Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: marcela Me zanima, če to prakticirate z vašimi najstniki? Ne. Povoha sicer vsako pijačo, ampak mu vse (z izjemo jagodne vodke) smrdi. No, jagodne vodke mu pa ne dam. Kot prvo zato, ker je premlad, kot drugo pa zato, ker je moja. Še moj v. d. mož je ne dobi. Imam pa (oz. bom imela) načeloma rajši, da bom vedela, da moja otroka pijeta (če že bosta), kakor pa, da bi to skrivala pred mano in enako velja za kajenje (ki mu zaenkrat še ne diši). In obema (starejšemu sem že) bom tudi povedala, da če bo na kakšno zabavi (za katero nekako ne dvomim, da jo bosta slej ko prej obiskala) prehudo, naj pokličete mene ali v. d. moža, da ju prideva iskat. Mi ni težko vstati zaradi česa takega in sredi noči prevoziti nepregledno število kilometrov, kakor pa, da bi se kaj zgodilo na cesti. In z moje strani stroga prepoved (v upanju na upoštevanje), da se usedeta v avto h komu, ki ni 100%-no trezen. Sem osebno videla že prehude stvari. Drugače mi je pa jasno, da jima ne kajenja, ne pitja alkohola in nenazanje drogiranja ne bom mogla preprečiti, če se bosta sama odločila za to. Kajenja jima niti nimam namena preprečevati (pojasniti škodljivost pa, čeprav sem sama kadilka in s tem ne ravno najboljši vzor), določena mera alkohola je tudi sprejemljiva (kolikšna je ta mera, je pa seveda odvisno od priložnosti - nikakor ne to, da je vsaj petek ali celo pogosteje nažgan kot krava), drog pa definitivno ne toleriram (poskušam še razumeti, da poskusiš iz firbca, ampak da pa konstantno konzumiraš, pa ne). V slednjem primeru ju zabrišem skozi vrata in to z glavo naprej - naj se vrne, ko bo čist. Ja, grdo, ampak imam nični prag tolerance na heroin in kokain. Da bi pa kdaj skupaj šla pit s svojima sinovoma, si pa ne predstavljam. Niti čez 10 ali 15 let. Mogoče prej to, da bosta šla moj v. d. mož in najin sin čez 15 let skupaj na pivo.
|