|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2009 - 2.del
3.7.2009 13:57:07   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: šrimpf

meni se je ravnokar odluščil čep, no vsaj mislim, da je to to (svetlo rjav izcedek z belimi nitkami) in me je mičkeno pograbla (pozitivna) panika user posted image . Baje sicer lahko še traja neki časa, predn se res kaj zgodi?

opa ...a cep je sel...ja loh bos kmal ze v P loh pa bo se trajal...sporoči nam kako siuser posted image

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 1951
3.7.2009 14:04:37   
katrinka
a ja - ta mesec bo denar od csd - ob rojstvu otroka - izplačan 13.7., starsevsko nadomestilo pa 15.7.user posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1952
3.7.2009 14:07:54   
katrinka
ella - vceri si me vprasala kam grem na test za streptokok za prijateljico
dr. kurent katarina, metelkova 15, lj

upam da je v pomoč

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1953
3.7.2009 14:10:13   
zoga08
Skorpy:

WC: že pred posegom ti dajo v mehur 'krater' nič ne boli. Sploh ne veš da ga maš. Velika potreba ni panike ker greš šele tretji dan in to po odvajalihuser posted image .

Otroci (Lj. P.): Carski rez (neglede kakšen) otroka VEDNO na intenzivno pripeljejo po naslednjem urniku:
- ob 6 zjutraj do približno 7.30 ; - ob 9. do 12.00 , - od 15. do 18. (ko so tudi obiski), - od 21. do 22.

Sestre ti vedno pomagajo, ko jih prosiš. Na intenzivni oni skrbijo za otroka (umivanje, previjanje, morebitno hranjenje) ti pa lahko mirno dojiš, drugače pa ko te dajo na odelek še en dan oni skrbijo za njega, ga pa imaš podnevi pri sebi ponoči pa ne,  tretji dan začnes sam skrbeti za otroka tudi ponočiuser posted image . PRIPOROČAM SPANJE PODNEVI.user posted image  Je pa kar dela z malčki, sploh ker si oviran pri gibanju ('rahle' bolečine trebuha in baje pekoči šivi - moji cimri sta se komaj premikaliuser posted image  tako, da sem jima ful pomagala).

Kdaj ga dobiš je odvisno kdaj rodiš. Ena je naprimer rodila ob 10 zvečer pa ji je sestra na njeno željo ob 2h ponoči priesla dete samo pokazat in mal pocrkljat.

Pozdravčka.

... Ljubezen nikoli ne mine ...

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 1954
3.7.2009 14:14:28   
šrimpf
a, katrinka, tudi ti hodiš  na metelkovo . jaz tudi, k Jerman - Kačičevi, tudi pri njej se takoj dobi izvid za streptokok, ampak je trenutno na dopustu. Pri Kolarjevi sem bila pa v torek, ful ma fino pregledovalno mizo user posted image , pa kr prijazna je, ker moji se morjo po moje lih nebesa odpret, da se mal nasmehne.

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1955
3.7.2009 14:43:14   
SKORPY
zoga08 hvala si me malo pomirila. Mi je g naročila da sedaj pa samo počakamo da se kaj sproži(popadki, odteče voda ali odlušči čep)in takoj v bolnišnico ker skorajda ni mogoče da se obrne.

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 1956
3.7.2009 14:43:40   
Anonimen
Oooo bravo mamice!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image Čestitke vsem za nove pridobitve!

Ne morem verjet, kolk vas je že rodilo! Js pa še kr čakam. Danes CTG ni nič pokazal. V pon. imam še pri moji G CTG, naprej me bojo pa spremljali v Ce porodnišnici. Mater, upam, da ne naletim na tisto G kot Kaos! user posted image user posted image user posted image user posted image Baba hudičeva!

Sem pa shujšala za 0,5 kg, kar je lahko znak za pripravo. Ampak.... Bomo videli. Ne bi glih šla med vikendom rodit.

Evo, moja dva neki ropotata po dnevni. Sem jima samo naročila, da na vogale od regala data nove ščitnike, zdej pa kr neki tolče... user posted image user posted image

Se slišimo!

(odgovor članu šrimpf)
  Neposredna povezava do sporočila: 1957
   [Brisano sporočilo]
3.7.2009 14:53:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1958
3.7.2009 15:03:36   
neboglasnica
IZVIRNO SPOROČILO: populis

Ne morem si kaj da nisem pokukal na vašo temo, ker sama sem namreč julijka 08 in takle čas lani se je začelo pesto pri naših julijkah. Malce obujamo spomine in potočimo kakšno solzico. Čim krajše porode vam želim, takšne kot smo jih imele povečini vse, in zdrave dojenčke. DRžimo pesti za vse vasuser posted image

Evo, midve si pa bereva misli, user posted image user posted image .

