miapia
|
Hm, me ni bilo dva dni, pa sem preletela nadaljnih par strani in ne vem zakaj sem zasledila izredno nespoštovanje. Ko je avtorica (Botrca) začela s tem, sem kmalu podala svoje mnenje, ki je pravilno. Zakaj? Ker tako pravi zakon. Je pa dejstvo, da je kultura ljudi na nizki ravni in ni res, da smo odgovorni samo sami zase. Odgovorni smo za marsikoga in marsikaj. Botrca - šele po čez deset strani sem prebrala od tebe, da si prejela upravičeno kazen. Zakaj si potrebovala toliko??? Prej je bil pa kreg vsepovprek. Osebno sem malo užaljena, ker po eni strani ni spoštovanja do uporabnikov, ko napišejo svoje mnenje, še huje je, ko izrazijo pravilno in moralno mnenje, pa ga vsi spljuvajo ali pa ignorirajo. Slovenčki pa nismo užaljeni zaradi kazni. Miljonkrat bolje bi prenesli, če bi bili bičani, kot pa da nam nekdo vzame denar za naše nepravilno ravnanje. Samo nismo pa toliko pametni, da bi spoštovali red in zakon, in ne bi dobili te kazni. Če pa zavestno ravnaš proti, potem se nimaš pravice razburjati se, ker si prejel kazen, ki je v naši demokratični državi denarna, ker je nasilje protipravno in protiustavno. Da imate opravek in da v to vključite še otroka. Ja punce, a ni že zadosti opravičil? V obeh mestih, kjer smo od rojstva hčere bili, hodimo k pediatru peš. Ne vem, kako je pri vas, ampaj 10-15 minut hoje do dohtarja je samo dobro za vas in otroka. Razen seveda, če ful dežuje, sneži, peklenski mraz itd. Isto velja za trgovine in ostale točke, kamor želite iti. Itak pa so parkirišča pred temi ustanovami večni problem, ampak v Ljubljani je na vsakem koraku parkirna hiša. Samo je škoda par evrov, a ne? Ko vam pa pajek odpelje avto, so pa vsi ostali krivi. Takrat boste dali ne 5 evrov, ampaj kar nekaj, pa še z otrokom boste morali peš hoditi. Verjemite, v Ljubljani kar nabrcaš, da greš plačat lisice ali pa prevzet avto. Če želite neopraskan avto, parkirajte na bolj široko. Za to kazni še ne dajejo. Tudi jaz NIKOLI nisem parkirala na invalidih. NIKOLI. In tudi ne bom, ker prvič - invalide spoštujem, drugič pa - tako veleva zakon in tega marsikdo tukaj ne razume in ne dojame. Če kateremu kaj ne paše, na se gre protivit v parlament. Samo vas bodo hitro zbrcali. Razna invalidna združenja (se opravičujem, če nisem prav imenovala) so se morali in se morajo hudo mučiti, da dosežejo določene stvari, ki so nam same po sebi umevne. Jaz sem prav vesela, ko vidim novo dvigalo, ki ga prej ni bilo, klančine, predvsem na pločnikih, rampe za invalide, avtomatska vrata v trgovini in še in še. In upam, da bo v prihodnje še boljše. sedaj pa upam samo eno - da ne bom brala pljuvanja na moje besedilo in žaljivk. Pozdravček
|