|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009
1.7.2009 18:58:01   
matcar

IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena

IZVIRNO SPOROČILO: matcar

Temenca - Ravno sem jih izčesavala med spanjem, so res nadležna. Če drug teden še ne bo ok, bomo najprej poskusili z maslom, potem pa Mustela. user posted image Pozna katera še kakšen naraven recept proti temencam razen oljne obloge in masla? Sonček85 a morda veš bi bila Tea tree od Justa morda tudi za to? Veronikab javi, če je Mustela pomagala. user posted image

Jaz mu namažem pol ure pred kopanjem navadno olivno olje,pol pa mu pri kopanju s krpici lepo dol operem.Nobenih krem in masla ne uporabljam. Probajte s tem,katere imate težave.Nam pomaga in smo jih uspešno odpravli.Če pa jih imajo otročki res dosti in v plasteh,pa samo ponavljajte ta postopek vsak dan pred kopanjem,dokler ne izginejo popolnoma!

Hvala za pomočl! user posted image user posted image user posted image Jaz Eli mažem kar z oljem iz vrtnic od Hauschke, ki ga imava za telo. Mogoče bi res bilo treba nabaviti olivno olje za telo. Pa poskusiti z mazanjem pred kopanjem, ker midve si namaževa zvečer, da deluje čez noč (pa kar brez kapice, da ni naši miški prevroče), potem pa ima vsak dan mastne lase user posted image user posted image user posted image .

Ja,zato pa ji ne grejo dol tak.Jaz sem ga dobila na recept pri P in ga tudi po telesu namažem,ko je skopan.Lahko pa daš tudi mandljevo olje.Al pa če imaš tisto malo flaško iz P še,bo tudi dobro.Je pa treba vedno pol ure do uro pred kopanjem namazat,potem pa umit.Saj tudi če ji po kopanju namažeš,ni nič narobe,samo ne rabiš ji fejst,ker je res mastno.Probaj!Deluje,vsaj pri mojih je!

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3926
1.7.2009 19:28:19   
Anonimen
Ojla, midve še ne spiva user posted image . Smo danes kar trikrat kakali, pa kakšno uro se je tako lepo igrala v ležalniku in pogovarjala s svojo Roziko user posted image user posted image user posted image . Od vseg igračk (pa jih imamo zelo malo) ji je najljubša majhna lesena deklica z zvončkom, ki jo prenašamo iz jajčke v voziček in na ležalnik ter nazaj user posted image . Ravnokar sem se vsedla z njo za računalnik in mi je v rokah zaspala. user posted image Nisva še imeli večernega hranjenja, tako da jo bom pustila kakšne pol ure, potem pa se bo tako sama zbudila oz. volčja lakota, saj sva nazadnje jedli ob 16.30. user posted image
Danes se mi zdi je en tak poseben dan za Elo, se je tudi ful z mano prej pogovarjala user posted image user posted image user posted image . Očitno je prestopila eno nevidno stopničko v razvoju. Bravo Ela! user posted image user posted image user posted image

Aja, skoraj bi pozabila, zakaj sem sploh še enkrat prišla na rr: našla sem kupončke od DM, tako da z željami na plan, imam še vse in jih z veseljem podarim!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3927
1.7.2009 19:30:53   
Anonimen

Temenca - Ravno sem jih izčesavala med spanjem, so res nadležna. Če drug teden še ne bo ok, bomo najprej poskusili z maslom, potem pa Mustela. user posted image Pozna katera še kakšen naraven recept proti temencam razen oljne obloge in masla? Sonček85 a morda veš bi bila Tea tree od Justa morda tudi za to? Veronikab javi, če je Mustela pomagala. user posted image

Jaz mu namažem pol ure pred kopanjem navadno olivno olje,pol pa mu pri kopanju s krpici lepo dol operem.Nobenih krem in masla ne uporabljam. Probajte s tem,katere imate težave.Nam pomaga in smo jih uspešno odpravli.Če pa jih imajo otročki res dosti in v plasteh,pa samo ponavljajte ta postopek vsak dan pred kopanjem,dokler ne izginejo popolnoma!

Hvala za pomočl! user posted image user posted image user posted image Jaz Eli mažem kar z oljem iz vrtnic od Hauschke, ki ga imava za telo. Mogoče bi res bilo treba nabaviti olivno olje za telo. Pa poskusiti z mazanjem pred kopanjem, ker midve si namaževa zvečer, da deluje čez noč (pa kar brez kapice, da ni naši miški prevroče), potem pa ima vsak dan mastne lase user posted image user posted image user posted image .

