|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
28.6.2009 8:03:23   
sayuri
mlinčka kako sta lepi princeski mali. Joj, pikici miceni user posted image   Želim ti lepe dneve in še lepše noči...user posted image

Punce, kaj veste, kako je z Rubin in njenima pikicama? KAr naprej mislim nanje user posted image

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 4451
28.6.2009 10:03:59   
tara78
evamaja lepo da imas vse pripravljeno, upam da bom imela tudi jaz. kako si se odločila glede paketov?? kaj boš vzela??
v ponedeljek pa veliko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

miška ti pa hitro dobivas darila, ti ne bo treba nič kupituser posted image .

jaz bom verjetno sredi julija naročila voziček, ker bi ga najraje že zdaj imela doma.
v sredo imam pregled in še enkrat MR, tako da če bo vse v redu bom začela počasi pripravljat, ker če bo tako da bom morala konec avgusta v bolnico bo vse prehitro minilo. no, upam da mi ne bo treba.

Shadow kako pa se ti držiš??

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 4452
28.6.2009 10:32:38   
evamaja
Dobro jutro lubice, ste se naspale? Jst se dons glih nisem nouser posted image , zato nam zdele postrežem z eno kavicouser posted image .

user posted image

Tara mi smo se kar za denar odločli, ker imam še nekaj cotk od hčerke. Mislim, da je naneslo okoli 540€, tko da kar sem rabila še dokupla. Uglavnem imam veliko cunj sposojenih.user posted image za prijateljice, ki so me kar založile.
Aja, voziček sem pa kupila rablenega, hauck roadster duo takoj po 22t. ko sem imela morfologijo in je gin. potrdil da je user posted image user posted image  vse ok.

Mlinči sploh se ne morem nagledat tvojih lepotk. Pričakujemo porodno zgodbo

(odgovor članu tara78)
Neposredna povezava do sporočila: 4453
28.6.2009 10:48:39   
tara78
evamaja imas kako slikico od vozička??? jaz sem se odločila za hartana...ko sva ga z mojim probala sva bila navdušena, se da fajn zložiti, fajn voziti..vse. pa lahko ga uporabljava od rojstva pa do konca. Za voziček, dve mehke torbi, senčnik in torbico za čez ramo pa bova dala 880 eur.user posted image

aha, za dva torej dobiš 540 eur?? Mislim, da se najbolj splača vzeti denar.

(odgovor članu evamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4454
28.6.2009 11:36:50   
Belen
ciao punce....
končno so nas spustili domow s te bolnice

torej kot vrejtno weste sem 19.6.junija rodila 2 čudoviti rožici NAŠO in LIJO.
zgodba na kratko: 15.6.sem pod nujno mogla v P,ker sm fulll zatekala, voda, beljkov.w urine, pritisk 160 itd... tam sm bla 4 dni na opazovanju kaj bo.... w 5ek se odločijo da mi naredijo CR,ker so bile itak obe medenično....
nato so se začele komplikacije....ker pikice nimajo sesalnega refleksa...so mi sestre težile da naj dojim 4 dni..in walda iz 2390 in 2350 so pršle na 2000-2100 ena weč ena manj...dokler jim nism zatežila so mi dale flašo. Pole ppa kr naenkrat wse pametne.... tipo sm rekla js da je treba prej dat flašo itd... je mela kak podobne izkušnje???  Mleko si izbrizgawam moje.... zaenkrat ga imam dowolj. Kupla sm za ponoči še adapt.mleko Aptamil-premature... ima kateri kako boljši naswet kako naj pikice prepričam da weč jejo, če ne bomo mogle nazaj w P. Tam sm bla 2 tedna in jih imam dowolj....
drugače sta pa zlate... jokajo bore malo, js jih morem na 3 ure prebujat za papat, spijemo w povp.50ml na obrok....