Torej, punce držte se, čim hitrejši porod želim! Kmalu boste poplačane z malimi štručkami, ki bodo prikukale na svet. Naš Staš bo jutri upihnil prvo svečko, tak da sem malce sentimentalna, smrk smrk...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1959
3.7.2009 15:03:52   
LERO
A je čep vedno obarvan ali je tudi svetlejši? Men je zjutraj prišlo ven kot debelejše nitke, samo so bile svetle barve. No, verjetno to ni to. V prvi nos. je bil rjav, pa večje količine, zdej pa je bilo bolj malo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1960
3.7.2009 15:07:03   
Špela30
Melika...user posted image user posted image user posted image ČESTITAM ZA NIKA!!!user posted image user posted image user posted image

dd77... jaz sploh ne vozim odkar sem zaradi nosečniške raztresenosti skoraj povozila enega fantka pred ZDuser posted image .
Joj, si me spomnila..., samo še 2 dni do PDP iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Jaz pa vedno bolj fit in polna energije... Kaj bo naš user posted image sploh hotel venuser posted image user posted image user posted image .

rina22... nekje na netu je programček, ki ti izračuna težo user posted image (glede na mere, ki jih imaš). Malo povprašaj g.Googla...
Drugače pa - kot je napisala Belika; vse je relativno.

šrimpf
... bravo za čepuser posted image ! Sicer sedaj lahko čakaš še kar nekaj dni, lahko pa ti voda odteče že čez urco, dve, tri.... Držim pesti!!!

jasna81... a če shujšaš, je to tudi znak za pripravo? Ja, potem pa bo pri meni res šeeee trajalo, ker se iz dneva v dan redim heheuser posted image .

populis.... HVALA! user posted image

(odgovor članu Melika)
Neposredna povezava do sporočila: 1961
3.7.2009 15:19:51   
vim
Neboglasnica in populis evo, me zdaj v nizkem štartu vi pa že pihate prvo svečko. A ne kam čas beži. No mene čaka še kar nekaj dni, julijka čisto na koncu nič ne kaže da bo kaj prej.

Postala sva starša najinemu sončku Gasperju

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 1962
3.7.2009 16:01:20   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: šrimpf

a, katrinka, tudi ti hodiš  na metelkovo . jaz tudi, k Jerman - Kačičevi, tudi pri njej se takoj dobi izvid za streptokok, ampak je trenutno na dopustu. Pri Kolarjevi sem bila pa v torek, ful ma fino pregledovalno mizo user posted image , pa kr prijazna je, ker moji se morjo po moje lih nebesa odpret, da se mal nasmehne.

jaz sem drugače pri rojnikovi - isti naslov, sam ona ne dela za streptokok pa me je tja usmerilauser posted image ja moja tud ni lih za smeheuser posted image

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
3.7.2009 16:28:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jasna81

Ne morem verjet, kolk vas je že rodilo! Js pa še kr čakam. Danes CTG ni nič pokazal. V pon. imam še pri moji G CTG, naprej me bojo pa spremljali v Ce porodnišnici. Mater, upam, da ne naletim na tisto G kot Kaos! user posted image user posted image user posted image user posted image Baba hudičeva!

Sem pa shujšala za 0,5 kg, kar je lahko znak za pripravo. Ampak.... Bomo videli. Ne bi glih šla med vikendom rodit.

Jasna81, ne sekiraj se, sej bom jst tut še kr neki časa tukaj. Jst mam sicer v ponedeljek(na rok) pregled že v P, ampak pri nas v NM itak čakajo kake 10 dni predno kej sprožijo. Tako da lahko, da bom še do kakega 16. tu gor čvekala user posted image . Se pa res fajn počutim, nič še ne hujšamuser posted image  ..... Mogoče naju pa polna luna v torek preseneti user posted image .

Ho, pa vidim, da tut Špela30 še čaka user posted image  user posted image  user posted image . Ja, pač mora bit tut kaka zamudnica in me bomo očitno med njimiuser posted image .