Ja,zato pa ji ne grejo dol tak.Jaz sem ga dobila na recept pri P in ga tudi po telesu namažem,ko je skopan.Lahko pa daš tudi mandljevo olje.Al pa če imaš tisto malo flaško iz P še,bo tudi dobro.Je pa treba vedno pol ure do uro pred kopanjem namazat,potem pa umit.Saj tudi če ji po kopanju namažeš,ni nič narobe,samo ne rabiš ji fejst,ker je res mastno.Probaj!Deluje,vsaj pri mojih je!

Super, bomo nabavili kar olivno v lekarni, ker jedilno najbrž ne bo ok . A ga je možno dobit celo na recept? Odlično, bomo kar P zatežili, da ne zapravljamo zaman. Hvala. user posted image

(odgovor članu matcar)
  Neposredna povezava do sporočila: 3928
1.7.2009 19:34:25   
matcar

Super, bomo nabavili kar olivno v lekarni, ker jedilno najbrž ne bo ok . A ga je možno dobit celo na recept? Odlično, bomo kar P zatežili, da ne zapravljamo zaman. Hvala. user posted image

Ja,na recept dobiš.Ko ima od Ele P posvetovalnico,kr idi in ti naj da recept,zakaj bi kupovala? Vse,kar rabiš,ti napišejo-od Daktarina,olja,kakšne kremice za obraz,AM...Moraš pa it takrat,ko je posvetovalnica,da ne boš na naslednji pregled čakala.No,vsaj v MB je tako.Upam,da pri vas tudi!

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3929
1.7.2009 19:35:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

tinaaja in vse večkrat mamice - Občudujem vas, ker vam znese dojenček in še kakšen razigranček zraven user posted image . Jaz že zdaj komaj pridem do tuša, da pa bi imela še enega dvoletnika, ki bi potreboval moj čas, pozornost, energijo ... težka. Zato vsaka vam čast večkrat mamice! user posted image user posted image user posted image

dita cudezno spi, brina pa je cist fertik user posted image Smo laufal k P, ker se je njeno stanje v eni uri tok poslabsalo.. skratka virusni laringitis al neki tazga... ampak moram pokomentirat tole gor user posted image Ves, ko sva imela samo brino, me je bilo strah, kako bom pedenala dva, ker ze samo z brino je bilo dela za dva user posted image No ampak ko je treba, pac gre. In res je z drugim lazje. In pol jaz tukaj berem o mamicah ala nmagk, janja, pat, L&L, duda, matcar s tremi in vec in dol padam, ker si ne predstavljam se enega otroka kam vklopit user posted image No ce bo vse ok, bo ziher enkrat se eden otrocek, ampak zaenkrat pa hocem vsaj 3 leta razlike med dito in naslednjikom. Jaz imam dost za nekaj casa... Hocem cas zase, za obe pikici, da si privoscimo razne zadeve, gremo mal kruzat okol, v gore, kolesarit,... Pol pa ko malo zajamem sapo, pa akcija.. Verjetno user posted image Sem vcer skoraj dol padla, da mamice 3 in vecih otrok ze razmisljate o naslednjem user posted image  

tok za danes. drzte pesti, da se tole brinino stanje umiri, predvsem pa da se dita ne naleze. Jutri imava posvetovalnico, cepljenje bo P prestavila.

Saj najbrž je res tak', da kar je mus, ni težko user posted image user posted image . Ljudje smo bitja navade in se navadimo na marsikaj, tudi na kroničen primankljaj spanca in energije, razmetano stanovanje in nepomito posodo user posted image user posted image user posted image .
Držim pesti, da bo Brina čim prej zdrava in gre bolezen 1 km mimo Dite. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3930
1.7.2009 19:36:32   
Anonimen

Ja,na recept dobiš.Ko ima od Ele P posvetovalnico,kr idi in ti naj da recept,zakaj bi kupovala? Vse,kar rabiš,ti napišejo-od Daktarina,olja,kakšne kremice za obraz,AM...Moraš pa it takrat,ko je posvetovalnica,da ne boš na naslednji pregled čakala.No,vsaj v MB je tako.Upam,da pri vas tudi!

