|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Božičkovi pomagači 2008
10.7.2009 18:44:02   
skorpika
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Skorpika, men se tut čudno zdi, ko tamala spet zahteva mleko ponoči ... smo bili že na tem, da je spala od 8ih pa do 5ih zjutraj, je dobila flašo in spala še do ene 7ih ali 8ih ... zdaj se pa zbudi že od polnoči do 2h enkrat pa potem še okrog 5ih ... pa je ne morem s čajem pretentat al samo dudo dat ... ona hoče mleko ... pa pol ne vem, al čez dan premal poje al kaj? Ker zajtrk ima res enormni ponavadi, samo kasnejši obroki so pa količnisko manjši, ker več noče ... joj upam, da so to samo zobki, ker ji bo jutri ali pojutrišnjem že 4. zobek čez dlesen pogledal.

ja to je pa res čudn! mogoče pa čez dan dobi premalo mlekauser posted image  kaj pa če probaš sredi dneva dat mleko? a ga noče sploh?
našmu je pa pogledal ven tretji zobek in sicer dvojka zgoraj...a je to normalnouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4551
10.7.2009 18:45:50   
skorpika

Martka ... na tvojem mestu bi prenosno posteljico definitivno vzela s seboj. Nam je blazno prav priša. Tamala ful nemirno spi pa to da jo obdamo s povštri njej ne predstavlja ovire, da nebi iz postelje padla ... tak da ... pa tut čez dan, ko ni bilo vreme ravno primerno, da bi ji na travo deko pogrnila, sva posteljico na teraso zapeljala, ji dal anot igrače in se je tut za eno uro zamotila notri.

ja pri nas je blo isto...ker so bile v apartmaju na tleh ploščice, sicer sva imela puzzle s sabo, sam to je čist premal, sva ga dala v postlco, notr igrače in sva v miru vsaj pojedla...si pa ne predstavljam, da bi spal pri nama, ne bi spala nič, ker nisem navajena!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4552
10.7.2009 18:47:07   
skorpika
ful je lušno, ko smo danes spet eno ornk debato udarle...se vidi da je bilo slabo vreme...user posted image user posted image user posted image  za nas

(odgovor članu skorpika)
Neposredna povezava do sporočila: 4553
10.7.2009 18:49:43   
Anonimen
Ma tut čez dan sem ji zadnjih par dni spet začela dajat mleko pa ga spije, samo ga noče isto količino ot zvečer in ponoči ... jz sem že čist zblojena od tega vstajanja ponoči ... me je kar groza ko berem, da morte ene še kar po večkrat na noč vstat ... dons sem naprimer čist povožena, ko sve imela učeri zvečer obiske in sem šala šele ob enih spat, potem ob 2h se je tamala za flašo zbudila pa potem ob 6ih spet, ob 7ih se je pa čist zbudila ... ma kar na nos letim dons.

Tut naša je kot 3. in 4. zobek dobila zgornji dvojkici ... o enkicah pa ni ne duha ne sluha ... je pa P rekel, da je to vse OK ... sam pač neki časa bo malo smešna user posted image

(odgovor članu skorpika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4554
10.7.2009 20:46:05   
pike

Otika približno takšne so noči pri nas. Spat grem okrog 23-23.30 in nato prebujanja okrgog o2 zjutraj in okroh 04, če imam srečo. Drugače se pa zbudi še vmes enkrat ali dvakrat.

Je pa naša mala lepše spala v 2. in 3. mesecu, takrat sem jo 2x na noč podojila in je spala naprej do jutra 08. ure zjutraj, priznam, to so bila nebesa. Pa nič ne moreš , bo že bolje. Je pa res, da se tudi telo sčasoma navadi na tak turnus.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4555
10.7.2009 22:03:46   
december28
tasa.m: navaden bebi pšenični zdrob (če že je gluten), drugač je pa fajn tudi z rižem - zmiksano.

martka: prenosna postelja je zakon - sploh, če bo terasa na morju (v urah, ko je pre-vroče za plažo).