< Sporočilo je popravil jaknik1 -- 3.7.2009 16:31:06 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1964
3.7.2009 16:41:56   
pigama
oj! sem julijka 08 in vas malo prebiram. Kako napeto je. Spomini...
Oglasila sem se, da potolažim malo vašo KaOs.
Tak pregled, ki si ga ti doživela sedaj, sem ga jaz lani. Mislim, da imava isto G. Ta Najina G je vsak julij na dopustu in jo nadomešča ona na drugi strani. Imam prav? Res je groza in samo za v penzijo. Moje osebno mnenje. Jaz sem bila lani čist paf pri tej ženski. Glede porodnišnice pa ti sporočam samo to, da so mene pustili čakati 14 dni čez rok. In ctg vsak drug dan. Nisem bila najbolj navdušena.
Drugače pa hitre porode in zdrave bebije vam želim!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1965
3.7.2009 16:46:13   
mojcaz.
ČESTITKE VSEM NOVO PEČENIM MAMICA, ŠE POSEBAJ PA DONNI22, KI SE JE LE VRNILA MED JULIJKE TAKO KOT JE BILO NAČRTOVANO NA ZAČETKU NOSEČNOSTI user posted image user posted image user posted image user posted image

PO DEŽJU VEDNO POSIJE SONCE!!!!!!!!! in tudi meni je začelo sijat sonce :)

(odgovor članu pigama)
Neposredna povezava do sporočila: 1966
3.7.2009 17:22:14   
sabina84
Oj. user posted image ČESTITKE VSEM NOVIM MAMICAM...user posted image
Prvo glede čepa,jz sm mela navadn rjavkast izcedek,brez nitk in ta dan ko sem rodila sem šla čist na navadn pregled,ji omenla ta izcedek in mi je rekla da sm že 3 cm odprta in da bom do večera rodila. Res sem. Po pregledu okrog 1 pop. sm še šla domov na kosilo,potem pa sm poklicala mojga da se naj prprav,se stuširala,zrihtala in ob 4 sm že bla v porodni. Popadki, nato sm se vedn hitrej odpirala na konc sm že bla po 8 uri zvečer čist odprta ampak se tamala ni dol spustila zato mi je babica pomagala in to da medtem ko sm jz potiskala mi je ona potisnala na trebuh,pr rebrih, 2x in mala je kr zletela ven.
Bla sm prerezana, šivana, komaj s še dihala sam sm mela pa razlog za vse to na svojih prsih sm jo gledala tak mala se mi je zdela a na koncu je bla kr prava babuška.
Ble sma 4 dni v bolnici ko mi je mal zgubla na teži,ker je skoz ajala,pa še sedaj je tako aja,je it to je to.... Hb da je tk pridna...

No sm na hiterco opisala k je to potekal, mal sm bla šokirana ker je še glih nismo pričakovali ampak presenečenja so vedn bla najslajša.

Ena je spraševala kk smo oblekle dojenčke za domov: midve sma mele bol smotam sparn reme,sm ji dala bodi z dolgim rokavim,žabice,kapico in še eno majčo z dolgim za čez...
Pol ta drugi dan ko je bla patronažna je pa rekla da naj ma sam bodi s krtim rokavim gor,kake kratke hlačke + zoknčki vglavnem doma čist poletno,zunaj pa če piha kapico. Edino zvečer po kopanju ma pižamico z dolgim rokavom.

E to je to. Aja zej če bo lepo vreme so eni dolgi rokavi dost... pa kaka dekica al pa plenička čez jajčko.
No zej pa grm mal počivat, lepo se mejte...pa pa

(odgovor članu mojcaz.)
Neposredna povezava do sporočila: 1967
3.7.2009 19:15:28   
monty
živjo!

STRAH???? katero je že zanimalo ne vem, lahko pa povem, da si včasih želim, da se že začne, včasih pa kr da ne ker me je mal panika kako bom jaz to speljala. Itak pa ne bom imela izbire, tako da ni panike da bi se lahko premislila.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . upam samo, da bodo moji popadki dovolj in da se bo mala spustila, ker se mi zdi, da  se ni še čisto nič ker jo imam skoraj v želodcu. bomo videli če me bodo v pon pogledali če sem kaj odprta ali pa samo CTG in domov???

