|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Božičkovi pomagači 2008
23.6.2009 14:23:16   
december28
Abi: user posted image

Otika: naredi si kavo, naštimi si muziko, pa bo user posted image ...

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 4326
23.6.2009 14:35:42   
lollypop
Deževen pozdravček še od mene user posted image

Otika: enako je pri nas, sem ravno prišla iz ZD in so (tudi) naši Neži diagnosticirali 6. bolezen. Je imela 3 dni vročino, v nedeljo zvečer 38,6 tko da sem ji dala eno svečko, je bilo bolje, danes je vročina izginila, po obrazku in trebuščku pa so se ji pojavili flekci. P je rekla, da zna biti še kakšen dan sitkana, drugače pa brez posebnih navodil za zdravljenje, veliko piti in veliko pozornosti pa bo minilo user posted image user posted image

Drugače pa smo zdravi, uvajanje GH je šlo lepo po planu - počasi a z užitkom za obedve, no do tega vikenda, ko je fasala vročino in drži usta zaprta skupaj samo da žlico vidi.... je ne silim, upam da bo šlo brez problema ko prebolimo to 6.bolezen.

Dopust: mi gremo konec avgusta

Uživajte user posted image

(odgovor članu december28)
Neposredna povezava do sporočila: 4327
23.6.2009 14:56:34   
pike
Ojla,
Vreme je bljak, samo dež in dež...user posted image zato nam je v hiši že dolgčas.

Tudi mi smo že dali skozi 6. bolezen. Malička je vročino imela 4 dni nato pa je dobila  rdeče pikice po glavici in trupu, malo je bila sitkana zaradi vseh svečk, ki jih je dobivala v ritko drugače pa je bilo vse v redu z njo.

Pregledi: nazadnje smo imeli pregled pri 6. mesecih nato pa ga imamo pol pri 9. mesecu. No danes sem jo stehtala in se je zredila v 1 mesecu  samo za 300 g tako, da smo na dobrih 10 kg. Smo pa zaradi 6. bolezni že dali kri in vodo in je vse bilo o.k.
Ana luna tudi meni vsi pravijo, da bo malce shujšala, ko bo začela hodit oz. kobacat in da teža ne bo naraščala tako hitro. Se pa malce tolažim, da se je redila samo od mojega mleka.

Lep deževen pozdravček, mala se je zbudila, me že kličeuser posted image

< Sporočilo je popravil pike -- 23.6.2009 14:58:57 >

(odgovor članu lollypop)
Neposredna povezava do sporočila: 4328
23.6.2009 15:58:07   
arupnik3
ojla
en ?
a je že kera kupila ta avtosedež pa če ga že kera uporablja ( 9-18,  9-36 )
mislem da ga bomo hmal mogl nabavt user posted image

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 4329
23.6.2009 17:54:03   
Anonimen
Hvala punce!!!

user posted image

Sedež (9-18kg) mi že imamo, samo bomo pomoje lupinico še kar nekaj časa uporabljali, saj ima naša pika-poka pri 7ih mesecih komaj 7,5kg in 68cm ... torej ima še enih 7cm oz. 5kg fore user posted image .

(odgovor članu arupnik3)
  Neposredna povezava do sporočila: 4330
23.6.2009 17:54:42   
Anonimen
Ups user posted image ... dvojna objava.

< Sporočilo je popravil Otika -- 23.6.2009 17:55:20 >

(odgovor članu arupnik3)
  Neposredna povezava do sporočila: 4331
23.6.2009 19:18:38   
petruscha
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Tukaj piše, da naj bi bila temperatura nad 39 in da naj bi bili fleki po celem telesu ... Neži je imela pa temperaturo "samo" do 38,5 pa fleki so samo po trupu in glavici ... jah še eno uro pa pokličem zdravnika.

Kot pri mojem user posted image : 2 dni višja temperatura, pa dobra dva ni fleki po celem telesu (najprej po trupu in potem vse povsod,..). Včeraj smo dali kri in vodo (mi je pediatrinja že v četrtek napisala piltke), danes pa smo se šli še pokazat. Na izvidih je pokazalo en virus, nič resnega, za vsak slučaj damo avgusta še nkrat kri in vodo in takrat bo imel tudi šele 3.cepljenje, ker sedaj ne sme biti cepljen en teden zaradi virusa, potem gre P na dopust, pol gremo mi in tako bo tretjo pikico dobil šele avgusta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4332
23.6.2009 19:32:34   
petruscha
A je vam pediatrinja kaj rekla glede špinače, ker nam je moja P rekla, da pred enim letom ne, zaradi dveh snovi, ki jih ima špinača v sebi. Načeloma mi P nič ne teži glede uvajanja katerekoli hrani, samo glede špinačeuser posted image . Tu pa čitam,da jim kar pridno dajate. Kolk različno bemtiuser posted image .