Otika: ej, kot da bi bili teli otroci kloni - tud naš je že ful lepo spal v kosu od cca. 22.00 h do cca. 6.30 h  - zdaj pa se kak teden zbuja ob 24 h al pa ob 2 h, pa potem ob 5 h - ali gre za poskok v rasti in povečane potrebe (baje je to okrog 6 meseca, naš pa bo zdaj zdaj 7 star) ali pa za zob - videt sicer ni nič??? Zoba sploh še nima! user posted image

Je pa tudi sicer malce vroč zadnje dva - tri dni, kar je poleg zoba verjetno lahko tudi prehlad, saj malček pokašljuje in kiha čez dan user posted image  Ob tem vremenu se sploh ne čudim!

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 4556
10.7.2009 22:13:08   
december28
IZVIRNO SPOROČILO: skorpika

ful je lušno, ko smo danes spet eno ornk debato udarle...se vidi da je bilo slabo vreme...user posted image user posted image user posted image  za nas

Jap, edino naš guru - blackcoffee se nič ne javi...user posted image

(odgovor članu skorpika)
Neposredna povezava do sporočila: 4557
10.7.2009 22:33:51   
pumpkin23
Kot zgleda se vse ubadamo s to GH in ker je slabo vreme nimamo nic drugega za delat kot bit na racunalnikuuser posted image .
Ja pri nas tud zlo slabo spimo zadnje case. Smo prejsni teden dobil ta drugi zobek in po moje bo se kaksen ker si ful stvari tlaci v usta in je ves tecen ponoci. Zadnjic se mi je ponoci ene 3x zbudu s kricecim jokom in ne za potolazit. Sem skor se jaz zraven jokala ker nisem vedla kaj mu je. Kok grozen obcutek ko ne ves kako mu pomagatuser posted image . Pa se sama sem ker mojga zdej 14 dni ni.

Glede prenosne pojstlce bi pa jaz najprej tja kamor gres poklicala ce jo slucajno majo, drugace pa definitivno s sabo. Jaz ne bi mogla mirno spat z otrokom v pojstli. Edin ce bi jaz in user posted image spala na pojstli, moj pa na tleh.user posted image

(odgovor članu december28)
Neposredna povezava do sporočila: 4558
10.7.2009 22:46:32   
YOZIKA

Tako. Mi smo se spakirali in jutri odpeketamo na morčka. Jej, imamo avto čist nabasan. Prenosno posteljco pa bomo tam dobili, saj je ne bi več meli niti kam dat.
December 28- sem prebrala tvoj odgovor in sem mislim da gre pri nas za isto ali pa zelo podobno zadevo. Ko se vrnemo nazaj bi ti rada še kaj več vprašala o tem, danes grem samo še spat, jutri odpotujemo zgodaj zjutraj.

Fajn bodite in uživajte kjerkoli že boste doma ali na morju. Mi bomo. Upam.

(odgovor članu pumpkin23)
Neposredna povezava do sporočila: 4559
11.7.2009 20:33:37   
lollypop

IZVIRNO SPOROČILO: december28

Otika: ej, kot da bi bili teli otroci kloni - tud naš je že ful lepo spal v kosu od cca. 22.00 h do cca. 6.30 h  - zdaj pa se kak teden zbuja ob 24 h al pa ob 2 h, pa potem ob 5 h - ali gre za poskok v rasti in povečane potrebe (baje je to okrog 6 meseca, naš pa bo zdaj zdaj 7 star) ali pa za zob - videt sicer ni nič??? Zoba sploh še nima! user posted image

Je pa tudi sicer malce vroč zadnje dva - tri dni, kar je poleg zoba verjetno lahko tudi prehlad, saj malček pokašljuje in kiha čez dan user posted image  Ob tem vremenu se sploh ne čudim!

Ej sam tole pa res user posted image tud naša je že spala v kosu od 20.00 pa do 6. ali celo 7 zjutraj, zdaj pa kar naenkrat se zbuja ob 23.30 pa ob 3.00 pa ob 5.00 user posted image tko da sem že kot zombi ko moram skoz vstajat, potem jo ponavadi kar k nama v posteljo prepakiram da vsaj do 8.00 še potegne ker v svoji posteljici sploh noče več zaspat nazaj.... tud vse variante študiram - ali gre za poskok v rasti, čeprav ko se tretjič zbudi se mi zdi da sploh ni lačna ampak se samo crklja user posted image ...... ali pa za zobke, še nimamo nobenega, videti pa tudi ni nič!

