|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   slovo od januarčic
26.5.2005 12:51:32   
sania
Pozdravljene,

ne vem kako naj sploh začnem. Nisem vas hotela obremenjevati, pa ne morem iz svoje kože. Nekomu moram zaupati, ker mi je zares zelo hudo, med vami pa je dosti takšnih, ki ste bile v podobni situaciji kot sem sedaj jaz in mi lahko kaj svetujete.
Včeraj sem imela prvi pregled pri ginekologu. Bila sem tako srečna ko sem na ultrazvoku videla otročička in naslednji trenutek tako nesrečna ko mi je ginekologinja povedala, da ne vidi srčka. Najprej sploh nisem dojela kaj mi hoče s tem povedati. Saj veste, prvič noseča, ki se prav nič ne spozna na te stvari. V trenutku se mi je porušil svet, kako je to mogoče, pa saj sem vse prav delala, pa vendar... Jutri moram tako spet do ginekologinje, da še enkrat pogleda ali srček dela ali ne (po moje je to samo gesta, da bom lažje in postopno sprejela dejstvo, takšno kot pač je), nato pa odšla v Ljubljano na "čiščenje" kot pravijo.
Bojujem se s številnimi strahovi in hudo mi je ko se ne morem otresti misli, da nosim v sebi mrtvo bitjece. Prosim povejte mi kako to zgleda to "čiščenje"...,kaj je bil lahko razlog za splav, kakšne so bile vaše izkušnje s tem?
Kdaj si toliko psihično in fizično opomoreš, da lahko začneš zopet delati na otročičku.
Hvaležna bom za vsak odgovor in še enkrat se opravičujem če sem vam kaj zamorila.

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   slovo od januarčic
26.5.2005 13:08:17   
tajč
Pozdravljena

Žal mi je da se to tudi tebi dogaja :rozica:
Kot da bi brala točno svojo zgodbo,ki se je dogodila v jan. Točno tako kot tebi je tudi meni G povedala da ni videti bitja srčka. Diagnoza odmrtje ploda v 3 mesecu. Drugi dan še enkrat na kontrolo in kar z napotnico v bolnico na abrazijo.
Vse se mi je sesulo. Sploh nisem dojela kaj se dogaja, da je to sploh mogoče..... Milijon in eno vprašanje....
Ampak punce na RR so super, vsaka ima svoje izkušnje za katere sem bila hvaležna da so mi jih zaupale.
Narava ve kaj dela. Verjemi da je bolje tako kot pa da bi bilo z :duda: kaj narobe. Mojo :duda: in od vseh punc na RR, ki so imele to hudo izkušnjo za seboj :angel::angel::angel: čuvajo in če je tako moralo biti je bolje da je tako.

smo s teboj
Taja

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   slovo od januarčic
26.5.2005 13:22:26   
simonas
Ne vem kaj bi rekla! :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Simona

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   slovo od januarčic
26.5.2005 13:35:24   
tinkamiška
Joj, mi je hudo, ko berem, pa nimam izkušnje, ki bi ti lahko z njo kaj pomagala. Žal mi je, da se sploh dogajajo take žalostne stvari:(

Želim ti čim lažjo pot:rozica::rozica::rozica:

Tinka:(

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   slovo od januarčic
26.5.2005 13:45:41   
nejca1
:((tudi meni je zelo hudo, ko sem prebrala to.Verjemi, da bo bolje. Tudi jaz sem na valentinovo dobila "darilo", moji pikici ni več bil srček v 12. tednu. Bilo mi je tako hudo ... Boli ... Ampak, glej zdaj sem spet v 6. tednu in upam, da tokrat bo. Saj me je strah, kaj bom videla v torek na pregledu, saj se počutim odlično, nič kaj nosečniško, niti enega zanka ni opaziti. daj času čas in ko boš pripravljena, bo nova pikica tukaj.

A drugače pa si se dobro počutila? si imela kakšne nosečniške znake?

Mislim nate, :rozica:

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   slovo od januarčic
26.5.2005 13:46:22   
gaya
draga sania

samo ne izgubi upanja! Misli pozitivno. Če pa se ti jutri res zgodi najbolj črn scenraij, pa vedi, da imaš nekje :angel:, ki je samo tvoj in bo vedno pazil nate.

Mislim na tebe!!!!:rozica::rozica:

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   slovo od januarčic
26.5.2005 13:49:57   
dadica
Moja zgodba je sledeča.januarja zanosila in tudi pri meni n i bilo vidnega srčeka,s tem da sem jaz dobila še norice(vodene koze),imela sem odmrtje v 10 tednu in bila marca že na čisčenju.Ampak sem sedaj že spet srečka nosečka in v torek sem že tudi videla srček.Tako da se ne sekiraj preveč.Jaz upam da boš še videla srček!

