Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 22.7.2009 11:35:24
|
|
|
|
Belen
|
hator: JS ODWISNO, ČE WOHAM DA SO POKAKANE JIH PREWIJEM, ČE NE NE... ker se mi hitro zbudijo
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 22.7.2009 15:40:25
|
|
|
|
BIA79
|
Mi uporabljamo tiste bumgenius, ki imajo vložke, ki jih dodajaš...notranji del je iz mikrofibre, zunanji pa iz neke vrste laminata,ki je zračen in nepropustljiv. Notranji vložek je širok, zato je nisem nikoli povijala še s tetra plenico. Sem vprašala patronažno sestro in je rekla, da je ok...pa tudi sedaj v valdoltri so potrdili da so kolki ok... Klaro sem ponoči previjala samo ko sem "zavohala" da se je pokakala. Ampak tam pri enih šestih tednih je nehala kakat ponoči (baje se to prej ali slej uredi, čeprav včasih se še pokaka). Meni se tudi smilijo, če so pokakani. Klaro ni motilo, da sem jo previjala ponoči (sem pa vse potiho, brez vžiganja luči v sobici,ampak samo na hodniku). So pa otroci, ki se navadijo na to in potem se zbujajo naprej in potem je grave
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 23.7.2009 11:07:38
|
|
|
|
nena30
|
Tud mi Liso previjemo ponoči samo če kaj smrda. Pride pa tud kaka noč ko se dere po 2,3 ure in takrat jo previjem v upanju, da se pomiri. Mi imamo noči še kar pestre in nepredvidljive . Me kar mal panika grabi, ker se mojemu s ponedeljkom izteče porodniška. Tako bova vsak dan od 2.30 zjutraj same, ko gre možek delat. Bo babji žur!!! ! Tolk bi rada dala kako fotko v album, da vidte našo . Pa sem teko leva za računalnik...mogoče v bližnji prihodnosti ! Še eno manj prijetno vprašanje! Koliko časa je vaše telo rabilo, da se sestavi nazaj na svoje mesto? Sama sem 3t po porodu pa imam maternico čisto na uhodu nožnice!? Kar malo me skrbi?? Lepo cartajte svoje najdražje!!
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 23.7.2009 11:09:25
|
|
|
|
saruška
|
pravijo , da se telo 9 mesecev pripravlja na nosečnost in glih tolko rabi, da pride spet k sebi po porobu. čeprav s to maternico pa ne vem kako je...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 23.7.2009 11:11:43
|
|
|
|
saruška
|
po porodu, pardon... sicer pa imaš itak kmalu kontrolo pri tvojem ginekologu, pa ti bo on pojasnil, če te kaj skrbi...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 23.7.2009 13:21:21
|
|
|
|
amaya
|
IZVIRNO SPOROČILO: momacus amaya super novica, ma kaj veš če imajo tudi NOVALAC AC' jaz mu dajem tega ki je proti krčkom in moram potrkat ma jih res nima :) joj to pa ne vem...moj pa tega ne prebavi...mi ga zbruha
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 23.7.2009 13:27:11
|
|
|
|
amaya
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hator Pozdravljene mamice, kako ste kaj? Mi smo v redu, še malo, pa bomo imeli en mesec V petek gremo v posvetovalnico, da se stehtamo in da vidimo, kako naš pikec pridobiva na teži. Upam, da v redu, se samo dojiva. A katera od vas uporablja sling, kake izkušnje? Jaz premišljujem, da bi ga kupila, bi mi zelo olajšalo. Naš otroček namreč zelo rad zaspi na rokah jaz ga imam...sling...danes prvič prakticirala, ker se mi ni dalo vozička ven pa not šopat...pa moram povedat, da ga nisem še v polno štekala...je pa mega...mali je notri skozi spal
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 23.7.2009 13:31:30
|
|
|
|
amaya
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hator Bia79, katere bumgenius pa imaš, tiste bombažne ali une iz flisa? Kdaj ste jih pa začeli uporabljat? Si povijala čez njih še s tatra plenico?? Aja, še to me zanima, a ve otroka ponoči previjate oz. a ste ga previjale pri starosti manj oz. pri enem mesecu? Meni eni govorijo, da se ponoči ne previja...ok, saj če spi, ga pustim, največ 4-5 ur, da ne previjem, ma več pa ne morem. Se mi smili, da bi bil celo noč pokakan. jaz ga ko poje ali pa prej...tudi prvega sem in nisem imela nobenih problemov s pleničnimi izpuščaji...tavelikega še zdaj kdaj previjem, ker mi pije in lula en bataljon robe. če ga previjem mi pa lepo spi dlje...za spanje vse
