|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Privat varuška - zanosila
30.6.2009 13:38:04   
Tjašy
Drage mamice,potrebujem vaše mnenje-prosim!user posted image Kaj bi storile,če bi bile v moji situaciji??user posted image Stvar je taka:naš triletni sin se je čuval pri varuški.Ker smo bili z njo zadovoljni je prišlo do dogovora,da bi nam od septembra dalje čuvala najmlajšega(za starejšega smo dobili vrtec),user posted image a.........pred dvema tednoma mi je povedala,da je noseča.Resnično sem vesela zanjo!Ker je prejšnjo nosečnost nekaj krvavela sem se pač ustrašila kaj bo,če se ji kaj zalomi-kam bom dala čuvat otročka-jaz sem imela 4 nosečnosti in vem,da je lahko vsaka popolnoma drugačna!!Mislim,da mi NE more danes zagotoviti,da bo vse o.k.,žal-ona to zatrjuje.Na internetu sem spoznala gospo,ki tudi čuva otroke-malo dražja,a ............bližje domu,ima starejše otroke(ki v izrednih primerih popazijo varovance),z veeeliko igrali-igračami,z velikim dvoriščem,......dopoldneve posveča LE otrokom,.....;user posted image Naša;varuška se mi zdi užaljena,ker smo se tako odločili(kot,da ji ne zaupamo),a vseeno mislim,da smo se pravilno.user posted image Vsakega mnenja bom vesela.HVALAuser posted image

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 30.6.2009 15:09:26 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Privat varuška
30.6.2009 13:41:30   
sazi
Žal je tako, da nujno potrebujete zanesljivo varstvo in bi jaz ravnala enako, če le ne bi imela kakšne zasilne možnosti (recimo, če varuška ne več mogla čuvat otroka, bi ga nekaj mesecev npr. lahko imeli dedki in babice - pa ta varianta pri nas ne bi šla skozi.
Skratka, odločila bi se tako kot ti.

(odgovor članu Tjašy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.6.2009 13:45:03   
nuala
Jaz bi v primeru iskanja varuske najprej mislila nase in na to, da otrok nujno potrebuje zanesljivo varstvo, ce hocem v mitu delati. Naredila bi isto kot ti.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.6.2009 13:52:28   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: nuala

Jaz bi v primeru iskanja varuske najprej mislila nase in na to, da otrok nujno potrebuje zanesljivo varstvo, ce hocem v mitu delati. Naredila bi isto kot ti.

Jaz tudi.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.6.2009 13:56:10   
Tjašy
Hvala.Moji starši živijo 42 km stran in mami še hodi v službo,partnerjevi starši so ŽAL pokojni tako,da nimava za varstvo nikogar drugega kot ZANESLJIVO varuško.user posted image Vsak,ki sem mu povedala najino odločitev je rekel,da je tako najbolje za vse,a ;naša;varuška pa,...........user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.6.2009 15:05:57   
Netopirčy81
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Jaz tudi.

Tudi jaz.

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
30.6.2009 15:49:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
30.6.2009 16:04:19   
Tjašy
Ja,ženske-mamice-nosečnice delajo marsikaj,če so finančno šibkeuser posted image ,......tudi do konca nosečnosti čuvajo otroke,rodijo in teden po porodu so spet varuške,.....svaka jim čast user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.6.2009 16:28:52   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: Tjašy

Ja,ženske-mamice-nosečnice delajo marsikaj,če so finančno šibkeuser posted image ,......tudi do konca nosečnosti čuvajo otroke,rodijo in teden po porodu so spet varuške,.....svaka jim čast user posted image

