Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ribica RR IZVIRNO SPOROČILO: buči Ful je tega med mladimi. Ja, alkohol je pa nekaj "normalnega". V petek se ga obvezno nažgejo, brez tega jih večina ne more. Prav čudno je srečati koga, ki pač ne pije, kar je meni osebno ne samo pohvale vredno, ampak za nagrado! Grozno pa je, da starši 1/3 vedo, kaj njihovimi otroci počnejo. Pa še nič jim ne moreš, če so zakajeni v razredu ... No, jaz ne pijem nic alkohola. Ga v 20 letih se nisem spila za en deci. Kadila tudi nikoli ne, fant pri 29 tudi ni se nikoli kadil - ne cigaret, ne cesa drugega, niti probal. Jaz enako. Pa sva oba iz Lj, pa njegova druzba ni bila ravno neka milina, ko je bil v SŠ. Še ena, ki ni nikoli poskusila nobene droge, niti dima, nijente, nula. Pa sem šla v srednjo šolo v LJ, 210km vstran od staršev, okrog mene veliko ponudbe (tako v dijaškem, kot v študentskem domu), veliko poskušanja, jaz pa nisem in tudi ne bom. Ne vem zakaj, ampak tole me pa res ne zanima kako zgleda, kak je okus, kako te zadane.... Alkohol pa sem prvič poskusila v 4 letniku srednje šole, tudi cigarete takrat. Po 1 mesecu sem ugotovila, da so cigarete fuj in jih več ne prižgem. Na statistiko, pa se ne morem čudit, saj je že v mojih letih tega bilo na pretek in na vsakem voglu se je dalo dobit kaj. Zdaj ko se sprehajam mimo osnovne šole, pa celo vidim, kako mularija pijana poseda scigareti v rokah. In tudi vse več zgodb slišim, kako že v osnovnih šolah seksajo .
|