Drugače pa zgleda imamo tudi pri nas podobno situacijo kot pri vas, december28 se je tudi zategovala med dojenjem, sama sem omenila P ker sem tud mislila da gre za ekstenzijski vzorec, pa je rekla da ni čutiti nobene napetosti v mišicah user posted image , potem sem šla samoplačniško na fizioterapijo, da mi je pokazala hendling, pa smo delali vaje.... no pri dojenju se sicer potem res ni več toliko zategovala, je pa začela štrajkat pri uvajanju GH čeprav sva kar lepo štartali..... potem pa kar naenkrat ji je šlo na bruhanje, tud ponoči se včasih zbudi in imam občutek da se ji dviguje, potem jo dam v pokončen položaj in je bolje user posted image tko da moram omenit P pa bit malo bolj vztrajna..... Kakšne ukrepe pa imate sedaj pri vas??? To otročki prerastejo a kako??

No imamo pa tudi dobre dneve, sploh ko smo veliko zunaj (ko je vreme seveda user posted image ) potem tud na žlico veliko raje je in ni problemov..... ma, bo že user posted image

Drugače je mala pravi sonček, veliko telovadi in se obrača, na kolena pa se še ni pravila, niti ne poskuša še dvigovati rite.... se pa tud odrine z nogicami, ko jo dvigneš in potem se ful smejčka, moramo kar pazit da se ne opira preveč na nogice....

Baje nas čakajo lepši dnevi user posted image user posted image user posted image končno poletje, UPAM!!

čao

Neposredna povezava do sporočila: 4560
11.7.2009 20:37:01   
5ra_28

Helo

Martka..ne vem če si že šla na morje. Ja, pol pa definitivno vzet s eboj posteljico. jaz je pač nimam in če nekaj nimaš, ne pogrešaš. Odvisno kako si navajen. Sicer pa če jo imaš, jo itak jemlješ s seboj,d rugače brezveze, da jo imaš...

Jap, edino naš guru - blackcoffee se nič ne javi...user posted image

blackcoffe je ok, Thor tudi, ima že 10 kg. Sem ju hotela danes obiskat, pa je že imela obiskuser posted image .

Jaz sem včeraj bila v šopingu za tamalga, v oni trgovini NKD ali nekaj takega, ful imajo znižanje, en kup majčk, hlačke, slinčke, zoknčke, pa sem dala mal več kot 20€. Ta tamalga seveda.user posted image

Mi se gremo jutri kopat na bazen na vikend k vd tastu, tamali ba bo spet užival v bazenu in v malem čolnu v velikem bazenu. Upam da bo sonce, da še mi veliki malo 'tazadnje' namočimo. user posted image

lep preostanek vikenda in lep dopust, tistim ki greste.

danes je tai jedel z nama makarone z meskom in omakco, zobka še vedno sam 2, plazi se naprej in nazaj potiska po celem stanovanju.

Končno smo trije:)

Neposredna povezava do sporočila: 4561
11.7.2009 23:12:35   
teja*
Da se še jaz malo oglasim.

Pri nas GH kar radi jemo, razen polente. Sem ji jo zadnjič 3x skuhala in ta prvič se je kremžla, 2. in 3. dan pa je kar jokala, ko jo je zavohala pred sabo. Tako, da ji ne bom nekaj časa kuhala polente.

Ima že 3 zobke spodaj (zadnji - desna spodnja dvojkica je prišla glih pred 6 dnevi), zgoraj pa ima vidne bele zarezice in sicer desna 1 in 2. A je možno, da je zarad zobkov tolk sitkana? Ker preden je ta 3. zobek prišel, je bla res kak mesec ful zgovorna in nasmejana, zdej pa kar jokca, tud če jo imam v naročju al pa v vozičku. Tud na tleh se noče več tko igrat, kot se je prej, kar sitnarit začne.

Se je pa v torek začela v rikverc plazit po trebuščku, tako da moram že umikat stole in mizico, da se nebi kam udarla. Je pa tud že nekajkrat rito dvignila, tako da mislim, da bo kmal šla po vseh štirih.
Hodimo pa še vedno na fizioterapijo (sprva zaradi ekstenzijskega vzorca), sedaj pa je še ful mehka v hrbtenici, tako da sploh še ne sme in ne more dolg sedet (mogoče zdrži 1 minutko brez opore) in zarad tega mormo tud telovadit vsak dan, sam ji ni všeč, tako da skor vedno joka.

