nokes
|
ojla, mi smo patronažno lepo poslušali, ji dali kozarec vode, vzeli brošurco in čez pol urce, oprostite, vas moram pa ven vrečt, ker sta se zbudila , ja nič novega nisem zvedela, sem pa potrdila to, kar že vem, treba je začet počasi, z eno vrsto hrane, nekaj dni, da vidiš, če je reakcija, potem nadaljuješ z drugo, ... najprej kuhano, nato lahko sadje že surovo itd itd... tudi mi začnemo z zelenjavo, kaj bo to, pa po navdihu. snežinkica, sem prebrala pri nosečkah, da te matra teža. ja, res pridobivata manj, kot bi bilo idealno, ampak ti povem, da pri nas jemo količine, kot smo jih jedli pred 1 mesecem in to povezujem z vročino. tudi mi nimamo takšnega apetita kot pozimi, ko zmažemo dvojno porcijo ričeta, tako poleti bolj pikamo kakšno solatko al pa čevape, če je glih piknik . po moje se zaenkrat ne obremenjuj, mogoče poskusiš pogosteje pristavit. hja, nisem dovolj pametna, pa saj veš, tudi dojila nisem. na flaški z adaptiranim vsi boljše in hitreje pridobivajo na teži. lep in miren večer, baj! aja, primorke, pa dajte no, ve nam šenkate apartmajčke na obali, me pa vam stanovanje v ljubljani, pa imamo vsi dopust, pa še robe ni treba zraven vlačit, ker itak imamo vse 2 posteljici, pa voziček, pa oblekce, ... ha? je za razmislit a ne? aha gemelli, še glede GH, eni svetujejo po 6 mesecu, eni začnejo prej, odvisno po moje od otrok, če odpira usta, ko ješ in se ti zdi zainteresiran za hranjenje, potem pač začneš prej, a ne pred 4 mesecem!!! no, pri nas nihče ne trzne na gosto hrano jaz začnem 1.8. ko bosta stara natanko 6 mesecev, no mogoče že prej , priporočajo najprej kuhano, kar nekaj časa, ker je lažje prebavljivo, prebavni trakt še namreč ni navajen na takšno hrano in je treba omilit prebavo. začela bom z zelenjavo, ker je sadje sladko, pa eni zato kasneje nočejo zelenjave, ki je bolj nevtralnega okusa. (no, brez okusa, če smo iskreni) ... v glavnem za povedat o tem je ful in je tudi veliko napisanega, tule ti pripenjam link, pa preberi, ker so res koristne zadeve: http://med.over.net/forum5/read.php?46,4080688 glede patronažne pa takole, kljub dopustom bi jo nekdo moral nadomeščati, saj se dojenčki rojevajo tudi poleti in mamice potrebujejo pomoč patronažnih sester, zato vztrajaj, da nekdo pride k tebi in ti svetuje glede prehrane. drugače pa še vedno lahko pokličeš v ZD in o tem vprašaš svojo pediatrinjo. meni se zdi tole uvajanje kar pomembno, sploh kar se tiče potencialnih alergij, zato se čisto nevedna ne podat v tole avanturo. saj bo šlo!