KAos, če greš v celjsko porodnišnico ne pričakuj kaj boljšega kot v ZD. jaz sem že skoz tam pa je prava beda. jaz sem recimo bila v torek na pregledu od 9 do 13.30 ure. pa si lahko predstavljate kako fino je sedet na tistih trdih stolih in prekladat iz ene čakalnice v drugo. tako, da so mi za pon obljubili da ne bo tako dolgo trajalo, pa sem jim odgovorila, da 100% da ne, ker jaz ne bom več tako dolgo tam sedela.raje koga v P... pošljem.

ne razumem pa zakaj tako forsirajo porode, če si le malo odprt, pa voda še ni odtekla in ti šopnejo umetne, ki pesjansko bolijo in potem končas tako kot uboga žogica. raje bi počakali še en dan pa bi se samo začelo, ne pa da te boge otroke na silo na svet silijo!

držte se!

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1968
3.7.2009 19:24:34   
andmoj
Oj!!

Danes sem imela pregled. Najprej sem šla zjutraj navsezgodaj v laboratorij, sem dokaj hitro uredila, edino izvid za vodo je blo treba malo dlje počakat. No, je blo ok. Potem grem pred ambulanto svoje g. kjer jih je bilo pred menoj 6 - nosečk. Počakam, da pride sestra, ko se odprejo vrata, stopim in ji hočem dati kartico, nakar me ena user posted image , prav tako nosečka, zrine naprej, da je oddala pred menoj kartico, čeprav je prišla za menoj  urine, tko, da je na koncu šla pred menoj notri. Matr sem bla jezna, bi jo najraje čez okno vrgla. No, pa čakam 2 uri in še malo, da pridem na vrsto za ctg. Naši user posted image se je ravno takrat kolcalo. Ko sem gledala izpisek iz ctg-ja, ko sem čakala še na pregled, sem opazila, da je na spodnji strani listka vidno, da je zabeležil popadke, (meni so rekli, da je spodnja stran lista, kjer beleži popadke, zgornja pa utrip user posted image ). No glede na to, kar sem videla na listku, je bilo popadkov kar nekaj. G pregleda in reče, da je naša mala  user posted image danes zelo zagreta, o popadkih pa ne duha ne sluha  .... OK!!

Potem me še vaginalno pregleda, itak spet potem dobim Canesten (sem se že kar navadila), pove, da sem še zaprta, ter da je vse ok, pa da je mala  user posted image  obrnjena na glavo.

Opravimo še uz, joj, po dolgem času sem spet videla  user posted image . Sem bla tko vesela. No, pa me g vpraša, če spol že vem, pa sem ji povedala, da mi je na začetku nosčnosti povedala. Itak ni mogla preverit, kaj je, ker je bila mala  user posted image  obrnjena, da je kazala hrbet. No, tudi na uz je bilo vse ok, naša mala  user posted image  pa je težka 3000g. Itak sem bila tko zmedena danes, da ji nisem omenila testa za streptokok.

Za seznam: ctg - 10.07., pregled + ctg 17.07,
                    + 10kg, 99cm

Aja, kmalu bi pozabila - hrupka tebe pa sumim, da smo sosede user posted image  , glede na to, da je tvoji user posted image  tko ime, kot od moje sosede, pa rok pdp-ja se ujema, oz. se je ujemal user posted image  

Pa vsem novim mamicam čestitke. user posted image

(odgovor članu sabina84)
Neposredna povezava do sporočila: 1969
3.7.2009 19:27:49   
andmoj
No, sem pozabila omenit, da mi je moja g predlagala, da grem rodit v Trbovlje, ker je v LJ P full gužva in tam vse na hitro naredijo in se ne zavzamejo toliko zate, kot ponavadi. Tko, da bom še videla, kakšna bo gužva konec meseca. Ja, jaz sem optimist in mojemu dragemu skos govorim, da bom na rok rodila ali teden kasneje. Itak me pa vsak dan sprašujejo, kako in kaj.- Me zanima, če bodo tudi takrat, ko rodim, toliko spraševali, če mi pomagajo user posted image  user posted image

(odgovor članu andmoj)
Neposredna povezava do sporočila: 1970
3.7.2009 20:03:47   
_ella_
monty- mislim da je žogi voda odtekla, če se prav spomnim, potem pa je treba porod sprožiti. Sicer se pa strinjam. Tudi jaz upam, da mi voda ne odteče. Mi je šel včerij zjutrij čep, tko da bi se moralo do nedelje kaj dogajati?!user posted image  Pa mam neki tko ene neredne popatke oz. bolj pritisk v križu, da vse skupaj ni omembe vredno.  Sem se šla v P pokazati včerij, pa se razen luščenja čepa še nič ne dogaja, tko da sem šla spet domov. Je pa bil ljubi mir v Lj. porodnišnici. Pa brala sem eno , ki se je danes vrnila domov, pa je v torek zjutrij rodila, pa je bila menda razen zadnje noči skoz sama v sobi. Očitno zdej vsi na 7.7. in polno luno čakajouser posted image user posted image user posted image   Tko da go baby go še ta vikend!  K je vse prazno.

