veronikab
|
IZVIRNO SPOROČILO: malcekvita punce komaj čakam, da bo ura 13.30, da začne naša P delat, ker je bla zadnja plenička tudi pokakana in med kakcem tudi pikice krvi, sicer ne veliko, ampak vseeno sem se malo ustrašla. Upam, da bo rekla, da je vse ok. Ima katera s tem kake izkušnje?? Naš je tudi ponoči bolj slabo spal... Detelja, probaj odpret okno na stežaj malo daš v voziček, al pa gresta na balkon, mogoče bo delovalo , pa bo Maja mislila, da je zunaj. Pri nas pa že sonček kuka, sam še perilo obesim,sebe in malega uštimam in greva na zrak... Končno! malcekvita - mi smo imeli pred 3-mi tedni akcijo glede ful tekočega, obupno smrdečega in sluzavega blata, ki je postalo ščasoma tudi zeleno. Prvič, ko je Jakob pokakal sluz, sem opazila tudi krvave pikice v plenički in zagnala čisto paniko - pa saj tako je tudi prav. Sva šla takoj k P in ga je pregledala. JE pa to bilo prav tisto obdobje, ko so se začeli krčki. JAkob se je posledično manj zredil (sicer še vedno v mejah normale), saj je jedel veliko manj, posebej pop. in zvečer, ko je bilo najhuje - takrat je kakšen obrok, ali pa kar 2, preskočil. Pri P so mu vzeli vodo in kri (bil je še vedno zelo rumen - latenica), blato smo pa morali dostaviti 3x, za 3 zaporedne dni, da so ga testirali na prisotnost krvi in na rotavirus. Izvidi - prvi izvid brez krvi, 2 prisotna kri, 3 brez krvi. ROtavirus - negativno. Pol je pa P rekla, da je bleto tako zaradi krčev in da naj še vedno opazujeva pleničke, če bi se slučajno še pojavila kri. A ja, pregledala mu je tudi ritko, če bi imel slučajno kakšno ranico. P nama je tudi rekla, da so zadnje čase imeli velik primerov, ko so otročki imeli v blatu krvave pikice in se je na koncu izkazalo, da ni bilo nič resnega in da tudi njim ni jasno, kako to, da je bilo to zadnje čase tako pogosto. Zato ti pa predlagam, da se gresta pokazat k P. Lepo opravita!
|