Kdaj kivi? Sem pozabila to danes vprašati, nekje sem zasledila šele po enem letu, v nekaterih receptih pa že pri 6 mesecih user posted image user posted image Drugače mi papamo že vse sezonsko sadje, češnje, višnje, borovnice, hruške. POlega banan, manga, dinje, lubenice, cvetača, brokoli, kolerabica, krompir, korenček (kaj je z belim korenčkom? verhjetno že lahko ne?!).
Raznih žitnih kašic, linotov pa naš ne mara, pa je rekla P, da ni nobene panike zaradi tega. Mogoče pa jih bo kdaj vzljubil, ker mami in ati namreč obožuijeta čokolino in keksolino user posted image user posted image .
Danes je jedel tudi že jogurt (je celega zmazal 180 ml), meseka pa ni danes maral, pa drugič. Pije mi pa samo domače kompote, HiPPovih sokov ne mara, pa vodo pije po kozarcu. Tisti magični lončki pa za našega sploh niso, ker mu uspe celotno stvar odviti. Je bil že ene 5krat čisto moker in sem čist popenla na te MAGIČNe polivajoče lončke in jih zakadila v omarouser posted image . Sedaj pa samo kozarec in je mali čist happy, mami pa tudi.

(odgovor članu petruscha)
Neposredna povezava do sporočila: 4333
23.6.2009 21:21:24   
YOZIKA

Špinača- jaz je Mihcu sicer še nisem dala (čeprav sem mu je nameravala ta teden in sem si jo lepo skuhala in shranla v jogurtove lončke v skrinjo), ker mi je ravno prejšnji teden kolegica rekla, da je tudi njej patronažna odsvetovala špinačo, ker baje napenja.user posted image Sem jo pa jaz dajala Nejcu, mislim da sem začela okrog 7m , jo je zelo rad jedel skupaj s pirejem in ni bilo nikoli nobenih težav, tako da jaz mislim, da ne bom čakala do 1 leta.
Vročina- tudi mi smo imeli zdaj 4 dni vročino, Je danes HB padla, sem samo čakal akdaj se bodo pojavli kakšni izpuščaji. Sumim, da je blo to zaradi cepljenja. čeprav se je pojavla šele 2 dni po cepljenju.
Spanje na trebuhu-  modna muha pri nas zadnji teden.user posted image Mislim, da pri tej starosti ni nič narobe, če otrok spi na trebuhu, če mu paše ga jaz kar pustim, saj če bi ga šla obračat, bi se zagotovo zbudil.

Riževa kašica- mu je zdaj nekaj dni ne bom dala, da vidim, če je to vzrok za tako trde kakce kot praviš ti Blackcoffe. Jaz sem pa mislila, da je to od banane, čeprav je poje vsak dan polovičko, ampak zmeraj v kombinaciji s katerim drugim sadjem (jabolko, breskev, borovnice, mango) Ali pa mogoče premalo pije. Pravzaprav ne pije razen mleka skoraj nič. Večkrat na dan mu ponudim iz kozarca kompot in spije par požirkov. user posted image Flaška ne pride v poštev, se samo igra z njo in grize tist cucelj.

Neposredna povezava do sporočila: 4334
23.6.2009 21:24:40   
katja_p
Kivi: nimam pojma ... če spada med agrume, pol naj kao ne bi.

Avtosedež: mi bomo kupili Römerja, najbrž 9-18, se še ne ukvarjamo s tem, ker imamo 7kg, tak da je še fore.

Pitje: naša samo iz kozarca, al pa na žličko. S flaško na cucelj ne ve, kaj si naj počne, tiste magične skodelice pa tud iso zanjo, ker samo grize tist kljun in piha noter user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4335
23.6.2009 21:30:21   
zverinca

trojanski krofi
- zverina, ti bi septembra? katerega leta????! user posted image user posted image user posted image user posted image lol

ma ne vem če ne raj drugo leto, ko bojo pamžki po vrtcih da se me v miru načvekamouser posted image
no kakor boste rekle, jaz bom probala prit... če bomo že z morja

glede kg: jaz sem tudi že nazaj, mal se še vse neki okol mene ljulja, sam ajde, to se bo ojačalo.. enkratuser posted image

Otika, 5ra: UŽIVAJTE!
jest vama nisem nič fouvš, ker ju3 bo itak gužva.. pametni gremo šele v nedeljo kontra s prometomuser posted image

Otika za 6 bolezen se ne sekiraj, ko so fleki je že mimo, moraš pa res kožo pazit še dodatnoo pred soncem, ker je pač še bolj občutljivo. Morje pa komot, če je čista voda. Prej kak javen bazen ne... pa pol da jo dobro obrišeš, do suhega, da se ji ne paca.

IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28
pakiranje..kein problem..jaz brez seznama zmečem vse v kovček (no, ne dobesedno, saj zložim ).

Jaz grem iz kopalnice, v kuhinjo, in omaro itd..pa sam pobiram, tako ne pozabim nič in ne rabim seznama.

my kind of packinguser posted image user posted image

AnaLuna tudi jaz ti čestitam za diplomo, bravo! Kapo doluser posted image user posted image user posted image
Za kg se pa ne obremenjuj, eno zimsko virozo in ko bo shodil jih vse pobere!!

Abi , ne govori, danes je bilo v LJ 12 stopinj, ma kaj si ti nor!
a vi tudi norice? no sej, zdej imamo pa mir ane? user posted image
Aptamil2 pa ko začneš z GH...

Arupnik, polgam ti na srce, čim dlje v lupinici ki je najboj varna!! 13kg ne bo noben malček dočakal v njej, ampak vsaj 2m pa imamo še vsi fore (drobižki tudi dlje), nekje ko so dolgi 80-85cm je lupinica premala; lupinica je premala ko začne glavica kukat ven, se pravi ko glavica ni več 100% zaščitena (zgornji rob). Noge pa itak že čez gledajo, samo to ni življensko pomembno kot je glava, hrbet.

Toliko od mene, pa še en pozdrav.

Srečno pot dopustniki in mirno noč vsem skupaj!!

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 4336
23.6.2009 21:34:07   
lonja
Čeeer,

matr, vas sploh ne uspem sledit, k tolk pridno čvekate user posted image .

Zdele sam tole:

Otika, 5ra, uživajte na morju in nam zrihtajte lepo vreme, mi pridemo za vami v ponedeljek user posted image .

Nočko vsem ostalim.

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4337
23.6.2009 21:39:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zverinca
Morje pa komot, če je čista voda. Prej kak javen bazen ne...

A misliš? Gremo namreč v Izolo, pa glede na vreme se v morju niti midva ne bova kopala kaj šele tamala ... pa tut če bi bilo dovolj toplo, se mi zdi, da imajo npr. v Salinjeri boljšo vodo, kot je pa v Simonovem zalivu.
Itak mi je pa danes P rekel, da gre lahko v vodo šele ko pikice zginejo.

< Sporočilo je popravil Otika -- 23.6.2009 21:40:00 >

(odgovor članu zverinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 4338
23.6.2009 21:40:56   
Anonimen
Ooooo, Lonja! Tebe pa že dolgo ni bilo na spregled user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4339
23.6.2009 22:05:42   
Anonimen
GRRRRRrrrrrr ... kolk sem jezna!!!!!!!!!!! Sem ravnokar še zadnji stroj cunj vzela iz sušilca in pa jih sortiram in opazim, da so od tamale hlačke (edine, ki so ji še konkretno dost dolge pa ful lušne) se čisto obšlesale, pa komaj 2. sem jih dala prat ... bemti pa cunje iz BC ... no in zdaj ji bom mogla jtri še na horuk it ene hlače kupit user posted image ... no pa saj ne da ji nebi privoščila novihg hlač, sam skor nove hlače so se razbarvale pa še jutri bo vse čist hektično ...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4340
23.6.2009 22:24:55   
lenček
Pozdravljene punce,
če še nisem prepozna, bi se pričvekarila k skupini. Moj tamali je rojen 30. 12. (tak da sem pašemuser posted image ). Me pa zanima, če ste imele po tretjem cepljenju kake težave s pikci. Naš je bil prvič ok, tadrugič pa čisto razjokan in mlahav (sicer je divjak in poluser posted image ). No, jutri ga pičijo tretjič (pravzaprav 4, ker je prvič tako brcal, da ga je morala dohtarca 2x cepit, zdaj se pa čudi, ko zarjuje že, ko jo vidi na vratih!!!). Menda je vsakič težje za prenašat. Saj verjetno ste pisale tut o tem, samo ne mi zamerit, nisem našla časa za 174 strani objav brat user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4341
24.6.2009 8:42:44   
tasa.m
Mi bomo vstrajali v lupinici kolikor se le bo dalo, ampak mislim da septembra bomo pa mogli že nabaviti stolčke.

Otika, 5ra_28 uživajta na morju. Mi gremo v soboto in že ful težko čakam, rabim malo relaksacije, da se skup sestavim (beri: neprespane noči).