Ampak držim pesti da je vse ok,mogoče p aše nisi toliko noseča kot ti kaže glede na zadnjo M,upanje umre zadnje!!!!!!!!!!

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   slovo od januarčic
26.5.2005 13:50:20   
andrejalj
Sem bila na istem kot ti 6 let nazaj. Neprijetna izkušnja, resnično, pa vendar, bolje tako , kot da z :duda: ni vse v redu.
Je pa težko in sama sem porabila kar nekaj časa, da sem se ponovno odločila za dete. Najpomembnejše pri tem je, da ne kriviš sebe in da razčistiš z vsemi dvomi okoli tega, ker tako imaš lepšo naslednjo nosečnost.

Želim ti, da čimprej prebrodiš to izkušnjo!
LP

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   slovo od januarčic
26.5.2005 13:57:57   
tea01
Bila na podobni izkušnji pred 5. leti. Zdaj v 6. mesecu nosečnosti.

Zdaj ko gledam nazaj si rečem, (sliši se kruto, ampak je resničnO!) VSAKO SLABO JE ZA NEKAJ DOBRO!!!

Glavo gor!!!! Vse bo še dobro!!!

Tea01

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   slovo od januarčic
26.5.2005 14:03:18   
Jančika_
Sania, pravzaprav ne vem, kaj ti naj napišem... poznam tvoje strahove in vem, da je hudo.

Moja izkušnja je taka, da sem teden dni krvavela in tisti teden je bil peklenski. Ko je prišlo do splava, sem bila na nek čuden način olajšana, ker nisem več prenesla razmišljanja o tem, kaj bo. Pošteno sem se zjokala, potem pa niti nisem veliko žalovala, ker sem se prej pripravila.

Zdaj sem spet noseča in imam dober občutek. Upam, da bo vse vredu...

Če je tvoja G prepričana, da srček ne bije in boš šla na čiščenje, se nič ne bolj, sam postopek je neboleč (pod splošno narkozo) in vse skupaj je mimo v nekaj minutah.

Razlog za splav je v veliki večini (prek 90%) napaka na zarodku. Pravzaprav se vsaka peta nosečnost konča s splavom. Narava ima tak filter...to sicer ni nobena tolažba, vem, a morda je vendarle bolje tako, kot da se rodi hudo prizadet otrok....

Drži se in če boš pri močeh, javi, kako se je izteklo.

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   slovo od januarčic
26.5.2005 14:50:33   
Tiamo
Hy,

lansko leto sem bila na čiščenju v 12t, ne vem kako poteka, ker si takrat pod narkozo. Vendar čakanje na čiščenje ubija. Jaz sem bila čist trda, sem pa preživela, itak nič ne čutiš, pol k sem se prebudila, me ni nič bolelo, samo lulat me je tišalo. Zatem sem jokala se mi zdi cca 15 min. :((:((:(( da sem si olajšala dušo
Še enkrat so me vaginalno pregledali in napisali odpustico.

Počakala sva 3 mesece in zdaj sem že skoraj v 30t.

Z razlogi se ne obremenjuj, ne misli na to, veliko se pogovarjaj, tudi jokaj, če te bo tiščalo.

No pa kaj bi govorila, počakaj do jutri. Pošiljam ti 100 :angel: za pomoč.

Lp Tia74

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   slovo od januarčic
26.5.2005 15:00:33   
rose
Sania pozdravljena,
tako žal mi je, da si v taki situaciji in držim pesti, da se bo mogoče jutri še vse dobro končalo.
Moja zgodba je pa taka: lani konec avgusta sem začela krvaveti in ker je bil to vikend, sem šla direkt na urgenco - ss v 10. tednu. Samo čiščenje fizično ne boli, huje je za psiho. Js sem še kar v operacijski, ko so mi dajal anestezijo, upala, da bodo ugotovili, da pa je vse v redu. No, to se ni zgodilo. In treba je bilo sprejeti dejstva taka kot so. Moja filozofija je taka, da je bolje, da narava sama poskrbi za čimprejšnji splav, če so napake na plodu. In vsak dan dalj ko si noseč, vsak dan je potem še malo težje, če se kaj takega zgodi.
No, zdaj sem spet veselo noseča (11t 5d) in upam, da bo tokrat vse vredu. Sem imela pa v 9t kar krizo ali bo kaj narobe ali bo vse ok.
Če pa boš res imela čiščenje, pa lahko zanosiš spet šele čez 3 mesece in jaz ti svetujem, da res začneš takoj delat na tem. Ko boš na novo noseča, ti bo sigurno spet veliko lažje.
Srečno!:rozica::rozica::rozica:

rose

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   slovo od januarčic
26.5.2005 15:20:50   
sania
Zahvalila bi se vsem za spodbudne besede, resnično ste mi pomagale.

