|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009
2.7.2009 8:07:05   
malcekvita
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

Jutro vsem.. nasa noc je bila kar ok glede na stanje. 
In bolj se ne bi mogla strinjat s tem, da je vsak otrok unikaten, zato noben nasvet ne drzi za vse 100% -> zato je tudi prav, da je napisanih vec mnenj, nasvetov, izkusnj.

me veseli, da ni blo večjih težav ponoči, pri nas tudi malo boljše spanje user posted image
in res je: novopečene mamice brez izkušenj smo vesele nasvetov vseh mamic, ki že imate izkušnje že od prej, potem pa me upoštevamo tisti nasvet, ki je nekako najbližji našemu otroku. Pa vsaj jaz dobim boljši občutek če vidi, da nisem edina, ki ima težave in dobim pogum da ne odneham prehitro. Zato še enkrat vsem mamicam, ki nam svetujete iz svojih preteklih izkušenj: hvala user posted image

Vprašujem ljudi, če vedo, kaj je na svetu najsvetlejše. Nihče ne ve, samo jaz: oči mojega otroka. (N. Maurer)

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3976
2.7.2009 8:22:28   
veronikab

IZVIRNO SPOROČILO: matcar

Saš pa je danes star 3 mesece!user posted image user posted image user posted image

Iskrene čestitke!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 3977
2.7.2009 8:27:45   
kpmk
Jutro.
Tudi mi imamo 2 dni malo težav s hranjenjem, skoraj nobenega obroka ne poje, samo pol, potem pa se na cca 1,5-2h hranimo user posted image  (imava samo AM)
izkušene mamice - ja res hvala za vse nasvete, meni je tudi full lažje ker imamo rr in forum kjer res lahko vse najdeš in potem nekako ukrepaš. Super ste

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu veronikab)
Neposredna povezava do sporočila: 3978
2.7.2009 8:27:53   
veronikab

IZVIRNO SPOROČILO: malcekvita

In bolj se ne bi mogla strinjat s tem, da je vsak otrok unikaten, zato noben nasvet ne drzi za vse 100% -> zato je tudi prav, da je napisanih vec mnenj, nasvetov, izkusnj.

me veseli, da ni blo večjih težav ponoči, pri nas tudi malo boljše spanje user posted image

Pri nas je to noč bilo ultra pestro. Jakob se je želel dojiti najprej na 3 h, pol pa na 1,5huser posted image user posted image Pol si lahko predstavljate, kako se danes počuim.

Močno upam, da gre le za poskok v rasti in da se zaradi tega malce pogosteje doji.

user posted image Pa še vprašanje za tiste, ki dojite: moj Jakob se zadnje čase precej igra na prsih - kako to izgleda? Najprej bradavico vzeme, dvakrat potegne, pol jo pa nategne tako da glavo obrne v stran in jo spusti. Pol se pa kot mali bikec zažene nazaj v joško in se prisesa. In to toliko časa, kolikor mu seveda pustim. Če ga odstavim pa jok. A je mela mogoče katera podobne izkušnje in predvsem - kako to odpraviti????

Lp,

veronikab

(odgovor članu malcekvita)
Neposredna povezava do sporočila: 3979
2.7.2009 8:28:47   
kpmk

IZVIRNO SPOROČILO: L & L

IZVIRNO SPOROČILO: kpmk

duda1 in L& L - aha sem mislila da je nujno čakati 2 leti. aha pol to pomeni eno leto in pol... aha.... no superca pa samo da je z vajinima user posted image  vse ok. A katera ve ali je možno da sam nekako prosiš daimaš cr, glede na to da si ga enkrat že imel ali je nujno najprej klasičen porod in potem spet če je nuja urgentno cr user posted image

Pri meni je blo tko da sem imela v drugo normalen začetek naravnega poroda, po 6 urah pa urgentni cr. V tretje ti pa pripada cr, seveda po dveh od prej. Moje izkušnje.