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 23.7.2009 17:48:29
|
|
|
|
Belen
|
ciao mamice, kje se hladite??? pri nas je 40C...wročina ubija, še dobro da obstajajo klime eno prašanje: kopanje moji dwe ,ko smo se 2X kopali je blo w redu, zdej smo se še 2X in obakrat jok in stok ... kaj mogoče zato,ker sm jih kopala pred jedjo in med tem časom 3 ure nista jedli??? al ker jim ni wšeč??? patronaža jih je prvič kopala eno uro po jedi, drugič sm jih js tudi nekje 1-2 po jedi... pole pa pred jedjo, popoldan??? kak naswet? al waši otroci wsi užiwajo w kopanju? kdaj ste začele uporabljat šampon za laske? js sm na milo seweda sedaj.... lp iz sence
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 23.7.2009 18:06:29
|
|
|
|
DannyS
|
Ojla samo na hitro vas pozdravim, obljubim da si bom pa v kratkem vzela malo več časa za vas prebrat za nazaj in napisat malo več... Vsi smo ok, mamica je še malo utrujena in težko sedi zaradi prerezanega presredka. Drugače pa je mali Florijan zaenkrat prav zlat otrok, spi tudi po 5 ur v kosu, podnevi in ponoči, čeprav smo se danes s patronažno zmenle, da ga bom čez dan začela zbujat, da kao ne bo zamenjal dan za noč. Aja, dojimo se polno, po porodu sem postala prava Pamela Anderson...:)
< Sporočilo je popravil DannyS -- 23.7.2009 18:07:38 >
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 23.7.2009 18:32:52
|
|
|
|
nena30
|
Živjo Dannys! Se imate super in vse teče kot namazano! Čestitam! Poljubček Florjanu!!!!
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 23.7.2009 19:20:11
|
|
|
|
Belen
|
ooooooo kje si Pamela lepo,da si se nam pridružila,ko maš čas napiši twojo porodno zgodbo...da widimo kako je bilo w P
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 24.7.2009 8:56:59
|
|
|
|
BIA79
|
Ciao DannyS super da si postala pamela...bosta oba tvoja moža vesela... Kam se skrit? Doma Belen pod klimo, če jo imaš in če vas ne moti...jaz 5 min pod klimo in sem že brez glasa...Danes smo nameravali na Bled, ampak smo si zaradi vročine premislili...Še v senci je vroče... Včeraj je moja pikica bla prav pridna, sem bla na pikniku in se je podojila in zaspala...in potem zaspala skoraj do jutra...sem mislila da se bo zbudila med prekladanjem sem in tam in ker sem jo previjala pa nič... Kopanje...belen če so lačne verjami da bodo jokale...tudi jaz sem enkrat Klaro pred obrokom kopala in to je bilo joka kot da jo derem ven iz kože...jaz jo vedno po obroku kopam...enkrat ko je kupček podrt gremo v banjo...In ne se sekirat,eni so raje goli in se kopajo, drugi manj...Ma mislim da s časom se bosta navadili...v tej vročini jim bo še pasalo!
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 24.7.2009 16:02:44
|
|
|
|
amaya
|
Belen: jaz sem mojega tavečjega že od malega vedno kopala pred spanjem, ker mi je tako lepo zaspal in spaaaal dolgo...do jutra ponavadi. Enako delam sedaj. Včeraj sem tamalega malo podojila, potem pa kopanje, futranje in je spal do 4.30...pa nima še en mesec. In to od 21.30. Moj je bil tako kontent! Ker ima on nočno smeno...je pa tudi štala, ker se mi sedaj tavečji nekaj zbuja in teži ponoči, pa ne vem kaj mu je...zobi so vzunaj...a je kakšna luna...? Danny: čestitke še enkrat. Za presredek ful pomaga, da hodiš lepo v bide lulat in se takoj umiješ. Se prej šivi zacelijo. In pa jaz sem si jih kar v Bepanthenom mazala,pa jih imam en bataljon teh šivov (do anusa). Drugače je pa še ena varianta da se umivaš v lubju hrasta (si nardiš kopel iz tega). baje ful celi. Pa nabavi si tisti povšter za sedet (za hemoroide) ali pa kar obroč za na plažo. Joj kako sem vesela zate. kako je možek sprejel? pa familja?