Katarinka hvala  za posredovanje, smo že klicali  tja, vendar imajo tako gužvo, pa še ena je  na dopustu, da nimajo časa niti naslednji teden za test delat.

Ja pa Špela mogoče se pa vidiva.

In seveda čestitke vsem novo pečenim mamicam, ki že cartajo.

(odgovor članu andmoj)
Neposredna povezava do sporočila: 1971
3.7.2009 20:55:45   
monty
ellči držim pest, da bo hitro mimo pa da ne padeš v gužvo. moja kolegica je rodila par dni nazaj v Lj pa ni bila ravno zadovoljna, na celem oddelku niso sup spravl enih rokavičk al pa zoknčkov da se je mal cal popraskala. pa prvo noč ni blo nobenga blizu njej pa se je mala ful jokala ona pa je bla čist ubita ker so ji porod sprožl, tak da go figure kje je bolje. ???

jaz tut čakaam torek ko je polna luna, upam sam da se ne bo mala gllih u petek odločila da pride na svet ker je moj cel dan v Avstriji pa skor predaleč da bi prav čas pršu nazaj, tako, da upam da bo prej !

Jaz ne zaznam čist nobenih sprememb, da bi lahk rekla da se kaj pripravlja? kaj pa ve???

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1972
3.7.2009 21:19:04   
_ella_
monty-ja kdaj točno pa je rodila? Saj jaz sem sodila samo iz onega posta, da je bila sama v sobi, da ni bla več gužva.

(odgovor članu monty)
Neposredna povezava do sporočila: 1973
3.7.2009 21:28:58   
KaOs
Dober večer!!!

Ja Pigama - točno ta gin je to - norišnicauser posted image !!!!! "Moje" gin kar ne morem prehvaliti, sem celo familijo k njej spravila, prej ko se je še dalo - zdaj pa baje ne sprejema več!user posted image

Monty
- ravno zaradi podobnih zgodbic sem se odločila za MB porodnišnico!!! Kar je preveč je pa preveč!!! user posted image Kar pa se straha tiče - se mi zdi, da počasi izginja, bolj ko si želim, da bi bebika že enkrat prišla venuser posted image user posted image

dd77 - kar se tiče vožnje v avtu - sem ravno včeraj svojega napela, da bo moral malo bolj paziti kako vozi, drugače bo beba na poti v P v Poljčanah kar ven poletelauser posted image . Drugače pa me vse boli ko gremo preko lukenj - predvsem ko me ziba levo in desno; gor in dol še ni takšen problem.

rina22 - kakšen gin. pa ne sprejema user posted image - HALO?!?!? Kako si se odločila greš v MB porodnišnico - ali boš raje zavila v bljižnjo?
Katrinka - iz srca ti privoščim selitevuser posted image in noro lep očutek, ko si sam svoj šef, ko posediš v dnevni pa je čisti mir. Kar obujam spomine, midva sva v svoji hiški 1,5 let in še zdaj se v živo spomnim tistega norega obćutka - UŽIVAJTA!!!user posted image

Neboglasnica in populis - lepo praznujte in hvala za lepe želje!
MojcaZ - lepo da se kaj oglasiš. Kako si kaj?!user posted image ?

LP

Najlepši dnevi mojega življenja-09.07.09 in 01.01.11!!!

(odgovor članu pigama)
Neposredna povezava do sporočila: 1974
3.7.2009 21:59:47   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: _ella_

Katarinka hvala  za posredovanje, smo že klicali  tja, vendar imajo tako gužvo, pa še ena je  na dopustu, da nimajo časa niti naslednji teden za test delat.

mah ni problema, sam skoda k se ni dalo narocituser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: KaOs
Katrinka - iz srca ti privoščim selitev in noro lep očutek, ko si sam svoj šef, ko posediš v dnevni pa je čisti mir. Kar obujam spomine, midva sva v svoji hiški 1,5 let in še zdaj se v živo spomnim tistega norega obćutka - UŽIVAJTA!!!

ja hvala, res je lustn, pa povabiva samo tiste k jih mava rada in obratnouser posted image

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?