Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: veronikab Danes sem pa jaz zgodnja. Enostavno moram napisati, kaj se mi je dogajalo včeraj zvečer in to noč. Po včerjašnjem zadnjem podoju - Jakoba sem dala spat kot ponavadi okrog 21 h - se mi je v desni dojki zopet pojavila zatrdlina v bližini pazduhe. Edina razlika od zadnjič (do sedaj se mi je to zgodilo že 2x) je bila, da je zatrdlina bila veliko večja in hudo boleča. Moj mi je predlagal, da si naj probam mleko izčrpati, kar je seveda bila velika napaka. Črpala sem, vendar mleko ni in ni hotelo pritečti. Ker je moj šel na letališče po svojo mamo in očeta, ki sta se vrnila z Djerbe, sem malce pospravila stanovanje in prebrala novice na netu in glej ga zlomka, zatrdlina je postala v 2 h še večja in še bolj boleča. Sedaj je zatrdlina bila že čez celo zunanjo polovico dojke in ko sem si jo ogledala v ogledalu je izgledala, kot da bi bila polna ajdove kaše - grudica na grudici. Seveda sem takoj na RR začela iskati rešitev za moj problem. Vedela sem, da bi bilo dobro sprostiti mlečene vode, ki so se zamašili in da najbolje to naredijo naši , vendar Jakob je ajčkal in naslednje hranenje je bilo napovedano šele čez nekaj ur. Zato sem si pod tušem začela dojko masirati in jo špricala z skoraj vrelo vodo, tako da sem na koncu imela že skoraj mehurje - dojko mi je uspelo le malce zmehčati, zatrdlina je bila še vedno tu in bolečina prav tako. Pa sem se odločila iti spat. Ob 0:30h sem se zbudila zaradi silnega zbadanja v dojki. Zatrdlina je bila sedaj še bolj trda. Ker nisem mogla spati, sem stopila v kopalnico in si z eno Jakobovo pleničko delala tople (beri vrele) obkladke, da bi dojko vsaj malce zmehčala in potem poskusila pristaviti Jakoba. Pol 20 min mučenju sem ga vzela iz zibke, vendar moj zlati sonček ni in ni hotel jest. Pa sem ga položila nazaj v zibko in se vlegla vendar nisem mogla zaspati ker je v dojki kljuvala neznosna bolečina. Po 2-urnem premetavanju in neznosnih bolečinah (desne roke skoraj več nisem mogla premakniti), sem se odločila še enkrat poskusiti. Spet topli obkladki, masaža, pumpica (tokrat tudi na L dojki) - in spet je mleko teklo le iz L dojke - iz desne, boleče, pa nič. Pa sem poskusila še enkrat s svojim . Komaj sem ga zbudila in končno je le povlekel. Po 10 min dojenja (vmes sem menjala 2x položaj), je dojka bila mehka kot ponavadi. Sploh ne morem povedati, kakšno olajšanje je to bilo. Sama sem že razmišljala, kako bom danes morala k zdravniku, pol pa me je moj zlati sonček pozdravil. Hvala Jakob, drugo res ne morem rečti. Mi je prav vseeno za neprespano noč, le da se je porihtalo. Danes bom malce več pristavljala na D dojko in verjetno bo pol čisto OK. Zdaj pa grem vseeno še malce v krpe. Lahko noč, se beremo jutri! Oh, uboga revica , ti pa si res imela težko noč . Toda važno, da je sedaj vse ok in da te je Jakob pozdravil ! Očitno res nobeno črpanje ne more nadomestiti otrokovega črpanja z usteci.
|