|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kriza
21.7.2009 12:27:16   
botrca
Si v težki situaciji in nisem tista ki te bo ali obsojala ali karkoli svetovala. Ljubosumje je bolezen in ti povem, da nikoli ne mine (sem imela takega  fanta nekoč). Če si se odločila in ga zapustila, potem si dovolj zrela da se odločiš tudi glede otroka. K bivšemu partnerju se raje ne vračaj kakorkoli se odločiš ali mu poveš ali ne, ker po mojem se on ne bo spremenil.
Kaj pa tvoji starši rečejo na to? Ti ne bi mogli finančno pomagat?

Želim ti vso srečo.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu NevenkaP)
Neposredna povezava do sporočila: 26
24.7.2009 9:40:37   
mamamajča
Jaz bom mogoče malo kruta, bom pa realna.

Si rekla, da si bila z novim partnerjem kratek čas, ko si že zanosila. In da ga imaš neizmerno rada in tudi on tebe, je pa bolestno ljubosumen in želela si, da hodi na terapije.

Prvič, človeka ne boš spremenila, kar ti je ena že lepo povedala. Mogoče trenutno, ja, ampak slej ko prej bo isto stanje.

Žal mi je, ampak meni se zdi skrajno neodgovorno od ene zrele odrasle ženske, po možnosti takšne, ki že ima enega otroka, da ne zmore dovolj paziti in zanosi v nekaj mesecih s človekom, ki ga v bistvu sploh ne pozna.
Ker, ko si rodila, si pa ugotovila, da ima človek v bistvu problem in da se nenehno prerekata, kot si napisala.
Ampak, kar je, je, ni poti nazaj in otroci seveda niso nič krivi.

Ampak zakaj, ko si že videla, da vama ne gre, si še enkrat zanosila? Zdaj ti je seveda izjemno težko, ampak ej!!! Kaj si razmišljala?

Te razumem in spoštujem tvojo odločitev in naj bo, kakršnakoli pač bo, in ne bom obsojala.
Samo svoje mnenje bom zapisala-Splava ne odobravam!
Zato, ker je legalizacija splava ena velika potuha (zdravstvene razloge izvzemam) in enostaven način prikriti in potlačiti lastno neodgovornost, medtem, ko se meter od nas nekdo hudičevo trudi, da bi dobil otroka.

In imela sem priložnost videti, (hvala bogu tega nisem občutila na lastni koži) kako je, ko se boriš in trepetaš za svojega otroka. Ko se rodi tako šibek, pa ne veš, bo preživel ali ne.
In ni enostavno.
Ampak tale zgodba je mene in vse moje naučila, da je otrok dar in najdragocenejše bitje, ki se nam lahko v življenju zgodi!

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 27
24.7.2009 9:53:34   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

Zato, ker je legalizacija splava ena velika potuha (zdravstvene razloge izvzemam) in enostaven način prikriti in potlačiti lastno neodgovornost, medtem, ko se meter od nas nekdo hudičevo trudi, da bi dobil otroka.

z vsem ostalim se strinjam....

ampak....nekaj vas tu poudarja relacijo: ti greš na splav, on pa ne more meti otrok.

jaz tu ne vidim nobene povezave.

dajte povejte, zakaj potem tiste, ki zanosite v prvo, niste non stop noseče, pa oddajate otroke neplodnim parom. če že govorimo o neki "plemenitosti" in bremo tašna zgražanja?

...vox populi...

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 28
24.7.2009 10:21:02   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: rija

ampak....nekaj vas tu poudarja relacijo: ti greš na splav, on pa ne more meti otrok.

Jaz jo pa vidim in ne zdi se mi fer. Ker splav je odločanje o otroku. O prekinitvi otrokovega življenja.

Kot sem rekla, ne obsojam nikogar. Ljudje smo različni, različna so naša mnenja. Samo zapišemo jih pa lahko...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 29
24.7.2009 11:58:41   
rija
oprosti, še vedno je ne vidim. kaj mam jaz s sosedovim življenjem?
ali pa on z mojim?

fer pa marsikaj v življenju ni in ne bo.