na kratko je to to, zdej morem na črpalko sm ko krawica ... hehe
držim pesti še za rubin user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tara78)
Neposredna povezava do sporočila: 4455
28.6.2009 13:24:45   
Barbk
Dan bajbike,
mi smo doma...iz Čateških. Bilo je krasno, kljub slabemu vremenu smo imeli 3 dni sončka in kopanja zunaj. Manči je uživala 500 na uro user posted image , oči in mami sta pa čist podrtauser posted image ...
Rubin, draga moja bejbi, fajn si me prestrašila...Vem, da sta tvoji pupiki pravi borki (kot mamiuser posted image ) in, da bosta zrastli v pravi mali navihanki. Držte se, vsi, in mislim na vas vse. user posted image  Pa še en kup user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za srečo.
Anja tudi tebi in očiju iskrene čestitke za mali pupiki. user posted image  Obilo cartanja.
Mlinči...iiiiiiiiiiiiiiii kolk sta kjut vajini pupiki. In super, da ste že doma.
Belen tudi vam superca za prihod domov. Tudi jaz sem imela pri Manci problem z dojenjem, pa s(m)o prevč dolgo vztrajali z njim in je Manca iz 2680 padla na 2410 g in bila dehidrirana. No potem so se končno odločili, da si mleko črpam. Doma sem jo budila na 2 uri, da je revca kukr tolk jedla. Bodi pozitivna in se ne obremenjuj preveč-to so bile besede moje patronažne, ki so mi pomagale. Mala je res čutila mojo neobremenjenost in zaupanje vase in kmalu začela napredovati. Drugače je pa še danes pod povprečjem. A se ne sekiram, ker je zdrava, navihana pupika, polna energije in srečen otrok. To pa je zame bistvo, da je moj otrok srečen.
Drugače pa babuške, ne vem a se pri meni kaj dogaja al kaj????????!!!!!!!!!!Zjutraj sem na wc papirju opazila kar nekaj rjavo-krvave (bolj rjave) sluzi. Malce sem jo imela zdaj spet na hlačkah. Maladva sta aktivna 300 na uro in me resnično razturavata. Priznam, da me malce grabi....panika...

30.12.2006 sva po osem dnevni zamudi dočakala najino princesko Manco.Najina sreča je zdaj popolna...:o)

Za mesec in pol sta Brina in Žiga pohitela in našo družinico povečala...Pa nas je 5!
(10.7.2009 ob 9.49 in 9.50)

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 4456
28.6.2009 15:26:50   
evamaja
Tara tukaj smo malo komentirale voziček, moj je v rdeči in sivi barvi.
http://www.ringaraja.net/forum/m_4095994/mpage_1/tm.htm#4200052

Belen smo te pogrešale veš, zdej  pa kar normalno na 3 urce papcat pa bo tud teža šla gor, boš vidla. Ne sekiraj se, v P. pa itak preveč pretiravajo, no saj pri meni so. Ko boste spostavil svoj red, bo vse samo steklo.

Barbk, ma da se ti ni oluščil čep pojdi se pokazat .

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 4457
28.6.2009 15:31:58   
Shadow
Ooooo, Belen, kako lepo te je spet brati!user posted image user posted image user posted image

Upam, da bosta deklici čimveč pojedli, da vam ne bo treba nazaj v P. za nasvet pa najbolje da vprašaš punce na Dvojčkih 2008 ali 2009, tukaj smo tovrstno še bolj ali manj neizkušene... no, vsaj jaz! user posted image

Tara78, jaz sem ok, mi gre pa zelo na živce otrdevanje trebuha, pa tiščanje, pa okorna hoja, pa zatekanje in druge nosečniške radosti! user posted image  Nabavljeno imamo skoraj vse, oprano in zlikano tudi. Tudi modva bova vzela denar, ne pa sestavljenih paketov, ker sva veliko nabavila/dobila rabljenih stvari. Papirje sem  že oddala, v torek grem iskati odločbo in to je to. Vsa vprašanja pa sem jaz že obdelala v postih mesece nazaj, tako da trenutno jih nimam. user posted image

Barbk, lepo, da ste si privoščili dopust pred velikim finalom! Midva bova letos kar brez ostala, bomo pač drugo leto nadoknadili. Glede rjave sluzi pa ne vem no... se ne bi šla ti malo pokazati v P, da bo ziher?

Miška, od kje si pa dobila to cart posteljnino???? Jaz bi tuuuudi! Povej prosim, če ni prevelika skrivnost! Pa Blančko pozdravi, sta ziher v kontaktu!