Povejte prosim, a se soor naredi samo na jezičku al tud na notranji strani ličk? Dons sem opazila bele pikice na notranji strani ličk.

Tolk zaenkrat o nas.

Lep dopust vsem, ki greste, tiste ki ste doma, pa uživajte na sončku s sončki.

Lp, Teja

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4562
12.7.2009 0:43:02   
blackcoffee
...
Jap, edino naš guru - blackcoffee se nič ne javi...

u madona!
evo.. guru se javljam na raport. 
madona tolk pišete, da bi rabla par tednov, da vse prečitam in sprašujem se, kje mate cajt tukaj gor viset???!

poslušte puncce, meni je tale GH je cel projekt - mala znanost!

tamali požeruh se mi zdi, je nonstop lačen. imamo že 10kg in on bi kar mlel in mlel.
ko ga hranim, kar gode zraven in jamra. usta pa odpira kot kak sestradan ptič.

poleg tega je zaprt.. kaka, kot zajček - majhne okrogle trde kakce. in se ob tem napenja, da je včasih rdeč v obraz, kot kuhan rak. oh, kako si želim, da bi se orng podelal, kot je to počel prvih 6 mesecev... občasno mu vstavim malo masla v rito - pa se mi zdi, da je potem malo bolje.
kako se ve spopadate s trdimi kakci vaših malčkov?

ponoči se še dojiva do 2x. zobkov še nima, kar mi paše - me vsaj gristi ne more v joške.

drgač pa se že postavi na roke in kolena in se ziba naprej in nazaj; ob tem pa od navdušenja kar cvili kot kak prašiček.. ali pa zakoplje glavo v jogi, se opre na podplate in dvigne rito u luft, pa rije kot krt po postli, zraven pa spušča grlene glasove in se slini kot polž, da je vse mokro... ke faca!

aja, pa sedi tudi - ob tem pa maha z rokama in glavo, da zgubi ravotežje in po parih minutah pade kot pijanček saj ga zanese ali na stran ali pa pikira direktno na njuško.user posted image

Otika vidim, da imaš urnik hranjenja.. a se ga dosledno držiš? - kaj pa ostale mamice tudi?
ker jaz mu ne dajem obrokov vedno ob istem času ampak, ko je 'lačenlačen' in odvisno od tega, kdaj vstaneva. itak pa ima za prvi dnevni obrok 'mene'.
če vstaneva ob 9h pol jeva zajterk (GH) ob 10h. če spiva do 10h pa jeva ob 10:30h.
pa navadno okoli 12h, ko gre spat in ga vržem še na zizo..
pa med 13 in 14h imava ali malico ali kosilo,
in 16- 17h je kosilo ali malica, potem sledi popoldanski spanec in dobi še zizo.
sledi večerja med 18 in 19h.
med 19-20h kopanje, ob 20h spanje. zaspi najkasneje ob 21h - spet z zizo v ustih.
spi do 01h ali 02h, se prebudi, ga vzamem iz njegove postelje (ja, po novem ima svojo postlejo!! - do pred enim tednom, ko sem ga izselila pred tem pa je od rojstva spal pri meni) in ga podojim. če mi ni sami za spat, zaspančkava potem kar skupaj do jutra. ke lepooooo... pol se še požuliva preden vstaneva. in sva blažena oba. lol

jaz bi spet mela malo večje joške. ima ktera kak nasvet? (razen ponovne nosečnosti)! kg imam majn, kot sem jih imela pred nosečnostjo. in riti sploh nimam več!!
rada bi spet bila en kos od babe. me razumete?!

katere vaje
mi bodo povrnile rit?

pikola... a veste, da mi je po dolgem času spet fajn vas čitat.. in zdaj mi je celo upselo napisat post!
samo razlika pa je očitna. tolk cajta, kot sem ga imela med nosečnostjo nimam več.
user posted image

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 12.7.2009 0:50:10 >

Komaj čakam, da bo vročina sekala! :P

CEPLJENJE DA ali NE?
ARGUMENTI proti: http://www.svood.org/

(odgovor članu teja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4563
12.7.2009 1:44:05   
blackcoffee
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28

