|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 1:26:42   
mala Zala
Pozdravljene!

Zanima me, na kakšen način skrbite za red in snago v stanovanju. Kolikokrat čistite kaj (npr. sesate, brišete po tleh s čistilom in katerim, brišete prah, preoblačite postelje,...).

To me zanima čisto tako, ker se mi zdi, da kar naprej nekaj pucam, rezultat pa :zmeden2:.

Hvala in lp!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 6:40:37   
Mojca20
Kakšna razmišljanja imaš ob pol dveh ponoči!

Jaz brišem prah po potrebi, sesam pogosto ker mali raznaša in drobi po celem stanovanju, posteljo preoblečem 1x na teden, včasih na 14 dni, po tleh pomivam 1x na teden oz. po potrebi večkrat, čistilo kr eno za po tla.

Mi pa zadnje čase ko so lepi dnevi kar zmanjkuje časa za to, za likat imam že celo goro:(

(odgovor članu mala Zala)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 6:55:53   
ZARA
Jst sesam na 2-3 dni,prah isto brišem na 2-3 dni,posteljo preoblačim isto vsak teden,za likat sem gnojnca...sicer pa vsak dan sproti,sej veš...skoz neki vidš...
Drugač pa zdej ko je lepo vreme smo itak veliko zunej,na vrtu,da vsaj malo pospravljeno ostane...jih kar poteram...tud jemo zunaj!!!
Tko da čez poletje kar gre...;)
Kako si kaj drgač??

Neposredna povezava do sporočila: 3
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 7:13:50   
Mojca20
Zara pametno, jesti zunaj mislim! Mi smo sicer doma v bloku, ima pa tast en vrtiček, kjer bomo tudi mi danes šli spacat kosilo, ker doma nasvinjaš, pa še bolj vroče je v stanovanju!

Trenutno likam, ko je še mal hladno, potem bo prevroče!

Neposredna povezava do sporočila: 4
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 7:30:33   
Yasmin
Jaz imam pa sreco, da mi vsk dan sproti zlikajo in pospavljajo..postelje so preoblacijo enkrat do dvakrat tedensko..

Neposredna povezava do sporočila: 5
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 8:16:31   
Anonimen
Čist po potrebi: včasih sesam 2 krat na dan, če deca naserjeta drobtine in ostalo, včasih enkrat na teden,....pojma nimam, nikoli ne štejem. Prah brišem, ko ga vidim...no, ne prec, enkrat še rolete dol spustim, da se ne vidi, pol pa...kopalnico po potrebi, ponavad enkrat na teden, skret vsak dan, posodo pomivam vsak dan,.....Pojma nimam, ampak če zamižiš na en uč, vidiš mnogo manj umazanije :ups:

Neposredna povezava do sporočila: 6
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 8:48:04   
Gina
Hihi...to si pa dobro vprašala. Jaz vsak dan delam in delam, pa nikjer se ne vidi.:zmeden2:
Perilo perem najmanj 1x na dan, posodo zložim v in iz stroja vsaj 1x na dan, če ne večkrat, sesam 2x na teden, likati sem nehala, zato pa perilo zlagam iz sušilca vsaj 1x na dan, po tleh pomivam 1x na teden, WC praktično vsak dan, generalno pa 1x na teden. Pospravljam menda kar naprej, ker imam doma 3 :pujs: +:kuza:. Samo kuhinjsko mizo pomijem zihr 6x na dan, če ne večkrat, ker bi vsak ob kakšni drugi uri jedel, pomijejo pa samo v 50% za sabo. Saj ne bom več naštevala, ker se ta spisek nikoli ne konča....zato pa jaz tudi lepo zamižim na eno oko, pobašem otroke in gremo ven.:):bravo:

Neposredna povezava do sporočila: 7
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 9:56:58   
mamsi
1x na let - perem zavese:)-

Drgač pa prbližn tko kot ostale, čistim pa z ecolab-ovimi čistili k so profesionalna in spucajo skor sama:)-:)-:)-

Neposredna povezava do sporočila: 8
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 10:49:18   
frutka_
Full sem lena za pospravljanje. Kadar se najavi kakšen obiska pa se potrudim da je pospravljeno. Sesam pa skoraj vsakdan ker hodim bosa in mali plazi pa ne prenesemdrobtinicih in nesnagic po tleh! Zelo rada perem, samo likanje je problem.