Ja,tudi pri meni je bilo tako.

imata pa podobni zgodbi in tri sončke user posted image  Hvala za odg

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 3980
2.7.2009 9:11:47   
tinaaja
Pa še vprašanje za tiste, ki dojite: moj Jakob se zadnje čase precej igra na prsih - kako to izgleda? Najprej bradavico vzeme, dvakrat potegne, pol jo pa nategne tako da glavo obrne v stran in jo spusti. Pol se pa kot mali bikec zažene nazaj v joško in se prisesa. In to toliko časa, kolikor mu seveda pustim. Če ga odstavim pa jok. A je mela mogoče katera podobne izkušnje in predvsem - kako to odpraviti????

joj dita se od zacetka tko doji user posted image brina je bila pridna skoz gor, ta pa priklop-odklop in ponovi vajo. Vcasih se lepo doji, pol spet vadimouser posted image Naceloma pa je to bolj pogosto na zacetku dojenja, morda zaradi prevelikega izcejalnega refkleksa. Jaz vztrajam cim dlje in nekako ji poskusam z zizo sledit njeni glavi, ce se da, da ji ne rata izpustit. v leze je tudi bolj fiksirana oz ima manj maneverskega lufta za obracanje.  Je pa zoprno tole ja, vsaj meni. ampak nasa ima zglda tak stil dojenja.

mi2 sva od P.. vse ok, teza 5525, velikost mislim, da je rekla 60cm . Zaradi nitk v blatu greva na UZ trebusne votline.

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 3981
2.7.2009 9:14:34   
Pat74
Živijo punce in malo manjše punce ter fantki,

berem debato o uvajanju GH in ravno zadnjič mi znanka, ki dela na Pediatrični pove, da imajo zdravniki spet novo navodilo, in sicer da naj se user posted image že pri 5. mesecih daje žitarice - baje so na gastro spet neki pogruntal. Tele doktrine menjajo na nekaj let - včasih imam že občutek, da spet odkrivajo toplo vodo. Se pa čisto strinjam z matcar, da če otrok ni dojen, mu pri 3. mesecih začnemo dodajat sokove - mislim, da so nas tud še tako učili v ranjki jugi na SZŠ. Bi pa seveda vsem mamicam želela, da bi mele svoje mleko, samo na žalost pa ni tako.

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 3982
2.7.2009 9:20:37   
veronikab

Pa še vprašanje za tiste, ki dojite: moj Jakob se zadnje čase precej igra na prsih - kako to izgleda? Najprej bradavico vzeme, dvakrat potegne, pol jo pa nategne tako da glavo obrne v stran in jo spusti. Pol se pa kot mali bikec zažene nazaj v joško in se prisesa. In to toliko časa, kolikor mu seveda pustim. Če ga odstavim pa jok. A je mela mogoče katera podobne izkušnje in predvsem - kako to odpraviti????

joj dita se od zacetka tko doji user posted image brina je bila pridna skoz gor, ta pa priklop-odklop in ponovi vajo. Vcasih se lepo doji, pol spet vadimouser posted image Naceloma pa je to bolj pogosto na zacetku dojenja, morda zaradi prevelikega izcejalnega refkleksa. Jaz vztrajam cim dlje in nekako ji poskusam z zizo sledit njeni glavi, ce se da, da ji ne rata izpustit. v leze je tudi bolj fiksirana oz ima manj maneverskega lufta za obracanje.  Je pa zoprno tole ja, vsaj meni. ampak nasa ima zglda tak stil dojenja.

mi2 sva od P.. vse ok, teza 5525, velikost mislim, da je rekla 60cm . Zaradi nitk v blatu greva na UZ trebusne votline.

Najprej čestitke za super napredek, kar se pa nitk tiče, pa da bi se čimprej uredilo.