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 4458
28.6.2009 15:56:47   
Rubin.
Pozdravljene moje dvojne nosečke, kako rada bi bila še med vami. Še vedno sem čustveno čisto na tleh, zato se nisem nič javila, ampak vem, da ste v skrbeh in da mislite name, zato sem zbrala moči in se vam oglasila.

Najprej seveda iskrena hvala za vse vzpodbudne misli in želje, so mi v veliko pomoč v teh težkih časih.

Moja zgodba pa je takšna: v petek se mi je očitno odluščil čep, nato so so se kar hitro začeli popadki in smo šli v bolnico. Tam so me priklopili na ctg, popadki so se stopnjevali. Dr. je naredila uz, kjer je ugotovil, da je Zoja v stiski in da ima zelo slab utrip. Še vedno pa sem bila popolnoma zaprta. Dali so mi na izbiro ali takoj cr ali mi dajo injekcije proti popadkom in injekcijo za pljučka. Izbrala sem slednje, pod pogojem, da me spremljajo na ctg-ju in da je stalno z menoj ena od babic. Zoji se je utrip popravil. Vendar so se popadki samo stopnjevali, v roku 15 min. sem bila odprta že za tri cm. Ob popadkih je Zoji utrip padel pod 80, zato so se odločili za urgentni cr. Novice drugo jutro so bile kolikor tolikor vzpodbudne, Zoja je celo sama zadihala in sta bili stabilni. Potem pa so se začele težave. Obema so počila pljučka, Gaja ni odvajala vode in se ji je nabirala v telesu, obe sta v ponedeljek imeli možganske krvavitve. Vendar je v torek šlo na bolje. Zoji so se pljučka takoj popravila, krvavitve so se resorbirale, dočim pa se Gaja še vedno bori za življenje. Ledvičke so ji sicer začele delat (seveda vse s pomočjo aparatov in zdravil), krvavitve se pa ne resorbirajo in tudi s prebavo ima težave. Zoja že prebavi 2 ml mojega mleka.

Seveda, se je pojavilo vprašanje zakaj, je prišlo do tega. Ampak nihče ne ve. Dr. mi je dejal, da je pri dvojčkih, sploh enojajčnih pogost pojav, da se porod začne prezgodaj, pri meni pa je možen razlog tudi ta, da je bila Zoja v stiski.

Kakšni so občutki na intenzivni in v P, ko imajo vse mame pri sebi otroke ti pa ne, se ne da opisat. Meni je bilo grozljivo. Zato sem želela čimmprej domov v objem svojih dveh srčkov. Mala miss me je zelo pogrešala, seveda tudi jaz njo in je bila presrečna, da pride mami domov. En dan prej sta se z možem pogovarjala, da pridem, pa ga vpraša, ja kaj pa dojenčici, a njih bom pa kar tam pustila? Da bosta brez mame? Čisto sami, bosta žalostni in bosta jokali. Nato je začela neutolažljivo jokat. Sva ji potem vse razložila. Ubošček mali, kako je skrbi. Ker sta na intenzivni, ne more k njima in to povzroča dodatni stres, ker ju ne more videt in pobožat.

Jaz hodim 2x na dan k njima, ju božam, se pogovarjam, jima pripovedujem, koliko ljudi stiska pesti za njiju in da sem ponosna, da sta me izbrali za mamico. Obe se odzivata na moj glas in dotike, Zoja je zelo živahna, brca, miga z rokicami, dviguje ritko, tudi Gaja se trudi.

Jaz resnično upam, da nam bo uspelo in bosta šli septembra obe domov.

Vam drage moje pa želim, da ne boste nikoli izkusile tega, kar doživljam sedaj jaz, ker ni hujšega kot biti mama, brez otrok ob sebi ter, da bodo otročički čim dlje na toplem pri vas.

Še enkrat hvala vsem, ki  mislite na nas v teh težkih trenutkih.

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 28.6.2009 16:04:27 >

(odgovor članu evamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4459
28.6.2009 16:11:59   
Shadow
Joj, Rubin, kar solzne oči sem dobila, ko sem prebrala tvoj post. Tukaj na RR res toliko ljudi misli na Gajo, Zojo, tebe in seveda tvojega moža in Malo miss, , da mora že iz tega vzroka biti z deklicama vse v redu!