Sicer pa sem ugotovia da je kljub pucanju zadaj že spet usrano ko vse očistim in pridem do konca!

Neposredna povezava do sporočila: 9
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 11:15:08   
Seven*
Jaz bi skoz nekaj cistila, pa mi moj ne pusti. Pravi naj raje vec pocivam in me nonstop krega, ko me vidi pospravljat.

Problem imam predvsem ker sem noseca in se tako tezko sklanjam. Tako da tla ze dolgo niso bila pomita. :((:((:(( Sesam cca 2x na teden. Imam pa veliko veselje z rozicami na balkonu. :rozica::rozica::rozica: Je pa vedno manj casa za taksna opravila.

Ko bom sla v sluzbo, si bom 1-2x tedensko omislila cistilko, sama bom pa raje z :duda::duda:.. Pucanje ni vredno casa..

Neposredna povezava do sporočila: 10
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 11:22:53   
Anonimen
Jaz tudi skozi bolj ptremišjkujem, da bi si najela kakšno gospo za čiščenje. Ker to se mi gravža. Posebej sesanje, ostalo še gre. Likam pa rada.

Neposredna povezava do sporočila: 11
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 11:26:16   
Jančika_
Sesa Joe - enkrat na teden. Oba se strinjava, da bi bilo 2x na teden idealno, ampak nekak ne znese:zmeden2:.

Takrat tudi pomijem po tleh, vsakokrat kuhinjo, ostalo pa po potrebi. Prah pobrišem ponavadi tudi po sesanju, kopalnico glancam 2x na teden.

Druge zadeve poskušava rihtati sproti (perilo, posoda), ampak opažam, da sem vedno bolj lena8). Zdajle mali spi in imam čas dat prat in zložit v stroj, pa se mi ne da. Na naslonjaču poleg mene že tretji dan visi trenirka, čez pa so naložene cote za likanje (sovražim likanje).

No, pa da ne bom samo jamrala, grem vsaj kuhinjo pospravit, ker mi danes ni treba kuhat (tast vabi ven jest).

Neposredna povezava do sporočila: 12
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 11:52:58   
frutka_
HeheheJančika mi pa gremo na Tojzlov vrh z malim in bomo gori kosilili.
Moj mož je pravkar posesal, jaz pa še morem likat, pa posteljo sem preoblekla.

Kolkokrat preoblačite postelje?

Neposredna povezava do sporočila: 13
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 11:56:29   
ZARA
1x na teden,a ni dosti :zmeden2:??

Neposredna povezava do sporočila: 14
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 11:57:21   
Anonimen
Zara, enkrat na teden postle???

Neposredna povezava do sporočila: 15
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 11:59:10   
ZARA
Ja,kolkrat pa?

Neposredna povezava do sporočila: 16
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 12:00:12   
Anonimen
Dvakrat ali po potrebi. A ti pa res samo enkrat? Paconi ;)

Neposredna povezava do sporočila: 17
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 13:02:02   
kalimero
Sesamo vsak dan zaradi :kuza:, :muca:, prah 1- 2x na tede, postelje pozimi na dva, poleti pa enkrat na teden, peremo in likamo pa se mi zdi non stop.

Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
29.5.2005 13:42:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 19
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 13:53:07   
lefairyon
pri nas se pa sesa vsak dan tudi po večkrat...prah se briše na vsaka dva dni...kopalnica sproti...posteljnina pa odvisno enkrat na dva tedna...zdaj ko je vroče pa tudi dvakrat na teden...likam bolj malo...posodo pomijem skoraj vedno takoj po jedi, včasih pa tudi počaka do večera...pa na rožice ne smemo pozabit...zalivamo enkrat na teden...če so suhe pa po potrebi...perilo se pere vsak drugi dan, samo je problem sušenje ker nimam balkona...
no to je počasi to...mater smo pridne ko vse skup pogledamo kaj vse se naredi:)-:)-:)-

Neposredna povezava do sporočila: 20
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 20:51:28   
Anonimen
Sesam vsak dan, večinoma tudi pobrišem po tleh (voda+čisto za parket oz. s parnim sesalcem), prah po potrebi ampak vedno manj, ker sesalec pere zrak in prahu skoraj nimamo, postelje preoblečem povprečno enkrat na teden, šipe na vsak letni čas oz. več, če so svinjske (predvsem panoramska stekla), kopalnice cca. na dva dni (wc net, tekoči aiax), zavese operem ne več kot dvakrat letno, zunanje rože zalivam vsak dan, notranje cca. na 10 dni, zunanje rože gnojim dvakrat tedensko, zelenjavni vrt zalijem vsak večer, perilo perem na dva ali tri dni, včasih tudi več (prej, ko sva bila z možem sama, cca. 1x tedensko), likam pa mhm... nekaj manj kot Zara :(.
Kuham vsak dan, posodo pere mož. Pa navajena sva, da dava vsako stvar na svoje mesto po uporabi.

Drugače pa:
dnevno moža opominjam, da naj se drži dogovorov glede tega, da ima vsaka stvar svoje mesto :)-.

Vsak dan porabim za pospravljanje cca. pol ure ali manj in se mi zdi kar pospravljeno...
ne vem, meni za stvar ne dela problemov.

Neposredna povezava do sporočila: 21
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 21:19:19   
Anonimen
Zakaj pa tako pogosto menjate posteljnino? Zdaj ne upam povedati, kolikokrat jo jaz. Se pa vsak večer seveda stuširam, tako da grem vedno sveža v posteljo, pa toliko ne umažem...

Neposredna povezava do sporočila: 22
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 21:28:11   
frutka_
Splišni jaz se tudi počutim kot packa ko to berem...saj ne upam povedati, ampak menjujem jo po M. To mi je nekako znak, da jo je potrebno menjati.
Torej na 3tedne.
Res pa je, da jo poleti menjujem pogosteje. In da pri nas v hiši velja posebno pravilo za posteljo. Npr. v postelji se ne je, v posteljo nikoli ne greva skregana, na postelji si lahko samo s čistimi oblačili...

Neposredna povezava do sporočila: 23
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 21:32:59   
Anonimen
Jaz zato, ker večinoma spimo nagi, obožujem občutek sveže opranih rjuh na koži... Poleg tega ne uporabljam zgornjih rjuh, pa mačke gostimo.
Pa nobenega posebnega dela ne predstavlja, glede na to, da je ne likam. Vržem v stroj, obesim in dam v omaro oz. direkt na posteljo. Spodnja rjuha je napenjalna, tako da se potem, ko je napeta, polika sama, zgornja kapna pa mečkanka.

Neposredna povezava do sporočila: 24
   Skrb za red in čistočo
29.5.2005 21:38:59   
Anonimen
posteljino menjam na dva tedna zavese pozimi tudi tako zdaj pa na tri.prah,prah to je sranje vsak drugi dan pa čeprav ga morda ni imam občutek da je in mi moj tudi pravi da sem obsedena z čiščenjem.sesam dvakrat na teden nimam dosti kaj v spalnici je itison pa v dnevni en tepih smo vse zmeteli ven itisone pa tepihe ker je vsak dan bilo praha da te na rit vrže.zdaj ga pa res ni dosti.tla pomivam tudi 2 krat na teden.najbolj pa mi gre na živce ko se moj umiva da pusti banjo mokro ali umivalnik.to pa vedno brišem do suhega in pomivalno korito tudi.okna perem vedno po dežju.likam pa ko si nimam več kaj obleč:)-:)-:)-:)-

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?