A res? To pa je res fajn, da je končno neka korist od prispevkov, ki mi jih vsak mesec trgajo od plače za zdravstvo user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu matcar)
  Neposredna povezava do sporočila: 3931
1.7.2009 20:15:40   
kpmk
duda1 in L& L - aha sem mislila da je nujno čakati 2 leti. aha pol to pomeni eno leto in pol... aha.... no superca pa samo da je z vajinima user posted image  vse ok. A katera ve ali je možno da sam nekako prosiš daimaš cr, glede na to da si ga enkrat že imel ali je nujno najprej klasičen porod in potem spet če je nuja urgentno cr user posted image

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu duda1)
Neposredna povezava do sporočila: 3932
1.7.2009 20:16:17   
kpmk
detelja - u tole za pravljice pa super da si povedla, a to je akcija kaka in kako dolgo traja, da je ne zamudimo user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 3933
1.7.2009 20:16:59   
kpmk
sonček85- mi2 z dragim nisva bila skupaj v kinu, jst sem bila sama s puncami, dragi pa je Iana čuvuuser posted image  

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3934
1.7.2009 20:17:19   
kpmk
ninica23-čestitke za Iana od Ianauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3935
1.7.2009 20:18:34   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85

IZVIRNO SPOROČILO: *Junona*
/quote]ka ste dobreuser posted image user posted image Zarika pa spi zraven tko lepih krofkov,jojjojoj Zariuser posted image Deca jo bosta drugič mogla mal zbrihtat čene  jo bo kir drug prevzeluser posted image

Ja škoda sonček85 da te ni bilo, uh bi se naši krofeki tepli za jagodo user posted image user posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3936
1.7.2009 20:19:45   
kpmk

IZVIRNO SPOROČILO: ninica23

kak ste fajne,da krofka in jagode niti ne omenjam!!! user posted image user posted image user posted image

ja manjakale smo pa samo iz CE okoliša ,jaz ti in diti user posted image pa drugičuser posted image user posted image

ja jst upam, da se res vidmo, zadnjič sem dala za glasovanje da bi se vidle, pa ni bilo veliko aprilčic prijavljenihuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3937
1.7.2009 20:27:22   
kpmk

Čao punce!

Pa da vidimo, če mi bo Ela tudi danes pustila tipkat. Ko je taka sitnobica kot danes, ko hoče bit samo na rokah, saj če jo kamorkoli položim, se začne strašansko dret, tako da seveda doseže svoje in jo vzamem v naročje user posted image , pač skupaj z njo poskušam kaj pogledat na netu. Dokler jo to zabava seveda user posted image .

frutolina - Ela je izključno na AM, tako da verjetno zato tako dolgo spi ponoči, najmanj 8 ur, pa tudi 10. P mi je rekla, da otroci na AM več spijo, ker se to mleko težje in dlje prebavlja. Toda jaz na tvojem mestu ne bi uvajala AM samo zaradi tega, saj ga ni čez materino mleko. Tudi Elo "pogovarjanje" fajn utrudi. user posted image

Temenca - Ravno sem jih izčesavala med spanjem, so res nadležna. Če drug teden še ne bo ok, bomo najprej poskusili z maslom, potem pa Mustela. user posted image Pozna katera še kakšen naraven recept proti temencam razen oljne obloge in masla? Sonček85 a morda veš bi bila Tea tree od Justa morda tudi za to? Veronikab javi, če je Mustela pomagala. user posted image   tud jst bom tale tvoj nasvet uporabla, najprej olje, maslo in mustela. Se mi zdi da je že po oljčku bolšuser posted image
Celjske kofetarce - Bravo! user posted image user posted image user posted image Tak' je treba! user posted image Aja, kaj pa naš piknik? Avgusta? Septembra? Hmmmm super bi bilo da bi se lahko zmenile

tinaaja in vse večkrat mamice
- Občudujem vas, ker vam znese dojenček in še kakšen razigranček zraven user posted image . Jaz že zdaj komaj pridem do tuša, da pa bi imela še enega dvoletnika, ki bi potreboval moj čas, pozornost, energijo ... težka. Zato vsaka vam čast večkrat mamice! user posted image user posted image user posted image

brigita23 - Baje je z masažo po porodu potrebno biti kar previden, ker so vezi še vedno mehke. H kiropraktiku na primer baje ni dobro it vsaj pol leta po porodu. 3x user posted image ! user posted image user posted image user posted image Uau, to pa je bil dan. Jaz si niti časovno ne predstavljam, kaj šele kondicijsko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . O prahu bom pa kar tiho user posted image user posted image user posted image .