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 30
24.7.2009 12:07:07   
Volga

z vsem ostalim se strinjam....

dajte povejte, zakaj potem tiste, ki zanosite v prvo, niste non stop noseče, pa oddajate otroke neplodnim parom. če že govorimo o neki "plemenitosti" in bremo tašna zgražanja?

S težkim srcem, ampak user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 31
24.7.2009 12:37:15   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

S težkim srcem, ampak user posted image

Ah dajte no, to je pa spet nekaj drugega....

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 32
24.7.2009 13:05:41   
polho3006
Mamamajča, končno ena ki tukaj razmizmišlja življensko, logično....

Pri tej temi se ne gre za obsojanje, oz strinjanje z odločitvijo avtorice teme, ampak...tako lahkomiselno predlagati splav kot rešitev...SPLAV NI REŠITEV...ampak samo iluzija da je vse o.k. Kaj pa doživlja ženska ki je to naredila pa se nihče ne vpraša.

Izjave kot je... zakaj tiste ki lahko zanosijo ne rojevajo in oddajajo otrok neplodnim parom...so bolane.

Neposredna povezava do sporočila: 33
24.7.2009 13:08:31   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006

Pri tej temi se ne gre za obsojanje, oz strinjanje z odločitvijo avtorice teme, ampak...tako lahkomiselno predlagati splav kot rešitev...SPLAV NI REŠITEV...ampak samo iluzija da je vse o.k. Kaj pa doživlja ženska ki je to naredila pa se nihče ne vpraša.

Izjave kot je... zakaj tiste ki lahko zanosijo ne rojevajo in oddajajo otrok neplodnim parom...so bolane.

čisto glih toliko bolane kot izjave v smislu: ona splav, on pa ne more imeti otrok....

čisto isto pride na koncu.

...vox populi...

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 34
24.7.2009 14:01:38   
mamamajča
Rija, najprej bi se vprašala, ali smo proti splavu tiste, ki jim je res v prvo uspelo ali tiste, ki nam mogoče ni! V bistvu pa vseeno.

Povedati želimo samo, da je vsakega otroka potrebno doživljati kot nekaj posebnega, ne samoumevnega. Saj vedno pišemo, da so nam otroci vse, ne? In otrok ni "stvar," ki jo rodiš in podariš naprej, zato je tvoje zadnje vprašanje malo absurd.

Zmotile so naju izjave "ja, ja, pojdi in naredi splav," kot da je to čisto enostavno in kar nekaj. No, pa ni! Splav je zavestna odločitev, da otroku prekineš življenje. In mogoče mama res razmišla v tej smeri in že sama ve, zakaj. Me ne vemo in nam je ni treba spodbujati v tej smeri.

Sicer pa (evo, pa bom spet svi*****)- če nisi sposoben in zrel vzgajati in ljubiti otroka, ga pač ne naredi...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 35
24.7.2009 14:15:10   
Anonimen

Jaz bom mogoče malo kruta, bom pa realna.

Si rekla, da si bila z novim partnerjem kratek čas, ko si že zanosila. In da ga imaš neizmerno rada in tudi on tebe, je pa bolestno ljubosumen in želela si, da hodi na terapije.

Prvič, človeka ne boš spremenila, kar ti je ena že lepo povedala. Mogoče trenutno, ja, ampak slej ko prej bo isto stanje.

Žal mi je, ampak meni se zdi skrajno neodgovorno od ene zrele odrasle ženske, po možnosti takšne, ki že ima enega otroka, da ne zmore dovolj paziti in zanosi v nekaj mesecih s človekom, ki ga v bistvu sploh ne pozna.
Ker, ko si rodila, si pa ugotovila, da ima človek v bistvu problem in da se nenehno prerekata, kot si napisala.
Ampak, kar je, je, ni poti nazaj in otroci seveda niso nič krivi.