Ne razumem...sori. Zakaj bi pa mamica, ki ostane na porodniski in zraven varuje se drugega otroka to pocela samo zato, ker je financno sibka? Poglej, ne razumem zato, ker sem si v glavi naslikala naslednji primer: imas mamico 2 letne puncke. Ta mamica je noseca, zdrava, brez tezav in namesto, da je puncka v vrtcu ostane doma in jo varuje mamica. Torej, zakaj bi bla to njena poteza samo zato, ker je financno sibka? In enako, ce se mamica dobro pocuti in zeli dolocen cas nosecnosti paziti se drugega otroka...zakaj bi to pocela samo zaradi denarja? ker, ce bi ravnala tako, bi bili z njo verjetno hitro nezadovoljni. Pa niste bili, celo tako zelo ste bili zadovoljni, da ste zeleli, da varuje se drugega otroka. Hmmm zdej se pa zaplete, ker je noseca. In ceprav pravi, da je ok in da se dobro pocuti, vanjo ne verjamete in sedaj se cudite, da je uzaljena. Oprosti, jst bi bla tudi. Ker gre za zaupanje, ki je izrabljeno. Zdi se, da ste bli z njo zadovoljni dokler vam je v vsem ustrezala, zdej ko vam pa ne, pa cao miki.

Da se razumemo...jst tudi mislim, da poskrbite najprej za svojega otroka, seveda. Ampak na nek lep, korekten nacin je to potrebno povedat tudi varuski. Ne pa da se nanjo gleda kot na izkoriscevalko, ki bi vse naredila samo, da bi zasluzila. Ker ce je taksna, potem ne razumem, kako ste bili z njo do sedaj lahko zadovoljni. Evo, pa smo na zacetku...

Torej, ta nova varuska ves cas posveca LE otrokom...tako pravis. Kaj pa ta prejsnja varuska dela? Resnicno ne razumem, saj nosece delajo tudi zenske v soli in vrtcih, mar ne? kot sama pravis, nosecnosti so si razlicne, ampak ce je v prvi krvavela, ni nujno da bo tudi v drugi.. Pa se eno vprasanje ce smem -- zakaj si zelite takoj zamenjat varstvo in z njo niti ne poskusite? ker se drugega varstva ne najde? no, pa sej ste tudi sedaj nasli kmalu nekaj preko interneta torej...Ne, resnicno ne razumem, da se verjame nekomu preko interneta bolj kot nekomu, ki ti je varoval otroke ze nekaj casa. ampak to je samo moje mnenje, itak bolj ko ne naglas razmisljam...brez zamere.

(odgovor članu Tjašy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.6.2009 17:06:36   
Tjašy
Jaz sem dala finančno stisko kot primer,....NE kot nuja,da je tako.user posted image Novo varuško pa ne poznam le iz interneta,ampak smo bili 3x pri njej,da bi jo vsaj malo spoznali,.....in dve mamici njenih varovancev sta jo zeeelo pohvalili-sistem ima kot v vrtcu(igra,ustvarjalne delavnice,sprehodi,ogled lukovne predstave,...)user posted image Je pa lepo,da napišeš svoje mnenje.In nimam NIČ proti ;naši;varuški le za svojega otročička želim zanesljivo varstvo-kot verjetno vsaka mamica.user posted image

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.6.2009 17:13:44   
CatJa
Pa saj bi verjetno že sred zime iskali novo, če je ta že noseča. Kje je potem point dajat otroka v varstvo najprej k eni, ki se je ravno dobro navadi, potem pa k drugi?

Si se čist prav odločila, Tjašy.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.6.2009 17:15:28   
Tjašy
Še to: ;naša;varuška se trunutno počuti zelo za bruhat-tako je SAMA rekla,a ima veeeliko srečo,da ji 11-letna hčerka pomaga(briše riti,menja plenice,lika,sesa,....).Jaz mislim,da je punca še otrok zato si zasluži brezskrbno otroštvo,NE pa ........user posted image Pa smo spet tam-kaj vse bi ženske naredile,če so finančno user posted image