Glede dojenja - se mi je zdelo, da je mogoče kriv močan izcejalni refleks, saj naš Jakob to dela ponavadi le na eni dojki, ki je malce večja in ima tudi veliko več mleka. Na ta manjši tega skoraj nikoli ne dela. Nekaj časa sem imela občutek, da mi večjo dojo zavrača, je pa res, da se ponoči, ko je še v nekakšnem polsnu, to nikoli ne dogaja. Pol pa pridno pupa kot se to šika.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3983
2.7.2009 9:22:10   
matcar

IZVIRNO SPOROČILO: Pat74

berem debato o uvajanju GH in ravno zadnjič mi znanka, ki dela na Pediatrični pove, da imajo zdravniki spet novo navodilo, in sicer da naj se user posted image že pri 5. mesecih daje žitarice - baje so na gastro spet neki pogruntal. Tele doktrine menjajo na nekaj let - včasih imam že občutek, da spet odkrivajo toplo vodo. Se pa čisto strinjam z matcar, da če otrok ni dojen, mu pri 3. mesecih začnemo dodajat sokove - mislim, da so nas tud še tako učili v ranjki jugi na SZŠ. Bi pa seveda vsem mamicam želela, da bi mele svoje mleko, samo na žalost pa ni tako.

Pa ja,saj to je.Meni je P od Saš-a rekla,da sicer naj do 4.meseca počakam z GH,samo problem pri njemu je,da je tak požeruh,da mi ne preostane druga,kot da sem mu začela pač malo po malo djajt-ne celega obroka,po par žličk.

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 3984
2.7.2009 9:37:28   
kpmk

user posted image user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3985
2.7.2009 9:41:31   
kpmk

matacar in pat74 - kakšne sokove pa bosta dodajali. mi še nismo stari 3 mesece ampak ker tedni hitro minevajo se moram počasi informirat user posted image  sem pa jaz tudi slišala da dojenčki ki so na AM malo prej začnejo, ne vem pa točno user posted image  
user posted image  zanima me tudi to s kašicam, naj bi se jih devale nekje po 5m ampak na teh kašicah je pa napisano od 4m dalje user posted image  .....  verjetno spet od otroka odvisno
ne morem verjet kako hitro čas beži, še malo pa bomo tudi mi 3m. matcar-čestitke za dopolnjenih 3m user posted image

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 3986
2.7.2009 10:04:12   
matcar

matacar in pat74 - kakšne sokove pa bosta dodajali. mi še nismo stari 3 mesece ampak ker tedni hitro minevajo se moram počasi informirat user posted image  sem pa jaz tudi slišala da dojenčki ki so na AM malo prej začnejo, ne vem pa točno user posted image  
user posted image  zanima me tudi to s kašicam, naj bi se jih devale nekje po 5m ampak na teh kašicah je pa napisano od 4m dalje user posted image  .....  verjetno spet od otroka odvisno
ne morem verjet kako hitro čas beži, še malo pa bomo tudi mi 3m. matcar-čestitke za dopolnjenih 3m user posted image

Sokovi se najprej dajejo po žličkah(2-3),začneš pa z jabolko,banano,marelico in breskvo.Ostalo sadje(maline,borovnice,jagode,višnje)pa šele po 6.mesecu,ker običajno povzročajo alergije.Če jih otrok vredu prenaša,mu daš normalno za pit,kot čaj ali vodo.Enako je s kašicami,s tem,da lahko daš kak beby kesk zraven ali pa albet kekse.Po 5.mesecu pa začneš dodajat zelenjavo(kropir,korenje,špinačo oz.blitvo,papriko).Po dopolnjenem 6.mesecu pa začneš z kakšno kurjo juhico ali telečjo-ne govejo!,pa s ribico(belo),kakšna žita so zelo priporočljiva(no,kot je Pat omenla,lahko že pri 5.mesecu),pa kakšno piščanjčje meso je dobro.Ostalo pa potem kasneje,po 6.mesecu.Aja,pa pri 6.mesecu se da pol žličke kuhanega rumenjaka,beljek šele po 1.letu,ker je zelo težko prebavljiv!