Ampak zakaj, ko si že videla, da vama ne gre, si še enkrat zanosila? Zdaj ti je seveda izjemno težko, ampak ej!!! Kaj si razmišljala?

Te razumem in spoštujem tvojo odločitev in naj bo, kakršnakoli pač bo, in ne bom obsojala.
Samo svoje mnenje bom zapisala-Splava ne odobravam!

In imela sem priložnost videti, (hvala bogu tega nisem občutila na lastni koži) kako je, ko se boriš in trepetaš za svojega otroka. Ko se rodi tako šibek, pa ne veš, bo preživel ali ne.
In ni enostavno.
Ampak tale zgodba je mene in vse moje naučila, da je otrok dar in najdragocenejše bitje, ki se nam lahko v življenju zgodi!

Na prvi odstavek bom samo rekla, verjetno je to naredila namerno in je prav o tem razmišljala, da si bo v nadalje hote delala sama sebi težave, ne? user posted image  Drži se tega kot si zapisala sama, da kar je bilo, se ne da nazaj zavrteti filma. mende.

Zdej te bom na drugi odstavek vprašala, kar sem sicer omenila že prej v eni izmed mojih replik: če imam doma v izobilju hrane in se napokam tako, da mi je slabo in kruha ne šparam v špajzu en teden, naj imam slabo vest, če dve hiši naprej nimata za kruh in mleko? Naj začnem stradati? Življenje ni pravično. Mar naj neham hoditi v službo, zato, ker dve hiši naprej nihče nima službe? Slabo vest vcepljat človeku, zato ker nekdo ne more imeti otrok in ki ni problem drugih oseb, meji na obsojanje, čeprav v posrednem smislu; je pa to problem tistega, ki ne more imeti otrok.

V vednost pa, plod ali fetus nastane šele v devetem tednu, pred tem pa se govori o zarodku, ki še nima funkcije ploda ali fetusa.

IZVIRNO SPOROČILO: polho3006

Ženska, ki se odloči za morebitni splav, pred tem pretehta vse možnosti ter tudi posledice.

Praviš, splav ni rešitev. Prosim predlagaj rešitev npr. družini, ki ima že npr. pet otrok, sta brez službe, ženska pa ponovno zanosi. Materialnih dobrin pa tudi med nosečnostjo ni v izobilju. Če vemo, da kontracepcija ni 100 % zanesljiva, če vemo, da tudi sterilizacija pri ženski ni 100 % zanesljiva, kateri razlog, kot neodgovornost, kjer v takem primeru ne morete očitati, boste našle ter predvsem me zanima rešitev, kjer bi družina tudi med nosečnostjo lahko preživela normalno, ne da pobira drobtinice po tleh kot golobi, ki se "pasejo" po parkih.

Neposredna povezava do sporočila: 36
24.7.2009 14:17:05   
miapia
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28

Splav so naredili in legalizirali zato, da se vsaka ženska, ki zanosi, odloči DA ali NE. Ostali nimajo sploh pravice se odločat namesto nje ali celo obsojat.
1. partner bo verjetno /sigurno mislil ali pa se vsaj kregal s teboj, da otrok ni njegov (glede na ločitev in ljubosumje)
2. pomoje ne bo nikoli nehal bit ljubosumen (lahko pa zmanjša - bravo za pomoč!!!)
3. če imaš 5 letnega sončka in 6 mescev starega otroka, pa že sedaj težko shajaš... da ne govorim o času.

Zdaj pametujete, kako je otrok božji dar, ko pa vidite kako žensko z fuuul otroci, pa dobiva več otroških dodatkov kot ima kdo plačo za 200 ur mesečnega dela, to pomoč ono pomoč, ona pa rojeva kot da je na tekočem traku, potem pa se spet vsi zgražajo in s prstom kažejo, kako je neodgovorna in kam gre naš davkoplačevalski denar in kako izkoriščajo državo in ne vem kaj še vse..