kpmk - Jaz imam že drugo menzo po porodu in je tokrat tako močna, da kar lije iz mene. Se hecam, da sem kot zaklana svinja user posted image user posted image user posted image . Pa kosti in kite me bolijo, tako da se mi zdi, da še vedno poteka poporodno krčenje. Pa ful sem utrujena user posted imagepa res sem mislila kaj se to dogaja pa vidim da tebe enake težave mučijo kot mene,... jst prej sploh nisem imela nobenih težav, sploh nisem vedla da mam menzo, zdej pa ... user posted image user posted image user posted image

kino - Ne vem, če bi to pri nas že šlo: ne iz Eline strani, še manj pa iz moje. Gotovo bi ves čas razmišljala, kaj pa če Ela joka in me rabi, mene pa ni ... Očitno še nisem zrela za ta korak. Toda nekoč bo treba prerezati popkovnico, vem user posted imageme smo se tak na hit zmenle da ni blo časa razmišljat in kao da moreta bit sama malo z očijem. Saj zato pa sem se zmenila zvečer, da  sem si preračunala kdaj zadnjič je in pol zaaja.... ja je bla pa kriza ker sem pisala sms iz kina in nisem dobila odgovora ali sta ok, no pol ko sem pa klicala je blo pa čist ok.... Po cca 2eh urah ko sem pršla domov je Ian tako sladko pančal.

cartanje - Ela je očitno prava cartika in razvajenka, saj noče kaj dosti biti sama. Če se zamoti z rokicami, je lahko pol ure sama, toda drugače se začne hitro dolgočasit in hoče naročje. Je pa zato v naročju ful pridna. Sedaj gotovo že pol ure tipkava user posted image , pa tudi na pizzi smo že bili in je bila ves čas v naročju in ni niti pisnila user posted image . Toda en drug dan pa je bila sitna in sem morala po pizzeriji hodit gor in dol, da so lahko ljudje v miru jedli user posted image user posted image user posted image . Ni kaj, prvo leto naj ji še bo, potem ko me bo že več razumela, pa bo pela druga pesem user posted image .

malcekvita - Objemček za vaju z Jakobom, da čim prej minejo težave. user posted image user posted image user posted image

ninica23 - Čestitke za 2 meseca user posted image in kako so luštni marcipanovi dojenčki. HB te pa lahko poješ user posted image user posted image user posted image .

Ela si je medtem, ko tipkam, pojedla skoraj obe rokici user posted image . Pa tako je smešna, ko si pregloboko porine prste, pol pa se ji tako malo zatakne user posted image . Hudobna mamica pa se ji smeji user posted image user posted image user posted image . Včasih me tako nasmeji, ko dela kakšne frise, se oba z dragim smejiva, jaz pa se sprašujem, kdo je v bajti zares najbolj otročji user posted image user posted image user posted image .

Nič grem, da mi otrok ne ostane brez rok user posted image . Lep večer, tukaj v Lj je že vse temno, očitno bo spet dež. Lepe sanje in mirno noč user posted image ,
NenaLena

aja pa naj se pohvalim, danes je bilo polno obiskov in mali se ni pustil nosit, samo pri mamici je hotel bit user posted image user posted image user posted image  iii a sem žleht,... detelja sem se kr na tebe spomnila ko se mi je tak dober zdel user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3938
1.7.2009 20:28:49   
kpmk
tinaaja - user posted image user posted image  naj se čimprej uredi

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3939
1.7.2009 20:29:52   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: Nalini

celjanke ... super ste user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ... vaši dojenčki pa še bolj user posted image  ...

štorkljica ... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ...  saj bo boljše ....

kpmk ... ne preveč čvekat ... bo spet dež user posted image

junona ... upam, da bodo krčeki čimprej mimo user posted image

brigita23 ... super za sesalec user posted image  ....  in za super spanje user posted image user posted image user posted image

midva sva bila z malim zunaj ............... soparno user posted image  .... mali je zaspal,... če še pol ure potegne bo super ..... te bo pa itak že lačen kak volkuser posted image

dežja včeraj nismo meli,  danes je pa že nekaj šprickal user posted image  ...

Hvala, upam, da bojo res.user posted image user posted image user posted image

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 3940
1.7.2009 20:30:12   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: kpmk

Pa pri vas ni nič deževalo?
Pri nas zelo, pa  včeraj je bilo tako neurje, da je en večji potok poplavil cesto.