A je že katera ostrigla svojga sončka? Al jim pustite rast laske, kot pač rastejo? Midva se pogovarjava bolj v šali, da mu bova zgornje mal ostrigla, ker mu jih narediva bolj skuštrane zgoraj, pa so eni že res dolgi, pa ko mu veterček zapiha, mu tisti puhek tako gor dvigne.user posted image

ja, razmišljava. in sicer, da mu na vrhu glave pustiva irokezico, vse okoli pa pobrijeva na milimeter. lol

..sem pozabila povedat, da mi je pred nekaj dnevi gromki padel iz vozička. madona. je jokal 15 minut v eno.
kako se je to zgodilo? za trenutek sem odvezala pasove in skočila po hlače v sobo.. na pamet mi ni padlo, da je se je zmožen nagniti preko stranice vozička.  naenkrat sem zaslišala tresk. v trenutku sem bila pri njem, pojma nimam kako je padel - najbrž direktno na glavo. ko sem ga dvignila je začel tako jokati, da ga nikakor nisem mogla potolažiti. če pa je že nehal jokat, je to bilo za trenutek in potem spet jok. nisem vedela kaj naj.. ga peljem k zdravniku. pa sem se odločila, da počakam.. ker kao velja, da je otrok kot guma. znakov ni bilo nobenih. apetit normalen, obnašanje normalno, smeje se, vriska, cvili, gruli, maha z vsemi okončinami, skratka.. upam, da ni nič.
takrat sem ga pregledala celega. pol ure po padcu se mu je na čelu pojavila rdečina. buške ni imel nobene.

še vprašanje tistim mamicam, ki so malčki že skusili padanje... kako ste reagirale - ste otroka peljale takoj k zdravniku?
bi ga morala peljati na pregled? menim da, če bi šlo za pretres možganov, bi bili znaki jasni.
kaj pa v primeru če poči kakšna žilica - da gre za notranjo krvavitev?
kakšni so znaki takrat? na to sem pomislila šele danes. pa me malo skrbi.user posted image
iz vozička mi je padel v torek.user posted image

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 12.7.2009 2:14:13 >

CEPLJENJE DA ali NE?

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4564
12.7.2009 18:03:21   
Anonimen
Ojoj Kavica, tole pa ni fajn ... a si reakcije zenic preverila? POmoje, da če je vse ok, mislim tako kot pred padcem, potem najbrš ni paniko za zganjat.
Glede urnika hranjenja pa takole ... načeloma se ga probamo držat na +- pol ure samo ne znese vedno, pa se nesekiram.

Punce, naša tamala he ravnokar naredila 2 "koraka" po vseh štirih user posted image ... kolk blazno ponosno se je pol smejala, ko sem jo pohvalila in ji ploskala user posted image .

Aja pa vzgojne metode imamo tudi že ... jo učiva da če česar ne sme je 'ajs' ... tak da ajs so zaenkrat tv omarica in pa rože ... to ji je blazno zanimivo ... no pa zaenkrat si še ni zapomnila za posamezne zadeve da so ajs ... samo ko pa rečem s povišanim glasom da je nekaj ajs pa točno ve, da mora rokice umaknit. Sicer se potem ponavadi malo užaljeno zajoka, kao: "Tastara, kaj mi težiš!" ... sam kaj čem ... sem se odločla da jo bom probala navadit da se omar in rož ne tika ... optimistka, kaj? user posted image

(odgovor članu blackcoffee)
  Neposredna povezava do sporočila: 4565
12.7.2009 20:00:30   
blackcoffee
Ojoj Kavica, tole pa ni fajn ... a si reakcije zenic preverila?
...

ojla!
v tistem trenutku sem bila čist paf - da bi karkoli druga, kot ga začela tolažiti..
Otika - kaj si imela v mislih - kaj natančno bi morala preveriti glede zenic?
očke je imel se mi zdi čisto vredu. nisem zaznala nobene spremembe.
- mogoče pa nisem bila dovolj pozorna? user posted image
buške ni imel nobene. ne na glavi, ne po telesu. le rdeče čelo se mu je pojavilo čez nekaj časa in že naslednji dan se ni nič več videlo. 