Nekje sem prebrala, da si otročki s težavami pri rojstvu vedno izberejo močne starše, da lahko čez nekaj časa vsi skupaj zaživijo normalno, zdravo in brezskrbno življenje, ki ga znajo ceniti bolj, kot vsi ostali skupaj.

Šele ob tvoji zgodbi človek uvidi, kako nepomembne so v bistvu stvari, kot npr. kateri voziček izbrati, pa koliko tetra plenic nabaviti, kako pobavati sobico... pomembno je vedno in edino le, da so otroci zdravi.

Tvoji deklici sta veliki borki in vem, da bo z njima vse v redu!
Mislim na vas in vas lepo pozdravljam! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 4460
28.6.2009 16:14:20   
nokes
draga Rubin, ne mine dan, da ne mislim na tebe in na tvoji borki, Zojo in Gajo! lepo, da si se oglasila in sporočila, kako napredujeta, res je lepo prebrat, kako se odzivata na tvoje dotike. verjamem, da jima tvoja prisotnost pomaga pri okrevanju in da boste kmalu vsi skupaj. objemi svojo malo miss in moža, pobožaj Zojo in Gajo in jima prenesi naše najlepše misli! user posted image user posted image user posted image

nokes

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 4461
28.6.2009 16:18:46   
evamaja
draga Rubin, ko sem tale tvoj post prebrala sem se resnično razjokalauser posted image user posted image . Žalostna je vaša zgodba, mislim da vsi na RR držijo-mo pesti za Gajo in Zojo.
Jaz vam iz srca želim, da bi vajine princeske čimprej okrevale in  kmalu odšle domov. Evo vam še user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za srečo.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 4462
28.6.2009 16:22:45   
macko
Draga Rubin,

z besedami se ne da opisat kaj človek začuti ob prebiranju tvojega posta in tudi zelo težko kaj dobrega ti človek želi. Itak pa samo najboljše. Vedi, da mislim nate in na tvoji punci vsak dan in verjamem, da se bo srečno končalo.

(odgovor članu evamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4463
28.6.2009 17:10:44   
miska73
Rubin hvala ti, da si nam povedala kaj se je in kaj se dogaja z vami.
Tudi jaz ne najdem nobenih pravih besed.
Samo jokam.
Mi trije bomo še naprej neutrudno držali pestke za Zojo in Gajo, pa tudi za preostalo družino.

(odgovor članu macko)
Neposredna povezava do sporočila: 4464
28.6.2009 17:59:40   
miska73
Sem zdaj še ostale poste prebrala...

Barbk upam, da si se šla pokazat v P.
Pa upam, da so ugotovili, da je vse OK in si že na poti domov.

Belen držim pestke, da vam ne bo treba nazaj v P.

Senčka tista posteljnina je pa bila prejšnji teden na akciji v NKD trgovinah. Ful poceni pa ful cart. In si seveda moja sekica ni mogla kaj, da ni že naredila malo nakupov za bodoče nečake.

Ja, z Blančiko se pa slišiva. Jo bom pozdravila.
Drgač so vsi trije dobro. Sicer bojo še nekaj časa v P. Ampak tamalima dvema gre dobro in to je tudi najbolj važno.

Rubin, Gaja in Zoja
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil miska73 -- 28.6.2009 18:05:36 >

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 4465
28.6.2009 18:29:02   
miska73
Tara glede opreme...

Vozek sva midva kupila že cca. pred 1 mesecem.
Je bil glih en oglas, pa sva kar vzela.
http://med.over.net/forum5/read.php?152,5483931
Sem sicer mislila, da bom vzela Hartana... pa je potem tale v uč padel.
Tale težek vozek bo zdaj za čez zimo, pa spomladi dokler ne bosta čist samostojno sedela.
Potem pa imam namen kupit kak lahek vozek.
Vglavnem sem si rekla, da ne mislim delat dizertacije iz vozekov...
ker sploh niti ne vem koliko ga bomo čez zimo uporabljali.