Zdej pa šibam malo ven, je nehalo deževati in sonček sije.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Uživaj.user posted image user posted image user posted image user posted image

Mi2 sva sonček poslala še v vaše konce user posted image

Iii, super, hvala.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 3941
1.7.2009 20:30:25   
*Junona*

Škoda...no, se bomo pa me čvekice dobile, kajne?user posted image

Upam, da, seveda user posted image user posted image user posted image  je blo prav fajn vaju videt

Hvala enako.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 3942
1.7.2009 20:30:47   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23

Brigitka, dobro jutro.user posted image user posted image

Sem misla mal pokomentirat tvoj post, pa sem si premislila, ko sem videla tisto...3x...in bom sam to pokomentiralauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image BRAVO MAMI IN ATI.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Pa te zdej kej lulika boli? Sej veš, zdej naše češplje niso navajene takega napora.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image mamo dober lubrikantuser posted image user posted image user posted image ..no mal me je pa vseenuser posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Važn, da je pasal.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 3943
1.7.2009 20:30:58   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: veronikab

mi smo pa danes stari 2 meseca user posted image user posted image user posted image joj,kako čas teče...

Čestitke za 2 meseca!!!!user posted image user posted image user posted image

Čestitam.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu veronikab)
Neposredna povezava do sporočila: 3944
1.7.2009 20:31:40   
*Junona*

Evo nas:

user posted image

ka ste dobreuser posted image user posted image Zarika pa spi zraven tko lepih krofkov,jojjojoj Zariuser posted image Deca jo bosta drugič mogla mal zbrihtat čene  jo bo kir drug prevzeluser posted image

Ja, sej vem, da na Aleksa ciljaš.user posted image user posted image user posted image Moja Zarika je prefrigana, ona se samo dela, da spi, v resnici pa opazuje Nika in Iana.user posted image user posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3945
1.7.2009 20:31:51   
*Junona*

/quote]ka ste dobreuser posted image user posted image Zarika pa spi zraven tko lepih krofkov,jojjojoj Zariuser posted image Deca jo bosta drugič mogla mal zbrihtat čene  jo bo kir drug prevzeluser posted image

Ja škoda sonček85 da te ni bilo, uh bi se naši krofeki tepli za jagodo user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 3946
1.7.2009 20:32:12   
*Junona*

kak ste fajne,da krofka in jagode niti ne omenjam!!! user posted image user posted image user posted image

ja manjakale smo pa samo iz CE okoliša ,jaz ti in diti user posted image pa drugičuser posted image user posted image

ja jst upam, da se res vidmo, zadnjič sem dala za glasovanje da bi se vidle, pa ni bilo veliko aprilčic prijavljenihuser posted image user posted image user posted image

Js sem absolutno za.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 3947
1.7.2009 20:36:41   
kpmk
Temenca so rumenkaste luskaste obloge na lasišču, ki se pogosto pojavijo pri dojenčkih že v prvih mesecih po rojstvu. Najprej so vidne na lasišču na vrhu glave ter se nato širjo po celem lasišču (če postaja lasišče čedalje bolj rdeče in se luske širijo tudi po obrazu obiščite pediatra).

user posted image http://images.google.si/imgres?imgurl=http://1.bp.blogspot.com/_sgZuF98JW14/ScIlEMioiEI/AAAAAAAAByI/PIZ4EDf5tNo/s400/temenca%2Bpri%2Bdojenckih%2B-%2Bbaby%2Btender%2Bscalp.PNG&imgrefurl=http://otrocarije.blogspot.com/2009_03_01_archive.html&usg=__27Rqk2t4VlzfFVVCdPrOQ5KPNp4=&h=363&w=400&sz=130&hl=sl&start=1&um=1&tbnid=pvYn4UloV4qe9M:&tbnh=113&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3Dtemenca%26hl%3Dsl%26rlz%3D1T4ADBF_enSI283SI283%26sa%3DN%26um%3D1