Imam pa še eno vprašanje. G mi je rekla, da bova čes tri tedne pogledali če imam neko pregrado. Kaj veste o tem in kako je potem z M.

nejca1,
še predno sem ugotovila, da sem noseča so me prsi zelo bolele, nato mi je začela smrdeti hrana, bila sem utrujena... Ne vem ali je bila kriva psiha ali ne, ampak včeraj ko sem zvedela od G to novico je izginilo vse z nosečniškimi znaki vred. Jaz ti predlagam, da vsaj do torka ne beri žalostnih stvari, ker je to obremenjujoče.

LP

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   slovo od januarčic
26.5.2005 15:45:18   
Gina
Joj, sania, saj ni nujno, da je G prav videla!! Jaz ne verjamem nikomur več od naših G. Meni so rekli enako kot tebi, da srček ne bije, da se nič ne dogaja in da bo potrebno čiščenje. Pa sem jokala kot dež in rekla, ne ne grem pa pika. In hvala bogu, da nisem šla. Sicer sem še celo nos. po malem krvavela, ampak otrok je danes zdrav in nič mu ne fali, pa čeprav so ga proglasili pri 8. tednih za mrtvega. In to en zelo priznan in spoštovan ljubljanski G na urgenci.
Tako da, jaz na tvojem mestu ne bi šla na nobeno čiščenje. Ali je otrok dobvolj velik za te tedne, kolikor si noseča? Če ni premajhen, potem nikjer ne piše, da srčka še ni, mogoče je UZ zanič ali pa tvoja G ne zna dobro z njim delat. Sem že parkrat tudi tukaj na rr prebrala, da so kakšni rekli, da se srček ne vidi, pa je bilo potem ok na naslednji kontroli.

Tako da, nič ni izgubljenega. Mogoče ima G prav, mogoče pa ne. Toda jaz na čiščenje ne bi šla, dokler ne bi sama začela krvavet in bi se začelo samo izločat, če se že mora. Prebrala sem tudi, da so še kateri drugi (iz rr) tudi rekli enako kot meni, pa se je izkazalo enako, da z otrokom ni nič narobe. Bog si ga vedi koliko otročkov so takole že umorili. Ljudje pa zaupamo zdravnikom, a ne. No, jaz ne več.
Pogum, punca. Čez tri tedne boš vedela ali eno ali drugo, samo potrpljenje rabiš. Držim pesti zate.:):):) In za tvojega otročka.:):):)

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   slovo od januarčic
26.5.2005 15:51:32   
urši77
Dobro vem kako je to....v trenutku se ti sesuje ves svet..sem bila na tem že 3x...ampak ne obupaj.Zame je sonce že posijalo in vem, da bo tudi zate!

TUDI ZATE BO POSIJALO SONCE IN KO BO, BO ŽGALO:)

lp :rozica:

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   slovo od januarčic
26.5.2005 15:59:35   
sania
Joj Gina, čisto si me zmedla. Kaj naj pa sedaj? Drugače sem v 8.tednu in otroček je za to starost menda normalno velik, samo srčka ni. A misliš, da dva dni razlike kaj pomagata in bi se lahko jutri kaj videlo???? Jaz drugače nisem nič krvavela. Kdaj pa si potem zvedela da je z tvojim otročkom vse v redu???

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   slovo od januarčic
26.5.2005 16:08:53   
Urša
Jaz sem začela krvavet v 7.tednu. G ni na UZ zaznal ploda in rekel, da gre verjetno za lažni test. :ups: Vseeno me je poslal na urgenco in tam so našli 6mm veliko vrečko, prazno. Njihova reakcija, čisto hladno: "Gospa, če je bilo zaželjeno, lahko še malo počakamo, drugače gremo pa sčistit." :hudicek: Grozno! Odnos na nivoju!Hodila sem na 2 dni, a o plodu in srčku ne duha ne sluha. Pa je le posijalo sonce, čeprav sem krvavela še 5 tednov. Zdaj sem v 16. tednu in vedno, ko grem na stranišče, s strahom pogledam, če je na papirju kaj krvi. Ravnotako se mi vsak dan porajajo vprašanja ali srček sploh še bije, pa moram bit optimistična, drugače ne gre. Moja zgodba se je srečno končala in upam, da se bo tvoja tudi, saj veš, upanje ostaja. 9nebesa
Sem pa pred tremi leti imela sp.s. v 7-tednu-je šlo samo od sebe, napaka na zarodku, tko da čiščenje ni bilo potrebno. Naslednja nosečnost je potekala brez zapletov in danes imam zdravo 14 mesečno punčko.
Veliko upanja in lepih misli ti želim! :angel:

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   slovo od januarčic
26.5.2005 16:53:34   
Gina
Jaz sem bila potem naročena pri istem G na kontroli čez 1 teden, čeprav je rekel, da bo šlo medtem že samo naprej in bom morala itak priti na urgenco. No, pa je imel tisti dan tako gužvo, da sem se obrnila in šla domov. Takrat sem imela eno grozno smolo, ker sem bila ravno brez svojega G, ker prejšnjemu nisem zaupala - mi je rekel par dni pred tem, da sploh noseča nisem, pa nisem hotela k njemu, nove G pa še nisem imela izbrane. No naslednji dan sem spet prišla na pregled (se pravi 8 dni po tem dogodku, češ da ne bo nič, naj grem na čiščenje), pa je bila držurna ena krasna G, ki mi je razložila, da obstaja možnost, da bo šlo naprej (srčka se še kar ni videlo ali vsaj ni kao utripal), da pa obstaja tudi možnost, da bo vse ok. Jaz sem do takrat že kake 14 dni krvavela ali več, samo plod se je kar držal. Rekla je, da je v bistvu plod dovolj velik, da pa se dejansko ne vidi, da bi se kaj dogajalo, tako da je množno, da je odmrl, da pa so še druge možnosti, zakaj krvavim in mi je dala dabroston tablete. Je rekla, da moram biti potrpežljiva, da ve, da je težko to za vsako žensko, ampak da se bo v treh tednih videlo vse. V roku 2 dni sem nehala krvavet, na naslednjem UZ je bil srček viden. Ali je bilo to teden ali 10 dni po tistem, ti pa ne vem povedat. Dobila sem fajn G, ki je celo nos. lepo skrbela zame in otrok je bil in je zdrav.

Upam, da bo tudi pri tebi tako. Ne pusti se odgnati. Saj mogoče imajo prav, mogoče pa nimajo, sploh če je plod dovolj velik. Če bi jih jaz poslušala, moj otrok ne bi bil danes živ. Hvala dr. Pretnarjevi, ki je bila slučajno takrat dežurna. Rešila mi je otroka.:bravo::bravo:

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   slovo od januarčic
26.5.2005 17:02:01   
Anonimen
Sania, sočustvujem s tabo. Vendar se strinjam z Gino. Vse je možno, upanje ostaja! Prosi g. naj te večkrat pregleda, mogoče tudi pošlje kam drugam na UZ, ali pa pojdi k drugi g. in prosi za drugo mnenje.

Držim pesti zate!

(odgovor članu sania)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   slovo od januarčic
26.5.2005 17:41:48   
Jessy
Tudi jaz mislim, da se ne smeš takoj zadovoljiti z njihovim mnenjem. Če počakaš še en teden, ne bo nič narobe in takrat bo stvar kristalno jasna ali srček je ali ga ni. Pa še po drugo mnenje pojdi.

Držim pesti!

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   slovo od januarčic
26.5.2005 18:17:23   
Jančika_
Držim pesti, da se bo vendarle dobro izteklo. Če ne, pa ti naj povem, da nekateri ginekologi pravijo, da je dovolj, če počakaš en ciklus (med drugimi tudi Pušenjak in moj G). Sama sem počakala do prve M, potem pa v akcijo in je uspelo v prvem poskusu.

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   slovo od januarčic
26.5.2005 18:42:12   
Nannn
sania cist razumem kaj prestavljas in v kaksnih dvomih si...saj sem bila na istem kot ti...

Veliko srece ti zelim in da ostanes med januarskimi puncami...

:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   slovo od januarčic
26.5.2005 19:56:01   
eva1
Jaz tut mislim, da če je plod prav velik za 8 tednov še ni vse izgubljeno-pojdi še na urgenco, pa reci da si noseča in da te nekaj boli doli in te bojo pregledali in boš imela drugo mnenje! Upam da se bo srečno izteklo!

Lp, eva in luka

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   slovo od januarčic
26.5.2005 20:03:24   
Gina
Jaz nisem prepričana, da bo drugo mnenje kaj drugačno. Mojemu se še v 9. tednu na tistem istem UZ na urgenci ni vedel srček, kako bije. Otrok je pa rastel normalno. Jaz bi počakala en teden, sploh ne bi šla nikamor prej. Če bi pa še takrat rekli, da je kaj narobe, bi pa šla na drugo mnenje.

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   slovo od januarčic
27.5.2005 7:44:34   
AKŠ
:rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

termometer
Admin

Kateri termometer uporabljate?

digitalni za pod pazduho (33%)

ušesni (17%)

čelni / brezkontaktni (50%)

Število vseh glasov: 12

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!