Glede paketa ali denarja.
Bom sicer verjetno vzela denar, ampak vseeno nabavila nekaj opreme pri Recinkotu. Saj po istih cenah tudi sicer vršijo prodajo.
Vsaj oprema-pohištvo je zelo ugodno pri njih.
Previjalna, ki jo oni prodajajo za dobrih 180€ je po redni ceni 230€.
Postelja, ki jo prodajajo za 80€ pa je po redni ceni 120€.

Za avtosedeže/lupinice pa bo treba naredi še malo raziskovalne naloge...

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 4466
28.6.2009 19:39:22   
barika
Rubin, še vedno držim pesti za punci!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Vse bo še dobro!

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 4467
28.6.2009 19:50:33   
julija30
Rubin, ne vem sploh kaj naj rečem. Ob tvojem prebranem postu, so mi po licih spolzele solze.
Če angelčki res obstajajo, naj sedaj uslišijo vse naše prošnje in želje, da mali punčki okrevata in si opomoreta.
Mislim nate in vam vsem pošiljam en velik user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4468
28.6.2009 20:01:11   
matcar
Rubin,resnično upam,da se bo stanje obeh,še posebej pa Gaje,začelo izboljševat.Sploh ne morem dojet,kar sem prebrala,sem kr solzna.Verjemi,da bo vse še dobro in da bosta obe v tvojem objemu.Veliko objemčkov in pikapok za vas,še posebej pa za obe pupi!
Mislim na vas in močno stiskam pesti za vas!

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu julija30)
Neposredna povezava do sporočila: 4469
28.6.2009 20:11:16   
christiana21
Rubin, žalostnouser posted image user posted image ...kar zmrazilo me jeuser posted image .
Nekatere stvari, ki si jih napisala, so mi kot mamici zahirane in nedonošne (to so ugotovili kakšen teden nazaj, da je moj PDP bil kasneje, kot so napisali) deklice. Vem kako je, ko mamice cartajo svoje navihančke in navihanke, ti pa tega ne moreš in le nemočno gledaš, medtem, ko se v tebi vse trga od bolečine. Vem kako je, ko gledaš svojega otročka, ko dobi čisto malo količino mleka in vidiš, da to prebavi, ta mala količina mleka je za ostale otroke nič, za nas, mamice z bolanimi otročki pa neprecenljivo.
Razumem te, kako je težko gledati svojega otroka v inkubatorju, vsega obvitega, prepikanega, na sondici,...
Drži se.

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 4470
28.6.2009 22:32:12   
tara78
sem šele zdaj vse prebralauser posted image
rubin ni besed s katerimi bi te potolažile, vedi da nisi sama in verjemi vase in svoja mala zaklada. Želim ti da bi ju čimprej lahko držala v naročju in da bi bili vsi srečni. Vse punce mislimo nate,Gajo in Zojo in držimo pestke.

barbk tudi jaz mislim da bi se morala iti pokazat v P. ali k svojemu gin.

belen dobrodošla dom, zdaj pa pridno papcajte in cartajte pa bo vse v reduuser posted image

miška kje pa lahko  dobiš stvari od recinkota, vem da so stvari dosti cenejše tam.
Mene pa že par dni tako zgaga peče, da bom znorela, nič ne pomaga.

No punce, lepo spite user posted image

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 4471
28.6.2009 23:03:39   
miska73
IZVIRNO SPOROČILO: tara78

miška kje pa lahko  dobiš stvari od recinkota, vem da so stvari dosti cenejše tam.

http://www.recinko.si/products.php?cat=7

(odgovor članu tara78)
Neposredna povezava do sporočila: 4472
28.6.2009 23:10:08   
Snezinka4
Rubin zmoreš. Če si zdržala do sedaj boš še naprej. Vedi, da sem v mislih s tabo in vam želim samo najboljše. Otročki so res čudeži in čudežno tudi napredujejo. Včasih dolgo nič, kar naenkrat pa tako hitro, da verjeti ne moreš. Držim pesti, da boš vsak dan doživljala napredek svojih punčk. Ne obupaj. Drži se.

(odgovor članu tara78)
Neposredna povezava do sporočila: 4473
29.6.2009 7:31:34   
sayuri
Rubin user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 4474
29.6.2009 9:12:45   
pikatara
Rubin držite se, mi vsi mislimo na vas.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 4475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?