(odgovor članu Tjašy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.6.2009 17:58:55   
Tjašy
Odgovor Tanji55;Ja v vrtcu tudi delajo noseče varuške,a če gre na bolniško so še druge-če bi šla  ;naša;varuška na :bolniško: bi jaz imela neplačan dopust,......ali kaj??user posted image Z novo varuško smo imeli veeeliko srečo,saj gre septembra en otrok v vrtec,en v šolo-odklonila je pa tri otroke.user posted image V naši občini je bilo v vrtcih zavrnjenih čez 300 otrok zato med šolskim letom NE bi nikjer dobila varstva.user posted image

(odgovor članu Tjašy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.6.2009 18:11:38   
Tanja55

Odgovor Tanji55;Ja v vrtcu tudi delajo noseče varuške,a če gre na bolniško so še druge-če bi šla  ;naša;varuška na :bolniško: bi jaz imela neplačan dopust,......ali kaj??user posted image Z novo varuško smo imeli veeeliko srečo,saj gre septembra en otrok v vrtec,en v šolo-odklonila je pa tri otroke.user posted image V naši občini je bilo v vrtcih zavrnjenih čez 300 otrok zato med šolskim letom NE bi nikjer dobila varstva.user posted image

ja, v redu, logicno. Potem se dobro, da ste sploh dobili varstvo. In naj se ma otrok super in da bo zadovoljen.

Vseeno pa ne razumem kje je point prvega posta...ker a ves, ko sem jst pisala svoj odgovor nisem vedla, da se varuska tako slabo pocuti in nisem vedla, da kao vpleta v delo 11-letno hci. Seveda bi bilo edino pravilno, da zenska presodi da ne more skrbet za otroke, in da varstvo ni vec profesionalno, ce ga ne sfolga brez 11-letnice. Nekako naivno domnevam, da se ljudje pac ne igrajo s takimi stvarmi in da znajo racionalizirat kdaj je potrebno stvari spremenit.

Tudi tega ni blo napisanega, da ste sli novo varusko ze pogledat...ampak, da ste jo spoznali preko interneta, torej valda se mi zdi nenormalno zaupat bolj nekomu, ki ga spoznas preko spleta, kot nekomu, s katerim si bil do sedaj zadovoljen in ga osebno poznas.

Oprosti, se vedno pa ne razumem, zakaj bi sploh sprasevala za mnenje, saj je jasno, da drugega ocitno niste mogli naredit, kot da zamenjate varstvo. Zdi se, da sta razzaljeni obe - ena, ker ima obcutek, da se ji ne zaupa, druga, ker meni, da varuska pretirava. Eh...verjetno bi en odkrit in fair pogovor bil najbolj na  mestu, se mi zdi.

(odgovor članu Tjašy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.6.2009 18:26:41   
blaža
vas razumem, da ste morali poiskat novo varstvo, ker vaša prejšnja varuška ne zmore več.

Ne zdi se mi opravičljivo z njene strani, da še vedno čuva otroke, čeprav tega več ne zmore. vseeno ni enako, če ti je slabo v pisarni, ko delaš z papirji, al pa če čuvaš otroke!

Vseeno skušam razumet zakaj še vedno želi čuvat otroke, kljub temu, da je noseča in se slabo počuti.

Sklepam , da dela na črno in , da nima drugih prihodkov, pa še vedno vstraja. Če je tako, so to res težke stvari. Vseeno, če je planirala nosečnost, bi morala tudi to naštudirat, čće je brezposelna oz dela na črno kako in kaj bo, ko bo noseča.

ne vem, če sem prav razumela. Al je imela ta varuška prijavljeno , da varuje otroke?

