miapia
|
IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA zdaj pa še eno vprašanje za tiste, ki ste invalidni oz. imate invalidne otroke..: se prav tako jezite na voznike, ki parkirajo tako na pločnik, da ne morete mimo? se jezite na ogromne luknje na cestah, kjer se kolo od inv. vozička kar zatakne? Saj niso samo invalidi jezni na take. Če jaz ne morem iti z vozom po pločniku, ker je tam parkiran avto, grem pač po cesti, seveda po tem, ko sem se prepričala, da je varno. Pa zraven kolnem in upam, da bo on enkrat na istem. Luknje na cestah in pločnikih so pa itak povsod - zahvalite se pomanjkanju denarja v občinskih in državnih proračunih. Tudi tu, ljudje, ne moremo nič. Lahko pa neredimo pri sebi in na sebi marsikaj. Če danes en človek ne bo narobe delal, bo nekomu lažje. Če boste danes neznanca osrečili s pozdravom, boste naredili ogromno. Če boste sem pa tja klošarju dali evro, bo to za njega ful. Če ne boste parikrali tam kjer to ne smete, boste naredili že ogromno, pa še sami se boste fajn počutili. Če ste pa "žleht", pa lahko pokličete redarstvo, policijo ali pristojne inštitucije, da rešijo določen problem. Dejstvo pa je, da veliko ljudi v naši ljubi državici nimajo kaj veliko moralnih vrednot in gledajo samo na svojo rit. In ta rit lahko prizadene ogromno ljudi, npr. invalidnega otroka, ki si je zelo močno želel s starši v trgovino, da bi si lahko izbral igračko, pa je zaradi kretena s hudim avtom (ki si ga danes lahko privošči marsikdo - lizing, kredit, fafing), ki je parkiral na invalidih, ne bo dobil, ker se starša nočeta ubadati s polurnim iskanjem zadosti velikega parkinga. Nisem pa zasledila v tem pogovru stavkov ...ja, res je... imate prav...to ni bilo lepo...ne bom nikoli več....se opravičujem vsem invalidom....ne razmišljam prav... itd. Jaz samo resnično upam, da nihče ne bo nikoli potrboval vozička za sebe ali svojega otroka, ker potem se ti zna mišljenje spremeniti za miljon stopinj.
|