< Sporočilo je popravil matcar -- 2.7.2009 10:05:24 >

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 3987
2.7.2009 10:23:41   
krfjolca

Tudi pri nas enako. Zadnje čase malo bolje, sem tudi jaz pogruntala, da je bolj umirjena, če se dojiva leže. Pa ponavadi mi to dela, kadar je že zelo zaspana. V bistvu so zelo redki tisti podoji, ko ni nobenih problemčkov. No ja, bomo že pregurali, zaenkrat sem samo srečna, da se sploh doji, pa bilokake težave že.

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3988
2.7.2009 10:27:12   
krfjolca
Sem tudi jaz slišala za tele žitarice, ja! Hecno, no. Pri Anžetu so pa tako tumbali, da glutena niti slučajno do 1 leta al kako. Pa kakšne borbe so bile pol a forumu, če je katera vprašala, če lahko da pri 7 mesecih žemljo za žvečit user posted image

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3989
2.7.2009 10:40:56   
sonček85
nena.a veš da  ne vem c,če bi bila tee tree tudi zato.lahko pa všrašaš ali pa jaz všrašam.
piknik:ja nevem ,katera se javi za organizacijo.Jaz pa dam tel.št ali pa pokličem naokoli katera pride k so mi št.pošiljale.
tinaaja:ok bom dala
matcar.saš čestitke za 3m user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil sonček85 -- 2.7.2009 10:54:58 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3990
2.7.2009 10:54:45   
sonček85

IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena

Temenca - Ravno sem jih izčesavala med spanjem, so res nadležna. Če drug teden še ne bo ok, bomo najprej poskusili z maslom, potem pa Mustela. user posted image Pozna katera še kakšen naraven recept proti temencam razen oljne obloge in masla? Sonček85 a morda veš bi bila Tea tree od Justa morda tudi za to? Veronikab javi, če je Mustela pomagala. user posted image

Jaz mu namažem pol ure pred kopanjem navadno olivno olje,pol pa mu pri kopanju s krpici lepo dol operem.Nobenih krem in masla ne uporabljam. Probajte s tem,katere imate težave.Nam pomaga in smo jih uspešno odpravli.Če pa jih imajo otročki res dosti in v plasteh,pa samo ponavljajte ta postopek vsak dan pred kopanjem,dokler ne izginejo popolnoma!
mi tudi tko delamo in jih ima dosti manj user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 3991
2.7.2009 10:54:57   
sonček85
IZVIRNO SPOROČILO: *Junona*

IZVIRNO SPOROČILO: sonček85

Evo nas:

user posted image

ka ste dobreuser posted image user posted image Zarika pa spi zraven tko lepih krofkov,jojjojoj Zariuser posted image Deca jo bosta drugič mogla mal zbrihtat čene  jo bo kir drug prevzeluser posted image

Ja, sej vem, da na Aleksa ciljaš.user posted image user posted image user posted image Moja Zarika je prefrigana, ona se samo dela, da spi, v resnici pa opazuje Nika in Iana.user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image frajerka ,da ni kaj po mami vzela ,

sonček85- mi2 z dragim nisva bila skupaj v kinu, jst sem bila sama s puncami, dragi pa je Iana čuvu  
ja ,samo midva pa bova šla skupaj.No pa saj dragi pa tudi morajo kdaj pa kdaj popazit

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 3992
2.7.2009 10:55:06   
sonček85
IZVIRNO SPOROČILO: veronikab

IZVIRNO SPOROČILO: malcekvita

Pri nas je to noč bilo ultra pestro. Jakob se je želel dojiti najprej na 3 h, pol pa na 1,5huser posted image user posted image Pol si lahko predstavljate, kako se danes počuim.

Močno upam, da gre le za poskok v rasti in da se zaradi tega malce pogosteje doji.

user posted image Pa še vprašanje za tiste, ki dojite: moj Jakob se zadnje čase precej igra na prsih - kako to izgleda? Najprej bradavico vzeme, dvakrat potegne, pol jo pa nategne tako da glavo obrne v stran in jo spusti. Pol se pa kot mali bikec zažene nazaj v joško in se prisesa. In to toliko časa, kolikor mu seveda pustim. Če ga odstavim pa jok. A je mela mogoče katera podobne izkušnje in predvsem - kako to odpraviti????

