če še hoče. karolina je bila pri 1,5 mesecu požrešna ko sam vrag, pojedla je več od patrika, pol sta pa kar naenkrat obrnila in je iz bajsike nastala suhica in iz dolgina debelinko. Sedaj na morju malo manj pojesta, ker je vroče.

A katera ve kateri zobki začnejo prvi rast? Nekaj sem sllišala da sprednji. Pri naši princeski se je nekaj spodaj levo začelo nekaj belega kazat, pa skoz si na tistem mestu prstek grize. Še raje pa mojega. Ga prime z rokico in ga v usta nese. Obema je glavna atrakcija držanje flaške, obračanje na bok in gledanje listkov na drevesih, če jih veter premika. Sta pa postala tako divja, da ju ne upram več samiih na ležalniku pustit.

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 1019
2.8.2009 17:02:34   
blanč
Belen, ja tudi ponoči je zdaj tako. Nazadnje jih nahranim okoli 23.00 potem okoli 4.00 in zdržita tam do pol devete ure. Je bilo pa res potrebno kar nekaj vstrajanja in živcev. Jaz nebi zdržala samo je moj vstrajal, ker nisva delala drugega kot samo hranla. Ja pa še hranjenje sma raztegovala, vmes kupčke podiral pa pogovarjala...
Anja, men se pa zdi, da nenormalno veliko pojesta... user posted image Vroče je pa nam ravno takouser posted image
Pika a vi ste paše kar na morju??Mi imamo namen it septembra in že komajjjjjjj čakamuser posted image

(Mark Twain)

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 1020
2.8.2009 17:17:44   
Belen
anja, ja dej jim weč, sej pole se nekje ustali baje...moja ena poje isto wedno 100-110ml, weč ne ...  ena pa od 90-140ml...odwisno....

blanč....super js bi tudi tako, sej čez dan mi ni panike.... ma ponoči wsake 3 ure...je malo kruta... bom probala jih mal zadržat... user posted image user posted image

pikatara.... to tvoje je super.... na 3 ure čez dan in ponoči samo enkrat...ma to sta se sama naučila...pri katerem mescU?

Ej zunaj je wročina,še dobro da mamo klimo.... grem nek alarm slišim...user posted image

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
2.8.2009 18:52:22   
blanč
Belen carica si s to klimo v tej vročini.

Sem uspela naložit nekaj slik mojih dveh škratkov v albumuser posted image

(Mark Twain)

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 1022
2.8.2009 21:58:52   
malaflobe
Nokes Najprej čestitke za 6 mesecev. Kako je hitro minilo!? Se mi zdi, da si polno zaposlena in si postala pravi gurman za svoja dva škratka. Najbrš veselo odpirata kljunčke in popapcata vse kar jima daš.user posted image user posted image user posted image Daj se javi in nam poročaj kako sta kaj.

Lepo je brat vse mamice, ki imate male pikice stare po nekaj tednov z vsemi malimi težavicami, ki vas pestijo. Ko se jaz hočem spomnit za nazaj kako je bilo mi ne uspe kaj dosti. Zato vam predlagam, da predvsem prisluhnete otročkom in jim ugodite kot jim paše, boste naredile najbolj prav. Pa naj jejo na dve ure al pa ogromne količine za mali trebušček, tako hitro bodo zrastli, da boste pozabile, kako je zdaj "hudo".
Uživajte in jih poljubite vsakič, ko zaspijo saj bodo ti mali pikci še prehitro zrastli.

Pika
ponvadi začnejo prvo rast zobki spredaj, torej sekalci ni pa nujno. Moji nečakinji so prvo izrastli podočniki. Tako, da je vse možno, da je tudi pri vas zobek. Mi jih pri skoraj pol leta še nimamo.user posted image

Belen jaz ti ne morem dosti pomagati, ker sama dojim in ko se mi je zdelo, da je lakota sem ju samo pristavilo pa sta jedla. Si sploh ne predstvljam kako je pripravit stekleničko, ko je huda lakota in sredi noči v pol snu.user posted image user posted image Si predstavljam, da ti je težko, ker jesta na tri ure. Očitno toliko potrebujeta! Drugače bi zdržali dlje, če je jok dokler ni hrane potem imaš odgovor na dlani, daš jest in to je to. Bosta pa hitro zrastli in bo lažje, pa tudi spali bosta dlje. Upam, da se boš kmalu lahko za silo naspala.

Blanč lepe slikice, lepih otročkovuser posted image user posted image user posted image

No sedaj grem pa še jaz pod kožo gledat. Komaj čakam mal hladnejše vreme, da nam bo vsem  malo lažje spat.

