matcar
|
IZVIRNO SPOROČILO: kpmk IZVIRNO SPOROČILO: Pat74 Živijo punce in malo manjše punce ter fantki, berem debato o uvajanju GH in ravno zadnjič mi znanka, ki dela na Pediatrični pove, da imajo zdravniki spet novo navodilo, in sicer da naj se že pri 5. mesecih daje žitarice - baje so na gastro spet neki pogruntal. Tele doktrine menjajo na nekaj let - včasih imam že občutek, da spet odkrivajo toplo vodo. Se pa čisto strinjam z matcar, da če otrok ni dojen, mu pri 3. mesecih začnemo dodajat sokove - mislim, da so nas tud še tako učili v ranjki jugi na SZŠ. Bi pa seveda vsem mamicam želela, da bi mele svoje mleko, samo na žalost pa ni tako. matacar in pat74 - kakšne sokove pa bosta dodajali. mi še nismo stari 3 mesece ampak ker tedni hitro minevajo se moram počasi informirat sem pa jaz tudi slišala da dojenčki ki so na AM malo prej začnejo, ne vem pa točno zanima me tudi to s kašicam, naj bi se jih devale nekje po 5m ampak na teh kašicah je pa napisano od 4m dalje ..... verjetno spet od otroka odvisno ne morem verjet kako hitro čas beži, še malo pa bomo tudi mi 3m. matcar-čestitke za dopolnjenih 3m Sokovi se najprej dajejo po žličkah(2-3),začneš pa z jabolko,banano,marelico in breskvo.Ostalo sadje(maline,borovnice,jagode,višnje)pa šele po 6.mesecu,ker običajno povzročajo alergije.Če jih otrok vredu prenaša,mu daš normalno za pit,kot čaj ali vodo.Enako je s kašicami,s tem,da lahko daš kak beby kesk zraven ali pa albet kekse.Po 5.mesecu pa začneš dodajat zelenjavo(kropir,korenje,špinačo oz.blitvo,papriko).Po dopolnjenem 6.mesecu pa začneš z kakšno kurjo juhico ali telečjo-ne govejo!,pa s ribico(belo),kakšna žita so zelo priporočljiva(no,kot je Pat omenla,lahko že pri 5.mesecu),pa kakšno piščanjčje meso je dobro.Ostalo pa potem kasneje,po 6.mesecu.Aja,pa pri 6.mesecu se da pol žličke kuhanega rumenjaka,beljek šele po 1.letu,ker je zelo težko prebavljiv!
< Sporočilo je popravil matcar -- 2.7.2009 10:05:24 >