Lp,

veronikab
ja mi imamo včas tko ,samo jaz ga dam dol ko bo pa lačewn bo pa jedel.Nekaj časa se še igra pol pa ga dam nazaj na jočko pa se začne dret tko da po moje je imel dovolj in se je še samo slili.

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu veronikab)
Neposredna povezava do sporočila: 3993
2.7.2009 10:55:07   
sonček85

IZVIRNO SPOROČILO: ninica23

kak ste fajne,da krofka in jagode niti ne omenjam!!! user posted image user posted image user posted image

ja manjakale smo pa samo iz CE okoliša ,jaz ti in diti user posted image pa drugičuser posted image user posted image

ja jst upam, da se res vidmo, zadnjič sem dala za glasovanje da bi se vidle, pa ni bilo veliko aprilčic prijavljenihuser posted image user posted image user posted image

Js sem absolutno za.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jaz tudi

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 3994
2.7.2009 10:55:12   
sonček85

/quote]ka ste dobreuser posted image user posted image Zarika pa spi zraven tko lepih krofkov,jojjojoj Zariuser posted image Deca jo bosta drugič mogla mal zbrihtat čene  jo bo kir drug prevzeluser posted image

Ja škoda sonček85 da te ni bilo, uh bi se naši krofeki tepli za jagodo user posted image user posted image
ja sam res je ,sami pebeki bi bili pa če bi bila še ninica bi tudi bil ,pa diti tudi ,edina babnica med CE bebiji od aprilk user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 3995
2.7.2009 11:02:11   
matcar

IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Sem tudi jaz slišala za tele žitarice, ja! Hecno, no. Pri Anžetu so pa tako tumbali, da glutena niti slučajno do 1 leta al kako. Pa kakšne borbe so bile pol a forumu, če je katera vprašala, če lahko da pri 7 mesecih žemljo za žvečit user posted image

Jaz sem jim dala žemljo že pri 6.mesecih za glodat.Imaš pa razne kašice žitne,na vodni bazi delane,ki ne vsebujejo glutena.V Mullerju jih imajo,podobne so čokolinotu.Jih pač z vodo narediš,ne z mlekom.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3996
2.7.2009 11:22:18   
L & L
nena.a veš da  ne vem c,če bi bila tee tree tudi zato.lahko pa všrašaš ali pa jaz všrašam.
Tea tree se tudi uporablja proti temencem in sicer namažeš s kremo pol ure do uro pred kopanjem lahko pa dodaš še kaplico olja tea tree, in potem zdrgneš narahlo dol s pleničko ali pa malo zmasiraš z glavničkom.

Patrik 24.6.2005
Loris 14.8.2006
Orson 15.4.2009
I & L 26.6.2004

http://patrik-loris.moj-album.com/

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3997
2.7.2009 11:25:24   
sonček85
veronika.ma sem pisala prej ko kura k sem imela malega na rokah k je jokal.No pri nas je včas tko da bi bil na joški pa se igral,najprej nekaj časa vleče 15minut potem pa gor pa dol pa ga dam da kupček podre pa se joče k nevem kaj ,pa ga dam na joško pa se joče ga dam pa dol je pa ok,zgleda da je imel dovolj in ni mogel več.Ni pa vedel kaj bi rad.No tko imamo včas 2x na dan.

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3998
2.7.2009 11:28:26   
sonček85
Evo smo se najedli zdaj pa spi kot angelček,mami malo tle pokuka ,potem gre pa delat kosilouser posted image user posted image Ati pride danes malo kasneje saj imajo sestanek user posted image ma saj bo,sej še samo jutri in v soboto potem smo pa nedeljo skupaj user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3999
2.7.2009 11:35:40   
sonček85
Evo tko smo pa v torek uživali na jezeru
user posted image user posted image
tukaj se igram
user posted image
tle pa maham vsem krofkom in  seveda Najbolj Jagodamuser posted image user posted image
user posted image
in seveda jaz in moja moja mami user posted image
user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 4000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?