Si mi vzela besede z ust. Mislim enako in zgrožena sem, kakšne izjave dajete nekatere. Kdo pa smo mi, da jo bomo kritizirali ali hvalili??? Jaz jo podpiram za karkoli se bo odločila. Saj je odrasla, pri sebi, odgovorna in bo že živela s tako ali drugačno odločitvijo. Če bo naredila splav, bo celo življenje ostalo to v njenih mislih, bi pa  mogoče lepše živela in nudila boljše življenje obema otrokoma, če bo rodila, ji bo mogoče tudi zelo težko s tremi otroci. Pomoči danes pa v obeh situacijah od nikor ni moč kaj veliko pričakovati.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 37
24.7.2009 14:18:43   
Anonimen

Rija, najprej bi se vprašala, ali smo proti splavu tiste, ki jim je res v prvo uspelo ali tiste, ki nam mogoče ni! V bistvu pa vseeno.

Povedati želimo samo, da je vsakega otroka potrebno doživljati kot nekaj posebnega, ne samoumevnega. Saj vedno pišemo, da so nam otroci vse, ne? In otrok ni "stvar," ki jo rodiš in podariš naprej, zato je tvoje zadnje vprašanje malo absurd.

Zmotile so naju izjave "ja, ja, pojdi in naredi splav," kot da je to čisto enostavno in kar nekaj. No, pa ni! Splav je zavestna odločitev, da otroku prekineš življenje. In mogoče mama res razmišla v tej smeri in že sama ve, zakaj. Me ne vemo in nam je ni treba spodbujati v tej smeri.

Sicer pa (evo, pa bom spet svi*****)- če nisi sposoben in zrel vzgajati in ljubiti otroka, ga pač ne naredi...

Sama si sedajle podobno zapisala kot izjava, ki si jo poudarila oz. dala v narekovaj glede splava. Ni nobene razlike, samo način je drugi.
Streho maš lahk tud novo, pa ni nujno, da ti kje vmes ne bo pricurljalo, ko bo lilo ko iz škafa. O kontracepciji se ne bom ponavljala. Sej razumeš, ne?

< Sporočilo je popravil Repka -- 24.7.2009 14:19:19 >

Neposredna povezava do sporočila: 38
24.7.2009 14:18:50   
vanilla
mamamajča in repka, se lahko samo podpišem pod vajine poste user posted image user posted image user posted image !!!

So že tut mene srbeli prsti, ko sem brala od začetka, da bi nekaj napisala, dokler nisem prebrala vaju user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
24.7.2009 14:26:11   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: Repka

Sama si sedajle podobno zapisala kot izjava, ki si jo poudarila oz. dala v narekovaj glede splava. Ni nobene razlike, samo način je drugi.
Streho maš lahk tud novo, pa ni nujno, da ti kje vmes ne bo pricurljalo, ko bo lilo ko iz škafa. O kontracepciji se ne bom ponavljala. Sej razumeš, ne?

Niti ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
24.7.2009 14:32:11   
Reby
Jaz pravim tako: kar si skuhal, to pojej. Sama si zašla v to situacijo in sama se boš morala odločiti, kako to rešiti. Vedno mi je hudo, ko vidim, koliko žensk je neodgovornih in zanosi, pa dela splave itd. Sama sem težko zanosila in me takšne zgodbe še posebej pogrejejo. Da ne bo katera narobe razumela, nisem proti splavu, sem pa proti neodgovornemu ravnanju odraslih žensk. Vsak ima svoje mnenje, ampak punce prosim vas, ne se prepirati oz. že skoraj žaliti po forumu. Pa lep dan vsem user posted image

Aja, pa še to sem pozabla - ta moški se definitivno ne bo spremenil, mogoče bo vredu kakšen mesec ali dva, potem bo pa spet po starem.