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu lenček)
Neposredna povezava do sporočila: 4342
24.6.2009 8:48:52   
tasa.m
Lenček, mi nismo imeli nobenih reakcij, samo malo otrdine je bilo na mestu pika.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 4343
24.6.2009 8:54:45   
december28
Jutro! (dobro ni, ker pri naš ŠE dežuje...user posted image )

lenček: Naš je bil prejšnji teden 3. cepljen in je bilo boljše kot prvih dvakrat - takrat je bil sicer bp, a je imel drugi dan rahlo vročino (ne za zbijat, pa vendar)...tko, da čist odvisno...
Vzemi kakšno igračo s sabo in ga malo zamoti ob cepljenju - pri meni je palilo, tako, da se je pri 3. cepljenju smejal namesto drl (kot prvih dvakrat). Verjetno dost pripomore tud to, da starš ignorira cepljenje in je zraven nasmejan... 

Je pa naš otrok zadnje 2-3 dni malo bolj zadren (zob?) - če malo izginem iz njegovega vidnega polja kar jokca in jamra (pa se drugače že dosti sam igra in zamoti ne da bi jaz morala sedet zraven in ga animirat) - baje se sicer ravno okoli 6 meseca dojenčki ful navežejo na starše in se težko ločujejo od njih??!

Kakorkoli grem si skuhat user posted image , vam pa priporočam enako...

(odgovor članu lenček)
Neposredna povezava do sporočila: 4344
24.6.2009 9:00:29   
december28
Uh joj, skoraj pozabila... FAJN SE MEJTE NA MORJU!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4345
24.6.2009 9:03:00   
katja_p
Jutro čveke!

Dans je pa spet tak bedn dan ... user posted image

Neki mi povejte: kk nardite mlečni riž?
Js sm misla, da bi riž skuhala v vodi, pol ga pa dala v vroč AM, da se mal navzame okusa. A s ustrelila v prazno?

Neposredna povezava do sporočila: 4346
24.6.2009 9:09:05   
december28
Ne - to bo čist ok...user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4347
24.6.2009 9:15:35   
katja_p
IZVIRNO SPOROČILO: december28

Ne - to bo čist ok...user posted image

tenks user posted image  upam, da bo imelo kaj okusa user posted image  poročam popoldne user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4348
24.6.2009 9:24:25   
pike
Dobro jutro,

Lenček dobrodošlauser posted image .

Naša je ravno po 3.  cepljenju ponoči fasala vročino, ki je trajala 4 dni in nama je drugi dan po vseh bp izvidih P rekla, da je to 6. otroška ampak je tudi to minilo čeprav si za svojegauser posted image pa res zelo v skrbeh še posebno, ko imajo tako majhni veliko vročino. Naša je imela krepko čez 38.

Vse, ki grete na morje imejte se fajn pa upam, da boste vreme imeli kaj lepše kot je te dniuser posted image .

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4349
24.6.2009 9:52:02   
tejci01
Pozdravljene
tudi jaz se vam bolj redko javim, samo ni časa ali pa si ga ne vzamemo.user posted image

Mi pridno rastemo, Martin tehta verjetno že čez 10 kg in je velik kaj čez 70cm, tako da me že roke bolijo, zaradi tega se mi je vnelo tudi zapestje. Bo že bolje ko bo shodil. user posted image
avtosedeži: mi imamo lupinico v enem avtu in v drugem pa imamo vedno avtosedež od 0-18 kg, tako da ga bomo nekje pri 9 mesecih obrnili v smer vožnje. Glede lupinice pa so mi rekli, da naj samo pazim na glavo. Ko bo glava čez naslonjalo, je postala lupinica premajhna.
špinača: jaz jo Martinu dajem ko je dopolnil 6 mesecev in jo rad je, nihče mi ni rekel, da je ne bi smela dajat. Samo tudi P spreminjajo svoje mnenje. Zdaj otroci ne smejo jesti skoraj nič, pol pa kar naenkrat vse. Mislim da je bolje, da se otrok počasi navadi na vse.
Od zelenjave sem mu dala cvetačo,špinačo, grah,brokoli, korenček,krompir; od mesa purana in piščančka; od sadja pa banano, jabolko in hruško.
Kaj breskev ponudite otroku svežo? Tudi jaz mu jih bom ponudila, zdaj ko bodo domače.

Probali smo tudi že sadni jogurt in mu je bil všeč, skuta s sadjem pa mu ni bila dobra, jo je pa mamica pojedla.user posted image

Glede morja nismo še nič rezervirali, verjetno bomo šli na Hrvaško za 1 teden nekje konec julija (samo ta Hrvaška je tako draga). Gledali smo mobilne hišice na Pagu, je mogoče že katera bila?

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 4350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Objemi so pomembni za razvoju možganov doj...
Noben starš ne pozabi prvega objema z dojenčkom, raziskave pa kažejo, da ti najzgodnejši objemi okrepijo možganske reakc...
Zakaj vse več staršev ne spi v isti postelji?
Mnogi starši priznavajo, da spijo ločeno, trenutek, ko se partnerja ločita in zasedeta vsak svojo posteljo, pa je običaj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?