zirafa76
|
valentinčica30 Objave: 122 Član od: 5.6.2009 Status: prisoten Pozdravljene čvekice! Ste se prav lepo zdebatirale tu gor ko me ni bilo. Sem imela včeraj finalno probo poročne obleke, samo še likanje in to je to, 1 avgusta pa zares. Je moj dragi včeraj prstane prinesel in čevlje mi je odletel kupit. Je bilo ful smešno, ker ležim doma, mi je domov prinesel nekaj modelov čevljev za probat, pol pa nazaj v trgovino teku kupit. Sicer sem se morala prepustiti njegovi izbiri, vendar sem dobila super čeveljčke. Ravnokar so me klicali iz NS in imela jo bom že v petek. Jih je moja G poklicala in jih je glede na to da je na dopustu sedaj 14 dni, pa zaradi mojih krvavitev prosila, da bi imela pregled čim prej in ker prej ni šlo so mi dali datum v petek, kar je boj kot ponedeljek. Tako da bom videla že v petek ob 14.30 in se tako lahko dokončno pomirila. Plouse glede NS, se ti ne zdi bolje da izveš sedaj če je kaj narobe z otrokom, kot pa ob rojstvu. Sedaj imaš še možnost odločitve, ko pa je tak otrok enkrat rojen je izbira samo ena. Po svoje pa vsi te strahovi, ki jih imamo zaradi sto in ene preiskave, si predstavljate koliko manj težav so imele ženske včasih, ko tega ni bilo. Povedale so ko se je trebuh videl in potem še samo rodile. Sicer pa se je težko odločit kaj je boljš, vedet al ne, se vam ne zdi? To, da izveš kaj slabega na NS je nekaj, kar nobeni ne privoščim..Meni se je sesul svet in do poroda sem bila psihična razvalina....Hvalabogu, da je vsaj ena od dvojčic preživela in je vredu, je za mano vseeno izjemno težko obdobje.. In samo da še omenim NS, ki sem jo imela pri dr.Strahovi dve leti nazaj..saj vem, da jo vsi omenjajo kot čudovito osebo....pa vam povem, kaj je bilo na moji NS pri njej..kot prvo, sem bila zadnja na vrsti in so bili pri njej otroci v ambulanti in so sedeli pri njej na kolenih, ko me je pregledovala ..ker se ji je očitno zelo mudilo domov, je vse skupaj opravila površno in zelo hitro, kajti ni opazila določenih stvari, ki bi jih morala in so mi jih naknadno povedali v LJ kliniki... ..in kot tretje..brez kakršnih koli čustev mi je oznamila, da naj se pripravim, da nosečnost ne bo šla skozi in da bosta obe umrli..tako, v obraz, brez nekih oklevanj.... Sedaj si lahko predstavljate, kakšen šok sem doživela in mi je še danes žal, da sem se vozila iz Celja k njej, kao profesionalni ginekologinji....vseeno nisem hotela biti nesramna in jo dejansko prijaviti komu, predvsem za to, da je tako neprofesionalno opravila moj pregled z njenimi otroci na kolenih, ki so zijali vame...brez besed res..in glede nato, da je mati, so bile njene besede še toliko hujše.... Ampak sem preživela in sedaj nikakor ne grem nikamor več drugam kot mojemu g., ki ga imam na Slovaškem..ima vsaj odnos, čas si vzame in mirno odgovarja na moja vprašanja, čeprav pridemo cela družina, naredi slikice, če rabim, lahko ga pokličem sredi noči...kar sem tudi 1x storila in je brez problemov rešil mojo situacijo.... V glavnem, nisem hotela koga strašit, ampak moja NS prvič takrat je bila obupna..iz vseh pogledov.... jaz jo imam drugače naslednjo sredo in dejansko sploh ne razmišljam o tem....ker tokratno nosečnost jemljem popolnoma drugače ravno zaradi tega, ker se ne želim obremenjevati preveč..iz tega sledi, da zame manj veš, bolje je vse skupaj....ker prvo nosečnost sem blodila po vseh internetnih straneh, iskala informacije, jokala, nisem spala.....groza res...po moje bi lahko doktorirala na ginekologiji..kaj vse izveš in si še potem bolj zmeden.... tako da sedaj sploh ne vem, da sem noseča, seveda trebušček in občasne slabosti le namignejo na to , upam pa, da bo vse vredu v sredo..... evo, malenkost od mene... vsem čestitke za preglede pozdrav iz vroče BA....