matcar
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninica23 IZVIRNO SPOROČILO: matcar Ja,tako je.Pri hčeri,stara je 8 let,sem po 1.mesecu dobila mastitis in to hudega.Kar je posledično privedlo do tega,da sem mleko izgubila,ampak sem pa jo polno dojila skoraj 2 meseca.Res je tudi,da se je v teh nekaj letih marsikaj spremenilo,ampak ker so takrat tako svetovali pri P,se tega še danes držim.Takrat je bilo tako,da si pri 3 mesecih začel z sokovi(jabolko,breskev,marelica) in kašicami iz enakega sadja,lahko si še dodal banano.To je namreč sadje,ki naj ne bi bilo alergeno,je pa potrebno dajat od začetka v majhnih količinah-2-3 žličke.Ko je po nekaj dneh nevarnost,da je otrok alergičen,mimo,pa lahko začneš z obrokom,koliko pač otrok poje-ne pojejo veliko.Pri srednjem sinu mleka sploh nisem imela 4 dni,zato so mi dali neke tablete v P,ki sem jih jemala 2 dni,da se je mleko sploh začelo delat.Problem je bil,ker Maks sploh ni hotel dojke,pa smo spet morali črpat in dodajat,ker je bilo mleka premalo.Pri Saš-u pa sem napisala probleme. No,ker sem pri hčeri začela s 3.meseci,sem tudi pri Maksu in sedaj pri Saš-u.Pravim pa,da imam medicinsko sestro v družini,ki je delala na tem področju do upokojitve,vodila maternske šole,itd.vse,kar se tiče od roj.otrok,zato mi tudi ona pove,kako in kaj. hvala za vse nasvete - sicer imam zdaj 1.otroka,sam je meni tudi patronažna podobno svetovala kot si ti napisala - in sicer iz tega razloga,ker je bil otrok že rojen večji in posledično potrebuje več,prav tako naj bi hitreje napredoval in mu mleko naj ne bi bilo dovolj - največji nesmisel oz.napaka pa je rekla da je,če otroke iste starosti primerjaš med sabo,predvesem kar se prehranjevanja tiče,ker ima namreč vsak svoje potrebe - moj je star 2m pa poje 150ml nekje na 2-3 ure,odvisno od dneva,zvečer pa mu dam že 180ml,medtem ko od prijateljice punčka toliko poje sedaj pri 4,5m... sama imam tudi namen začet prej uvajati GH,ker mu mleko kmalu ne bo dovolj,bomo videli,kako bo,seveda se bom prilagajala njemu in mu ponudila in če bo bo,če ne pač ne... aja,pa Ian se vsem zahvaljuje za čestitke ob 2 mesecih Pol pa je podoben jedec kot Saš! On mi toliko poje na 2 uri,pa še to mu ni vedno dovolj,mu še zraven naredim 60 ml,pa še tisto spuca.Iz tega razloga sem mu tudi začela že uvajat,ker je enostavno lačen.Pa je bilo ok,tako da zdaj poje pol male(hipp-ove) kašice in je sit-začuda.Od kolegice sinek-od Saš-a je mlajši 17 dni,pa komaj-komaj spravi 100 ml skupaj.Pa je bil skoraj 1 kg težji pri rojstvu. Tako,da se res otroci med seboj skorajda ne morejo primerjat.Maks in Gal(sin od sosede) sta rojena z 4 dnevno razliko,pa je sta imela enako porodno težo.Maks je ful jedel že v P,dočim Gal pa sploh ne.On zdaj pri 18 mesecih komaj poje 180 ml čokolina v flaški,Maks pa 250 ml.