JaLuca
|
IZVIRNO SPOROČILO: veselka mene pa nekaj zanima v zvezi vožnje dojenčka: koliko časa je potrebno, da je en izmed staršev med vožnjo ob otroku? a obstaja kak zakon, ki predpisuje minimum? ne sprašujem, ker se mi ne bi dalo zraven sedet... ko bo moj vozil, bom vedno sedela zadaj. problem nastane, ko bom sama za volanom: na najinem avtu se airbag ne da enostavno ročno - s ključem, izklopit, ampak ga je potrebno peljat na uradni servis, kjer je treba baje vse uradno uredit z dovoljenjem za izklop, pač v primeru nesreče, ko nekdo drug ta čas sedi na sovozniškem sedežu (da se pač jasno ve, da je izklopljen, tudi za primer zavarovalnine in po monosti kake tožbe)... ne da se ga vklapljat in izklapljat po mili volji oz. potrebi. zato me zanima pač, če obstaja kak predpisan čas, ko je otroka treba imeti ob sebi, ali pa vsaj koliko časa je pametno imeti otroka na očeh? da pač airbag ne bi bil v nedogled izklopljen. sej večinoma bo še vedno moj vozil avto, ker ga bo tko ali tako imel skos v uporabi, ker ima službo v Lj. samo od oktobra do konc novembra bom pa veliko sama, ker imam moj predvidenih precej službenih poti. oz. ali je problem, če ti sema ke voziš, otrok pa je zadaj (seveda ga ne vidiš, ker je obrnjen v nasprotni smeri vožnje). sem večinoma sama vozila avto, ima tako službo, da ga cele dneve dni. Imava tudi avto, ker airbaig ne moreš izklopiti. Je pač sama zadaj sedela, če je bila daljša vožnja od pol ure, mi je mala sama zaspala. Tako, da zadaj ni noben sedel. Ko pa sem imela dve, pa tudi ne. Če te moti, da otroka ne vidiš, se da nabaviti še dodatno ogledalo, ki se da zraven vzratnega, eno pa še zadaj. Se da kar kupiti v otroških trgovinah.
|