< Sporočilo je popravil Reby -- 24.7.2009 14:33:45 >

Neposredna povezava do sporočila: 41
24.7.2009 14:35:56   
Anonimen

Niti ne.

Česa, na vse, kar sem zapisala v tej temi?

< Sporočilo je popravil Repka -- 24.7.2009 14:36:30 >

Neposredna povezava do sporočila: 42
24.7.2009 14:38:43   
mamamajča

Veliko tega sem napisalauser posted image Res ne vem, kaj misliš....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
24.7.2009 14:38:55   
rija
mamamajča....bom pa še enkrat...

glej, jaz sem se matrala 10 let, predem sem pocartala mojega otroka.
ampak to mi ne daje pravice, da se spravljam na ljudi, ki naredijo splav. niti mi ne daje pravice do omenjenih izjav. niti zaradi tega, ker je vmes tisoče žensk opravilo splav, nisem bila nič na boljšem v mojem trudu za otroka...

načeloma nisem za splav. sem pa za SVOBODNO IZBIRO vsakega posameznika, ne da bi ga kdorkoli obsojal. in ja, tudi včasih vidim rešitev v splavu, v primerih podobnih temu, okoli katerega se je debat začela.

še bolj pa sem menja in tukaj tudi obsojam neodgovornost akterjev, ki si ob vsej tehniki, znanosti, razpoložljivosti kontracepcijskih sredstev "dovolijo" (ampak res berite v navednicah) zanositi v problematičnih situacijah.

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 44
24.7.2009 14:42:12   
mateyka
jaz sem načeloma proti splavu, ampak pisat da je splav na splošno ena potuha mi je pa čist mimo. veš kaj je zame potuha pri splavu (slovenija tega nima, švedska pa to ima npr.)? da imaš pravico čekirat spol zarodka in se na podlagi tega odločit za splav, ker nočeš določenega spola otroka. in zdravnik, ki ga noče opravit gre lahko v zapor. to je zame potuha in zloraba. ker spol otroka ne bi smel nikoli vplivat na odločitev za splav. govorit v tem smislu o potuhi takrat, ko pa človek o splavu premišljuje ko je v stiski, mi je pa kar malo podlo. kot da bi tvoja pomanjkljivost (nezmožnost zanosit) hotela kaznovat tiste, ki jim je dano nekaj kar tebi ni. ne vidiš pa v kakih težavah so oni - v takih kot ti nisi in zato zate nerazumljivih? gledaš iz svojega zornega kota in jo ocenjuješ kaj bi v bistvu ti naredila na njenem mestu; pardon - kaj bi ti naredila na svojem mestu bi morala rečt, ker tako to tudi gledaš. iz svojega mesta in si s tem skoraj nezmožna empatije. vsaj jaz tako vidim.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 45
24.7.2009 14:43:35   
mamamajča

še bolj pa sem menja in tukaj tudi obsojam neodgovornost akterjev, ki si ob vsej tehniki, znanosti, razpoložljivosti kontracepcijskih sredstev "dovolijo" (ampak res berite v navednicah) zanositi v problematičnih situacijah.

No končno.... o tem govorim!
Prej je treba razmišljati, to sem hotela povedati. Ne brazglavo v spolne odnose, potem pa panika. To se rado dogaja najstnicam....

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 46
24.7.2009 14:44:42   
rija
ah daj mateyka....a to delajo?

nimam besed.

razen v primeru, ko bi šlo za kakšne hude dedne genske bolezni, ki prizadanejo samo en spol.

to pa delajo v končni fazi tudi na GK v lj, v postopkih ivf, ko zaradi dednosti izločijo en spol.

...vox populi...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 47
24.7.2009 14:49:15   
rija

No končno.... o tem govorim!
Prej je treba razmišljati, to sem hotela povedati. Ne brazglavo v spolne odnose, potem pa panika. To se rado dogaja najstnicam....

ja, ampak včasih pa se vseeno "zgodi".....

in mene je pri celi zadevi zmotil samo tisti stavek (pismo, sem ko zlajnana plošča): ona splav, jaz pa ne morem imeti otrok....