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.6.2009 18:28:38   
Tjašy
Saj ni panike.Če bi napisala čisto vse podrobnosti bi bil cel roman.user posted image Prosila sem za mnenje zato,ker sem si zaradi take odločitve malo očitala(kot,da ji delam krivico)user posted image  in me je zanimalo kaj bi storile ve mamice,če bi bile v moji situacijiuser posted image ,....Ja,moja odločitev je bila PRAVILNA!user posted image

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.6.2009 18:35:00   
Tjašy
Varuška dela na črno-njen edini dohodek(poleg otroškega dodatka za 3 otročke),......user posted image Imajo pa veliko stroškov(visoka najemnina,krediti,.....)Verjamem,da ji ni lahko,.......user posted image pa že četrtič nosečauser posted image Jo spoštujem-moj sinček je bil dobro oštiman,a ..........ŽAL

< Sporočilo je popravil Tjašy -- 30.6.2009 18:36:24 >

(odgovor članu Tjašy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.6.2009 18:39:23   
botrca

se strinjam

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.6.2009 19:26:03   
blaža

Varuška dela na črno-njen edini dohodek(poleg otroškega dodatka za 3 otročke),......user posted image Imajo pa veliko stroškov(visoka najemnina,krediti,.....)Verjamem,da ji ni lahko,.......user posted image pa že četrtič nosečauser posted image Jo spoštujem-moj sinček je bil dobro oštiman,a ..........ŽAL

ja sej se mi je kar zdelo.

No ma vsak je odgovoren za svoja dejanja in zase. Ti si moraš zagotovit dobro varstvo za svojega otroka in to je tvoja dolžnost, da bo otrok varen in preskrbljen, ko boš v službi.

Glede varuške, mi je žal, ker vem kako je, če delaš na črno. no ma tudi ona je sama odgovorna zase in se mora poštimat situaciji primerno. Al se zaščitit, če ne želi biti več noseča, al pa če se odloči za otroka, poskrbet, da bojo preskrbljeni. ( očitno se je že odločla, ne vem pa ,če je dobro vse splanirala, kako bo, če ostane brez dela oz ga ne bo zmogla zaradi nosečnosti.)

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Tjašy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.7.2009 7:29:19   
Anonimen
Hvala Tjašy opisala si me kot neko revo.....res hvala!!! pa še nekaj...a jaz se tvojemu otroku nisem posvečala????no to je dobrota....
glede tega koliko otrok imam in jih bi še imela....je pa moja stvar....in seveda ni odvisno od varstva....ker z njim ne služim...prej sem na minusu!!!!
hvala Tjašy res
aja pa še to res smo na najemnini ampak zarad tega nismo reveži....ker imamo -imam svojo hišo!!!!!

< Sporočilo je popravil Bmwjka -- 1.7.2009 7:30:27 >

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
1.7.2009 7:52:08   
Tjašy
Bila si v minusu?????user posted image Tudi za kakšen dan,ko ga ni bilo k tebi sva ti plačala(če ga ni bilo po najini ;krivdi;).Plačevala sva ti redno,pošteno,.....in sem 100%,da si bila v plusu-kar je logično(saj je to tvoj zaslužek).user posted image Vsaka mama lahko ve,da triletni otrok ne poje hrane za 200 eur na mesec(sploh,če se hrano kupuje v Lidlu,Eurospinu,....kot ti-kjer je ceneje)-torej NISI bila v minusu.!!user posted image Vem,da je odločitev tvoja koliko otrok boš imela-a lahko bi pričakovala,da se lahko pojavi karkoli(tudi odpoved varstva)user posted image Sem pa pojasnila,da sem bila z varstvom zadovoljna,sinček tudi,........user posted image Verjamem,da bi ti v moji situaciji naredila istouser posted image -otročka dala v drugo varstvo??Tukaj sem le želela spoznati mnenja drugih mamic,saj sem imela slabo vest(kot,da sem ti storila krivico)in ker si pokazala veeeliko užaljenostuser posted image Pa sem prišla do zaključka,da je bila odločitev PRAVILNAuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.7.2009 8:01:57   
Anonimen
plačala si mi le zadnji mesec- dva dni....ko ga ni bilo-po tvoji krivdi!!!ne zdej pravit koliko si mi dala...
malo preračunaj fant je bil  pri meni od 7-16 od tega smo 4krat jedli!!!!zajtrk malica kosilo malica...pa tudi posladek je bil tako da ne govori zdaj o nekem.....kje kupujem moja stvar..vedno pa tudi ne v lidlu ampak tudi v tušu...če se že gremo nekaj....
nisem rekla da ni tvoja odločitev pravilna...skoraj odlična je.... zakaj vem jaz!!!!
prosila sem te že ne osiraj me tle in drugod po forumih!!!ker znam bit tudi sama nesramna!!!!
in to bi naj bila neka prijateljica....
pa še nekaj sem zasledila zgoraj od ene mamice....
jaz sem z varstvom začela iz hobija(tudi noseča!) ko je Tjašy sama vprašala če bi lahko vzela še mlajšega sem hotela le pomagat ker vem kako je tle pri nas z varstvom!!!to je vse!!!
toliko od mene! Tjašy ti pa raje pridi po stvari in prinesi kar sem posodila...bo bolje kot da tle samo osiraš!!!!...veš pa da marikaj vem.....in če se ne bo nehalo....lahko tudi jaz kaj povem...kar ne bo ravn pohvalno od tebe!!!
ker sem taka revica......jaz pač delam!!!se ne naslanjam na socialno in na borzo dela!!!!
hvala vsem!
lp
p.s.:Tjašy ti pa pridi osebno do mene če mi imaš kaj za povedat ne se skrivat za netom!!!!tako kot si znala prit tisti dan....

