Astralis
|
Oh, Niwci, imam enake tezave s prehranjevanjem. Na zacetku sva bila z mozem gosta v nekem zelo gurmanskem okolju in na lahko sem se pustila razvajat, spala sem v obilju in nasploh nisem imela tezav ne z vetrovi ne s slabostmi. Po vrnitvi domov in drugacnem tempu zivljenja je pa drugi mesec boj s tem - naj grem bruhat ali ne, naj precepim pol dne na WCju, ali naj grem rajs migat, da razmigam drobovje in pospesim prebavo...??? Kot pravis, vsake 2 uri moram nekaj dat v usta, tako da sem si po malem ze ustvarila izbor jedi, ki so dovolj nevtralne, da ne napihujejo, in mi po njih ni slabo. Ce sem na zacetku dobila vtis, da je ta otrok gurman, me zdaj prav sokira, kaj mi zapase - prazen krompir, recimo. Pomfrit. Coca Cola. (tega sicer prej skoraj nisem jedla, morda le 2x na leto) Sojino mleko in musli (tole je zlata rezerva!!!) po lubenici me boli trebuh, recimo. Mrzle testenine s primesano mediteransko zelenjavo, mozarello, baziliko si delam kar po tekocem traku, niti slucajno pa mi ne gre pomarancni juice. Solata iz kuhane rdece pese je super, medtem ko zelena solata spet ni ok (pa jo sicer obozujem!). Posebej mi zdaj disi Cheddar sir. Na zacetku so mi pa jogurti, a zdaj ne vec. Ker je poletje, juh ne kuhamo veliko, ampak danes imam v nacrtu eno zelenjavno.. da vidim, kaj bo. A obstaja kaksna splosna hrana, ki nosecnici ne povzroca prebavnih tegob? V glavnem pa slalomiram med poskusi in opazovanjem. Moj moz me, ko pride domov, sploh ne zasipa vec z novicami... Sprasuje samo se: kako se pa zdajle pocutis?
|