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 48
24.7.2009 14:53:10   
Anonimen

mamamajča....bom pa še enkrat...

glej, jaz sem se matrala 10 let, predem sem pocartala mojega otroka.
ampak to mi ne daje pravice, da se spravljam na ljudi, ki naredijo splav. niti mi ne daje pravice do omenjenih izjav. niti zaradi tega, ker je vmes tisoče žensk opravilo splav, nisem bila nič na boljšem v mojem trudu za otroka...

načeloma nisem za splav. sem pa za SVOBODNO IZBIRO vsakega posameznika, ne da bi ga kdorkoli obsojal. in ja, tudi včasih vidim rešitev v splavu, v primerih podobnih temu, okoli katerega se je debat začela.

Sedaj pa tako pišete, kot da bi bile velike svetnice, kjer kamnov ne bi potrebovale metati v druge. Mar se vam nikdar ne zalomi, pa čeprav v drugih vam pomembnih zadevah? Njej se je pri tej stvari, vam pa morda v kateri drugi, ki jo na forumu niste morda omenjale. Kaj boste pa tistim rekle, ko pa se le to zgodi, kljub odgovornosti in kontracepciji, sterilizaciji ipd.? Če že gremo v skrajnosti.

Vsak, ki meni drugače od tistega, ki se je za nekaj odločil, kar nekomu ni po godu, bi moral bit natanko v isti situaciji, da bi lahko dokaj normalno presodil a je prav ali ne. Vendar je treba vzeti tudi v zakup, da smo ljudje različna bitja, kjer niti čustvovanje ni isto ali enako, tako tudi odločitve ne morejo biti delane po merilih nekoga, ki na stvar gleda drugače.

Nihče nima pravice obsojati, ker to ni poslanstvo ljudi. Za posledice poskrbi življenje samo. Če bi vsak gledal za svoje življenje, se ne bi imel časa ukvarjati z drugimi, še manj pa jih obsojati za karkoli, kar odstopa od njegovih meril.

Sama bi delila zgodbo, vendar pri takih odzivih mi na kraj pameti ne pade. Toliko da razblinim dvome - nikdar nisem imela splava, da ne bo pomote v razumevanju. Tako bom stvari raje zadržala zase in če me občutek ne vara, je po branju teh odzivov ji še kako žal, da je tematiko sploh izpostavila.

L8803, če boš rabila kako vzpodbudno besedo skozi ramo, piši na pvt. Podpiram te, kakorkoli se boš že odločila. user posted image

< Sporočilo je popravil Repka -- 24.7.2009 15:01:42 >

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
24.7.2009 14:54:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

jaz sem načeloma proti splavu, ampak pisat da je splav na splošno ena potuha mi je pa čist mimo. veš kaj je zame potuha pri splavu (slovenija tega nima, švedska pa to ima npr.)? da imaš pravico čekirat spol zarodka in se na podlagi tega odločit za splav, ker nočeš določenega spola otroka. in zdravnik, ki ga noče opravit gre lahko v zapor. to je zame potuha in zloraba. ker spol otroka ne bi smel nikoli vplivat na odločitev za splav. govorit v tem smislu o potuhi takrat, ko pa človek o splavu premišljuje ko je v stiski, mi je pa kar malo podlo. kot da bi tvoja pomanjkljivost (nezmožnost zanosit) hotela kaznovat tiste, ki jim je dano nekaj kar tebi ni. ne vidiš pa v kakih težavah so oni - v takih kot ti nisi in zato zate nerazumljivih? gledaš iz svojega zornega kota in jo ocenjuješ kaj bi v bistvu ti naredila na njenem mestu; pardon - kaj bi ti naredila na svojem mestu bi morala rečt, ker tako to tudi gledaš. iz svojega mesta in si s tem skoraj nezmožna empatije. vsaj jaz tako vidim.

Se strinjam.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?