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 24.7.2009 17:49:22
|
|
|
|
Hator
|
Belen, meni je patronažna svetovala, naj ga kopam med enim in drugim obrokom, menda ni dobro preveč sitega, lačnega pa tudi ne. Drugače pa smo bili danes v ZD-smo se šli stehtat in smo v enem mesecu pridobili 1200g. Jaz sem čisto navdušena in hkrati pomirjena, ko vidim, da sva z Lukcem na dobri poti z najinim dojenjem.
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 24.7.2009 18:02:58
|
|
|
|
Belen
|
ciao punce, ja sej tako sm dans tudi nardila.... sm najprej eno nahranila na 3/4 pole kupček, kopanje in še 1/4 obroka.... jeeeeeeeeeeeeeee NISO JOKALE AMPAK........ moje ne spijo zdaj, so čist prebujene.... tako da bo to zwečer wrjetno odpadlo ko so se najedle so že napol spale, po kopanju pa so ble cele zbujene,kot da so spale 12 ur skupaj nema weze,wažno da ne jokajo amaya,kdaj se ti sprehajaš v tej wročini,če ob 21h že spi??? sicer pa... magari da mi moje tolk spale hator,čestitke...teža je super
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 24.7.2009 22:17:28
|
|
|
|
amaya
|
ma mi smo skozi u šetnji...zjutraj, popoldan...zaradi tastarejšega ne morem it ven ob urah, ko gre on ninat, tako da se pač prilagajamo....gremo če ne na plažo, pa v senčko!
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 25.7.2009 9:39:58
|
|
|
|
BIA79
|
Belen, ne skrbi, bodo kmalu začele spat...mogoče ne toliko kot amajin sinček, ampak tam 5-6 ur zaporedoma...in ti se boš prve noči zbujala in gledala kaj je s temi otroci narobe...hehehe...tako je bilo pri meni...prve dni ko je Klara začela dlje spati in smo preskočili en obrok, so me dobesedno prsi zbudile, ker so bile polne mleka :) Bravo Hator...vidiš ves trud se ti je obrestoval :) Tudi pri nas je bilo tako...1200g v prvem mesecu in 900 v drugem...Klara je že lepo zalita hahaha...no sej baje po 3 mesecu, začneje počasneje napredovat v teži... boljše ker drugače bi imeli 10kg takoj Danes se končno malo diha...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 25.7.2009 10:04:02
|
|
|
|
Belen
|
jutro punce... sicer spet noč da dimentikare....še dobro da sm se hwalila da spijo oz.jejo na 4 ure... zdej je spet ratalo na 2-2,5 non stop neki jamrajo, pol ena zaspi, druga se zbudi, pa ena bi jedla,druga ne .... zdej pa spijo ko ubite..... ja kdaj bo pri meni ta nočni ritem tip 5 ur spanja??? kdaj Bia je tebi začela weč ninat? amaya...točno ja pozabim,da maš še enga škrata okoli ... danes je praw ql wwreme, edino če bi mal manj pihalo.... mai kontenti
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 25.7.2009 11:14:22
|
|
|
|
BIA79
|
Meni je Klara začela spat nekje v 7 tednu tam od 10 do 3-4 zjutraj. Odvisno. So dnevi, ko je non stop na joški in ponoči manj spi, ampak pravijo da imajo otroci dneve "hitre rasti" in zato se pogosteje hranijo. Belen verjamem da bo hudo, ampak bo minilo (pomisli, da bi se tvoje dve sedaj komaj rodile uradno)... Spalni ciklusi se enim otrokom zelo spreminjajo, tako kot poslušam mamice..Klara zdaj kar uredu spi (če bi jaz lahko zaspala takoj za njo bi blo mega, ma bedim dolgo v noč), ampak kdo ve kdo kdaj bo tako... Da vidimo, če bo kaj dežja...pravo vreme za likanje danes...vsaj da malo zmanjšam kup, ki se mi je nabral :)
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 25.7.2009 13:03:22
|
|
|
|
Belen
|
bia79, srečna ti... ja ben wem da bi se mogle komi zdej rodit,ampak... ne wem no bomo widli,upam,da čimprej ... js sm prej likala, zdej pa gremo wen pohajat,da ni tko wroče....