< Sporočilo je popravil malaflobe -- 2.8.2009 22:20:02 >

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1023
2.8.2009 22:37:36   
nokes
IZVIRNO SPOROČILO: malaflobe

Nokes Najprej čestitke za 6 mesecev. Kako je hitro minilo!? Se mi zdi, da si polno zaposlena in si postala pravi gurman za svoja dva škratka. Najbrš veselo odpirata kljunčke in popapcata vse kar jima daš.user posted image user posted image user posted image Daj se javi in nam poročaj kako sta kaj.

jaaaa, malaf, res hvala lepa user posted image user posted image user posted image , smo proslavili tole mini obletnico in združili žur še z rojstnim dnevom našega kužmana, ki praznuje 5 let user posted image user posted image user posted image , priiiiden lupček. jp uživamo 100 na uro in smo šli danes na orng izlet, tamaučka sta bila tako pridna, da ne morem povedat, sem pričakovala joke in stoke, saj veste od lakote, pa od vročine, ma niiiič, lepo sta gledala okoli, pa nič spančkat, da kaj ne zamudita, doma pa flop, od 19.00 STA sta kome!!! user posted image  saj ne morem verjet, kako lep dan smo imeli danes...

glede GH pa takle: poskusili smo jabolko (mamo radiuser posted image ), korenček (mamo radi user posted image ), krompir (hkmmm, ne vemo še...user posted image ), jutri bučke (po moje čist mim, ker so brez okusa...user posted image ), no, če potegnem črto, ivana odpira usta ko velika in papca z užitkom, vitan ima pogled "kaj mi delaš, mami??"user posted image , kar je za nas popolno presenečenje. v glavnem je tako, da ivana napreduje v vseh pogledih iz dneva v dan in se doma samo čudimo, dudo si skoraj že sama da v usta in to PRAVILNO OBRNJENO!!! user posted image user posted image user posted image , pa obrača se sama in veselo čeblja... fajn!!!

drugače pa so takšne obletnice priložnost, ko se zaveš, kako hitro teče čas in mi kar hudo postane, ker vem, da takšna cukra, (negibnauser posted image user posted image user posted image user posted image ) ne bosta nikoli več!!!! hja, bodo pa nove fore... saj vem, samo čas res hitro beži.

glede hrane pa takole: mi jemo zjutraj okoli 7.00 nato okoli 10.00-10.30 (zdaj GH), potem okoli 14.00 ali 15.00, nato 18.00 in potem itak že spita, pa ju nahranim preden gremo mi spat, to je okoli 23.00, noč že nekaj časa prespita. to je 5 obrokov (na 3 ali 4 ure), seveda čez dan. sem pa sama poskušala malo "nategovati" čas med obroki, bolj neuspešno se mi zdi, ker je vitan zelo glasno povedal, da se s tem ne strinja... user posted image , jesta še vedno male količine (povprečno 140 ml na obrok, redko več kot 150 ml), pa zgleda, da vse izkoristita in pokurita, sta namreč že prava orjaka, me prav zanima, koliko tehtata...user posted image  hranila sem vedno oba, ker drugače bi vstajala enkrat za enega, in čez pol ure spet za drugega... ni šans. kaj naj rečem punce??? ritem hranjenja se bo počasi vzpostavil in kmalu boste videle, koliko hrane potrebujejo vaši otroci. na žalost pa vsi ne bodo zdržali čez noč in jih bo treba hranit. mislim, da tega ne moreš z nobeno hrano preprečit oz. vzpostavit neko "dolgoročno sitost".

vsem mirno nočko, pa se pridružujem lepim mislim naše malef: Uživajte in jih poljubite vsakič, ko zaspijo, saj bodo ti mali pikci še prehitro zrastli.

nokes

(odgovor članu malaflobe)
Neposredna povezava do sporočila: 1024
3.8.2009 8:55:54   
Belen
jutro punce,
tle na obali spet kuha.... user posted image baje bo nek dež....ma ni widet user posted image

danes morem rečt smo kr spali user posted image user posted image ... wčeraj in dan prej smo probali na 4 ure jim dajat,da mal raztegnemo...super se je odneslo... danes smo že weč spali. Zadnji obrok ob 22-23h in pole je bil ob 4h.... superrrrrrrrrrrrrrrr... in spet ob 7.30h... pole na 4 ure... sm prow wesela, me zanima kolk bo trajalo.... user posted image user posted image

blanč,zakaj js ne widim twojih slik?????? user posted image user posted image

nokes, praw maš...lahko miji rožci ne bojo nikoli celo noč zdržali...js upam,da ne, čepraw jesta že zdej dosti pri 6T... 100-130ml...odwisno

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?