POSTOPEK NEGE TEMENC:
1. Nežno vmasiramo olje v lasišče (mandljevo, olivno ali salicilno olje);
2. Prekrijemo z bombažno kapico;
3. Pustimo delovati vsaj 1 uro;
4. Izčešemo zmehčane luske z otroškim glavnikom (glavnik s posebnimi konicami) in tako povečamo prekrvavitev lasišča ter odstranimo temenca, ki so še ostala v lasišču;
5. Umijemo dojenčkovo glavo z otroškim šamponom (npr. Mustela -šampon in pena, Johnson&Johnson, Nivea...);
6. Zbrišemo glavo s frotirasto brisačko, da odstranimo iz lasišča še preostale temence;
7. Počešemo otroka z otroško krtačko (z mehkimi ščetinami);
8. Namažemo glavo s kremo ali mazilom (npr. Ribodermin, Ribje mazilo iz lekarne, Bepanthen...). POZOR: Uporabo krem in mazil pediatri ne priporočajo saj le te mašijo pore. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 3948
1.7.2009 21:15:05   
malcekvita
dojenje : jst ne vem več a sem že nora al kaj... v glavnem pretekle dni, mi je Jakob zelo slabo pil (zdaj se ne dojiva več 10x ali 12x dnevno, pač pa samo 6-8x) in sem se bala da bom fasala mastitis. zdej mam pa take mehke dojke, da že mislim, da mi mleko usiha. Jakob zvečer noče in noče zaspat. Komaj zdaj ga je zmanjkalo, upam da bo to noč pridkan in ga ne bo nič mučilo. No hotla sem rečt to, da dam Jakobu pred spanjem dojko in on pije in pije in jaz ga drezam, da pije vsaj 8 minut, vmes mi zaspi, pa ga spet dregnem in tako naprej, no na koncu mi na dojki zaspi, mu jo vzamem ven, čez nekaj časa se zbudi in že papca svoje rokice. Mislim... a to pomeni, da se ni najedel pri meni al kaj? Ko stisnem dojko, iz nje priteče mleko.
pa mu spet ponudim dojko, naredi dva požirka in ga spet zmanjka. vzamem dojko ven, se zbudi. mu dam spet jošk, pa spet zaspančka in tako se dajeva zvečer, kdo bo koga prelisičil...
Kakšne so vaše dojke, mehke, trde pred dojenjem?
Prej sem imela pred dojenjem trde joške, tko da sem komaj čakala, da bo lačen, da mi jih olajša in sem točno vedela, če je spil dovolj ( če je bil jošk po dojenju tak mehek, ko ena vreča, sem vedela, da je blo sigurno dovolj. ). zdej pa imam nek strah, da pa vleče v prazno user posted image

Vprašujem ljudi, če vedo, kaj je na svetu najsvetlejše. Nihče ne ve, samo jaz: oči mojega otroka. (N. Maurer)

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 3949
1.7.2009 21:23:32   
matcar

IZVIRNO SPOROČILO: malcekvita

dojenje : jst ne vem več a sem že nora al kaj... v glavnem pretekle dni, mi je Jakob zelo slabo pil (zdaj se ne dojiva več 10x ali 12x dnevno, pač pa samo 6-8x) in sem se bala da bom fasala mastitis. zdej mam pa take mehke dojke, da že mislim, da mi mleko usiha. Jakob zvečer noče in noče zaspat. Komaj zdaj ga je zmanjkalo, upam da bo to noč pridkan in ga ne bo nič mučilo. No hotla sem rečt to, da dam Jakobu pred spanjem dojko in on pije in pije in jaz ga drezam, da pije vsaj 8 minut, vmes mi zaspi, pa ga spet dregnem in tako naprej, no na koncu mi na dojki zaspi, mu jo vzamem ven, čez nekaj časa se zbudi in že papca svoje rokice. Mislim... a to pomeni, da se ni najedel pri meni al kaj? Ko stisnem dojko, iz nje priteče mleko.
pa mu spet ponudim dojko, naredi dva požirka in ga spet zmanjka. vzamem dojko ven, se zbudi. mu dam spet jošk, pa spet zaspančka in tako se dajeva zvečer, kdo bo koga prelisičil...
Kakšne so vaše dojke, mehke, trde pred dojenjem?
Prej sem imela pred dojenjem trde joške, tko da sem komaj čakala, da bo lačen, da mi jih olajša in sem točno vedela, če je spil dovolj ( če je bil jošk po dojenju tak mehek, ko ena vreča, sem vedela, da je blo sigurno dovolj. ). zdej pa imam nek strah, da pa vleče v prazno user posted image

Nočem te strašit,samo pri meni,ko sem imela to,kar praviš,da se tebi dogaja,ni bilo več mleka.Pa čeprav sem ob stisku dobila ven kakšno kapljico.Probaj s črpanjem,pa boš videla,kolko ti bo nateklo.Veliko sreče!

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu malcekvita)
Neposredna povezava do sporočila: 3950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?