CEPLJENJE DA ali NE?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4566
12.7.2009 20:37:41   
Anonimen
Kavica, ponavadi zdravnik z lučko posveti v učke in preveri, če se obe zenici lepo odzivata ... se pravi, ko posvetiš v učke (ne to zdaj z reflektorjem) se morata zenici takoj zožat in ko daš lučko stran, se morata koj razširit. tako nekako no.

Neposredna povezava do sporočila: 4567
12.7.2009 22:07:07   
patkapatatka

še vprašanje tistim mamicam, ki so malčki že skusili padanje... kako ste reagirale - ste otroka peljale takoj k zdravniku?
bi ga morala peljati na pregled? menim da, če bi šlo za pretres možganov, bi bili znaki jasni.
kaj pa v primeru če poči kakšna žilica - da gre za notranjo krvavitev?
kakšni so znaki takrat? na to sem pomislila šele danes. pa me malo skrbi.user posted image
iz vozička mi je padel v torek.user posted image

Tudi meni je naša pupa že padla in to prvi dan na dopustu. Čista kriza, razumem tvoje skrbi.
Klicala sem pediatrinjo, ki mi je rekla, da naj jo opazujem prvih 24 ur, če bi bruhala (ne polivala po hranjenju), če bi zavijala z očmi in če bi bila nenehno zaspana in je ne bi bilo možno zbuditi. V teh primerih moraš k zdravniku. Drugače pa samo opazuješ.
Glede na to kaj si napisala je Thor ok.user posted image

< Sporočilo je popravil patkapatatka -- 12.7.2009 22:09:16 >

Neposredna povezava do sporočila: 4568
12.7.2009 22:09:53   
patkapatatka
Super sem to uredila. Materuser posted image

(odgovor članu patkapatatka)
Neposredna povezava do sporočila: 4569
12.7.2009 22:14:30   
patkapatatka
Črnakavica za rito je najboljši tek in izpadni korak.
Trdi kakci ? nimamo, nimam pojma kako pomagat. Kaj pa daješ Thoru? So kaše mogoče pregoste?
Urnika za hranjenje tudi še nimamo, ravnam se po lakoti svoje princese, ki pa je od dneva do dneva različna. Ziza je še vedno kraljica hrane.
user posted image Thoru za akrobacije

Neposredna povezava do sporočila: 4570
12.7.2009 22:51:14   
nanaa
Ojla,

mi smo iz morja (četrtek), bilo je superr in bi šla že nazaj, apartma smo imeli super čisto na plaži, tako, da ko je Hana spala sva bila medva na plaži in imela AC, pa še vreme je bil takšno, da smo lahko skoz okrog hodila. Je pa res, da so malo drugačni tile dopusti sedaj z otrokom kot tistih, ki sva jih bila vajena prej, sedaj je Hana glavna šefica.  Aja v morje pa sva ji namakala samo nogice se mi je zdelo kar prehladno, sva ji natočila toplo vodo v bazenček pa je bilo.

Je pa v soboto rodila moja sestrična, hčerkico Tajo user posted image , tako, da smo ravno pravi čas prišli iz morja, da smo jo zapili:).

O punce blagor vam, ki ste na manj kg kot pred nosečnostjo, ja sem šla na svoje hitro po porodu samo sedaj, ko pa se malo manj dojiva se je pa začelo na tehtnici dvigovati tako, da grem jutri na dieto, ker tile šlauhi okoli trebuha me delajo jezno user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 4571
12.7.2009 23:04:46   
blackcoffee
patkapatatka - mogoče pa mu dajem pregosto hrano.. (?!)
bom v naslednjih dneh probala samo z juhicami in sadne kaše tudi ne bom gostila s kosmiči.
za riževe kosmiče vem, da zapirajo. tako da sem prekinila z njimi za nekaj časa.
pa kljub temu ni nič bolje.
danes je pojedel_
zjutraj: sadno kašico od frutka z enim keksom. (100g)
malica: sadni jogurt in s koščki sredice iz belega kruha. (120g)
kosilo: pire krompir in bučko kuhano na olivnem olju. (120g)
malica: otroški vanilijev puding, ki meni sploh ni dober, on pa ga je mazal, kot da v celem dnevu ni nič jedel.user posted image
preko dneva je spil 150ml zeliščnega čaja. sicer pa pije tudi vodo.

danes sem mu dala jogurt. prvič. in je zmazal celega 125g.
bomo vidli kaki bo jutri kakec.

