_lenca_
|
Čestitiek novim mamicam!! Vsem : naj čim hitreje mine in naj vam bo lahek in kratek porod! Moja porodna zgodba: Ponoči me ene 2x zavije, pa nič strašnega. Grem malo pred 8. peš na kontrolo CTG (6. dan čez rok), zdi se mi, da me zvija na 5 min, do P (15 min hoje) me zvije ene 4x, zato hodim bolj počasi, CTG pa v 1/2h pokaže en cel popadek. G pregled pravi, da je vse mehko in pripravljeno, malo pa še on pomaga in pravi: mislim, da se danes vrnete, če ne, pa pridite jutri ob 8h, pa bomo kr sprožli, da bo najbolj prav. No, med pregledom se zunaj uščije, moj in prideta za mano, pa pri avtomatu za kavo vedrimo, pijemo kavico, jemo rogljičke (ki sem jih kupila na poti), skratka, čakamo, da neha deževat. Pa me vmes že kr malo zvija, ampak ni nič rednega (v glavi imam: počakaj, da bodo 2 uri redni popadki na 5 min, potem pa pojdi v P). Še vedno se lahko vse ustavi tako kot prvič. No, potem gremo na obisk k mojim staršem pol urce stran, nakar vidim, da nisem za nikamor, da me pošteno zvija in se ne morem z nobenim pogovarjat. Tako se po pol urce (najkrajši obisk ) odpokamo in povemo, da gremo kr rodit. Popadke imam na pet minut, moj odpelje k staršem, jaz pa v tem času spakiram stvari za v P . Ker me tako zvija, moram pogledat napisan seznam, sploh ne morem trezno razmišljat (sem mislila, da bo lažje mislit ). No, v P prideva ob pol enih, administracija, klistir, frizer - sem mela enega pripravnika babičarja - sva se kr narežala (sem že bla obrita, sam je še mal popravu, pa sva se norca delala iz tega, da more tud zgledat - hja, jst se nisem spodaj vidla ). Potem pa porodna postla, mal masaže po križu, moj na cigareti, diham kot kuža (in vmes izustim: in jst sem rekla, da bom mela 4 , ni šans, sem res pozabla, kolk boli...). Ležim na boku in med popadki na vse pretega stiskam štango od postle (dva dni me je od tega potem bolel zgornji del hrbta), potem me obrne babičar na hrbet, mal pogleda, babica predre mehur. Babičar pa me hoče dat na bok in jaz: ne morem noge skup dat! In on: lohk, lohk, mal bova na L boku, mal na D, potem pa rodimo. No, takrat še prosim za kej prot bolečinam in dobim dve svečki. No, vse skupaj je blo potem še krajše: mal na D boku in že čutim, kako se pokakam - in povem babičarju. In on: ne, ne, to je bla plodovnica, super, zdej je pa prostor za dojenčka. Kmalu potem začutim, kako mi bebica leze in pritiska dol. Med popadkom spustim čuden glas, sploh se ne morem kontrolirat, trebuh se kr sam krči. Pol pa akcija: na hrbet, jst zavpijem, da gre že ven, babica ni mela nč prpravljen, se kr mudi, boli k svina, trije mi prigovarjajo, naj predihavam in se sprostim in dam zaboga rit dol, jst pa ne morem kontrolirat, mi trebuh kr sam pritiska dol. Skušam poslušat in sodelovat, babica zavpije, naj ne pritiskam, ker se bom strgala, res skušam ustavit, potem pa "plop" in zaslišim jok. Evo ga, brzak. Presenečenju ni konca: nič tistega "laske že vidim, še malo, zdaj pritisnite, še 2x, pa bo zunaj", sej rečem, brzak. In potem še eno presenečenje: imamo !! Moj je pa ves čas blefiru, ampak sem posumila, da bo - mu je G narobe povedala!! Tko da: punce, ne splača se vprašat . Si potem bolj presenečen ! se joka kot ta velika, dobim jo v naročje, mojo drugo in se seveda takoj ZALJUBIM. Čez nekaj trenutkov porodim še posteljico - in to je to! Mojmu se zahvalim za dober blef , ekipi za dobro delo , babici dam roko in kr naprej vzhičena ponavljam, da so vsi carji. Evo, šlo je čisto po planu: do konca doma in odhod v P ko bo čas za akcijo. Doživela sem tri presenečenja: 1. hiter porod (rodili smo v 2 urcah), 2. imamo , 3. šlo je po planu (hitro, učinkovito, kot bi šla v službo, pa še mi ni bilo treba sred noči zbujat in vozit naokoli). Skratka, podpišem za še! Tkole se pa da. In še nekaj sem ugotovila: še sreča, da imamo doma , s katerim se je treba ukvarjat - tko sem bolj fit kot sem bla 1. (se mi zdi), mogoče je to tud razlog za hiter porod? Mislim, da je boljše bit bolj aktiven, kot pa pretirano počivat. Sama sem nehala telovadit 2 tedna pred porodom (1 teden pred PDP), ker me je res res tiščalo in nisem več zmogla. Punce, žal mi je, jz ne znam na kratko napisat... Pozdravčke vsem in lepo se cartajte s svojimi ali pa in !
|