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 25.7.2009 14:08:41
|
|
|
|
Hator
|
Belen, ne se preveč obremenjevat, saj če ti spijo po 3h, je to tudi kar nekaj. Midva z Lukcem se hraniva približno na 2h, včasih že po uri in pol, včasih -redko pa na 4h. Ko se začne jok, se greva previt, nato podojit, vse skupaj traja ponavadi nekje pol ure, zvečer pa navadno bistveno več-je na joški kar 45-50 min. To pomeni, da mi do naslednjega previjanja in obroka ostane le še kaka dobra urica. S tem, da ni nujno, da po obroku zaspi. Včasih se vmes še kaj zbudi, joče in ga je treba malo potolažit. Tako da smo kar dejavni No, ampak je res, da smo danes dopolnili komaj en mesec. Pa saj, počasi bo. Lukec je kar priden.
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 25.7.2009 14:28:53
|
|
|
|
amaya
|
problem je v temu, da se otrok navadi zaspat na joški in potem je res cela štala, ker dejansko ti ne počivaš nič. Po 15 minutah bi moral dol z ene, pa na drugo...meni jo sprazne v 5 minutah...vleče kot tisti stroj za krave...je pa res, da potem ne zaspi takoj. Jaz ga kar lepo pustim in se sam uspava. Je pa ful odvisno od otroka do otroka. Nisma smisla, da pametujem kako in kaj, ker se res vsi razlikujejo med sabo. Jaz ga ponoči ne dojim zaradi zdravstvenih težav in če nočem na tablete in totalno prekinit z dojenjem, sem morala nočno varianto dat na AM, ker lahko moj to naredi. Čez dan pa dam cico pa dodatek, ker valda imam zaradi te nočne prekinitve manj mleka. Pa sej ne vem kaj naredit. Z druge strani si pa mislim, vsaj nekaj mleka pa le dobi tudi od mene!!! Prva posvetovalnica je šla mimo...zderil za 900 g in zrastel za 4 cm. Je pa že en pis otroka ....pa nimamo še en mesec...
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 25.7.2009 17:09:31
|
|
|
|
momacus
|
vidim da smo vse mame kronično neprespane moja Gašperček ima vsak dan nek drugi ritem,kadar ful spi manj je , kadar ful je, manj spi. tako da sem ene dneve vsa na trnih kr se se mi zdi da je premalo pojedel, druge dneve sm kontenta da je jedel , ma utrujena kr ne spi in tako se začarani krog obrača. pupe moje verjemite da se prej ali slej vse da na svoje mesto (sm že dala eno tako avanturo skozi) belen, mislim da se bojo tvoje princeske morale prej malo bolj poredit, da bodo lahko več spale. magična meja je nekje 5-6 kg vsaj pri nas je bilo tako. moj Gašperček ima 6,5 kg (rojen 12.5) in kar pridno nina včasih celo po 7-8 ur na noč. odvisno od tega koliko je pojedel čez dan. zdaj ko so taki vroči in neznosni dnevi poje manj in se večkrat prebudi, čeprav je včeraj pojedel samo 570ml čez cel dan in je bil zadnji obrok ob 20-ih je spal brez se zbudit do 5:30. sem ga probala vmes 2x zbudit ma sm vidla da nima smisla in se počakala da postane lačen in se sam zbudi. in ko se je zbudil je pojedel 150 ml na eks
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 25.7.2009 17:31:48
|
|
|
|
nena30
|
Ja spanje! Kaj je že to ? Nič ne bo s čvekom- sirenca naša se je spet uklopila!!!!
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?