CEPLJENJE DA ali NE?

Neposredna povezava do sporočila: 4572
12.7.2009 23:18:55   
Ana Luna
Čer! Vsak večer si rečem, da bom šla prej v posteljo, pa kar ne rata ...
Malo sem zaskrbljena, na hitro sem preletela par postov, in vidim, da imate ene že ful razvite malčke. Naš se še nič ne postavlja na kolena, pa tudi v rikverc ne gre, bolj sedi pri miru (dokler se ne zvrne). Pa zgovoren ni tudi nič kaj preveč. user posted image Nekajkrat mu je ratalo tvoriti zloge kot bo-bo, be-ba, zdaj pa je zgleda 'naučeno' pozabil, pa spet bolj kruli in cvili kot kak majhen prašiček.
Vem, da ima vsak otrok svoj tempo razvoja, pa vendar si ne morem kaj, da se ne bi malo sekirala. Prva dva zobka je dobil zelo zgodaj, pri štirih mesecih, od takrat naprej pa nič. user posted image Bi me tudi to moralo skrbeti?
Sicer je videti čisto zadovoljno dete, ki strašno rado je.
A se veliko ukvarjate s svojimi malčki? Imate vsak dan na 'sporedu' kakšno didaktično igro? Se veliko pogovarjate z njimi ali jih pustite tudi malo same, da raziskujejo predmete, jih sami okušajo itd.? Ne vem, če pravilno ravnam, zato vprašam.

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4573
12.7.2009 23:28:49   
Ana Luna
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee

jaz bi spet mela malo večje joške. ima ktera kak nasvet? (razen ponovne nosečnosti)! kg imam majn, kot sem jih imela pred nosečnostjo. in riti sploh nimam več!!
rada bi spet bila en kos od babe. me razumete?!

tudi jaz sem zgubila obline ... včasih me je blo res en kos, sem včeraj gledala stare fotke ... za rito ti je ena že napisala, za joške pa pomaga plavanje - da ratajo malo bolj kompaktne in okrogle. A vam, ki še vedno dojite, so se kaj povesile? Jaz sem dojila zelo kratek čas, takrat sem mislila, da bo eksplodirala, imela sem res konkretno oprsje in ful nabito. Zdaj pa imam dve številki manj. Plavanje na morju mi je pomagalo, da sem jih spravila spet malo v 'boljše stanje'.

Neposredna povezava do sporočila: 4574
12.7.2009 23:36:10   
Anonimen
Ana Luna, tudi jaz se kar ne morem spraviti v posteljo, pa sem taka da kar na nos letim user posted image ... duš!

Ja to, koliko se ukvarjate s svojimi otročki tudi mene zanima ... jaz namreč nisem preveč gobčne sorte in mi je kar težko se s tamalo pogovarjat cel dan, ker sem navajena bolj tiho bit ... pa pol kar kako pesmco zapojem al pa kako muziko prižgem ... no pa pogovarjam se tut, samo mi ponavadi hitro idej zmanjka. Drugače pa jaz Nežo pustim samo, da se igra v igralnem centru ... ima v dnevni pribljižno 4m2 veliko površino pokrito z onimi penastimi pucli in igračke gor in se ful zamoti ... tut kako uro, če je taprave volje. Potem jo dam kaj v gugalnico in jo gugam, pa milne mehurčke spuščava, pa na kak krajši sprehod greva, ko je taprave volje se po kavču ali postelji valjava in tamala ful uživa, ko po meni pleza pa ta ko ... imate še kako idejo? Glede didaktičnih iger se mi pa zdi, da je še premala ... ima magični lonček, pa samo roko tišči skoz luknjo not, in je po tem vsa vesela ko zaigra ... pa pametnega kužka ima pa ji bol jaz pritiskam po njem ... njej samo po nesreči kaj rata user posted image .

(odgovor članu Ana Luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 4575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Objemi so pomembni za razvoju možganov doj...
Noben starš ne pozabi prvega objema z dojenčkom, raziskave pa kažejo, da ti najzgodnejši objemi okrepijo možganske reakc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?