katarinas
|
IZVIRNO SPOROČILO: miapia Ne glede na št. rojenih otrok ima vsaka pravico do svojega mnenja in filozofije. Jaz imam samo enega otroka in mislim, da bo pri tem tudi ostalo in imava z možem zaradi svoje vzgoje in filozofije zelo malo težav s hčerko glede hranjenja in spanja. Nekdo ima lahko 10 otrok in večne težave, kako spati, kako jesti, kako ubogati. Št. otrok ne pomeni, da si bolj izkušen, boljši, pametnejši starš. Moja P je rekla, da je za GH še čas in da je čisto v redu začeti po 6 mes. Prej sem poskusila samo s sadnimi sokovi, pa naša ni ne vem kaj pivec. Samostojno še ne sedi, koordinacijo ima dobro, zob še nima, kaj je to zvečiti hrano, šele spoznava, ko ji dam piškot, gleda nas, kako jemo itd. Začeli sva pri 5,5 mes, sedaj sva stari skoraj 6,5 mesecev. V manj kot mesecu dni sva poskusili s sadjem, zelenjavo, meskom, žitnimi kašicami in prišle sva do te faze, da pije mleko samo še zjutraj in pred spanjem. Zelo hitro sem tudi nehala po obroku GH dajati mleko. Ne vem, če sem ji ga dala 5x. Dojena pa je bila 2 meseca. Spi pa že celo noč od 3 meseca. Na začetku ni vedela, kaj naj s hrano v ustih počne, sedaj pa golta ko ta velik. Kdaj sem začela z GH je moja odločitev in odločila sem se, da bom vtrajala, pa četudi bo pojedla pet žličk. Drug dan bo pa cel krožnik. Odločila sem se tudi, da čimveč obrokov mleka nadomestim in da bo sedaj prevladovala žlička. In res nimam nobenih težav, čeprav včasih izgubljam živce, ker se afna kot verjetno vsak otrok. Enako je bilo pri nas, le da sva midve začele nekje en mesec prej, pribl. 4,5 meseca je bila stara. Od začetka sploh ne moreš reči, da poje obrok, ampak samo poskuša, saj niti ne zna hrane še pogoltniti. Ampak potem gre vedno lažje. S hranjenjem nisva nikoli imeli težav, razen kadar je bila bolna, takrat pa res ni hotla veliko jest. Afnajo se sicer radi otroci, sploh pri jedi
|