< Sporočilo je popravil Bmwjka -- 1.7.2009 8:04:37 >

(odgovor članu Tjašy)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
1.7.2009 8:16:20   
Tjašy
Ja,ti si meni posodila stolček za hranjenje in hojico,......Jaz sem tebi starejši dve hčeri oblekla-DALAuser posted image ,a ti NE očitam!!!Kdo živi od sociale????TI,TI,TI in se tuki spraviš name,ki ti NISEM hotela NIČ slabega-izpostavila si se SAMA,jaz te NISEM imenovalauser posted image .Očitno sem ti stopila na žulj,da me napadaš.user posted image In NE grozi mi prek e-mailov!!!Jaz NISEM pljuvala čez tebe le prosila sem za mnenje.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
1.7.2009 8:23:56   
Anonimen
aja od sociale živim?????res čudn enkrat sem dobila 70evrov -2 meseca pa že živimi od nje user posted image user posted image user posted image ti vse veš!!!
jaz sem tudi tebi marsikaj dala tako da....če pa želiš vse lahko dobiš nazaj!!ni panike....ker res nismo tak socialni problem....niti ne grem v varno hišo da bi živela na tuj račun....je pa res da vse kar dobim vzamem saj smo naučeni skromnosti!!!ne tako kot tvoji otroci...da jih moraš meni vozit da ti jih v red spravim a ne....pa ne  Tevža!!!grozim ti??dala sem ti nasvet da pridi do mene ne me tle osirat!!!ker tole je prešlo že vse meje dobrega okusa!!!
prosila sem te da me ne izpostavljaj da ne osiraj pa ne moreš da ne bi....
kar tako naprej!!!user posted image zate!!!
lej ne mislim se spravljat na tvojo raven....ti kr nakladi....jaz zase pa vem!!!
sem raje med otroci ki so malo bolj hvaležni kot nekateri odrasli!!!

< Sporočilo je popravil Bmwjka -- 1.7.2009 8:27:51 >

(odgovor članu Tjašy)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
1.7.2009 8:49:14   
Tjašy
Izpostavila si se SAMA,jaz te NISEM poimenovalauser posted image !!!!In nisem kriva,če si užaljena,.......Če si prebrala mnenja mamic sem se odločila popolnoma PRAVILNO in to je vse kar sem želela-MNENJE mamicuser posted image ,brez kakršnihkoli očitkov,....user posted image zato mi ni jasno zakaj si se tako agresivno spravila name??'user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?